Fizicienii laureati ai premiului nobel

Fizicieni laureati ai Premiului Nobel

Cecil Frank Powell s-a născut pe 5 decembrie 1903 la Tonbridge în Kent, într-o familie de armieri cu mare experienţa. Bunicul său George Bisacre a înfiinţat o şcoală particulară în Southborough. Parinţii săi l-au influenţat să studieze arta .
Cecil a studiat la o şcoală elementară, Judd din Tonibridge unde a câştigat o bursă la vârsta de 11 ani. A mai câştigat şi alte burse la Colegiu Sidney din Cambridge pe care la absolvit cu rezultate de elită în stiinţele naturale (1924-1925).
Ca student postuniversitar, Powell a lucrat în laboratorul Canvendish sub conducerea lui C.T.R. Wilson şi Lord Rutherford până în 1927 când a câştigat titlul de Doctor în fizică şi s-a mutat la Universitatea din Bristol ca asistentul lui A.M. Tyndall în laboratorul de fizică H.H. Wills. În cele din urmă a fost desemnat coferenţiar apoi redactor iar în 1936 a vizitat vestul Indiei în calitate ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 27kb
Downloads: 6522
Materia: Fizica

Premiul Nobel pentru fizica in anul 2004

A doua piesa in puzzle este forta slaba, care controleaza anumite procese radioactive si productia de energiu din soare. Aceasta forta difera de celelalte 2 prin faptul ca particulele de transfer sunt foarte grele. A 4 forta, gravitatia, este cea mai putin inteleasa, cu toate ca o resimtim cu totii zi de zi. Particulele ei de transfer se presupune ca ar fi gravitonii, dar acestia nu au fost inca descoperiti. Teoria cunoscuta sub denumirea de modelul standard ofera o descriere a tuturor fortelor cu exceptia gravitatiei.

Alte referate despre: premiul nobel pentru economie in anul 1997, istoria premiilor nobel unui chimist in anul 2002, premiul nobel pentru fizica in anul

Detinatorii Premiilor Nobel 1981 - 1990

Pe continent însa invaziile barbare nu au pus capat unitatii antice
care se pastreaza datorita raporturilor întretinute între Orient si
Occident prin intermediul Marii Mediterane. În ciuda transformarilor
pe care le prezinta, lumea noua nu a pierdut caracterul mediteranean
al lumii antice^9. Navalitorii se integreaza în civilizatia romana de
care ajung în cele din urma sa fie asimilati.

Alte referate despre: franta detinatori premiul nobel, premiul nobel fizica 1990, detinatori ai premiului nobel

Fizicienii lumii

NOTIUNI DESPRE GRAVITATIE

Pamantul, era considerat de catre oamenii din antichitate ca fiind sustinut de trei balene. Naivii si oamenii de rand, credeau aceasta teorie datorita inculturii dar mai ales datorita faptului ca si biserica o sustinea orbeste, negasind alta explicatie. In urma demonstratiilor lui Newton s-a stabilit ca o multime de fenomene, aparent diferite ( cum ar fi :caderea libera a corpurilor pe Pamant, miscarile vizibile ale Lunii si Soarelui, mareele, etc.) sunt manifestari ale aceleasi atractii ce se manifesta in univers. Intre toate corpurile din univers ( graunte de nisip, boabe de mazare, pietre sau planete) actioneaza o forta de atractie reciproca pe care Newton o numea legea gravitatiei universale. Existenta atractiei universale, si numai ea, explica ...

Alte referate despre: fizicienii lumii, fizicieni lumii, fizicieni lumi

Alfred Nobel

Immanuel's business was to manufacture submarine mines and torpedoes that he had designed for the Russian government. In 1842 the rest of the family also moved to Russia.

Alte referate despre: alfred nobel, alfred nobel referat, alfred nobel biografie

Fizicienii lumii - cateva notiuni

Newton a mai determinat perturbatiile reciproce ale planetelor, a explicat anomaliile miscarii Lunii si legatura lor cu fluxul si refluxul.

Alte referate despre: fizicienii lumii kizice, fizicienii lumii wikipedia, despre fizicieni lumi

Fizicienii lumii

Isaac Newton ( 1643- 1727 ) genial matematician si fizician englez , a descoperit legea gravitatieiuniversale, a elaborat teoria miscarii corpurilor ceresti, a inventat calculul diferential si integral, a elaborat o metoda noua si interesanta de cercetare a materiei prin mijloace matematice, iar in optica a facut descoperiri remarcabile .

Alte referate despre: mari fizicieni ai lumii, cei mai mari fizicieni ai lumii, marii fizicieni ai lumii

Capitalul Uman - recenzie

II. Analiza empirica: ( “ O investitie in cunoastere aduce cel mai bun profit”, Benjamin Franklin, < Almanahul sarmanului Richard >).
Majoritatea investitiilor in capitalul uman ca educatie oficiala, pregatirea la locul de munca sau migratia – cresc castigurile observate la varste inaintate pentru ca veniturile sunt parte a castigurilor si sunt mai reduse la tineri pentru ca costurile sunt deduse din castigurile in acea perioada. Prin aceasta analiza se explica diferentele de castiguri intre persoane si domenii, forma curbelor varsta – castiguri - relatia dintre varsta si castig – si efectul specializarii asupra calificarii profesionale.

Alte referate despre: capitalul uman recenzie, recenzie capitalul uman, recenzie gary s becker capitalul uman

Premiul Nobel in medicina 2001

Premiul Nobel in medicina 2001- Prin testamentul sau, Alfred Nobel constituia la 27 noiembrie 1895 Fundatia Nobel care avea sa acorde, incepand din 1900, premiul Nobel cercetatorilor care “au adus cele mai mari beneficii omenirii” si in particular celor care au facut cele mai importante descoperiri in domeniul fiziologiei si medicinei”.

Alte referate despre: cine a primit premiul nobel la medicina an 2001, premiul nobel pentru medicina, detinatori ai premiului nobel in medicina

Laureati ai Premiului Nobel pentru chimie

Laureati ai Premiului Nobel pentru chimie
Fizician şi chimist german. S-a născut la Brizen în anul 1864.
Între anii 1883-1887 învaţă la Universităţile din Zürich, Berlin, Graz, Westerburg,.după care, în anul 1887 devine asistentul lui W.F.Ostwald la Universitatea din Leipzig. Apoi deţine mai multe funcţii la: Universitatea din Hattingen, Universitatea din Berlin, director al Institutului de Chimie al Universităţii din Berlin, director al Institutului de Fizică experimentală al Universităţii din Berlin, iar în anul 1926 devine membru al Academiei de Studii din Berlin.

Alte referate despre: laureati ai premiului nobel, fizicieni laureati ai premiului nobel, laureati ai premiului nobel pentru chimie

Premiul Nobel pentru medicina

Premiul Nobel pentru medicina - Cei doi cercetatori australieni au descoperit in 1982 o noua bacterie, Helicobacter pylori, care este principala responsabila pentru aparitia gastritelor si a ulcerelor gastrice sau duodenale. Conform studiilor celor doi, aceasta bacterie este responsabila pentru nu mai putin de 90% dintre cazurile de ulcer duodenal si pentru peste 80% dintre cazurile de ulcer gastric diagnosticate.Premiul Nobel pentru medicina

Alte referate despre: laoreatii premiului nobel pentru medicina, premiul nobel in medicina, toate premiile nobel pentru medicina

Comportamentul animalelor-instincte, jocuri,

Unii filosofi destul de reputaţi încearcă să atribuie exclusivitate numai oamenilor. Însă specialiştii care studiază comportarea animalelor le atrag atenţia asupra proceselor evoluţiei, care nu trebuie ignorate atunci, când primii afirmă că omul a dobândit chiar de la început însuşirile exclusivităţii şi că aceste însuşiri nu se manifestau de loc la strămoşii lui preumani.

Alte referate despre: comportamentul animalelor, comportamentul animalelor referat, referat comportamentul animalelor

George Emil Palade

PENTRU MEDICINA, impreuna cu profesorii ALBERT CLAUDE, de la Universitatea Libera din Bruxelles, si CHRISTIAN DE DUVE, de la Universitatea Rockefeller din New York, pentru ‘’descoperirile lor privind organizarea structurala si functionala a celuluei’’. Cei trei laureati ai Premiului Nobel pentru Medicina din acest an au revolutionat, prin lucrarile lor, domeniul biologiei celulare, mai ales al componentilor citoplasmei, a caror conastere s-a schimbat complet sub impulsul pe care ei l-au dat in ultimii treizeci de ani.’’ ( Motivatia Institutului Karolinska din Stockholm ). La aceasta data , G.E. Palade era membru honoris causa a cinci universitati.

Alte referate despre: george emil palade, george emil palade referat, referat george emil palade

About Alfred Nobel

There he met the young Italian chemist Ascanio Sobrero who, three years earlier, had invented nitroglycerine, a highly explosive liquid. Nitroglycerine was produced by mixing glycerine with sulphuric and nitric acid. It was considered too dangerous to be of any practical use. Although its explosive power greatly exceeded that of gun powder, the liquid would explode in a very unpredictable manner if subjected to heat and pressure. Alfred Nobel became very interested in nitroglycerine and how it could be put to practical use in construction work.

Alte referate despre: referat alfred nobel, alfred nobel inventii, despre alfred nobel

Alfred Nobel

1. Alfred Nobel (1833-1896), inventeur et entrepreneur
Le philanthrope suédois est présenté le plus souvent comme un inventeur et cela à juste titre puisqu'il a déposé plus de 350 brevets. Cependant, avoir du génie ne suffit pas toujours à bâtir une fortune et il serait justifié d'insister au moins autant sur les talents d'entrepreneur d'Alfred Nobel. C'est ce qui lui a permis de devenir en son temps la personne la plus riche d'Europe.

Alte referate despre: referat despre alfred nobel, viata lui alfred nobel, viata si activitatea lui alfred nobel

Women awarded the Nobel Prize

The invention of the blasting cap inaugurated the modern use of high explosives.Nitroglycerin itself, however, remained difficult to transport and extremely dangerous to handle. So dangerous, in fact, that Nobel's nitroglycerin factory blew up in 1864, killing his younger brother Emil and several other people. Undaunted by this tragic accident, Nobel built several factories to manufacture nitroglycerin for use in concert with his blasting caps. These factories were as safe as the knowledge of the time allowed, but accidental explosions still occasionally occurred.

Nobel's second important invention was that of dynamite in 1867. By chance, he discovered that nitroglycerin was absorbed to dryness by kieselguhr, a porous siliceous earth, and the resulting mixture was much safer to use and easier to handle than nitroglycerin alone. Nobel named the new product dynamite ( from Greek dynamis, “power”) and was granted patents for it in Great Britain (1867) and the United States (1868). ...

Alte referate despre: women awarded a nobel-price, nobel prize, niels bohr nobel prize

Premisele umanismului romanesc-primele manifestari in limba romana

Cronicarii moldoveni Grigore Ureche si Miron Costin vorbesc despre originile noastre romane, negand existenta elementului dac. De altfel, Miron Costin redacteaza prima istorie care arata originile pur romane ale poporului sau, "De neamul moldovenilor", linie continuata de Dimitrie Cantemir, apoi de Scoala Ardeleana, cel mai de seama reprezentant al ei in acest domeniu fiind Petru Maior. De altfel, o sumara ancheta asupra marturiilor europene din sec. XV-XVIII relative la originea romanilor,releva ideea descendentei romanilor din coloniile romane aduse de Traian in Dacia.

Alte referate despre: primele manifestari religioase ale umanitatii, primele manifestari de asociere a societatilor comerciale, premisele umanismului in epoca medievala

Statele romane medievale

Procesul de formare a statelor româneşti şi-a găsit expresie în formula acceptată de istorici despre evoluţia societăţii româneşti de la sat la stat. Această formulă explică esenţa procesului care a avut la bază consolidarea obştei săteşti (în frunte cu juzi sau cnezi) ca formă iniţială de organizare socială şi autoadministrare în perioada de după retragerea legiunilor romane din Dacia.

Alte referate despre: statele europei medievale, evolutia statului roman medieval in secolul 9-11, formarea statelor romine medievale
Referate afisate : 18
Medie note: 8.02 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles