Fitoterapia definitie referat 3159

Autismul - definitie, teorii si tratare

Autismul - definitie, teorii si tratare
Autismul este o boală caracterizată de scăderea capacităţii de a interacţiona pe plan social şi de a comunica, de comportament stereotip şi repetitiv cu simptome ce se manifestă de obicei înaintea vârstei de 3 ani.
Autismul - definitie, teorii si tratare

Nivel: Facultate
Dimensiune: 18kb
Downloads: 1667
Materia: Medicina

Autismul

Modul în care sunt distribuite anormalitatile în creierul individului
autist, mod rezultat din studiul posmortem, este asemanator cu
teoriile neuropsihologice care sugereaza ca anormalitatile creierului
autist nu pot fi localizate doar intr-o singura structura a acestuia.
Unele anormalitati sunt asemanatoare cu cele care apar la un adult in
cazul unei congestii cerebrale, de exemplu, deci nu par a îsi avea
locul intr-o boala despre care se crede ca e rezultatul unei anomali
timpurii în dezvoltarea creierului. Astfel ca o singura anomalie
timpurie aparuta în procesul de dezvoltare al creierului în autism
poate afecta mai multe strucutiri si zone ale acestuia.

Alte referate despre: autismul, autism definitie, autism referat

Autismul

Cu mult înainte de deschiderea autismului de tip Kanner, în literatura de specialitate sunt consemnate o serie de date cu privire la copii cu comportamente asemănătoare, prin existenţa deficitului de comunicare, de socializare, de socializare şi de structurare a comportamentelor mature şi armonioase:
- medicul John Haslan descrie un băiat de 5 ani
- medicul Jean Marc Gaspard Itard îl descrie pe băiatul Victor , de 11.12 ani, găsit într-o pădure din Franţa.

Alte referate despre: autismul referat, autismul la copii, referat autism

Autismul

Astazi, autismul a devenit o realitae si pentru societatea noastra; incidenta si simptomatologia extrem de diversificata genereaza discutii aprinse,dar si preocupari constante in randul specialistiilor,mobilizeaza parinti si institutiile abilitate de la nivelul comunitatiilor,provoaca dispute si controverse in perimetrul scolii atunci cand se pune in discutie integrarea copiilor cu autism in medii scolare obijnuite sau 'speciale', trezesc interes si participare din partea viitorilor specialisti aflati in stagii de formare universitara sau de alt tip.

In ultimii ani,varietatea simptomatologica si diversitatea descrieriilor tulburarilor asociate autismului au impus introducerea si folosirea unui termen aumbrela' mai generos-tulburari din spectrul autism-pentru a cuprinde toate sindroamele si formele de manifestare a tulburarilor din aceasta categorie,respectiv: sindromul Kanner, sindromul Asperger, sindromul Rett, sindromul Heller, autismul atipic.

Cauzele care determina ...

Alte referate despre: autismul infantil, evaluarea teoriei mintii in autism, autism

Autismul

Autismul este o tulburare a creierului care interfera adesea cu abilitatea de a comunica si de a relationa cu cei din jur.In mod tipic, parintii devin ingrijorati atunci cand observa ca fiul/fiica lor nu incepe sa vorbeasca su nu raspunde sau nu interactioneaza ca si ceilalti copii de aceeasi varsta. De regula, copiii cu autism nu au o dezvoltare normala a vorbirii si pot sa "para" surzi, desi testele de audiometrie sunt normala.

Alte referate despre: studiu de caz autism, teoria mintii in autism, cum se manifesta autismul

Fitoterapia

Fitoterapia - Omul a utilizat dintotdeauna plante pentru vindecare si aproape imediat ce a invatat sa scrie el a consemnat descrieri ale propietatilor curative ale acestora in “tratate despre plante” . Primul tratat despre plante cunoscut a fost scris in urma cu aproape 5000 de ani de imparatul chinez Chi’en Nung ( sau sub auspiciile lui ). Se numea Pen Tsao si contine descrieri ale utilizarilor medicinale a peste 300 de plante . Desi textul nu a supravietuit , stim despre existenta acestei lucrari din referinte intalnite in alta parte .

Prin 2000 I.Hr. , egiptenii antici utilizau plante in medicina , in cosmetica si in imbalsamare . Grecii si romanii au perfectionat cateva dintre aceste tehnici si au dezvoltat altele noi propii . Am aflat despre studiile lor din scrierile lui Hipocrat din secolul al V-lea iHr si din cartile “De Materia Medica” a lui Dioscoride si “Naturalis Historia” de 37 de volume a lui Pliniu cel Batran ( ambele din secolul ...

Alte referate despre: fitoterapia, fitoterapia aparatului respirator, fitoterapie referat

Fitoterapia in cazul afectiunilor pancreasului si ficatului

Prin luarea in consideratie a manifestarilor clinice, se disting pancreatita cronica recidivanta (la acesti bolnavi se observa clar faze de acutizare si remisie a bolii); pancreatita insotita de dureri; pancreatita cronica pseudotumorala cu semne de colestaza; variantele sclerotica si latenta.

Alte referate despre: afectiuni ale pancreasului si ficatului, afectiunile pancreasului, enzimodiagnostica afectiunilor sistemului cardiovascular ficatului

Cercetari actuale in domeniul fitoterapiei

Timp de mai bine de un veac si anume de la mijlocul secolului trecut si pana prin deceniul al VII-lea al secolului nostru s-a creat impresia destul de raspandita ca plantele medicinale sunt niste "fosile terapeutice", dintre care unele au persista pana in zilele noastre, dar si aceste reminiscente vor fi treptat inlocuite de noile produse de sinteza. Realitatea nu a confirmat insa aceasta previziune, pe de o parte fiindca la o serie intreaga de medicamente de origine vegetala nu s-a putut renunta, pe de alta parte fiindca se introduc in terapeutica noi si noi medicamente realizate din plante nefolosite pana acum.

Alte referate despre: cercetarile actuale in antarctica, cercetarile actuale in antarctida, cercetarile actuale din antarctida

Hta fitoterapie

HTA poate avea mai multe stadii, in functie de modul cum afecteaza ea viata pacientului si ce repercusiuni are ea asupra organelor din corp:
- in stadiul I - pacientul are doar valori crescute ale TA, fara nici un semn de afectare a altor organe sensibile la cresterea TA (inima, creier si rinichi)in stadiul al II-lea - pacientul are modificari la nivelul inimii (la radiografie,

Alte referate despre: referat fitoterapia in hta, fitoterapia hta, fitoterapie hta

Locul fitoterapiei in medicina geto-dacilor

In fruntea acestora statea ca autoritate suprema, regele si marele preot, ambii medici, asa cum fusese odinioara Zamolxis, cel zeificat, si mai pe urma alti incercati conducatori ca Deceneu sfatuitorul si urmasul lui Burebista.Jordanes, care a descris in cuvinte entuziaste activitatea lui Deceneu in timpul lui Burebista spune ca "i-a invatat pe geto-daci morala, dezbarandu-i de "naravurile ,lor barbare", ca i-a introdus in domeniile stiintelor, de aceea "puteai sa-l vezi pe unul cercetand pozitia cerului, pe altul proprietatile ierburilor si ale arbustilor".

Alte referate despre: medicina geto-dacilor, cultura si medicina geto-dacilor, medicina geto daci

Autismul - incapacitate de interelationare

Importanta mijloacelor de comunicare gestuala a fost subliniata inca din antichitate in contextul oratoriei, care a acordat o atentie deosebita functiei persuasive a gesticii. Autistii nu intelg semnele, limbajul non-verbal al oamenilor normali sau a celor ce nu sufera de aceasta deficienta.

Alte referate despre: definitie autism, referate autism, referat despre autism

Autismul

- existenţa unor factori ce determină anomalii organice;
- existenţa unor factori ce produc tulburări ale funcţiilor psihologice şi psihofiziologice.

Alte referate despre: definitia autismului, referat autismul, plan de evaluare a mintii in autism

Autismul

Etiologia autismului a starnit serioase controverse intre partizanii organogenezei si cei ai psihogenezei, in fapt geneza acestui polihandicap fiind multifactoriala. Teoriile psihogene (B. Bettlheim, M. Mahler, Tustin) sustin interpretarea autismului ca retragere a subiectului fata de tot ceea ce a fost perceput rece, ostil si pedepsitor in mediul inconjurator, cauza fiind reprezentata de carentele educationale si afective ale copilului. Cercetarile recente arata totusi ca nu se poate stabili o legatura absoluta intre autismul infantil si comportamentul parintilor.

Alte referate despre: sindromul autism, evaluarea teoriei mintii autism, proiect de interventie in cazul copiilor cu autism

Definitia salariului

Salariul reprezinta, intr-o expresie foarte generala, pretul fortei de munca. Definitia legala a salariului o regasim insa in Codul muncii[1] , astfel: "salariul reprezinta contraprestatia muncii depuse de salariat in baza contractului individual de munca" (art. 154 alin. (1)). "Contractul individual de munca este contractul in temeiul caruia o persoana fizica, denumita salariat, se obliga sa presteze munca pentru si sub autoritatea unui angajator, persoana fizica sau juridica, in schimbul unei remuneratii denumite salariu" (art. 10 din Codul muncii).

Alte referate despre: definitia salariului, definitie salariat, stat de salarii definitie

Definitia inteligentei

Diferenţa dintre un matematician genial şi unul mediocru nu este una de inteligenţă, ci de interes şi de preocupare, de timp afectat studiului (cu alte cuvinte, realizările profesionale relevă dacă omul e muncitor sau leneş, şi nu dacă e inteligent sau nu). Există oameni care, deşi isteţi şi ageri la minte, găsesc că munca grea este plictisitoare şi preferă în locul ei distracţiile, viaţa mondenă şi fleacurile, care duc apoi spre trîndăvie.

Alte referate despre: definitia inteligentei, definitia inteligentei emotionale, definitia inteligentei j guilford

Definitia carierei

In anul 1995, V. Lefter si A. Manolescu afirmau ca "o lucrare ce-si propune sa abordeze un anumit domeniu al managementului este, indiscutabil, un act de curaj. Aceasta afirmatie are in vedere atat sensurile multiple ce sunt atribuite managementului, cat si complexitatea deosebita a problematicii sale". Lucrarea la care facem referire este una dintre primele, daca nu chiar prima, care apare la noi in tara avand in titlu sintagma "managementul resurselor umane". Aproape la zece ani de la aparitia acestei lucrari, volumul publicatiilor din domeniu poate sa fie dublu.

Alte referate despre: definitia costurilor carierei, definitie eul liric, definitia pastelului

Definitie, concept, terminologie, administratie publica

Aceste activitati apar ca activitati subsidiare celor care sunt specifice acestor organe, iar organele care le realizeaza par nu ca subiecti ai puterii legiuitoare sau ai celei judecatoresti, ci ca autoritati administrative, ca organe de conducere administrativa ale institutiilor respective. Activitatile de organizare a executarii legii si de executare a acesteia se realizeaza si de catre organizatii particulare, activitatea lor fiind si de interes public, prevazuta de lege in conformitate cu prevederile acesteia.

Alte referate despre: conceptul de administratie publica, referat conceptul de administratie publica, concept de administratie publica

Sociologia - obiect, definitie, teorie

O problema de interes central pentru sociologie este raportul dintre individ si societate. Scoala sociologica de la Bucuresti, prin fondatorul sau, Dimitrie Gusti, considera ca individul nu poate fi gandit in afara societatii. Cu ajutorul notiunii de socialitate putem intelege ca omul este in sine o fiinta sociala.

Alte referate despre: definitia teorii sociologice, descrierea obiectiva definitie, roman obiectiv definitie
Referate afisate : 18
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK