Fazele lunii

Fazele Lunii

Fazele Lunii au o impresionanta influenta asupra noastra. Putemm cu usurinta observa cresterea energiei in general in timpul lunii pline si scaderea ei in timpul lunii noi. Luna Plina are conotatii din cele mai diverse, pe baza acesta s-au creat legende, mituri etc. In acesta perioada a lunii pline oamenii de stiinta au observat o intensificare a sentimentelor, agitare. In timpul lunii noi se petrece exact invers, adica senzatiile percepute sunt de calm si liniste. De asemenea s-a observat influenta lunii asupra fluxului si refluxului. Acesta din urma fiind dovada cea mai pertinenta asupra efectului Lunii asupra apelor de pe Pamant.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 46kb
Downloads: 15
Materia: Astronomie

Lista cronologica a principalelor descoperiri astronomice

35000-30000 i.e.n.: Omul din Neanderthal deseneaza fazele Lunii pe oase
Mileniile IX-IV i.e.n.: Monumente si inscriptii ramase de la populatia maya, care atesta cunostinte astronomice. 4440 i.e.n.: Inscriptii descoperite in Egipt, care consemneaza observarea unei eclipse de Luna pe vremea regelui Neherofis Mileniul IV i.e.n.: Orientarea piramidei lui Keops si observatorul de la Stonehenge. 3379 i.e.n.: 15 Februarie; Eclipsa de Luna inregistrata de mayasi.

Alte referate despre: lista cronologica a principalelor descoperiri astronomice, 3 lista cronologica a principalelor descoperiri astronomice, lista cronologica a principalelor descoperiri i fizica

Diametrul aparent al soarelui si al lunii

Apoi, consideram ca sursa de lumina este un domeniu geometric, format dintr-o multime infinita de puncte luminoase; aceste puncte pot fi numite surse punctuale1 de lumina, considerand ca au dimensiuni infinit mici. Asemanarea imaginii cu obiectul-sursa sugereaza faptul ca ea se formeaza prin proiectarea sursei pe ecran cu ajutorul unor drepte care trec prin orificiul punctual al paravanului mobil; de aici rezulta, evident, ca: intr-un mediu omogen, lumina se propaga, de la orice sursa punctuala spre orice punct din spatiu, in linie dreapta; traiectoria luminii, intre doua puncte date, se mai numeste "raza de lumina".

Desi nu are o realitate "fizica", notiunea de sursa punctuala de lumina este o aproximatie foarte utila in multe situatii din fizica si astronomie, permitand introducerea si utilizarea eficienta a unui aparat matematic.

Spre deosebire de sursele punctuale de lumina, notiuni matematice despre care, pentru a fi "conectate" cu realitatea fizica, se spune ...

Alte referate despre: miscarea aparenta a soarelui si a lunii, diametrul aparent al soarelui vass, miskarea aparenta a soarelui si a lunii

Misterele de pe luna

Misterele de pe luna - 1. Originea astrului nopţii a fost întotdeauna un mister.Este oare Luna desprinsă cândva din masa Pămîntului,poate chiar din marea groapă a oceanului Pacific_Sau poate este ea o soră mai mică a Terrei,desprinsă în urmă cu peste 4,5 miliarde de ani-odată cu globul planetei noastre-din marea nebuloasă a sistemului solar aflat în plină organizare gravitaţională ameteriei respective?Este oare Luna un corp cerestru format în altă parte a sistemului planetar,sau… poate …chiar în altă parte a Galaxiei…,ce a fost prins ulterior de gravitaţia terestră?

Misterele de pe luna - Treptat ,specialiştii noii ştiinţe a selenologiei au părăsit ideea " ruperii " Lunei din corpul globului pământesc , întrucât bogata recoltă a monstrelor de sol aduse de expediţiile americane şi sovietice ,a venit să susţină o altă origine a satelitului natural al Terrei.

Alte referate despre: misterele de pe luna, mistere de pe luna, misterele de pe lun

Pamantul si Luna

Interiorul
Pamantul si Luna sunt asemanatoare ca structura. Ca si celelalte planete invecinate, Mercur, Venus sau Marte, sunt alcatuite din roca. Au o structura stratificata: un miez bogat in fier in interior, acoperit cu o manta semilichida de roca. La suprafata este o scoarta de roca solida mai usoara.

Alte referate despre: rezumat de la pamant la luna, pamantul si luna, de la pamant la luna rezumat

Pamintul si luna

Miscarile tectonice ale placilor dau nastere si altor fenomene. Cind o placa se loveste de cealalalta, releful se increteste si se inalta, formindu-se muntii. Acesti munti pot contine vulcani formati din roci topite izbucnite din zonele de slaba rezistenta ale scoartei. Acolo unde doua placi tectonice aluneca una pe linga alta, ele se intepenesc uneori pentru ca apoi sa se elibereze brusc. Aceasta transmite unde de soc care se propaga prin scoarta, tectate sub forma unor cutremure de pamint.

Alte referate despre: pamintul si luna, planeta pamint si luna, pamint si luna

Luna - tratare generala

Om de ştiinţă fiind, cartea lui Kepler, intitulată „Somnium” („Un vis”), oferă de data aceasta, cu anticipaţie, o serie de date exacte nu numai asupra Lunii dar chiar şi asupra dificultăţilor zborurilor extraterestre. Sunt interesante în acest sens intuiţiile marelui astronom privind rigorile climatice ale Lunii, date de diferenţele mari de temperatură dintre zi şi noapte, lipsa atmosferei în spaţiul de dincolo de Pământ, precum şi fenomenele de suprasolicitare şi imponderabilitate resimţite de călători în timpul zborurilor. Apoi Galileo Galilei(1564-1642), care inventase luneta îşi apropiase Luna, pe care observase deja munţi, mări şi văi, apropiate ca formă de relieful terestru.

Alte referate despre: tratarea apelor, balada soarele si luna, ultima luna de toamna

Pamantul si Luna

Scoarta selenara este mai densa decat cea a Pamantului care sub suprafata oceanelor are o grosime de doar 10 km:mantaua Lunii pare sa fie rigida si compacta pe toata grosimea ei in vreme ce partea superioara a mantalei terestre este usor elastica,ceea ce inseamna ca poate curge.Curgand,duce cu ea crusta solida,proces numit deplasare a placilor tectonice.Scoarta Pamantului nu se deplaseaza ca un tot,ea se divide in aproximativ 15 fragmente,sau placi,care se deplaseaza in directii diferite.Studierea tectonicii placilor este astazi unul dintre cele mai importante domenii ale geologiei(studierea Pamantului).

Alte referate despre: de la pamant la luna, de la pamant la luna de jules verne rezumat, de la pamant la luna-jules verne

Luna

Dupa circa o saptamâna Luna se afla în
primul patrar, asemanându-se unei jumatati de cerc luminos; dupa înca
o saptamâna "luna plina" expune întreaga suprafata luminata; la o
saptamâna dupa aceea, în ultimul patrar, Luna apare din nou ca o
jumatate de cerc. Întregul ciclu se repeta o data la o luna lunara.
Luna este plina atunci când este mai departata de Soare decât
Pamântul; este noua când este mai apropiata. Când este mai mult de
jumatate iluminata, se spune ca este în faza convexa. Temperaturile la
suprafata sunt extreme, variind de la un maxim de 127°C la amiaza
catre un minim de -173°C înainte de rasarit.

Alte referate despre: rezumat soarele si luna, totul despre luna, ultima luna de toamna de ion druta

Eclipsele de soare si de luna

Eclipsele de soare si de luna - Deci, eclipsele de Luna sunt posibile numai în perioadele de Luna plina, iar cele de Soare nu se pot produce decât în perioadele de Luna noua. Daca planul orbitei lunare si planul orbitei Pamântului în jurul Soarelui ar coincide, atunci la fiecare Luna noua am avea eclipsa de Soare, iar la fiecare Luna plina am avea eclipsa de Luna.

Alte referate despre: eclipsele de soare si de luna, eclipse de soare si de luna, eclipsele de soare si de luna referat

Evolutia stiintei din cele mai vechi timpuri

Hiparchus din Niceea (190 – 125 i.e.n) este considerat cel mai mare astronom al antichitatii grecesti. El ajunge la o foarte exacta apreciere a lungimii anului si contribuie la alcatuirea unui catalog de stele. Potrivit lui Ptolomeu (90 – 168 i.e.n), Pamantul se afla in centrul sistemului solar, iar Soarele, Luna si restul planetelor se invarteau in jurul acestuia. Cand observatiile astronomice au venit in contradictie cu ideile lui Ptolomeu, traiectoriile planetelor au fost reconcepute astefel incat sa se potriveasca totusi teoriei; totusi, desi nu se bucura de sustinerea tuturor ganditorilor greci, teoriile lui Ptolemeu au ramas in picioare pana in Evul Mediu.

In secolele al XV-lea si al XVII-lea, in Europa stiinta a cunoscut un mare avant. Marii ganditori, deschizatori de drumuri si noile instrumente stiintifice au schimbat radical conceptiile despre univers si locul omului in el.

Primul care a prezentat o imagine noua si revolutionara a universului a fost Nicolaus ...

Alte referate despre: evolutia stiintei din cele mai vechi timpuri, evolutia omului din cele mai vechi timpuri si pana-n zilele noastre, evolutia demografica din cele mai vechi timpuri pana azi

Istoria astronomiei

Desenând o hartă a Lunii, destul de rudimentară, Galilei denumeşte zonele mai închise “mări”. Observând câmpurile stelare, el descoperă nenumărate stele noi: în Pleiade (Cloşca cu pui) vede 36 de stele, iar în Calea Lactee, o mulţime de stele. Observând planeta Jupiter, Galilei descoperă în câteve zile cei 4 sateliţi mai mari. Galilei mai observă petele solare şi le interpretează corect, determinând şi perioada de rotaţie a Soarelui. Principala operă astronomică a lui Galilei este Dialogo…, în care el compară cele 2 sisteme ale lumii, cel ptolemeic şi cel copernican, ceea ce atrage mânia clerului, care, prin intermediul inchiziţiei îi intentează un proces rămas celebru în urma căruia este silit să abjure. După această abjurare legenda spune că Galilei ar fi pronunţat celebra expresie “E pur si move !” (Şi totuşi se mişcă !).

Alte referate despre: istoria astronomiei, momente din istoria astronomiei, istoricul astronomiei

Luna

- Luna este foarte strans legata de Pamant (prin ceea ce s-ar numi
"cuplaj mareic"), miscarea de rotatie a Lunii in jurul propriei axe
este egala cu perioada ei de "revolutie" in jurul Terrei (27 zile, 7
ore, 43 minute);din aceasta cauza Luna arata Pamantului o singura
fata.

Alte referate despre: primul om pe luna, luna, miscarea lunii

Luna

Mari pe Luna
Pe suprafata Lunii exista o multime de pete intunecate.Acestea sunt zone netede din lava care s-a racit si a devenit solida. Lava provenea din eruperea vulcanilor. De pe Pamant aceste suprafete netede par a fi mari.vechii astronomi le numeau ‘mares’ care in latina insemnau ‘mari

Alte referate despre: fazele lunii, soarele si luna rezumat, ultima luna de toamna rezumat

Omul pe Luna

În momentul în care preşedintele Kennedy a stabilit acest ţel, el părea imposibil de atins. Era spaţială se afla încă la început – Iuri Gagarin din URSS efectuase primul zbor în spaţiu cu doar o lună în urmă, iar agenţia spaţială a Statelor Unite, NASA (Naţional Aeronautics and Spase Administration, Organizaţia Guvernamentală pentru Cercetări Spaţiale), trimisese recent în spaţiu un american, pe astronautul Alan Shepard.

Alte referate despre: omul pe luna, a ajuns omul pe luna, a fost omul pe luna

Marginea de amplitudine si de faza

Program MATLAB:
num=[1.5];
den=[1 3 2 0 ];
den1=[den 0];
t=0:20;
w=logspace(-1,1,100);
[mag,phase]=bode(num,den,w);
m=20*log(mag);
subplot(211);
semilogx(w,m,'r');
title('Graficul Frecventa - Amplitudine');
xlabel('Frecventa');
ylabel('Amplitudine');
grid on;
subplot(212);
semilogx(w,phase,'y');
title('Graficul Frecventa - Faza');
xlabel('Frecventa');
ylabel('Faza');
grid on;

Alte referate despre: marginea de amplitudine, marginea de faza, margine de faza

La lune

La lune, c'est endormit du mauvais coté,Hélas La lumière, ne c'est pas réveillé.
Frisson glacial d'un cauchemar perdu,Le miroir ne me voie plus.
Une photo, jadis noircis,Me sombre dans l'oublie.Me laisse entre les mains,
D'un triste destin.

Alte referate despre: soarele si luna, motivul lunii, ploaie in luna lui marte de nichita stanescu

Metoda de calculatie a costurilor pe faze

Costul produsului finit este format deci din cheltuielile cu materie prima plus cheltuielile de prelucrare specifice fiecarei faze.
De exemplu in industria alimentara: obtinerea berii (curatire orz, fabricatie malt, fierbere, fermentatie, imbuteliere; in industria siderurgica (faza obtinere fonta obtinere otel, faza laminare); inindustria de medicamente obtinerea fenilbutazonei (faza obtinerii bromurii de butil; obtinerea bioxidului de sodiu; obtinere fenil-butazonei;

Alte referate despre: calculatia costurilor pe faze, licenta la calculatia costurilor pe faze, calculatia costurilor pe faze la o fabrica de panificatie
Referate afisate : 18
Medie note: 8.27 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles