Fericirile versuri

In cautarea fericirii

Un desert fara fântâni este mai blând pentru cei ce s-au ratacit si mor de sete? Nu. Iluzia Fetei Morgana îi arde si pe ei la fel ca pe orice alt calator ce pribegeste prin acele locuri atât de neprimitoare.

Kant considera fericirea ca fiind un ideal. Dar prin aceasta nu întelegea ca era de neatins, ci, mai degraba ca noi nu suntem în masura sa judecam ce ar trebui sa faca oricare om ca sa fie fericit. Reteta fericirii este alta la fiecare. Sunt persoane fericite de averea pe care au acumulat-o în timp; altele considera ca a fi fericit înseamna a avea prieteni, a fi sanatos, a fi apreciat si stimat; altele sunt fericite stiindu-se iubite de cineva sau numai stiind ca persoana iubita exista acolo undeva si respira acelasi aer.

Exista oameni care îsi "fabrica" un paradis numai al lor în care sa se simta fericiti. Dar ce s-ar întâmpla ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 2659
Materia: Filosofie

Fericirea

Sunt persoane fericite de averea pe care au acumulat-o in timp; altele considera ca a fi fericit inseamna a avea prieteni, a fi sanatos, a fi apreciat si stimat; altele sunt fericite stiindu-se iubite de cineva sau numai stiind ca persoana iubita exista acolo undeva si respira acelasi aer. Exista oameni care isi “fabrica” un paradis numai al lor in care sa se simta fericiti. Dar ce s-ar intampla daca acest paradis ar exista undeva pe Pamant?

Alte referate despre: fericirea, printul fericit, text argumentativ despre fericire

Kant: principiul moralitatii

Kant doreste sa explice ce inseamna “bun” in sens practic, si ce inseamna legat de aceasta “trebuie” sau “ imperativ” formuland o teorie a imperativelor in general si caracterizand imperativul moral si binele moral.
Plecand de la conceptul de “fiinta rationala”, se poate definii o “fiinta nerationala”. Fiinta nerationala este un lucru care actioneaza dupa legi. Prin contrast,o fiinta rationala e distinsa de faptul ca poseda facultatea de a actiona conform reprezentarii legilor, conform unor principii rationale. Aceasta facultate specifica se numeste vointa.
Vointa este facultatea de a se determina de sine insasi la actiune, in conformitate cu reprezentarea unor anumite legi.
Ratiunea practica este facultatea care trebuie sa exercite o influenta asupra vointei; cum deci legile morale sunt produsul ratiunii practce, vointa nu este altceva decat ratiune practica.
Exista fiinte cum sunt oamenii, care sunt numai partial rationale (vointa lor este determinata de scopuri, ...

Alte referate despre: kant principiul moralitatii, principiul moral la kant, principii morale in negocierea diplomatica

Kant, Platon si Blaga

Soarele - Ideea Binelui (Perfectiunea) - Sufletul se aseamana cu
Ideile pentru ca este simplu, nemuritor, cunoaste lumea inteligibila
printr-un proces de conversiune a carui forta o constituie erosul
(iubirea - are ca efect uitarea, în vederea dobândirii puritatii
primare); cunoasterea Ideilor este doar o reamintire (anamnesis) a
sufletului încarcerat în corpul fizic (ideea corpului - închisoare
este o reminiscenta a orfismului); menirea sufletului este sa
pregateasca omul pentru moarte (eliberarea sufletului nemurilor si
întoarcerea în lumea ideilor); conditia eliberarii definitive a
sufletului este o viata virtuoasa; filosofia este pregatirea
sufletului pentru recunoasterea imortalitatii sale.

Alte referate despre: kant platon si blaga, conceptele lui platon spinoza blaga, referat platon spinoza blaga

In cautarea fericirii

...Astfel de cuvinte rostea acum mai bine de 1000 de ani, filosoful, matematicianul şi poetul Omar Khayyãm. Şi avea dreptate… Sau poate nu… Cine poate şti? Ani de-a rândul, fericirea a reprezentat o problemă de studiu a filozofiei. Şi la ce concluzie s-a ajuns după atâta amar de timp? Ce este fericirea?

Alte referate despre: in cautarea fericirii, in cautarea fericiri, personaje memorabile in cautarea fericirii

Despre problema fericirii

Nu cred ca exista o definitie unica a fericirii, sau un singur criteriu de determinare a fericirii, caci sufletul omenesc e complicat si variabil de la individ la individ. Asa cum spunea filosoful Petre Andrei “ Ceea ce provoaca fericirea unuia nu este uneori pentru altul nici macar un motiv de multumire trecatoare, ceea ce descreteste o frunte si inveseleste un chip poate produce altcuiva durere, caci un soare ce rasare intr-o parte, apune in partea cealalta “ .

Alte referate despre: sensul vietii si problema fericirii, petre andrei problema fericirii, petre andrei si problema fericirii

Despre fericire

Despre fericire
În stabilirea posibilăţii, imposibilităţii sau a absurdităţii atingerii idealului fericirii au purces filosofi, clerici şi chiar oameni simpli încă de la “începuturi”. Afirmaţia că aceste “începuturi” coincid cu începuturile filosofiei ar fi o calomnie pentru ca nu se poate afirma că, discutând despre fericire, discipolii lui Hristos o discutau din punct de vedere filosofic.
Despre fericire

Alte referate despre: printul fericit rezumat, despre fericire, rezumat printul fericit

Immanuel Kant - activitate

Născută ca cel mai frumos dar pe care zeii l-au făcut oamenilor, filosofia a apărut ca răspuns la întrebări: ce este existenţa; care este raportul dintre existenţa subiectivă şi cea obiectivă; cum se constituie valoarea de adevăr şi bine, frumos şi dreptate; care sunt cauzele nefericirii omului pe pământ; ce este fericirea. În jurul acestor probleme s-a constituit filosofia încercând să dea răspunsuri, filosofia vizând raportul omului cu lumea, cu existenţa.

Alte referate despre: immanuel kant, immanuel kant bazele metafizicii moravurilor, immanuel kant referat

Normele sociale

Norma, ca "nomos" al vechilor greci (respectare a ordinii si legilor
instituite de zei) îsi gaseste corespondent - sau este corespondentul
- si în spiritualitatea asiatica, Dao, "Calea", având mai multe forme:
Dao al cerului, Dao al oamenilor si Dao al omului, forme diferite una
de alta dar care se influenteaza ierarhic de sus în jos.

Alte referate despre: norma sociala, norme sociale, normele sociale

Regimul englez vs american

Iacob al II-lea Stuart (1685 - 1688) a dat dovada de nepricepere politica si de spirit instigator. De aceea parlamentarii englezi au hotarat sa-l investeasca ca rege pe Wilhelm al II-lea de Orania, ginerele lui Iacob al II-lea.

Alte referate despre: regimul francez vs american, regimul politic american, regimul polititc american

Scrisoarea III- versuri

De nu, schimb a ta coroană intr-o ramură de spini.
-Orice gînd ai împărate,şi oricum vei fi sosit,
Cît suntem încă pe pace,eu îţi zic:Bine-ai venit!
Despre partea închinării însă,doamne,să ne ierţi;
Dar acu vei vrea cu oastea şi război ca să ne cerţi
Ori vei vrea să faci întoarsă de pe-acuma a ta cale,
Să ne dai un semn şi nouă de mila măriei-tale...
De-o fi una de-o fi alta...Ce e scris şi pentru noi,
Bucuroşi le-om duce toate,de epace de-i război.
-Cum?Cînd lumea mi-e deschisă, a privi gîndesti că pot

Alte referate despre: scrisoarea iii versuri, referate scrisoarea iii versuri, versuri scrisoarea iii

Cele 9 fericiri

A doua fericire : Plansul este exteriorizarea sentimentelor noastre ;
Dumnezeu ii va rasplati pe cei care plang pentr adevar ;

Alte referate despre: cele 9 fericiri, fericirile, fericirile religie

Fericirile

În Noul Testament Mântuitorul Iisus Hristos când Şi-a început activitatea de învăţare despre mântuirea noastră la vârsta de treizeci de ani. Ne dă adevărata învăţătură prin care noi să primim ca moştenire Împărăţia Cerurilor. Fericirile sunt noile îndemnuri pe care Iisus Hristos le-a dat tuturor oamenilor. Cele 10 porunci erau date de Dumnezeu prin poporul ales. Celor care vor fi săraci cu duhul (smeriţi), care-şi vor plânge păcatele, celor care sunt blânzi, celor flămânzi şi însetaţi de dreptate, celor milostivi, celor curaţi cu inima, făcătorilor de pace, prigoniţi pentru dreptate, ocărâţi şi celor batjocoriţi pentru Dumnezeu, Mântuitorul nostru Iisus Hristos le promite ca răsplată Împărăţia Cerurilor.

Alte referate despre: dragostea este pasarea fericirii, jurnalul fericirii n steinhardt, fericiri

Casa - locul fericirii si a pacii

Asa ca se hotari sa mearga,undeva unde nimeni nu are griji sau probleme.Incearca si de asta data sa gaseasca pe cineva,dar fara succes.Suparat omul se duce in casa lui,dorind cu tot sufletul sa finanteze o expeditie.

Alte referate despre: casa locul natal, casa locul cel mai minunat, casa loc de vraja

Serotonina - supranumit "hormonul fericirii"

Stresul Cronic provoaca pe de o parte de o Cerere Crescuta de Mesageri ai Fericirii insotita pe de alta parte de o Scadere a productiei acestora. Terminatiile nervoase ale Sistemului Nervos Central primesc mult mai multi Mesageri ai Tristetii si atunci intram intr-o stare de Dezechilibru Chimic a Creierului numita SupraStres. Aceasta stare ne face sa ne simtim depasiti de viata: obositi continuu dar cu greutati la adormire, cu dureri si o stare nedefinita de disconfort, fara energie si bucurie de a trai, deprimati, anxiosi si incapabili de a coopera cu problemele vietii.

Alte referate despre: hormonul serotonina, hormon serotonina, exces de serotonin hormon

Jurnalul fericirii de Nicolae Steinhard

Pentru a iesi dintr-un univers concentrationar -- si nu e neaparat
nevoie sa fie un lagar, o temnita ori o alta forma de incarcerare; teoria se aplica oricarui tip de produs al totalitarismului -- exista solutia(mistica) a credintei. Despre aceasta nu va fi vorba in cele ce urmeaza, ea fiind consecinta harului prin esenta selectiv.Cele trei solutii la care ne referim sunt strict lumesti, au caracter
practic si se infatiseaza ca accesibile orisicui.

Alte referate despre: jurnalul fericirii de nicolae steinhard, jurnalul fericiri de nicolae steinhard, criticii care critica jurnalul fericirii de nicolae steinhard

Mihai Eminescu Scrisoarea a-VI-a

Tabloul eminescian realizat prin versurile citate reda o atmosfera linistita, in acre domina armonia si misterul.Poezia se deschide cu imaginea castelului a carui umbra se oglindeste in apa clara si linistita (" in fund apei clare doarme umbra lui de veacuri").Prin acest act de reflectare castelul si apa devin doua elemente asezate unul in prelungirea celuilult prin legatura care se creeaza.Linistea peisajului nu este tulburata decat de fosnetul usor al perdelelor "tremur nume/Lungi perdele incretite" .Privirea este orientata apoi spre tremurul dat de lumina Lunii, element ceresc ce isi face simtita prezenta cu o intensitate din ce in ce mai mare " Luna tremura pe codri, se aprinde, se marste"

Alte referate despre: mihai eminescu scrisoarea ii comentariu, mihai eminescu scrisoarea 1, mihai eminescu scrisoarea 3 rezumat

Pedeapsa - Tudor Arghezi

Poezia “Pedeapsa”, text fictional creat de imaginatia eului liric, ilustreaza alungarea din Rai a barbatului si a femeii, pentru ca au incalcat porunca divina , prin care li se interzicea acestora sa manance din pomul cunoasterii:”De aceea l-a scos Domnul Dumnezeu din gradina cea din Eden , ca sa lucreze pamantul , din care fusese luat “.Pe sarpele , care a indemnat-o pe Eva sa manance “din rodul pomului celui din mijlocul Raiului”,Dumnezeu l-a blestemat “ sa te tarasti si tarana sa mananci in toate zilele vietii tale!”

Alte referate despre: pedeapsa tudor arghezi, pedeapsa tudor arghezi comentariu, comentariu pedeapsa tudor arghezi
Referate afisate : 18
Medie note: 8.17 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK