Fizica referat oglinzi

Oglinzile

3. prin folosirea suprafeţei plane de separare dintre două medii transparente cu indici de refracţie diferiţi, care poate reflecta o mare parte din lumina incidentă.

Când suprafaţa plană reflectă numai o parte din lumina incidentă, cealaltă parte fiind transmisă, oglinda obţinută se numeşte oglindă semitransparentă sau divizor de faşcicul. Pentru mărirea coeficientului de reflexie a unei oglinzi, suprafaţa reflectantă a acesteia se acoperă cu un strat metalic subţire. Există diferite metode folosite pentru depunerea stratului metalic, coeficienţii de reflexie corespunzători depinzând de lungimea de undă (tabelul 1) şi de natura materialului folosit.

De regulă depunerile se fac în vid foarte înalt, fie prin evaporare, fie prin pulverizare catodică. Caracteristicile stratului metalic subţire, depus pe suprafaţa oglinzii depind puternic de calitatea ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 39kb
Downloads: 11451
Materia: Fizica

Instrumente optice

Lumina constituie un sistem fizic foarte potrivit pentru obtinerea, stocarea si transmisia informatiei, precum si pentru comanda diferitelor instalatii, iar instrumentele optice se numara printre cele mai sensibile si mai practice. In ultimele decenii optica a intervenit masiv in aplicatiile tehnice. Instrumentele optice destinate sa formeze o imagine observabila cu ochiul liber sau o imagine reala, prinsa pe un ecran .

Alte referate despre: instrumente optice, instrumente optice referat, referat instrumente optice

Instrumente optice

Telescopul este instrumental optic folosit pentru marirea obiectelor foarte indepartate. Telescopul refractabil foloseste lentile convexe pentru a directiona lumina solara si a o focalize.

Principiile fundamentale ale telescopului au fost descrise prima data in secolul al XIII-lea de catre omul de stiinta englez Roger Bacon. Olandezul Hans Lippershey este creditat cu inventarea primului telescop in anul 1608.

Alte referate despre: instrumente optice referat fizica, lupa instrument optic, referat fizica instrumente optice

Laseri

Laseri:Radioactivitatea naturala
Fenomenul de radioactiv naturala consta in emisii de radiatii din interiorul nucleelor unor elemente chimice aflate in natura. Aceste elemente se numesc intabile.

Alte referate despre: laserul, laser, lasere

Oglinzile

Temperatura materialului pe care se fac depunerile nu trebuie să fie mai mare de 50ºC, grosimea stratului depus trebuie să nu fie mai mare de 1500 Å, iar unghiul de incidenţă al depunerii să nu fie mai mare de 30º. Efectul unor depuneri incorecte se manifestă prin micşorarea coeficientului de reflexie, când lungimea de undă scade, domeniul ultraviolet fiind mult mai afectat decât domeniul infraroşu.

Constantele optice care influenţează proprietăţile optice ale metalelor folosite pentru depuneri de straturi subţiri, sunt indicele de refracţie, n şi coeficientul de absorbţie α. În ultimul timp, peste stratul reflectant metalic se depune un strat protector, care, pe lângă rolul de a proteja stratul metalic, conduce şi la creşterea proprietăţilor reflectante ale oglinzilor.

Alte referate despre: oglinzi sferice, oglinzi, oglinzile

Aparate electrocasnice de incalzit

Aparatoare 3 are rolul de protectie,aparand elementul incalzitor de atingeti intamplatoare.Este formata dintr-un grilaj metalic,executat din sarma nichelata. Suportul de sustinere 4 are rolul de a sustine elementul incalzitor si oglinda parabolica,precum si de a permite bascularea reflectorului,pt indreptarea radiatiilor calorice in orice directie. Pe suport se mai afla fixate prin intermediul unor materiale izolante si rezistente la caldura,bornele de conexiune pt capetele rezistentei de incalzire si fisa de aparat cu guler de protectie5
Functionarea.La trecerea curentului electric prin rezistenta de incalzire,aceasta se incalzeste pana la starea de incandescenta,cand are temperatura de 650 C.Datorita acestei temperaturi,elementul incalzitor radiaza caldura direct si prin intermediul oglinzii parabolice.

Alte referate despre: aparate electrocasnice de incalzit, aparate electrocasnice de incalzire, referat aparate electrocasnice de incalzit

Telescopul - clasificare

Primele telescoape nu erau folosite pentru observarea cerului ci erau
folosite în scopuri militare , pentru a detecta armatele care avansau
sau vapoarele . Stirea despre descoperirea telescopului a fost s-a
raspândit rapid în Europa . Tehnicile de lustruire a sticlei cunoscute
înca din secolul 13 au facut usoara construirea si dezvoltarea
telescopului . Istoricii îl crediteaza pe omul de stiinta italian
Galileo Galilei cu prima folosire a telescopului pentru observarea
obiectelor ceresti. Acesta a folosit în 1609 un telescop facut de el
îsusi cu care putea mari obiectele de 20 de ori . El a descoperit 4
luni care orbitau în jurul planetei Jupiter . În anul urmator el a
descoperit ca Calea

Alte referate despre: telescopul-clasificare, telescopul, clasificarea undelor electromagnetice

Instrumente optice

Puterea separatoare este capacitatea instrumentului de a forma imagini distincte, separate, a duoa puncte vecine ale obiectului. Cu cat valoarea sa este mai mare, cu ata pot fi distinse puncte mai apropiate ale obiectului. Ea poate fi data, fie prin distanta minima intre doua puncte ale obiectului care mai dau imagini diferite in instrument (puterea separatoare liniara), fie prin unghiul minim dintre razele care vin de la doua asemenea puncte (puterea separatoare unghiulara).Dupa corectarea aberatiilor diferitelor piese ce compun instrumental opti, puterea separatoare depinde numai de fenomenul de difractii a luminii care traverseaza instrumentul.

Alte referate despre: instrumente optice microscopul, instrumente optice aparatul de fotografiat, referat despre instrumente optice

Instrumente optice

instrumente care dau imagini virtuale. Fiind folosite, de obicei, pentru examinarea directa, cu ochiul, a obiectelor. Aceste instrumente sunt formate din doua parti: un obiectiv indreptat spre obiectul de cercetat si un ocular indreptat spre ochiul observatorului. Obiectivul este un sistem optic convergent si formeaza o imagine reala a obiectului. Aceasta imagine joaca rolul de obiect pentru ocular care va da imaginea definitiva, virtuala, “preluata” de ochiul observatorului.

Caracteristici optice:Un instrument optic se caracaterizeaza prin marimi care permit sa se compare intre ele doua instrumente de acelasi tip si deci sa se aleaga cel ce indeplineste anumite cerinte. Aceste marimi sunt:

Alte referate despre: instrumentele optice, ochiul instrument optic, ochiul ca instrument optic

Sticla

Prin anul 1000 au aparut asemenea cuptoare in Boemia si in Polonia. Dar cea mai mare faima o aveau produsele de sticla din Venetia. Aici au fost adusi mesterii iscusiti din Bizant si instalati pe insula-fortareata Murano. Folosind nisip cuartos fin inbibat cu diferite saruri aduse din cetatile feniciene Sidon (Liban), acesti mesteri au reusit sa obtina produse ce nu aveau rival in lume. La inceputul secolului I al erei noastre, un mester roman a inventat teava de suflat sticla: o teava de fier lunga si subtire, prevazuta la un capat cu o mica unflatura, iar la celalalt capat cu o prelungire de lemn prin care se sufla aerul.

Alte referate despre: sticla, sticla referat, referat sticla

Oglinda lui Eminescu

Cu toţii ştim ce este o oglindă: un obiect din metal sau sticlă, de diferite forme, având o faţă acoperită cu un strat metalic ce formează o suprafaţă netedă şi lucioasă care are proprietatea de a reflecta razele de lumină şi de a forma astfel, pe partea lucioasă, imaginea altor obiecte. Oglinda poate fi reprezentată şi de suprafaţa unei ape curate şi limpezi, de o gheaţă netedă şi lucioasă sau de o placă de marmură, dar şi de multe alte obiecte cu însuşirile descrise mai sus.

Alte referate despre: oglinda lui eminescu, oglinda la eminescu, oglinda acvatica eminescu

Decameronul

Sub influenta lui Dante in cea ce priveste orientarea poeziei si sub aceea a lui Francesco Petrarca in ceea ce priveste interesantele sale preocupari pentru stiinta umanistica, in special pentru filologie, Giovanni Boccaccio
i-a considerat totdeauna, si cu cea mai mare mandrie, ca pe maestrii sai, pe cei doi mari, carora personalitatea sa li se va adauga in curand, pentru a inalta cea mai extraordinara triada literara pe care a cunoscut-o vreun secol, faimoasa trinitate trecentista, care a ridicat la cea mai inalta treapta inceputurile literaturii, artei si culturii italiene.

Alte referate despre: decameronul, decameronul rezumat, rezumat decameronul

Otto von Bismark

Otto von Bismark 0 Mustata zbarlita,sprancenele enorme,privirea aspra ii da infatisarea unui viking.Este fauritorul unificarii Germaniei in jurul Prusiei.E cancelarul Otto von Bismark,omul care cu noua ani in urma se lansase in marea batalie pentru unificarea Germaniei pe calea insasi definita de el:ferro et igni-prin fier si sange.

Alte referate despre: otto von bismark, otto von bismark referat, viata si activitatea lui otto von bismark

Otto von Bismark

Politica,metodele,diplomatia lui Bismark triumfau in ianuarie 1871,in galeria oglinzilor din Versailles.Acest moment festiv l-a consacrat pe Wilhelm I imparat al Germaniei,iar pe cancelarul sau Otto von Bismark l-a pastrat in istorie,definitiv,si chiar mai sus decat pe insusi imparatul.

Alte referate despre: referat otto von bismark, rolul lui otto von bismark, rolul lui otto von bismark in unificarea germaniei

Oglinda lui Eminescu

Oglindirea este un fenomen natural şi el există de când lumea. Ptolemeu a fost primul care a expus o teorie a oglinzilor şi a refracţiei luminii, iar despre Arhimede se spune că ar fi aprins corăbiile duşmane cu ajutorul unor oglinzi care concentrau razele soarelui. Experienţa acestuia a fost dovedită prin anul 1747 de către învăţatul Buffon, în preajma Parisului. În legătură cu acest fenomen există o mulţime de lucruri cunoscute, dar şi multe întrebări care nu şi-au găsit nici astăzi răspunsul.

Alte referate despre: poezia oglinda de eminescu, oglinda neagra eminescu, oglindire la eminescu

A venit primavara!

Acestia si-au aranjat deja rochii de matase si dupa ce au inchis ultimul centimetrude fermoar, florile au inceput sa-si deschida petalele , sa parfumeze aerul si sazambeasca cerului albastru-cristalin. Ea nu a uitat sa-si contureze putin ochii si iarba aprins deja culoare. Dupa ce si-a pieptanat parul, si-a pus pe cap un voal alb prin care aanuntat izvoarele, ca pot incepe sa murmure povestile adunate in timpul iernii.Eu bucurandu-ma de toate aceste minuni ale naturii, m-am intrebat de ce oare nueste intotdeauna primavara?

Alte referate despre: a venit primavara, bun venit primavara, bun venit primavara -referat la romana

Lica Samadaul

Eu voiesc sa stiu totdeauna cine umbla pe drum, cine trece pe aici, ce zice si ce face si voiesc ca nimeni afara de mine sa stie. Cred ca ne-am inteles!”. Simbol al degradarii morale, Lica se conduce dupa legi proprii, care sunt altele decat cele ale statului.

Alte referate despre: caracterizarea lui lica samadaul, caracterizare lica samadaul, lica samadaul caracterizare
Referate afisate : 17
Medie note: 8.34 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles