Filme indieni pieile rosii

Indienii (pieile rosii)

Considerati salbatici si total nefolositori de catre colonistii albi, porniti, in secolul al XIX-lea, sa cucereasca Vestul (la acea vreme, o celebra vorba care circula printre pistolari si cow-boys spunea ca “un Indian bun e un Indian mort”), razboinicii triburilor ce impanzeau toata America erau nu numai luptatori extreme de curajosi, care nu se temeau sa infrunte ursul Grizzly, inarmati cu un simplu cutit, si care doborau bizonii cu arcurile si sulitele in goana cailor, ci si pastratorii unei culturi cu totul si cu totul deosebite.

Povestea – tragica - a acestor nesupuse spirite ale libertatii incepe demult, in negura istoriei. Pe vremea cand Asia si America de Nord erau unite printr-o groasa platosa de gheata in zona stramtorii Bering, populatii din centrul si estul Asiei au traversat podul inghetat dintre cele doua continente, in cautarea unor terenuri mai bune de vanatoare. La sud de Marile Lacuri, natura a fost deosebit de darnica si, crčme de secole, triburile au ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 327kb
Downloads: 21
Materia: Istorie

Bastinasii Americii

Din Europa, spaniolii au fost primii care s-au stabilit aici si s-au folosit de resursele noului continent. Ei au venit in calitate de cuceritori si dupa ce au calatorit pe uscat prin America, au ajuns in 1513 in Florida. S-au sta¬bilit in grupuri mai mici, luand sclavi din randurile bastinasiilor, pentru a-si cultiva pamanturile.

Alte referate despre: bastinasii americii, bastinasii americii de sud, bastinasii americii de nord

Civilizatiile Americii Centrale si de Sud

In doua zone s-au format culturi dezvoltate: in America Centrala (cuprinzand si partea centrala si de sud a Mexicului) si in America de Sud in zona lantului muntos al Anzilor.

Alte referate despre: america centrala si de sud, america centrala si de sud tari, cand sa descoperit america centrala si de sud

Marile descoperiri geografice - navigatori

Portughezul Bartolomeo Diaz(1450-1500) a fost cel dintai navigator european care a deschis drumul maritim spre India, la indemnul regelui Joao al II-lea. El poneste din orasul Lisabona in 1487 si in 1498 atinge Capul Bunei Sperante ajungand in provincia sud-africana Natal. Datorita furtunilor puternice si a unor conflicte cu bastinasii se intoarce in acelasi an in Lisabona.

Alte referate despre: marile descoperiri geografice navigatorii, marile descoperiri geografice-navigatori, marile descoperiri geografice navigatori

Sentinta nedreapta in procesul indienilor Montauk

S-a multumit sa rada si mi-a raspuns ca a o rata ca niste dune de nisip. Cel putin aparent, nu avea informatii semnificative cu privire la piramide, dar avea totusi o atitudine refractara. Am preferat sa nu insist. I-am spus doar ca sunt interesat de procesul indienilor Montauk. Mi-a adus imediat un volum urias in care era inregistrat intregul proces. Cartea parea foarte veche. Femeia mi-a pus-o pe masa si mi-a spus ca o pot citi integral, daca doresc. Mi s-a parut ca depistez o unda de dezgust in vocea ei, nu la adresa mea, ci a intregii afaceri. Am inceput sa studiez cazul si am aflat foarte multe lucruri interesante despre indienii Montauk.

Alte referate despre: proces verbal de inventariere, proces verbal, procesul de productie

Amazon

Amazonia este un mediu unic: debitul fluviului atinge o cincime din totalul proviziilor de apa dulce iar padurea, supranumita "plamanii planetei", reimprospateaza constant necesarul de oxigen al planetei, prin transformarea dioxidului de carbon provenit din aer in oxigen pur, folosind carbonul pentru dezvoltare.In plus, bazinul Amazonului adaposteste numeroase triburi de indieni indigeni si de bastinasi amazonieni,numiti in Brazilia "caboclos" , iar in tarile vorbitoare de spaniola "mestizos".

Alte referate despre: campia amazonului, campia amazon, amazonul

Triburile masai

Când nu se ocupă cu păstoritul vitelor, pentru a se memţine în formă, războinicii se dedau unor lupte simulate, totul sub îndrumarea celor vârstnici. Acum ei îşi colorează picioarele cu diverse nuanţe de ocru şi îşi îngrijesc pletele, pe care şi le lungesc cu ajutorul uunor împletituri de fire de bumbac sau lână. Evident, astfel împodobiţi, ei speră să intre în graţiile frumoaselor fete, care nici ele nu se lasă mai prejos.

Alte referate despre: triburile masai, triburi masai, referat triburile masai

Machu Pichu un taram stravechi

Dar la numai 130 de kilometri de Cuzco, printre crestele andine, se afla cetatea Machu Pichu. Gasita abia in 1911, aceasta citadela a fost conceputa ca un labirint citadin inexpugnabil. La peste 4000 de metri, lemnul era o raritate si totul a fost durat in patra: terase, fotificatii, palate regale, locuinte simple, bazine de acumulare a apei de ploaie, caramizi, piete si un sofisticat sistem de parcele agricole pentru cultura principala, porumbul. Totul se incadreaza intr-un plan urbanistic aparent "intortocheat", menit sa deruteze eventualii invadatori. Este un unicat arhitectural impresionant si abia fotografiile facute din avion i-au pus in evidenta toate insusirile.

De fapt, ceea ce ii frapeaza cel mai mult pe cercetatorii istoriei amerindienilor este incredibila coincidenta dintre opera mitica a lui Dedal ("inginerul" care a construit Labirintul de incarcerare a Minotaurului, sau, in alta varianta, palatul-labirint al regelui cretan Minos din Knossos).

Alte referate despre: machu pichu referat, machu pichu, referat machu pichu

Analiza unui film din punct de vedere social

Un erou va rasari. Ce facem in viata poate intra in istorie Maximus a invatat ca singura putere mai mare decat cea a regelui este vointa poporului, si stie ca se poate revansa doar daca ajunge cel mai mare erou al imperiului.

Alte referate despre: ilie moromete analizat din punct de vedere social, ilie moromete-analizat din punct de vedere social, din punct de vedere social in perioada pasoptista

Soiuri de struguri pentru vinuri rosii superioare

Este un soi foarte vechi, romanesc considerat soi dacic care provine din soiul feteasca alba.Rozeta prezinta scame rare si esta de culoare verde cafenie, frunza adulta este de marimea mijlocie uniforma cu lobul terminal triunghiular cu dinti mari si margini drepte. Inflorescenta este uniaxiala, cilindroconica, floarea este hermafrodita normala, su 5-6 stamine si polen fertil.

Alte referate despre: soiuri de struguri pentru vinuri rosii superioare, soiuri de struguri pentru vinuri rosii, soiuri de strugurii pentru vinuri rosii

Edgar Allan Poe - Masca mortii rosii

Curtenii, dupa ce intrara, adusera forje si ciocane grele pentru a intepeni zavoarele. Hotarasera sa impiedice intrarea sau iesirea pricinuite de deznadejdea dinafara sau de nebunia dinauntru. Staretia fu inzestrata din belsug cu de toate. Multumita acestor masuri de prevedere, curtenii puteau sa infrunte primejdia de molipsire. Lumea dinafara sa se descurce cum o putea. Pana una-alta, ar fi fost o nebunie sa gandesti ceva sau sa te plangi. Din grija printului, se stransese acolo tot ce poate desfata pe om.

Alte referate despre: edgar allan poe masca mortii rosii, edgar allan poe - masca mortii rosii, edgar allan poe masca mortii rosii rezumat

Ouale rosii

Cu aceste multiple semnificatii , ouale rosii strabat veacurile,
aducând pâna în timpurile moderne credinta în forta, bucuria si lumina
pe care o sintetizeaza acest complex însemn de spiritualitate
straveche. Expresie vizuala a renasterii naturii, a fertilitatii si
fecunditatii , a fortei invicibile în lupta cu spiritele malefice,
ouale rosii, mai reprezentau în credintele popoarelor stravechi si
semnul afectiunii dintre oameni. Ele se daruiau celor dragi în timpul
sarbatorilor de Anul Nou ( celebrate la echinoctiul de primavara, dupa
calendarul precrestin). Culoarea rosie a oualor era în acest context
expresia vietii pulsânde, a vitalitatii maxime, sugerate prin " rosul
ca sângele".

Alte referate despre: legenda oualelor rosii, ouale rosii, semnificatia oualelor rosii

Analiza unui film artistic

New York, anii saizeci. Un linistit si simplu agent de asigurare Harvey Milk (Sean Penn), obosit de ceea ce are sa ascunda in mod constant - homosexualitatea lui, se intilneste in metrou cu un barbat frumos cu care mai tirziu pleaca spre San Francisco "Epicentrul miscarilor pentru drepturile Gay-lor". Cu toate acestea, visul roz de o viata linistita si demna este perturbat de faptul incontestabil. In San Francisco domneste aceeasi intoleranta, raidurile politiei, amenintari, batai si ucideri. Harvey, care nu a fost deprins sa manifeste deschis homosexualitatea sa, incepe sa activeze ca aparator al drepturilor homosexualilor, pentru egalitate, pentru respectul, pentru dreptul la viata.

Alte referate despre: analiza imagine film, analiza imagine film crucea de piatra, muzica in filmul artistic

Dumbrava Rosie

Altitudinea medie a acestui
nivel este instabila, variind pe lungi durate. De exemplu, acum 30 de
mii de ani, era in jur de 90 m mai joasa ca azi. Asadar, continentele
erau mai inaltate din mare, erau deci, mai vaste si malurile se situau
in fata celor pe care le cunoastem azi.

Alte referate despre: dumbrava rosie, dumbrava rosie rezumat, dumbrava rosie de vasile alecsandri

Aldo Rosi

The late Aldo Rossi has achieved distinction as a theorist, an author, an artist, a teacher and as a architect, in his native Italy as well as internationally. Vincent Scully, in an introductory essay to a book on Rossi published by Rizzoli, compares him to LeCorbusier as a painter-architect. Ada Louise Huxtable, architectural critic and Pritzker juror has described Rossi as "a poet who happens to be an architect."

Alte referate despre: aldo rosi, house of aldo rosi, aldo rosi cataldo

Tehnologia de producere a vinurilor rosii seci

Practica corectarii musturilor nu compenseaza niciodata in totalitate insuficientele de echilibru datorite unei maturatii defectuoase, dupa cum nici vinurile, "imbunatatite" prin diferite procedee nu ajung la calitatea celor naturale..

In functie de categoria si tipul vinului ce urmeaza a fi produs, cerintele fata de materia prima si fata de gradul sau de maturatie sunt diferite. Astfel, si in unele podgorii si la anumite soiuri ca de exemplu, la cele destinate obtinerii vinurilor pentru disti1are in vederea producerii de coniacuri, de multe ori este avantajos ca strugurii sa se culeaga inainte de termenul maturatiei depline si aceasta cu scopul de a pastra in ei o aciditate ceva mai ridicata decat se cere strugurilor rezervati obtinerii vinurilor pentru consum.

Alte referate despre: tehnologia de producere a vinurilor rosii seci, tehnologia de obtinere a vinurilor rosii seci de calitate, tehnologia de producere a vinurilor rosii de consum curent

Cartea Rosie A Republicii Moldova

Perena. Planta glabra, de 15-30 cm inaltime, cu tulpina dezvoltata, cu frunze pana aproape de floare, ascendenta sau ramificata, cu fibre radicale tuberizate; tuberculii de forma ovoida sau mai mult sau mai putin alungita, brun deschisi. Frunze carnoase, lucioase, rotund sau triunghiular cordate, cele inferioare lung petiolate, cele superioare scurt petiolate si unghiular cordate. Lobii bazali ai laminei indepartati sau se ating. La subtioara frunzelor se dezvolta adesea muguri mici, ovoizi (bulbili) prin care planta se inmulteste vegetativ. Florile de 2,5-3,5 cm in diametru.

Alte referate despre: cartea rosie a republicii moldova, carte rosie a republicii moldova, cartea rosie a republicii moldova animale
Referate afisate : 17
Medie note: 8.69 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles