Fictiunea nu este nici adevarata nici falsa

Nici comunism, nici consumism, ci performanta

Tu intri putin pe mess, scrii corect, cuvinte intregi...ce vor fi rizind de tine...cind mai "vorbesti" cu ei...Apoi simti cum timpul iti e furat miseleste. Prea multe ferestre in acelasi timp! Prea multe despicari! Impolitetea intruchipata! Intorc gindul de la unul pentru a-i raspunde celuilalt. Ametitor... rapacitatea schimbarii interlocutorilor e obositoare. Cu prea multi deodata spunind nimicuri. Cartile mele care ma odihneati, pentru ce v-am tradat?

Ei nu iubesc cartile, tu nu iubesti calculatorul. Cu toate acestea si ei folosesc, de nevoie, cartile si tu calculatorul. Sunteti chit. Ei sunt copiii libertatii. Noi am cunoscut cenzura mutilanta. Lor le lipseste o minima autocenzura. Ce le vine la gura sa zica, aia zic. Vad apoi cum oamenii loviti de cutitul vorbelor lor, in loc sa li se deschida, se inchid subit si nu inteleg de ce. Doar au fost sinceri, pretind. Prefera sa ignore granita dintre rautate si sinceritate. Sa nu stie ca oamenii se inchid in mai multe feluri?

...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 23kb
Downloads: 33
Materia: Diverse

Ce este internetul

Clasa IP-ului este strins legata de numarul de calculatoare din retea.Dar pentru ca este mai usor de tinut minte un nume decit un numar Internetul foloseste si un Domain Name.Daca routerul este operatorul pe Internet ,atunci Domain Name Service (DNS) este cartea de telefon.

Alte referate despre: ce este internetul, ce este internetul referat, ce este internetul definitie

3rei Sud Est

Numele de 3rei Sud Est, a venit în timpul drumului către Bucureşti cu maşina, pe fond nervos că nu găseau un nume. Nu a fost greu să spună: “Suntem trei, şi din Constanţa toţi. Deci ar merge bine Trei Sud Est”.
Înainte ca primul lor album să fie gata în totalitate, Cat Music a decis să promoveze primul single “Ai plecat”, incluzându-l pe o compilaţie de mare succes la vremea aceea, care se numea “Fantasticii”. Piesa a avut un succes fulgerător, de-a dreptul neaşteptat. Toată lumea a fost cucerită la început de felul în care suna melodia, de orghestraţie, de ritm.

Alte referate despre: 3rei sud est, my referat ro files 3rei sud est, europa de sud est in sec 17-18

Comunismul in Romania

Aceasta "conceptie materialista" a comunismului, arata ca din sistemul economic deriva toate celelalte sisteme (social, juridic, cultura...). De asemeni dezvolta "conceptia determinismului", potrivit careia fiecare individ dintr-o clasa are un gen de comportament indus, nu de gandirea acelui individ ci de clasa la care apartine, si de aceea el trebuie reeducat in lumina noii societati comuniste.

Alte referate despre: comunismul in romania, comunismul, comunismul in romania referat

Tranzitia de la comunism la democratie

Dificultăţile legate de încadrarea corespunzătoare a României sunt depăşite într-un mod original şi pragmatic de către Michael McFaul, care consideră într-atît de specifică tranziţia de la comunism la noile regimuri încît vorbeşte despre un al patrulea val al democraţiei şi dictaturii, faţă de cel de-al treilea val, din anii şaptezeci-optzeci, al democraţiei, care se constituise pe paradigma tranziţiei bazate pe pacte.

Alte referate despre: tranzitia de la comunism la democratie, procesul de tranzitie de la comunism la democratie, bulgaria tranzitia de la comunism la democratie

Evolutia socio economica a Brailei la 20 de ani de la comunism

Rezultatele înregistrate în urma aplicării chestionarului:
Brăila a suferit modificări radicale în ultimii 20 de ani, ca, de altfel, oricare oraş al României, modifocări atât la nivel structural, economic, cât şi la nivelul mentalităţii si stilului de viaţă al oamenilor. În cele ce urmează, rezultatele pentru fiecare întrebare a chestionarului sunt redate şi analizate succint.
Brăilenii sunt pesimişti în acest sens, dovadă fiind rezultatul înregistrat la această întrebare. Peste 50% dintre respondenţi consideră că economia Brăilei a fost şi este în scădere. Procentul de 32% este împărţit egal între bărbaţi şi femei. Diferenţe semnificative apar în cazul categoriilor de vârstă: 76,9% dintre cei care au afirmat că economia este în creştere au mai puţin de 34 de ani, iar restul au peste 35 de ani.

Alte referate despre: evolutia socio economica a brailei la 20 de ani de la comunism, evolutia socio economica a brailei, evolutia socio-economice a romaniei

Esecul comunismului

Dupa cum am învatat la Istorie, încercarea partidelor comuniste de a construi o societate fara clase si fara exploatarea omului de catre om s-a bazat pe teoria elaborata de Marx si Engels la jumatatea secolului XIX, numita de urmasii lor "socialism stiintific" sau "comunism stiintific". (Eu am sa numesc aceasta teorie "socialismul lui Marx" sau "socialismul marxian", si voi arata în cadrul acestui eseu care sunt motivele mele).

Alte referate despre: esecul comunismului, esecul comunismului si unificarea germaniei, esecul comunismului referat

Instaurarea comunismului in Romania

Pe 10 februarie 1947 Romania a semnat Tratatul de Pace cu Natiunile Unite. Dupa aceea comunistii au trecut la un alt val de arestari: actiunea de la Tamadau a vizat compromitere P.N.T.; partidele politice au fost interzise si opozitia lichidata. In noiembrie 1947 au fost inlaturati liberalii din govern iar P.C.R. a ramas partid unic. Regele Mihai I a fost invitat la ceremonia casatoriei principesei Elisabeta la Londra, aici a avut convorbiri cu diferiti oameni politici care l-au sfatuit san u se mai intoarca in tara insa el s-a intors. Pe 30 decembrie 1947 Gheorghidiu Dej si Petru Groza i-au cerut regelui Mihai sa abdice. Ultimul obstacol in calea comunizarii a fost inlaturat, in aceeasi zi proclamandu-se Republica.

Alte referate despre: instaurarea comunismului in romania, instaurarea comunismului, instaurarea comunismului in lume

Model contract de voluntariat

-de a verifica si a superviza activitatea voluntarului;
-de a cere voluntarului rapoarte de activitate;
-de a cere informatii si recomandari despre voluntar, altor persoane.

Alte referate despre: model contract de voluntariat, contract de voluntariat model, model contract voluntariat

Literatura Romana sub Comunism

S-a spus despre perioada comunista ca poate fi impartita in trei mari perioade in ceea ce priveste literatura: perioada proletcultismului (1948-1964), perioada liberalizarii si a deschiderii (1964-1971) si o perioda de degradare, cand Ceausescu incearca sa imprime o nota nationalista comunismului.

Alte referate despre: literatura romana sub comunism, eugen negrici literatura romana sub comunism, literatura romana sub comunism eugen negrici

Reforma in tarile Europei centrale si de Est

Reforma in tarile Europei centrale si de Est
Schimbările radicale ce au survenit pe plan politic, economic şi social în centrul şi estul Europei au inclus şi o reformă fundamentală a sistemului legislativ în fiecare din ţările acestei regiuni.S-a observat, în cei aproape 9 ani de tranziţie, că schimbările cadrului legislativ nu vor putea singure să conducă la o transformare totală a sistemului politic şi economic.
Reforma in tarile Europei centrale si de Est

Alte referate despre: cultura in tarile europei centrale si de est, tarile europei centrale si de est, referat politica monetara in tarile europei centrale si de est

Ce este un card

In aceasta categorie exista si un caz special care apare mai ales in cazul in care cardul este folosit pentru plata salariului: cardul cu overdraft (descoperit de cont). Posesorul cardului are acces, pe langa fondurile proprii ( salariul virat lunar), la un credit egal cu un anumit procent din salariu.

Alte referate despre: ce este un card, memorie flash este memoria cardului, ce este cardul de credit cu depozit colateral

Este sau nu posibila o teorie cuantica a mentalului?

Este sau nu posibila o teorie cuantica a mentalului?
În ultimii ani, în ştiinţa cognitivă s-a manifestat o controversă importantă asupra ideii de a se apela la fizica cuantică pentru explicarea fenomenelor mentale.
Este sau nu posibila o teorie cuantica a mentalului?

Alte referate despre: este sau nu posibila o teorie cuantica, teorie cuantica a mentalului, teoria cuantica

Paralela Tom Sawyer-Nica

Paralela Tom Sawyer-Nica - Recunostinta copiilor din intreaga lume pentru bucuria unui prezent fericit si a unui viitor lipsit de norii sumbri se oglindeste in comportament si devotament fata de scoala si parinti. Sentimentele pe care le traiesc copiii , convingerea acestora ca pot transforma in fapte cele mai indraznete vise, se contureaza prin operele multor scriitori.

Alte referate despre: paralela tom sawyer-nica, asemanari tom sawyer - nica din amintiri din copilarie, o paralela intre nica si tom sawyer

Miorita

Balada atinge punctul culminant ca intensitate a sentimentelor în cea
de-a treia parte a testamentului - presupusa disparitie a maicutei
batrâne - ,care-si cauta cu disperare feciorul pe care îl descrie cu
sufletul ei de mama iubitoare si îndurerata: "mândru ciobanel / tras
printr-un inel / fetisoara lui /spuma laptelui, / mustacioara lui ,/
Spicul grâului / Perisorul lui, / Pana corbului / Ochisorii lui,/ Mura
câmpului". Portretul ciobanului moldovean este realizat din comparatii
metaforice de o rara forta expresiva, prin folosirea din abundenta a
diminutivelor "ciobanel" , "fetisoara" ,"mustacioara" , "perisor" ,
"maicuta". Folosirea unei serii de gerunzii în rima "alergând",
"întrebând" , "zicând" sugereaza un lung geamat dureros.

Alte referate despre: miorita, miorita comentariu, miorita balada populara

Ce este dilema etica?

Aceste prevederi sunt o încercare de a oferi auditorilor un set minim de standarde pentru luarea unei decizii etice. Totodată, acestea nu pot cuprinde toate situaţiile posibile. În acest caz, auditorii sunt deseori nevoiţi să apeleze la judecata profesională proprie în luarea deciziilor.

Alte referate despre: ce este dilema etica, dilema etica, dileme etice in afaceri

Demonstratie ca Baltagul este roman

Romanul este opera epica in proza de mare intindere, proponderent narativa, cu o actiune complexa, ce se desfasoara in mai multe episoade si pe mai multe planuri narative, avand conflicte puternice, numeroase personaje si oferind o imagine ampla si profunda asupra vietii.

Tema romanului este cautarea si cunoasterea adevarului, iar actiunea se petrece, poate, la intretaierea sec. al XIX-lea si sec. al XX-lea, infatisand lumea patriarhala a satului moldovenesc de la munte si schimbarile ce incep sa se produca prin patrunderea unei alte civilizatii. Temei mentionate i se subordoneaza motivul transhumantei, al femeii justitiare, al cainelui credincios si al legaturii omului cu natura.

Titlul romanului este simbolic, pentru ca Baltagul semnifica atat unealta ...

Alte referate despre: demonstratie ca baltagul este roman, demonstratie ca baltagul este un roman, demonstratia ca baltagul este roman

Miorita -demonstratia ca este o balada populara

Tema Mioritei este atitudinea in fata mortii. Ideea poetica este ca prin moarte nu disparem ci ne contopim cu marea fiinta a naturii. In mod obisnuitin balada populara predomina epicul.Miorita face exceptie de la aceasta regula , lirismulfiind aici predominant.

Alte referate despre: demonstratia ca este o balada populara miorita, monastirea argesului -demonstratia ca este o balada populara, monastirea argesului demonstratie ca este o balada populara
Referate afisate : 18
Medie note: 8.42 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles