Florile raului de charles baudelaire

Tatiana Radulescu - Eseu despre Charles Baudelaire

La varsta adolescentei mele, Tudor Arghezi a fost, prin Cuvintele sale potrivite si Florile de mucigai, catalizatorul literar in cunoasterea poeziei lui Charles Baudelaire. Deja scrisesem versuri marcate de contactul cu lirica suava a Magdei Isanos, si, pe acest fond, cuvintele de acuta plasticitate ale lui Tudor Arghezi au indicat o zona de alarma a sensibilitatii, un teritoriu minat cu aura toxic si insolita. Cel care mi-a citit pentru prima oara poeziile lui Charles Baudelaire, aforisme si fragmente din curiozitatile sale estetice, era un batran negustor de antichitati, pe numele sau Filip Manu, care traia impreuna cu familia sa in zona legendara a Crailor de Curtea Veche.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 17kb
Downloads: 0
Materia: Romana

Sonet - George Bacovia

Simbolurile predominante in aceasta poezie sunt cele ale mortii ce asteapta intr-o margine intunecata a lumii, prin care eul poetic trece periodic, reusind totusi, inca, sa se salveze. Felinarele rosii pregatesc calatoria spre lumea cealalta. intunericul noptii e in concordanta cu "ceata", cu felinarele "fara zare", epitetul "afumate" sugerand aglomerarea atmosferei apocaliptice, nota de vechime a lumii, aflata in prag de prabusire.

Alte referate despre: sonet george bacovia, sonet george bacovia comentariu, motivul noptii sonet george bacovia

Arghezi - Estetica uratului

Bibliografie:
Sinteze de istoria literaturii române – Sanda Rodian
Venera Dogaru
Istoria literaturii române de la origini până-n prezent - G . Călinescu Antologia poeziei româneşti culte
Argheziana –Şerban Cioculescu
Sinteze de literatura românâ - C-tin Ciopraga
C-tin Crişan
Viorel Alecu
Nicolae Manolescu
Dumitru Micu
Eugen Simion
Istoria litaraturii romăne –I. Negoiţescu
Modele de analize literare şi stilistice-De la I. budai Deleanu la Zaharia Stancu
Fenomenul arghezian-Alexandru Bojin
Opera lui Tudor Arghezi-Nicolae Balotă

Alte referate despre: tudor arghezi estetica uratului, testament de tudor arghezi estetica uratului, arghezi estetica uratului

Charles Baudelaire - Amarele nelinisti

Poezia este incheiata cu imaginea neantul,vazuta ca o amenintare permanenta si apropiata, ce inrautateste viata celor vii prin al sau "vint negru" ce bintuie constiinta omului. Un vint greu, plin de disperare, si lipsit de vre-un sens.

Alte referate despre: albatrosul de charles baudelaire comentariu, corespondente charles baudelaire, charles baudelaire

Charles Baudelaire

Ceea ce inseamna ca nu se margineste sa o suporte cu pasivitate, in speranta ca este trecatoare: dimpotriva, se arunca cu furie, se inchide in ea si, din moment ce a fost condamnat, doreste cel putin ca aceasta condamnare sa fie definitiva.

Alte referate despre: charles baudelaire florile raului, charles baudelaire albatrosul, charles baudelaire corespunderi

Horia Garbea - Baudelaire - Rimbaud - proza si aminitirea

Un exemplu care-mi vine in minte prin forta cu care se impune este celebrul Dune a lui Frank Herbert. Autorul descrie o planeta cu climat ostil, teatrul unei lupte politice si militare etc. O face insa atat de verosimila in toata amanuntele sale, incat realitatea ei devine neindoielnica. Mai mult, dupa roman s-a putut face un joc de calculator in care amatorul va izbuti in mod coerent sa refaca pas cu pas constructia acelei lumi.Ceea ce prezinta interes in proza, ca si intr-un joc PC, este in primul rand existenta personajelor care evolueaza si interactioneaza in chip convingator si consecutiv premiselor. Ele se circumscriu unei epoci, unui timp, unor date psihologice care tin de o "realitate".

Alte referate despre: rimbaud baudelaire, poemele in proza ale lui rimbaud, baudelaire si rimbaud

Plumb

În România, simbolismul a apărut sub auspiciile revistei „Literatorul” a lui Alexandru Macedonski”, care s-a evidenţiat mai ales ca teoretician al acestui curent şi mai puţin ca poet simbolist. Reprezentanţii români ai simbolismului au fost : Ion Minulescu, George Bacovia, Dimitrie Anghel, Traian Demetrescu, etc.

Alte referate despre: plumb, o paralela intre poeziile lacustra si plumb, plumb de george bacovia

Marile Sperante de Charles Dickens

Marile Sperante de Charles Dickens
Acesta il pune pe tanarul Pip sa o suprevegheze pe fiica sa adoptiva, Estella. Din acest moment Pip este decis sa uite de viata sa simpla si saraca si spera ca intr-o zi sa devina un adevarat gentilman. Dupa cativa ani in compania Doamnei Havisham si a Estellei, el isi petrece o perioada din viata fiindu-i ucenic cumnatului sau, Joe, pentru a invata meseria de fierar. Dar planul sau este rasturnat prin aparitia in firul narativ a unui avocat, Jaggers, care il instiinteaza pe Pip ca este mostenitorul unei averi “destul de frumusele” si ca dorinta binefacatorului sau este de a fii anonim pentru o perioada de timp. Acest binefacator se presupune a fi Miss Havisham, ca raspatire a felului in care s-a purtat cu fica sa adoptiva.

Alte referate despre: marile sperante de charles dickens, rezumat marile sperante de charles dickens, marile sperante de charles dickens rezumat

Raul sub soare de Agatha Christie

Alibiul care a atras cel maimult atentia a fost cel a lui Kenneth Marshall, care pretindea ca in timpul in care s-a petrecut crima el redacta la masina de scris cateva scrisori. Acesta a fost auzit atunci cand redacta scrisorile, dar Rosamund Darnley pretinde ca atunci cand a intrat in hotel l-a vazut pe acesta, chiar daca sunetul masinii de scris s-a auzit continu. Atunci cand Kenneth confirma ca la vazut pe Rosamund atunci cand a intrat in camera, apare o suspiciune ca cei doi au pus impreuna la cale acest alibi. Probabil ca cei doi au lucrat impreuna.

Alte referate despre: raul sub soare de agatha christie, raul sub soare de agatha rezumat, raul sub soare de agatha crisie

Flori de mucigai

Volumul Flori de mucigai este situat, prin excelenta, în zodia
esteticii urâtului. Nu de stângacie poate fi acuzat Arghezi aici, în
acest ciclu de poeme, ci de încrâncenare. El se vede pe sine în
postura unui evanghelist, mai mare si mai chinuit decât cei biblici,
dând de veste lumii ca versurile prezente: ,,Sunt stihuri fara an,
/Stihuri de groaza, /De sete de apa/ Si de foame si de scrum/Stihurile
de acum".

Alte referate despre: flori de mucigai comentariu, flori de mucigai, comentariu flori de mucigai

Florin Mihailescu - Comentarii la Baudelaire

Contrazicatorul si adversarul criticului junimist, Constantin Dobrogeanu-Gherea, mult mai bine pus la curent cu miscarea literara franceza moderna a sfarsitului de secol, rezerva lui Baudelaire un tratament mai apropiat, dar nu mai putin incidental, raportandu-l la Eminescu, in amplul studiu consacrat acestuia. El pomeneste aici "cantarea brutala si nesanatoasa" a autorului celebrei La Charogne, "care, primblandu-se cu iubita-i, da peste un hoit puturos, putred, verde, in care foiesc viermii, de la care se imprastie o duhoare ciumata", totul spre a sublinia marea diferenta a poetului roman, iubitor al naturii si al femeii divinizate, mai curand decat demonizate, caci insusi fondul nativ al lui Eminescu era, dupa criticul socialist, mai presus de orice, optimismul si idealismul.

Alte referate despre: florin scrie un roman, florin scrie un roman rezumat, rezumat florin scrie un roman

Charlie si fabrica de ciocolata Roald Dahl

In cealalta camera dormeau parintii lui Charlie , alaturi de Charlie pe o saltea, unde vara mai dormeai cum mai dormeai, dar iarna era ingrozitor. Singurul din familie care avea service era domnul Bucket, tatal lui Charlie care lucre la o firma de "Pasta de dinti".

El trebuia sa puna "dopurile" pastelor de dinti. Dar din pacate, ori cat de repede le-ar fi pus nu castiga prea mult, de-abia daca le ajungea de mancare. Lui Charlie ii placea foarte mult ciocolata. Dar nu aveau bani. Familia strangea bani pentru o bucatica mica de ciocolata care sa i-o dea lui Charlie de ziua lui.

Charlie, aceea bucatica mica si-o impartea in asa fel incat sa-I ajunga o luna. Langa el era cea mai faimoasa fabrica de ciocolata, condusa de Willy Wonka. Acesta nu era doar "specialist" in ciocolate, dar avea o putere in asa fel incat daca punea inghetata pe "canicula" cea mai mare nu se topea.Dupa ce manca cina, Charlie se ducea mereu in odaia celor 4 bunici, sa le asculte povestile.

Toti cei patru ...

Alte referate despre: charlie si fabrica de ciocolata-roald dahl, charlie si fabrica de ciocolata de roald dahl, roald dahl charlie si fabrica de ciocolata

Charles Baudelaire et Jean Arthur Rimbaud

Abattu par une crise en mars 1866 il est transporte a Paris, aphasique, a demi paralyse et meurt en aout 1867.

Alte referate despre: www referat ro-charles baudelaire et jean arthur rimbaud ef0c6, jean arthur rimbaud, jean arthur rimbaud referat

Viata si activitatea literara a lui Charles Baudelaire

Într-o scrisoare către Alfred de Vigny, Baudelaire îi scrie că: ,, doreşte ca această carte să nu fie privită ca pe un album, pentru că ea are un început şi o încheiere”.

Alte referate despre: mihai eminescu viata si activitatea literara, ion creanga viata si activitatea literara, tudor arghezi viata si activitatea literara

Raul Volga

"Raul Volga"
Volga trece la Est de Lacul Sterzh, Tver, Dubna, Rybinsk, Yaroslavl, Nizhny Novgorod si Kazan. De acolo se indreapta spre Sud si trece pe langa Ulyanovsk, Tolyatti, Samara, Saratov si Volgograd, apoi se varsa in Marea Caspica langa Astrakhan care se afla la 28 de metri sub nivelul marii.

Alte referate despre: raul volga, raul volga referat, referat raul volga

Charles Augustin de Coulomb

Balanţa de torsiune
Balanţa de torsiune este un dispozitiv care măsoară forţele electrice, magnetice sau gravitaţionale foarte mici prin măsurarea unghiului cu care un braţ se roteşte înainte ca forţa de reacţiune de torsiune îl aduce în echilibru ( vezi torsiunea ). El a fost întâi proiectat de geologul englez John Michell şi a fost îmbunătăţit de chimistul şi fizicianul britanic Henry Cavendish. Aparatul a fost reinventat de fizicianul francez Charles Augustin de Coulomb care l-a folosit pentru studiul atracţiei câmpului electric şi magnetic.

Alte referate despre: charles augustin de coulomb referat, charles augustin de coulomb, charles-augustin de coulomb

Grupa a 8-a : Florul si Clorul

Grupa a 8-a : Florul si Clorul
Numelehalogenilor provin , de asemenea , de la cuvintele grecesti CHLOROS – verde - , BROMOS – urat mirositor - , IOEIDES – violet – si ASTATOS – instabil – iar numele fluorului deriva de la latinescul FLUERE – a curge – deoarece fluorina se utilizeaza ca fondant in anumite procedee metalurgice si ceramice. Clorul a fost descoperit de C.W.Scheele (1774) , iodul de B. Courtois (1811) , bromul de A.J.Ballard (1825) , fluorul de H.Moissan (1886) si astatinul de E.Segre (1940. Halogenii se afla in natura numai sub forma de compusi stabili , cu exceptia sulfurii de astatin si a astatinurii de argint care sunt instabile din cauza radioactivitatii halogenului respectiv .

Alte referate despre: florul si clorul, poluanti cu flor si clor, referat electroliza metode de obtinere a nemetalelor clor flor iod

Flori

Evolutia florilor
Plantele ce infloresc se considera ca au o vechime de 135 de milioane de ani, ele reprezentand rezultatul transformarilor ce au afectat gimnospermele. Dupa indelungi cercetari oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca primele flori semanau cu magnoliile de astazi sau cu "liliacul de apa", celor doua tipuri de plante lipsindu-le unele structuri specializate Mintalnite la plantele asa zise "moderne".

Alte referate despre: nada florilor, flori de mucegai, flori de mucegai comentariu

Charlie Chaplin

Chaplin was interred in Corsier-Sur-Vevey Cemetery, Switzerland.On 1 March 1978, his corpse was stolen by a small group of Swiss mechanics in an attempt to extort money from his family. The plot failed; the robbers were captured, and the corpse was recovered eleven weeks later near Lake Geneva. His body was reburied under 6 feet (1.8 m) of concrete to prevent further attempts.

Alte referate despre: charlie chaplin, charlie chaplin referat, referat charlie chaplin
Referate afisate : 19
Medie note: 7.96 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK