Flora si fauna din jurul bucurestiului

Flora si fauna din jurul Bucurestiului

Bucureştiul este un oraş de câmpie cu flora şi fauna specifică climatului temperat continental, stepă ierboasă. Astfel flora este alcătuită în principal de arbori din categoria foioaselor (stejar, fag, castan, tei, salcie în lunca râurilor), pomi fructiferi (pruni, caişi, meri, peri, cireşi, etc) şi arbuşti (prunul sălbatic, măceşul, porumbarul, măceşul pitic), flori viu colorate şi bogate (muşeţel, mac, trandafiri, albăstrele, margarete).

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 389kb
Downloads: 4430
Materia: Biologie

Flori

Florile ne inconjoara in orice situatie ne-am afla: botez, nunti, inmormantare. Ele reprezinta de multe ori "pata de culoare" ce da farmec lumii in care traim, caci inflorirea fragililor dar gingasilor toporasi, primavara, este asteptata de toata lumea ca un mare eveniment, iar toamna cu greu ne despartim de frumoasele si "zburlitele" crizanteme, care uneori rezista in fata frigului pana in noiembrie. Florile , frumusetea, originalitatea formelor si culorilor lor nu dispar decat odata cu ele : toate calitatile pe care natura li le atribuie din cand in cand nereprezentand altceva decat mijloace sofisticate de asigurare a continuitatii speciei.

Alte referate despre: flori de mucigai comentariu, flori de mucigai, nada florilor

Studiu fizico-geografic - Bucuresti

Versantii celor doua vai principale , multi transformati de om , prezinta procese complexe de eroziune clar observabile in malurile concave , subsapate , si in cariere. Din loc in loc , la baza acestora si a teraselor lor , apar izvoare sau linii de izvoare , cum sunt cele din satul Rosu , Gradina Botanica , strada Carol Davila , Belu , pe dreapta Dambovitei , sau cele din Vatra Noua , Dobroesti si Pantelimon , pe stanga Colentinei.

Alte referate despre: studiu fizico-geografic sector 6 bucuresti, studiu fizico-geografic, studiu fizico geografic

Bucuresti

Asezare geografica
Oraşul se află în sud-estul ţării, între Ploieşti şi Giurgiu, pe malurile râului Dâmboviţa, ce se varsă în Argeş, afluent al Dunării. Mai multe lacuri se întind de-a lungul râului Colentina, în perimetrul oraşului, precum Lacul Floreasca, Lacul Tei sau Lacul Colentina, iar în centrul oraşului există un lac, Lacul Cişmigiu.

Alte referate despre: bucuresti, referat bucuresti, referat despre bucuresti

Parcuri si Gradini din Bucuresti

Dispune de terase, restaurante, locuri de joaca pentru copii, un lac pe care se pot face plimbari cu barca, toate amplasate intr-un cadru natural de o frumusete deosebita. Un colt al parcului este dedicat memoriei unor mari poeti si scriitori romani. In acest loc se gasesc busturile sculptate in piatra ale lui Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, Liviu Rebreanu, etc.

3. Parcul Herastrau
Este situat in nordul capitalei (Soseaua Kiseleff, Piata Charles De Gaulle, Soseaua Nordului). Parcul Herastrau este amplasat pe malul lacului cu acelasi nume. Pe langa vegetatia bogata, parcul ofera posibilitati variate de distractie si petrecere a timpului liber: parc de distractii, locuri de joaca pentru copii, baze sportive, terase, restaurante, plimbari pe lac cu barca ...

Alte referate despre: parcuri si gradini din bucuresti, parcuri si gradini din bucuresti-imagini, parcuri si gradini

Imaginea Bucurestiului in marile romane ale literaturii romanesti

« Ne-o spune mereu un pedagog brun, serios, incruntat, cu educatie prusaca. Daca ar fi el directorul liceului,ne marturiseste, ar face educatie cazona cu noi.  Pedagogul spune despre Bucuresti : acest iad de seductii. Ciudat ; mie mi s-a parut orasul inofensiv si
murdar. ».

Alte referate despre: imaginea bucurestiului in literatura, imaginea bucurestiului in literatura romana, importanta imaginii bucurestului in literatura

Raul Dambovita

Este cel mai mare afluent- sub aspectul lungimii- al Argesului, ce izvoreste prin Valea Vladului din Muntii Fagarasului, varful Bratila-(2274m)- si prin paraul Boarcasu din Muntii Leaotei, varful Piscanu (2383m). Dupa un curs cu directie vest-est intre masivele Fagaras si Piatra Craiului, la nord, si Iezer-Papusa, la sud, unde s-a construit in 1983 lacul de acumulare Pecineagu, Dambovita se orienteaza spre sud-est formand cheile de la Plaiul-Mare, inainte de a patrunde in depresiunea Podul Dambovitei.

Alte referate despre: raul dambovita, raul dambovita referat, raul dambovita bucuresti

Dambovita

Lucrarile hidrotehnice realizate in jurul Bucurestilor in decursul timpului,pe langa rolul de aparare impotriva inundatiilor,au mai avut in vedere suplimentarea debitului Dambovitei in perioada apelor mici si alimentarea cu apa potabila si industriala a orasului.In acest sens au fost construite 3 sisteme de canale:Brezoaele-Arcuda,Ogrezeni-Arcuda si Ogrezeni-Rosu,lucrari care n-au rezolvat insa integral problemele respective.

Alte referate despre: poluarea in judetul dambovita, dambovita, raport lunar privind starea mediului inconjurator in jud dambovita

Arghezi - Testament si Flori de mucegai

Se poate spune că, după Eminescu, Arghezi realizează cea mai adâncă reformă a limbii poetice pe care o poate nota istoria literaturii noastre moderne, comparabilă cu reforma făcută în literatura franceză de către Victor Hugo. Eminescu îşi trage originalitatea limbii sale din cronici şi hrisoave de voievozi, iar Arghezi din ceasloave sau cazanii. Poeziile poeţilor au apărut într-un moment în care arta literară lăsase în urma lor un drum părăsit pentru a începe unul nou.

Alte referate despre: analiza literara cuvant testament psalmi flori de mucegai, comparatii intre testament si flori de mucegai, tudor arghezi testament si flori de mucigai paralela

Bucuresti

Asezare geografica si relieful:Bucurestiul se afla in sud-estul tarii, intre Ploiesti la nord si Giurgiu la sud. Orasul se afla in Campia Vlasiei, care face parte din Campia Romana. La est se afla Baraganul, in partea de vest Campia Gavanu Burdea, iar la sud este delimitat de Campia Burnazului. Campia Bucurestiului, subunitate a Campiei Vlasiei, se extinde in N-E si E pana la Valea Pasarea, in S-E si S pana la Campul Calnaului si Lunca Arges-Sabar, in S-V tot pana la Lunca Arges-Sabar, iar in N-V pana la Campia Titu.

Alte referate despre: o seara de iarna in bucuresti-compunere, bucuresti referat, practica anul ii drept bucuresti

Bucuresti

Bucureştiul este un centru politico-administrativ, economic si cultural cu vestigii materiale din Paleolitic, atestat documentar din 20 septembrie 1459. Bucurestiul, cel mai important centru urban al României (cu o populatie de 2.021.000 la 1 ianuarie 1998, al treilea oras din regiune, dupa Atena si Istanbul).Bucuresti

Alte referate despre: despre bucuresti referat, clima orizontului local bucuresti, clima bucuresti

Flori de mucigai

Confesiunea poetului este tulburatoare, plina de dramatism, fiindca actul poetic facut cu daruire (pentru a oglini un univers uman terifiant al puscariilor) devine martiraj, truda sisifica : »Le-am scris cu unghia pe tencuiala/ Pe un parete de firida goala/Pe intuneric, in singuratate,/Cu puterile neajutorate… ».

Alte referate despre: comentariu flori de mucigai, flori de mucigai de tudor arghezi comentariu, comentariu flori de mucigai de tudor arghezi

Vegetatia si fauna Romaniei

Vegetatie: colilia, spinul vantului, negara, paiusul, pirul
Arbusti: macesul, porumbarul

Fauna
Mamifere:popandaul, harciogul, soarecele de camp, orbetele, iepurele de camp, bizamul, dihorul.
Pasari: dropia, prepelita, pitpalacul, graurul, ciocarlia, fasa de camp, eretele alb, privighetoarea, mirela, sticletele.
Fauna acvatica: mreana, crapul, cleanul, carasul, salaul.
Reptile: gusterul, soparla, broasca testoasa.

Zona silvostepei
Raspandire: C. Moldovei, sudul Pod. Moldovei, C. Tecuciului, vestul Baraganului, C. de Vest.
-face trecerea spre zona padurilor
-precip. mai bogate 450-550mm
-pajistile se imbina cu palcurile de padure
-aici pe langa vegetatia de stepa aparsi arbori cum sunt: stejarul pufos, stejarul brumariu, cer, garnita.

Alte referate despre: vegetatia si fauna romaniei, vegetatia si fauna europei, vegetatia si fauna orizontului local

Organizare traseu - Bucuresti-Apuseni

Traseul ales pentru a fi strabatut este urmatorul : Bucuresti – Alba – Iulia ( catedrala romano – catolica ) – Intregalde ( Cheile Intregaldelor , Cheile Galditei , Cheile Turcului ) – Ramet ( Cheile Rametului , Cheile Manastirii , Manatirea Ramet ) – Aidu ( Muzeul de Istorie , Muzeul de Stiinte Naturale , Cetatea ) – Cheile Turzii – Salciua ( pestera Huda lui Papara , Manastirea din catunul Sub Piatra , Vidolm ) – Buru – Moldovenesti ( fortificatia de pe Dealul Cetatii ) – Alba – Iulia ( Muzeul Unirii , vestigiile castrului , Cetatea ) – Bucuresti .

Alte referate despre: traseu bucuresti apuseni, traseu bucuresti, organizarea administrativa bucuresti

Flori de mucigai

Astfel, tot ceea ce nu apuca sa treaca dincolo de ,,nivelul
prag" al frumosului, dându-i-se acestuia, obligatoriu, o coordonata
pozitiva este, cu consecventa, atribuit urâtului estetic, acesta
ajungând sa se desfasoare de la faza subliminala frumosului, trecând
prin normalitate si coborând spre expresia generatoare de disconfort,
pâna la granita cu grotescul, si ea, la rându-i, subiectiva. Din
aceasta perspectiva, a categoriilor estetice, ne va fi mai usor sa
situam estetica argheziana.

Alte referate despre: tudor arghezi flori de mucigai comentariu, flori de mucigai comentariu pe strofe, flori de mucigai de tudor arghezi

Vegetatia si fauna Romaniei

In diferite locuri din tara traiesc plante rare, unele endemice,
altele constituind relicte din epoci inde -

Alte referate despre: vegetatia si fauna africii, vegetatia si fauna olandei, ungaria vegetatia si fauna

Flori de mucigai - comentariu

Modernismul include in sens larg toate miscarile artistice ce exprima o ruptura de traditie, negand epoca sau curentul care le-a precedat.
Modernismul este o tendinta inovatoare in interiorul careia s-au configurat mai multe curente artistice si literare precum:expresionismul, simbolismul, poezia pura , imagismul si avangardismul.Poezia "Flori de mucigai" prefateaza cel de-al doilea volum cu acelasi titlu al lui Arghezi si reia ipostaza anuntata inca sin primul volum: "Din bube, mucegaiuri si noroi/ Iscat-am frumuseti si preturi noi"("Testament").

Alte referate despre: referat flori de mucigai, volumul flori de mucigai, flori de mucigai referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.01 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles