Fericitul augustin

Confessiones - Fericitul Augustin

Confessiones = Mărturisiri , în 13 cărţi , scrisă între 397—401, în care povesteşte cu sinceritate întâmplările vieţii sale, căderile si scăderile sale personale, până la moartea mamei sale, survenită în toamna anului 387, la Ostia.
Fericitul Augustin a scris această lucrare între anii 397—401, deci în curs de cinci ani. Ea nu este o simplă biografie, ci o istorisire sinceră şi impresionantă a creşterii şi evoluţiei sale intelectuale, morale şi spirituale din copilărie pana la moartea mamei sale, întâmplată în toamna anului 387, deci din. 354 până in 387, când el se afla în plină maturitate, având atunci 33 de ani. S-au întrebat mulţi şi se mai întreabă de ce a scris Fericitul Augustin această lucrare. Istoricii şi patrologii au dat diferite răspunsuri acestei întrebări, dar e mai bine să aflăm mai întâi ceea ce ne ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 17
Materia: Religie

Spovedania

Spovedania este Taina prin care credinciosul primeste de la Dumnezeu iertarea pacatelor marturisite duhovnicului cu zdrobire de inima si cu hotararea de a nu le mai face. Taina Spovedaniei se mai numeste si Taina pocaintei sau a Marturisirii. Ea a fost fagaduita de Mantuitorul prin urmatoarele cuvinte, adresate apostolilor: "Adevarat graiesc voua: Oricate veti lega pe pamant, vor fi legate si in cer, si oricate veti dezlega pe pamant, vor fi dezlegate si in cer" (Matei 18.18).Spovedania

Alte referate despre: spovedanie de mihai eminescu, mihai eminescu spovedanie, spovedania de mihai eminescu

Dumnezeu Creatorul

Dumnezeu Creatorul - Revelatie naturala:

Dumnezeu Creatorul - Prin revelatie naturala intelegem toate invataturile despre existenta si insusirile lui Dumnezeu,pe care le desprindem cand privim cu luare-aminte la toata zidirea lui Dumnezeu.Asa cum o creatie libera vorbeste si despre autorul ei,la fel si ordinea,frumusetea si armonia din natura marturisesc un Facator atotputernic,un ziditor iscusit si atotintelept.

Fericitul Augustin spunea:,,Intreaba lumea, podoaba cerului,si vezi daca nu-ti raspunde dupa intelegerea ei:'' Revelatia divina sau descoperirea dumnezeiasca este actiunea prin care Dumnezeu se descopera oamenilor,adica le face cunoscuta voia Lui,dorintele si poruncile Lui pentru ca ei sa-L adore cu vrednicie,sa-i implineasca voia si,prin acestea,sa ne mantuiasca. Revelatia ajunge la oameni prin doua cai:calea naturala si calea supranaturala.

Revelatie supranaturala:

Revelatia naturala nu ne este insa de ajuns pentru mantuire.De aceea,Dumnezeu ...

Alte referate despre: dumnezeu creatorul, dumnezeu creatorul lumii, dumnezeu creatorul referat

Monahismul apusean

În ceea ce priveşte primele exemple de viaţa monahală creştină, este cunoscut faptul că încă din secolul III, fecioarele consacrate (virgines consecretae) depuneau un vot de castitate în faţa episcopului, primind cu această ocazie, ca semn distinctiv, un văl pentru acoperirea capului .

Alte referate despre: monahismul apusean, monahismul apusean ordine monahale, monahism apusean in primele veacuri crestine

Fericirea

Chestiunea adevăratei fericiri a fost întotdeauna o chestiune de controversă, din ziua când bărbatul şi femeia au fost scoşi afară din grădina Eden. Pentru a fi fericit trebuie în primul rând să ai viaţă şi sănătate. Cuvântul „viaţă” înseamnă existenţă şi dreptul la existenţă, împreună cu toate binecuvântările legate de ea. Majoritatea neamului omenesc este bolnavă corporal şi spiritual. Adesea afecţiunile corporale impresionează spiritul însuşi. Nimeni nu scapă de boală, nimeni nu se bucură de o sănătate perfectă, de o completă fericire. Oamenii de ştiinţă şi-au desfăşurat cele mai bune eforturi ale lor, spre a descoperi secretul sănătăţii.

Alte referate despre: fericirea, printul fericit, text argumentativ despre fericire

Tertulian

În ceea ce priveste organizarea bisericeasca a comunitatilor crestine
de pe teritoriul African, în jurul anului 220 va avea loc un sinod la
Cartagina, la care au participat optsprezece episcopi din provincia
proconsulara Africa, pentru ca în vremea Sfântului Ciprian sa se
desfasoare un alt sinod, în contextul noilor persecutii îndreptate
împotriva crestinilor, fundamentate pe edictul de persecutie al
împaratului Deciu.

Alte referate despre: tertulian, despre tertulian, referat tertulian

Despre fericire

Despre fericire
Ceea ce însă este comun tuturor filosofilor privind fericirea este că aceasta reprezintă un ideal urmărit, fără absolut nici o exceptie, de fiecare persoană in parte, fie începând cu cel mai înverşunat pesimist până la optimistul cel mai pur, fie începând cu omul cel mai simplu până la cel mai învăţat dintre filosofi.

Alte referate despre: printul fericit rezumat, despre fericire, rezumat printul fericit

Fericirea din punct de vedere filozofic

Ambele noastre sfaturi au dat gres. In general, e imposibil sa spunem ce-I trebuie fiecaruia sa fie fericit, ori pentru aceasta ar fi nevoie sa stiu dinainte tot ce I s-ar putea intampla, ceea ce, desigur, nu sta in puterile noastre.

Alte referate despre: fericirea din punct de vedere filozofic, ce reprezinta fericirea din punct de vedere filozofic, ce este fericirea din punct de vedere filozofic

Augustin-Louis Cauchy - franceza

Mais, fatigué par le cumul de la charge d'ingénieur et des longues veillées de recherche, Cauchy connait un état dépressif qui s'éternise et le pousse ŕ retourner vivre chez ses parents.

A Paris, il cherche une situation en adéquation avec sa volonté de faire de la recherche mathématique pure. Malgré l'appui de son pčre, il se voit devancé par d'autres pour plusieurs postes, avant d'ętre élu, en 1814, ŕ la société philomatique, antichambre de l'Académie (alors nommé Institut).

A la chute de l'empire, Cauchy, royaliste et dévôt, voit de nombreux protecteurs accéder au pouvoir. Leur influence permet sa nomination comme professeur d'analyse ŕ l'Ecole Polytechnique en 1815. Entre-temps, il vient d'achever un brillant mémoire oů il démontre un célčbre théorčme de Fermat sur les nombres polygonaux. Ceci fera beaucoup pour sa notoriété, et en 1816, il accčde ŕ L'Académie des Sciences, en remplacement de Carnot et Monge touchés par l'épuration.
...

Alte referate despre: augustin louis cauchy, augustin-louis cauchy, viata si activitatea lui augustin louis cauchy

Biografie Stefan Augustin Doinas

Activeaza in cadrul Cercului literar de la Sibiu, alaturi de Ion Negoitescu, Radu Stanca, Ion Dezideriu Sirbu, Cornel Regman, Eugen Todoran, Ovidiu Cotrus, Radu Enescu s.a.In 1948 absolva facultatea si se intoarce ca profesor in satul sau natal; preda apoi romana la Halmagiu si, in continuare, la Gurahont, cheltuind in total cu profesoratul sapte ani (in aceasta perioada scrie o piesa de teatru, Brutus si fiii sai, un ciclu de sonete intitulat Sonetele maniei etc.).

Alte referate despre: biografie stefan augustin doinas, biografia stefan augustin doinas, biografia lui stefan augustin doinas

Printul fericit

Printul ii povesti acestuia ca, atunci cand era in viata a trait in Palatul Sana Souci, dupa cum era si numele, nu exista durere. Traia fericit la curte, curtenii il numeau Printul Fericit. Atunci nu i-a trecut prin minte sa intrebe ce este dincolo de zidul cetatii in care traia. Dar acum era foarte trist, dupa moarte, ca l-au suit sus,foarte sus, si acum vedea toata hidosenia, toata amaraciunea cetatii in care a trait. Dar avea inima de plumb, asa ca nu poate decat sa planga. Si ii spuse acestuia ca el vedea de acolo, de sus, o casa saraca in care o femeie statea la masa, cu mainile aspre si rosii de impunsaturile acului, caci era croitoreasa. Este acea croitoreasa care ii va broad rochia uneia din insotitoarele reginei.

Alte referate despre: printul fericit de oscar wilde, printul fericit de oscar wilde rezumat, rezumat printul fericit de oscar wilde

Fericirea - medicament eliberat fara prescriptie

O dimineata ploioasa de toamna... O ploaie rece ce-ti invinetea degetele pe manerul umbrelei, iti albea degetele de la picioare cand patrundea in pantofi, iti rosea nasul de la tamburina acvatica. O ploaie ce indemna la sinucidere, la planuri marsave, la divort. Unul din chelnerii de la Cafeneaua Riche privea toate acestea pe geam, fara sa se hotarasca sa mearga la singurul client din cafenea, un batranel cu impermeabil uzat, murat din cap pana in picioare. Facuse deja o balta sub masa lui, mai trebuiau broaste sa inveseleasca atmosfera. Adunandu-si picioarele si inima, chelnerul se indrepta spre bucata aceea de carne tremuranda ce-si mototolea sapca tovaraeasca in maini si-l intreba plictisit: "Ce doriti, domnule?" Raspunsul veni repede, ca focul peste Sodoma, incalzind incaperea "Doresc sa am o dorinta".

Alte referate despre: cum se tine evidenta medicamentelor eliberate in farmacie, fara prescriptie inainte de a se naste actiunea, medicamente comprimate cu eliberare prelungita

Fericirea

Conceptii despre fericire ne spun ca a obtine ceea ce ne dorim inseamna sa fim fericiti. Si sa presupunem ca cineva reuseste sa obtina ceea ce cu greu a incercat. Si acum este fericit? Se prea poate. Dar se poate si sa nu fie. Si atunci unde e fericirea? Ea a constat in stradania de a obtine.
Conceptiile despre fericire se deosebesc prin rostul pe care il atribuim celorlalti in dobandirea propriei fericiri.

Alte referate despre: fericirea referat, referat despre fericire, poezia este lacrima celui ce trebuie sa fie fericit

Augustin Buzura - Vocile noptii

Desi surprinse in manifestari spontane, fragmentare, personajele care populeaza aceasta lume sunt pitoresti, autentice si reprezentative pentru clasa sociala de care apartin. Sultan, Nelutu UFDR-istul, Stelica Goran, Neamtu sunt, asadar, tipuri de personaje, rebeli deturnati spre nonconformisme marunte, spre violenta gratuita. Limbajul de argou folosit in aceste pagini are ca scop nu numai pitorescul romanului, dar mai ales realismul faptelor narate.

Alte referate despre: augustin buzura vocile noptii, augustin buzura-vocile noptii, augustin buzura vocile noptii opera

Siropul de clorura feroasa

Acid citric : Contine 99,5 - 100,5% C6H8O7 * H2O, are masa moleculara M = 210,14g si se formula : Se prezinta sub forma de cristale incolore, translucide sau sub forma de pulbere alba, cristalina, fara miros, cu gust acru si punct de topire aproximativ 100II C. Este solubil in 0,7 parti apa, 2 parti alcool, 50 parti eter, 1parte glicerina. Pentru a corespunde normelor impuse de FR IX , substanta nu trebuie sa fie impurificata cu arsen, metale grele, sulfati, cloruri, acid tratric, acid oxalic si substante organice usor carbonizabile.

Alte referate despre: clorura feroasa, clorura feroasa utilizari, clorura feroasa utilizare
Referate afisate : 15
Medie note: 8.08 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles