Fericirea

Fericirea

Fericirea:Kant considera fericirea ca fiind un ideal. Dar prin aceasta nu intelegea ca era de neatins, ci, mai degraba ca noi nu suntem in masura sa judecam ce ar trebui sa faca oricare om ca sa fie fericit. Reteta fericirii este alta la fiecare.

Sunt persoane fericite de averea pe care au acumulat-o in timp; altele considera ca a fi fericit inseamna a avea prieteni, a fi sanatos, a fi apreciat si stimat; altele sunt fericite stiindu-se iubite de cineva sau numai stiind ca persoana iubita exista acolo undeva si respira acelasi aer. Exista oameni care isi “fabrica” un paradis numai al lor in care sa se simta fericiti. Dar ce s-ar intampla daca acest paradis ar exista undeva pe Pamant?

Nivel: Liceu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 9298
Materia: Filosofie

Despre iubire

Iubirea este o temă literară foarte vastă şi importantă, ale cărei origini se leagă de originile culturii umane. În opinia lui Victor Hugo, “dragostea e chiar parte din suflet. E de aceeaşi natură. Dragostea e ca o scânteie divină şi ca sufletul, şi tot ca el e incoruptibilă, indivizibilă, nepieritoare. E un punct de foc în noi, nemuritor şi infinit, pe care nimic nu-l poate mărgini şi nimic nu-l poate atinge. Îl simţi arzând până în măduva oaselor şi-l vezi strălucind până în adâncurile cerului”.
Înrudite, prin sens, cu termenul “iubire” sunt termenii “eros” şi “amor”.
Conform “Micului dicţionar enciclopedic”, iubirea este “faptul de a iubi”, “sentiment erotic pentru o persoană de sex opus”, “sentiment puternic de simpatie, de admiraţie şi de afecţiune pentru cineva”. În “Dicţionarul ...

Alte referate despre: leoaica tanara iubirea comentariu, iubirea eseu, eseu despre iubire

Fericirea si moralitatea

Inceputul umanitatii este si inceputul tuturor celorlalte lucruri, ceea ce inseamna ca sfarsitul celor doua coincide, dar acest sfarsit sau scop final este un obiect al voineti omului. Augustin il contrazice aici pe Aquino, afirmand ca scopul final al omului este fericirea, motiv pentru care sfarsitul umanitatii nu poate coincide cu sfarsitul celorlalte lucruri, deoarece numai omul are capacitatea de a fi fericit.

Alte referate despre: fericire si moralitate, relatia dintre fericire si moralitate, fericirea si moralitatea referat

In cautarea fericirii

Exista oameni care îsi "fabrica" un paradis numai al lor în care sa se simta fericiti. Dar ce s-ar întâmpla daca acest paradis ar exista undeva pe Pamânt?

Alte referate despre: in cautarea fericirii, in cautarea fericiri, personaje memorabile in cautarea fericirii

Fericirea din punct de vedere filozofic

Alti filosofi au considerat insa ca fericirea nuu inseamna sa te afli intr-o anumita stare sufleteasca; fericirea consta in ceea ce infaptuim, in activitatea noastra. Aristotel argumenta ca, daca fericirea ar fi o stare sufleteasca, un om care si-ar petrece toata viata dormind ar trebui considerat fericit – caci fara indoiala somnunl e o stare sufleteasca placuta. Dupa Aristotel, fericirea este acea activitate care are drept rezultat acte de dreptate, de curaj, de prietenie, de cunoastwere – in general, lucruri care sunt de dorit in sine (pentru ele insile).

Alte referate despre: fericirea din punct de vedere filozofic, ce este fericirea din punct de vedere filozofic, ce reprezinta fericirea din punct de vedere filozofic

Despre problema fericirii

Toti oamenii tind catre fericire, dar nu toti o concep la fel, de unde rezulta multimea teoriilor filosofice asupra fericirii. Sub aspectul subiectiv, fericirea poate fi studiata si sub o forma mai generala, mai obiectiva. Caci fericirea adevarata presupune o constiinta de sine dezvoltata care sintetizeaza datoria morala sociala cu aspiratia catre fericire. A vorbi despre fericire inseamna a predica, a arata, unde si cum se poate gasi ea. Filosofii din antichitate au considerat fericirea ca un fenomen individual si dependent numai de individ, pe cand in timpurile mai noi s-a pus fericirea in legatura cu societatea.

Alte referate despre: sensul vietii si problema fericirii, petre andrei problema fericirii, petre andrei si problema fericirii

Despre fericire

Din acest motiv avem nevoie de filosofi ai fericirii, avem voie să ne minţim că suntem fericiţi, interzicându-ne a vedea adevărul sau, chiar incapabili de a mai vedea adevărul datorită unui probabil pact cu el însuşi al unui Mare Anonim, în accepţiunea blagiana, de a ne ascunde măreţia fericirii supreme şi micimea presupusei noastre fericiri, astfel încât, în timp, am ajuns să râdem de dragul unui zâmbet considerându-l exponent înzecit al unei evidente fericiri.

Alte referate despre: fericirea, printul fericit, text argumentativ despre fericire

Immanuel Kant - activitate

Este perceptor în familii înstărite, reuşind să economisească nişte bani cu care publică mai multe lucrări. Dintre acestea, una trecută aproape neobservată în acel moment, în care aplica principiile lui Newton şi la originea sistemului solar, nu numai la structura lui actuală, este înrudită cu cosmogonia elaborată de Laplace patruzeci de ani mai târziu, de unde şi denumirea de "teoria Kant-Laplace".

Alte referate despre: immanuel kant, immanuel kant bazele metafizicii moravurilor, immanuel kant referat

Puterea mintii

Fiecare capitol al lucrarii Puterea mintii dezvaluie secretul referitor la ceea ce este esential pentru o mare realizare. Fara a stapani aceste lucruri nimeni nu poate dobandi adevaratul succes sau fericirea, implinirea, linistea sufleteasca si prosperitatea. De-a lungul ultimilor 30 de ani, am avut privilegiul de a pregati sute de agenti de vanzari in anii de inceput ai carierei lor.Puterea mintii

Alte referate despre: puterea mintii, puterea mintii umane, putera mintii

Fericirea

Chestiunea adevăratei fericiri a fost întotdeauna o chestiune de controversă, din ziua când bărbatul şi femeia au fost scoşi afară din grădina Eden. Pentru a fi fericit trebuie în primul rând să ai viaţă şi sănătate. Cuvântul „viaţă” înseamnă existenţă şi dreptul la existenţă, împreună cu toate binecuvântările legate de ea. Majoritatea neamului omenesc este bolnavă corporal şi spiritual. Adesea afecţiunile corporale impresionează spiritul însuşi. Nimeni nu scapă de boală, nimeni nu se bucură de o sănătate perfectă, de o completă fericire. Oamenii de ştiinţă şi-au desfăşurat cele mai bune eforturi ale lor, spre a descoperi secretul sănătăţii.

Alte referate despre: printul fericit rezumat, despre fericire, rezumat printul fericit

Confessiones - Fericitul Augustin

Confessiones = Mărturisiri , în 13 cărţi , scrisă între 397—401, în care povesteşte cu sinceritate întâmplările vieţii sale, căderile si scăderile sale personale, până la moartea mamei sale, survenită în toamna anului 387, la Ostia.
Fericitul Augustin a scris această lucrare între anii 397—401, deci în curs de cinci ani. Ea nu este o simplă biografie, ci o istorisire sinceră şi impresionantă a creşterii şi evoluţiei sale intelectuale, morale şi spirituale din copilărie pana la moartea mamei sale, întâmplată în toamna anului 387, deci din. 354 până in 387, când el se afla în plină maturitate, având atunci 33 de ani. S-au întrebat mulţi şi se mai întreabă de ce a scris Fericitul Augustin această lucrare. Istoricii şi patrologii au dat diferite răspunsuri acestei întrebări, dar e mai bine să aflăm mai întâi ceea ce ne ...

Alte referate despre: fericitul augustin, fericitul augustin referat, fericitul augustin confesiuni

Printul fericit

Noroc ca a fost sprinten si s-a ferit. Dar Printul Fericit parea atat de indurerat, incat Randunelul mai ramase o noapte sa-I indeplineasca acestuia solia. Asa ca zbura cu rubinul in cioc, peste acoperisurile orasului si ajunge la casuta cea sarmana. Acolo baietelul se zvarcolea in pat, scuturat de friguri, iar maica-sa adormide, istovita de cusut. Randunelul a pus bobul mare de rubin pe masa, langa degetarul femeii. Si-a fluturat aripile de jur imprejurul patului, peste fruntea copilului, care simti o racoare, o adiere mangaietoare. Se intoarse la Printul Fericit, si-i povesti tot ce facuse. Adormi, iar cand se crapa de ziua, se duse la rau sa faca o baie, unde uimi chiar un profesor de ornitologie, care intamplator tocmai trecea raul.

Alte referate despre: printul fericit de oscar wilde, printul fericit de oscar wilde rezumat, rezumat printul fericit de oscar wilde

Fericirea - medicament eliberat fara prescriptie

Filosofii nu s-au grabit sa vina cu raspunsuri. Dupa esecul cautarii de elixire si potiuni gen "tinerete fara batranete si viata fara de moarte", dupa esecul fabricarii aurului pe cale alchimica din orice rugina de fier, dupa ratarea gasirii pietrei filosofice, au dat raspunsuri ambigue sau n-au mai zis nimic. Oricum ii putem suspecta ca s-au gandit la fericire ca fiind lipsa imbatranirii si a mortii, aur berechet in punga si intelepciune cat cuprinde si asta-i fericirea deloc deosebita de cea a rabinilor evrei.

Alte referate despre: cum se tine evidenta medicamentelor eliberate in farmacie, fara prescriptie inainte de a se naste actiunea, medicamente comprimate cu eliberare prelungita

Fericiti cei curati cu inima

Cunoastem cuvantul Scripturii , care zice : ‘’Dumnezeu nu cauta (nu se uita) la fata omului , ci la inima sa ‘’. Acest lucru subliniaza importanta inimii pentru crestini , intrucat inima poate fi izvor al sfinteniei , dar si al pacatului . De aceea Cristos zice :’’Omul bun din visteria cea buna a inimii sale , scoate cele bune , pe cand omul cel rau , din visteria cea rea a inimii lui , scoate cele rele ‘’(Luca 6,45).
A fi curat cu inima inseamna deci a avea aceasta visterie plina de dorinte , ganduri si fapte bune : adica a avea inima curatita de pacat . Iar daca pacatul nu mai locuieste in inima omului , se instaleaza acolo dragostea de Dumnezeu si de semeni , care prin puterea ei creaza starea de fericire . Cu alte cuvinte se realizeaza acolo in inima omului acordul perfect intre fiinta si vointa dumnezeiasca .
Unui astfel de crestin , curatit de ...

Alte referate despre: fericiti cei curati cu inima, www explicarea fericiti cei curati cu inima, fericiti cei curati cu inima caci aceea il vor vedea pe dumnezeu

Fericirea

8. Pregateste-ti mancarea favorita si mananca fara a te mai gandi la silueta si diete;
9. Mai stii sa sari coarda? Bine, atunci achizitioneaza-ti una si invata-l si pe partenerul tau arta acestui joc in timp ce te amuzi de stangacia lui; 10. Canta melodia ta preferata cat de tare poti fara a iti fi teama ca cineva te-ar putea auzi;

Alte referate despre: fericirea referat, referat despre fericire, poezia este lacrima celui ce trebuie sa fie fericit

Moara cu noroc - comentariu

Titlul nuvelei are valoare simbolica fiind in acelasi timp si ironic. Norocul asteptat se dovedeste a fi nenoroc datorita abordarii gresite a destinului. Daca moara macina bucatele, carciuma loc al pirzaniei macina destinele umane. Incipitul nuvelei are statutul unui prolog si surprinde relatiile din familia lui Ghita, personajul principal. Acesta
Ghita este casatorit cu Ana impreuna cu care are un copil si locuieste cu soacra sa.El planuieste sa arendeze o carciuma numita AsMoara cu norocAs. El si soacra sa sunt suprinsi sfaindu-se cu privire la oportunitatea acestei afaceri.

Alte referate despre: moara cu noroc, moara cu noroc rezumat, rezumat moara cu noroc

Moara cu Noroc

Dezumanizarea lui se produce intr-un ritmc alert, el insusi autocaracterizandu-se da vina pe firea sa slaba, incercand astfel sa-si motiveze faptele:”asa m-a lasat Dumnezeu?! Ce sa-mi fac daca e in mine ceva mai tare decat vointa mea?! Nici cocosatul nu e insusi vinovat ca are cocoasa in spinare.”.

De acum, prabusirea lui esteinevitabila si rapida, o foloseste pe Ana drept momeala pentru a-l demasca pe Lica nu numai pentru ca il mustra constiinta pentru ceea ce devenise, dar si printr-o gelozie ajunsa la paroxism. De la complicitate la crima, nu mai e decat un pas si Ghita il face injunghiind-o pe Ana care „era intinsa la pamant, cu pieptul plin de sange cald, iar Ghita o tinea pe genunchi si apasa cutitul mai adanc spre inimia ei.”

Alte referate despre: moara cu noroc comentariu, caracterizarea lui ghita din moara cu noroc, moara cu noroc-povestire pe momentele subiectului

Vestea buna a Imparatiei

5Este numai un singur Dumnezeu adevărat! El este Atotputernic, este Suprem, precum şi Creatorul cel care a făcut cerul şi Pământul, marea şi tot ce este în ele (Fap. Apost. 4:24). Toţi cei ce doresc viaţa chiar şi Întâiul Lui Fiu, Isus Hristos, trebuie să recunoască supremaţia Lui şi să-I fie supus (1Cor. 15:28). Dumnezeu este invizibil pentru ochii omeneşti şi nimeni nu L-a văzut vreodată (1Ioan 4:12). Deci, este nerezonabil dacă cineva îşi face un chip asemenea lui Dumnezeu ca să i se închine. Dumnezeu nu poate fi asemănat cu cineva, El este fără asemănare. Despre El scrie profetul: „Cu cine vreţi să-L asemănaţi pe Dumnezeu, şi cu ce asemănare îl veţi asemăna?” (Isaia 40:18, 25). El este izvorul vieţii şi ca atare trebuie să ridicăm privirile spre El, pentru a avea speranţă pentru viitor.
6Spre a se deosebi de mulţi dumnezei falşi cărora omenirea se închina, Dumnezeul Atotputernic are un Nume, acest Nume este Iehova; în Psalmii ...

Alte referate despre: vestea cea buna a imparatiei, o veste buna, veste buna

Crearea, natura si caderea ingerilor

Crearea, natura si caderea ingerilor.Îngerii reflectă perfecţiunea divină: bunătate şi generozitate infinită, fiind capabili de o dragoste nelimitată şi beneficiind mereu de o mare fericire pe care doresc să o împărtăşească cu noi. Ei cunosc instantaneu consecinţele nenumărate ale unui principiu sau miile de faţete ale realităţii. Cunosc secretele naturii, stăpânesc legile care guvernează Universul, sunt păstrătorii unei ştiinţe foarte vaste şi a unei înţelepciuni infinite. Ei lucrează constant pentru binele omului, întotdeauna şi pretutindeni.Crearea, natura si caderea ingerilor

Alte referate despre: caderea ingerilor, despre caderea ingerilor, caderea ingerilor in pacat
Referate afisate : 19
Medie note: 8.06 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles