Fisa de observare a lectiei

Plan de lectie clasa a VII-a

Obiectul Biologie
Clasa a-VII-a
Profesor Ciobanu Cristiana
Scoala cu clasele I-VIII Alimanesti
Subiectul Sistemul circulator- anatomie
Tipul lectiei achizitie de noi cunostinte
Scopul lectiei De a-i face pe elevi sa inteleaga rolul sistemului circulator ca mediu de transport al tuturor elementelor necesare la nivel celular, precum si a substantelor nefolositoare spre a fi eliminate.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 16kb
Downloads: 711
Materia: Psihologie

Excursia-cunoastere in cadrul lectiilor

Marele momente ale istoriei noastre naţionale plămădite în asprul şi delungul proces al devenirii, existenţei şi afirmării de sinestătătoare a poporului român, se înfăţişează ca piscuri de pe înălţimea cărora eroii neamului din trecut şi de azi au scrutat şi au zărit noi culmi spre care sau ridicat gîndul şi fapta lor înţeleaptă şi odată cu ele rosturile unui popor care şi-a dobîndit integritatea gliei străbune şi a limbii trămoşeşti, şi-a dorit pacea aşezărilor sale, orînduite cu trudă şi migală, în vremuri nu întotdeauna îngăditoare.

Alte referate despre: evaluarea in cadrul lectiilor de matematica, metode interactive in cadrul lectiilor la disciplina, managementul resurselor umane in cadrul lectiei

Lesson Plan - Plan de lectie la limba engleza

FIRST STEP: Preparing the subject
The teacher is preparing the subject using the pictures from the page 154,and observing the connections between them, making references to the title of the lesson.The students are asking what they know about the special powers of any animal.Interaction between teacher and students uses discussion and anticipation.

Alte referate despre: muzica plan proiect de lectie, plan conspec la lectia de tenis de masa, planul dezvoltat al lectiei darul lui mos miron

Plan de lectie - prezentare in power point

2. Anuntarea temei si a obiectivelor: 2 min *Continutul instructiv - educativ: -se explica pe intelesul elevilor continutul invatarii si performantele care se asteapta de la ei; -se scrie la tabla data si titlul lectiei; -unitati de masura pentru timp; -exercitii si probleme. *Metode de invatare: conversatie

Alte referate despre: plan de lectie, plan de lectie economie, plan de lectie dirigentie

Plan de sedinta cu parintii

Multi dintre copiii de azi traverseaza scoala fara a fi invatati cum trebuie sa invete. Educatorii nu insista suficient (datorita lipsei de timp) pe formarea si consolidarea deprinderilor de studiu. Parintii nu cunosc (in cea mai mare parte din cazuri) cum anume sa procedeze pentru a-si sprijini copiii in procesul de invatare.

Alte referate despre: model de proces verbal la sedinta cu parintii, sedinta cu parintii, referate pentru sedintele cu parintii

Lectia solidaritatii jurnalistice

"Lectia solidaritatii jurnalistice"
La început a fost cronicarul. Din speţa cronicarilor s-au născut scriitorii (ei au născocit literatura, o osmoză de realitate şi ficţiune) şi jurnaliştii - cei vrednici să consemneze realitatea aşa cum este ea, nudă, crudă, frumoasă şi urâtă, în acelaşi timp.
"Lectia solidaritatii jurnalistice"

Alte referate despre: proiect de lectie la jurnalism, jurnalisti si solidaritate de breasla, proiect de lectie

Drept politic - Fisa de evaluare

Drept politic - Fisa de evaluare.Practic, primavara, doar postasul le mai aduce oamenilor vesti, si acesta, rar, atuncicand se incumeta sa strabata pe jos, prin nameti, drumul pana in sat. Oamenii au probleme cu aprovizionarea, nu pot primi asistenta medicala sau sprijin in caz de nevoie. De aceea, multi locuitori ai satului au plecat in alte localitati, unde pot sa beneficieze de binefacerile civilizatiei.

Alte referate despre: dreptul politiei de a aresta fara mandat, fisa de evaluare psihopedagogica, fisa de evaluare

Educarea calitatilor motrice prin lectia de educatie motrica

Perfecţionarea calităţilor motrice reprezintă unul din principalele obiective ale procesului de pregătire a tineretului şcolar realizată concomitent cu formarea priceperilor şi deprinderilor motrice.

Alte referate despre: educarea calitatilor motrice prin lectia de educatie fizica, educare calitatilor motrice prin lectia de educatie fizica, clasificarea calitatilor motrice in lectia de educatie fizica

Observarea Lunii

Craterele sunt formatiunile care intr-adevar caracterizeaza relieful lunar.Ele sunt de forme si dimensiuni diferite, de la cele mai mari care pot depasi 200 km in diametru, cum este de exemplu Craterul Clavius si pana la cele de dimensiuni ,,microscopice”.

Alte referate despre: observarea lunii, observare luna, binoclu observarea lunii

Lectia - Unitate didactica fundamentala

Referat despre Lectia - Unitate didactica fundamentala
Termenul lecţie vine din latinescul lectio, derivat din legere, care înseamnă a citi cu glas tare un manuscris important, a audia, a lectura, a medita. Lecţia reprezintă un demers didactic unitar care derivă simultan prin centrarea acesteia către o serie de obiective specifice, către un anumit specific al conţinutului de transmis, către modalitatea principală de interacţiune a actorilor, către temporalitatea rezervată acţiunilor, către cadrul metodologic dominant, către instrumentalizarea adecvată cu mijloace de învăţământ.

Alte referate despre: lectia unitate didactica fundamentala, lectia-unitate didactica fundamentala, lectia-unitatea didactica fundamentala

Cresterea eficientei lectiei de educatie fizica cu banca de gimnastica

Banca de gimnastica poate fi folosit in diferite momente ale lectiei:
-in pregatirea organismului pentru efort;
-in influentarea selectiva a aparatului loco-motor;
-in partea fundamentala pentru dezvoltarea calitatilor motrice,in cadrul stafetelor si parcursurilor aplicative.

Alte referate despre: jocul -modalitate de crestere a eficientei lectiei de educatie fizica, modalitati de crestere a eficientei lectiei de educatie fizica, cresterea eficientei lectiei de ed fizica la inv primar

Proiect de Lectie - pedagogie

Legatura cu noua lectie (3 min) „Sa cunoasca metoda voltampermetrica in montaj amonte”. Profesorul discuta cu elevii reactualizand unele cunostinte necesare intelegerii: le cere elevilor sa cunoasca obiectele tehnice folosite in lucrarile de laborator. Elevii raspund la intrebarile adresate de profesor: „Obiectele tehnice folosite sunt...”. Evaluare: profesorul ii noteaza pe cei care au raspuns corect.

Alte referate despre: proiect de lectie pedagogie, plan de lectie pedagogie, proiect lectie pedagogie

Proiect de lectie la muzica

- pregătirea colectivului de elevi ;
-prezentarea oaspeţilor
-captarea atenţiei
- pregătirea poziţiei corpului pentru cântat
Autocontrol;
Observarea;

Alte referate despre: proiect de lectie la muzica, lectii de muzica, proiecte de lectie la muzica

Mara - fisa de lectura

* Natl nu mai poate suporta despartirea de parinti, de avere, de o viata buna si plina de huzur si o bate pe Persida dispretuind-o pe zi ce trece mai mult.
* Persida nu mai suporta betiile si nebunia jocului de carti în care cazuse Natl, nici bataile sau vorbele si insultele la care era supusa, motiv pentru care îl paraseste si se duce sa traiasca împeruna cu mama ei ce o primeste cu bratele deschise.
* Trica aflând ca nu Mara i-a platit rascumpararea, ci Bocioaca se decide sa se înroleze în armata pentru a-i putea plati lui Bocioaca banii pentru rascmparare.
* Persida se întoarce acasa la sotul ei, urmând ca peste câteva zile sa se nasca fiul Persidei si a lui Natl.
* în ziua aceea a venit si Mara la Persida. Au hotarât apoi sa faca tot ce le va sta in putinta ca Natl sa se împace cu parintii sai, ca maica Aegidia sa fie nasa copilului.
* Hubaroaie si Hubar în principal l-au iertat pe Natl si au venit sa-si vada nepotul.
* Hubar era însa nemultumit din pricina ...

Alte referate despre: fisa de lectura, mara ioan slavici fise de lectura, amintiri din copilarie fisa de lectura
Referate afisate : 14
Medie note: 7.86 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK