Fisa de evaluare psihopedagogica

Drept politic - Fisa de evaluare

Drept politic - Fisa de evaluare.Practic, primavara, doar postasul le mai aduce oamenilor vesti, si acesta, rar, atuncicand se incumeta sa strabata pe jos, prin nameti, drumul pana in sat. Oamenii au probleme cu aprovizionarea, nu pot primi asistenta medicala sau sprijin in caz de nevoie. De aceea, multi locuitori ai satului au plecat in alte localitati, unde pot sa beneficieze de binefacerile civilizatiei.

Domnul Petre s-a hotarat sa se adreseze autoritatilor indreptatite sa intervina, deoarece este in afara oricarei indoieli faptul ca, in vreme de iarna, locuitorii din satul Botea nu se pot bucura de drepturile si libertatile pe care le au in calitate de cetateni ai statului roman.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 10kb
Downloads: 17
Materia: Drept

Modele politice si educationale in Grecia antica

În epoca bronzului apar în Grecia forme importante de organizare statală. Cretanii sunt primii care îşi creează un stat înfloritor, care e la apogeu în jurul anului 1500 î.Hr. Cretanii dominau un vast imperiu maritim. Civilizaţia lor a decăzut din cauza unor catastrofe naturale şi a cuceririi succesive de către ahei şi apoi dorieni. Aheii s-au stabilit în sudul Greciei şi al Asiei Mici. Ei creează civilizaţia miceniană. Dorienii, care apar în jurul anului 1200, aduc cu ei metalurgia fierului şi îi înving pe ahei.

Alte referate despre: procesul educational in grecia antica, teoriile educationale in grecia antica, modele de organizare ploitica in grecia antica

Evaluarea procesului de invatamant

2) Functii pedagogice de:
a) informare pedagocica, (verificarea rezultatelor scolare pe criterii prioritar constatative);
b) functia de diagnoza pedagogica, (interpretarea rezultatelor pe criterii prioritar calitative);
c) prognoza pedagogica, (anticiparea rezultatelor la niveluri de performanta si de competenta superioare celor atinse anterior).

Alte referate despre: evaluarea procesului de invatamant, evaluarea procesului de invatamant referat, referat evaluarea procesului de invatamant

Evaluarea scolara

În ceea ce priveşte evaluarea sumativă, profesorii pot folosi pe lângă testele scrise sau examinarea orală şi alte „probe” de evaluare, care pun accentul pe „interactivitatea” dintre elev şi profesor. Profesorii trebuie să aibă în vedere utilizarea acestora şi pentru faptul că presupun munca în grup, unde fiecare elev acţionează ca membru al grupului respectiv (metode utilizate cu precădere de predarea – învăţarea interactivă).

Alte referate despre: evaluarea scolara, metode de evaluare scolara, evaluare scolara

Memorandumul

Cea mai reprezentativa forma de lupta este miscarea memorandista din
Transilvania. Înca de la intemeierea Partidului National Român (1881),
s-a hotarât trimiterea unui memoriu Curtii imperiale de la Viena care
sa prezinte consecintele instaurarii regimului dualist austro- ungar
si sa arate principalele revendicari ale românilor transilvaneni. In
aceste împrejurari a aparut Memorandumul ("de tinut minte", în limba
latina) în anul 1892. Acesta a reprezentat apogeul luptei de
emancipare a românilor din Transilvania din sec al XIX lea, aducând
problema româneasca în constiinta europeana. Memorandumul face o
analiza a sistemului legislativ ungar ( legea natiunilor, legea
electorala, legile scolare, legea presei etc.), evidentiind faptul ca
românii erau discriminati, neavând nici un drept politic. Documentul
contesta si modul în care s-a instaurat dualismul austro- ungar, fara
a se lua în seama si dorintele românilor majoritari. Este, de ...

Alte referate despre: memorandumul, memorandum, memorandumul 1892

Femeia in antichitate

Statutul femeii a variat considerabil de la o societate la alta. Uneori avem impresia ca eliberarea femeilor si feminismul sunt fenomene ale sfarsitului de secol XX, dar pana si in lumea antica au existat cateva femei care au reusit sa sparga barierele traditiei. In antichitate, majoritatea oamenilor isi castigau existenta din agricultura, care era de fapt o afacere de familie. Cel mai cunoscut loc de munca pentru femei era cel de menajera.

Alte referate despre: femeia in antichitate, femeia in antichitate referat, statutul femeii in antichitate

Prezentarea unui proiect de investitii si evaluarea acestuia - Studiu de fezabilitate

Proiectul are ca scop prezentarea avantajelor si dezavantajelor unei investitii posibile, prezentarea a tuturor pasilor ce trebuie urmati si analizati de catre un investitor.

Alte referate despre: prezentarea unui proiect de investitii si evaluarea acestuia, rezentarea unui proiect de investitii si evaluarea acestuia, prezentarea unui proiect de investiti si evaluarea acestuia

Fisa postului

- Detine bilantul contabil .
- Se asigura ca plata salariilor a fost facuta (sisau eventualele penalizari).
- Ia decizii in privinta unor sponsorizari.
- Timp de lucru 8 ore zilnic cu exceptia zilelor de sambata cand programul este de 6 ore si a duminicilor sau a sarbatorior legale care sunt libere.
- Necesita studii in domeniu.
- Trebuie sa fie o persoana prezentabila capabila sa lucreze in echipa dar si sa fie subordonata managerului general.

Alte referate despre: fisa postului, referat fisa postului, fisa postului referat

Raport de evaluare

B. DIAGNOSTICUL INTREPRINDERII:
Raport de evaluare
1. Analiza mediului intreprinderii are in vedere urmatoarele aspecte:
a) situatia internationala: pe plan mondial, se constata o orientare catre produse confectionate din materiale sintetice, usor de spalat si nesifonabile.

Alte referate despre: raport de evaluare, raport de evaluare a intreprinderii, raport de evaluare a comisiei metodice semestrul i- educatoare

Evaluarea investitiilor in Tehnologia Informationala

Suplimentar, beneficiile de ordin superior pot rezuta cand modul de comunicare mai simplu si mai putin formal transmis prin E-mail conduce organizatiile sa formeze noi aliante cu consumatorii si firnizorii lor. Aceasta poate creea noi oportunitati pentru comu-nicarea in masa si reducerea la noul produs a timpului de fabricatie, amandoua fiind exemple a noii capabilitati a afacerii care poate sa apara ca rezultat al considerari E-mail – ului drept mai mult decat doar o investitie in tehnologie.

Alte referate despre: ecaluarea investitiilor in tehnologia informationala, evaluarea investitiilor in tehnologia, investitii tehnologia informationala

Evaluarea

Imobilul conform normelor în vigoare se clasifică în clădiri, construcţii şi edificii. În cadrul acestei categorii se delimitează subcategorii pentru a diferenţia cotele de impozitare în dependenţă de genul exploatării – business sau folosinţă personală – şi destinatari – persoane fizice sau juridice.

Alte referate despre: evaluarea, evaluare, evaluarea intreprinderii

Psihopedagogia handicapului neuromotor

Infirmitatea = deficienţă fizică diagnosticată medical, ea reduce aptitudinea individului de a face faţă nevoilor curente.
Invaliditatea (incapacitatea de muncă) reprezintă aspectul medico – legal pentru infirmitate.Readaptarea (după Robănescu) = complex de măsuri medicale, educaţionale şi sociale, cu ajutorul cărora handicaparea e redusă la minimum din punct de vedere fizic, psihic şi social, în aşa fel încât handicapatul e redat unei vieţi potrivite posibilităţilor sale şi utile pentru societate.

Alte referate despre: psihopedagogia handicapului neuromotor, handicap neuromotor, handicapul neuromotor

Evaluarea randamentului scolar

a. notarea analitica - are mai mare randament la disciplinele
umaniste si presupune o compartimentare a cuantumului de
cunostinte, deprinderi, atitudini verificate, prin detalierea unor
campuri de probleme ce vor fi apreciate (de exemplu, in cazul unei
compuneri se poate puncta forma, fondul, factorul personal)
b. notarea dupa bareme - se foloseste mai ales la disciplinele exacte
si are avantajul ca standardizeaza criteriile masurarii si
aprecierii. Ea se bazeaza pe atribuirea unui punctaj fix pentru
fiecare secventa indeplinita. Solutia este propusa des la examene
si concursuri.

Alte referate despre: evaluarea randamentului scolar, evaluarea randamentului scolar referat, evaluarea randamentului scolar la matematica

Erori in evaluarea didactica

3. Ecuatia personala a examinatorului. Fiecare cadru didactic isi structureaza criterii proprii de apreciere. Unii profesori sunt mai generosi, uzitand valorile de “sus” ale scarii valorice, altii sunt mai exigenti, exploatand cu precadere valori intermendiare sau de “jos”.

Alte referate despre: erori in evaluarea didactica, erori in evaluarea didactica referat, exemple de erori in evaluarea didactica

Abordarea prin comparatie in evaluarea intreprinderii

Procesul de evaluare reprezinta o procedura sistematica utilizata pentru a estima intr-o maniera credibila o anumita valoare a intreprinderii.
Procesul de evaluare incepe prin identificarea de catre evaluator a intreprinderii de evaluat si a bazei de evaluare si se incheie odata cu raportarea catre client a concluziilor.Evaluarea intreprinderii este un proces complex si sistematic, nici una din etapele avute in vedere, neavand un scop in sine ci servind la judecata valorii finale care va fi estimata de catre evaluator.

Alte referate despre: abordarea prin comparatie in evaluarea intreprinderii, evaluarea intreprinderii-abordarea pe baza de active, abordarea pe baza de active in evaluarea intreprinderi

Evaluarea unei societati cu obiect de activitate bancar - Banca Transilvania

2. Cunoaşterea surselor evaluãrii Cunoaşterea obiectului evaluat (a societãţii evaluate) se face prin studierea atît a situaţiilor financiare anuale, cît şi a unor informaţii cu privire la modificarea capitalului social, etc. Principalele surse de informaţie studiate sunt:
• Situaţiile financiare anuale (bilanţul contabil oferã informaţii cu privire la poziţia financiarã a firmei, contul de profit şi pierdere indicã performanţele financiare ale firmei)
• Analiza fluxurilor de trezorerie
• Analiza evoluţiei bursiere a cursului acţiunilor societãţii evaluate.

Alte referate despre: evaluarea unei societati cu obiect de activitate bancar, evaluarea unei societati cu obiectiv de activitate turistica, evaluarea unei societati cu obiectiv de activitate comercial
Referate afisate : 16
Medie note: 8.11 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles