Fluvii din asia

Himalaya

Sunt munti tineri, formati din orogeneza alpina.Versantii sudici sunt alcatuiti si din conglomerate si gresii, iar cei nordici din gnaisuri, granite, sisturi cristaline si filite. Pe versantul sudic vegetatia urca pana la 4000 m, iar limita zapezilor persistente coboara la 4500 m. Versantul de nord este arid, cu limita zapezilor persistente la 5500 m. De aici izvorasc principalele fluvii ale Asiei de Sud: Ind, Gange, Brahmaputra s.a.
Defileele salbatice, culmile de tip alpin, puternica glaciatie cuaternara si alpinismul sunt unele dintre caracteristicile Muntilor Himalaya.
Himalaya Inalta este cea mai inalta treapta a muntilor Himalaya, a carei altitudine depaseste 8000 m in noua varfuri. Latimea sa este de 50-90 km. Limita zapezilor persistente se afla intre 4500 si 5500 m. Aici se afla si numerosi ghetari.

Himalaya Joasa, zona muntoasa in partea centrala a Himalayei intre Himalaya Inalta la nord si Muntii Sivalik la sud. Se intinde pana la circa 2000 km lungime si 10-100 km latime. ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 353kb
Downloads: 16
Materia: Geografie

Muntele Everest

Pentru ca nu numai Nepalul, ci si bhutanul si Sikkimul refuzau sa le permita “necredinciosilor europeni” accesul pe teritoriile lor, incat geodezii erau nevoiti sa-si indrepte instrumentele asupra lantului de inaltimi inzapezite din nord doar de pe teritoriul indiei. Din aceasta cauza erau siliti sa foloseasca unghiuri de doar 1-3° deasupra orizontalei, la care o deviere de o singura secunda, deci o deviere de a 360-a parte dintr-un grad unghiular, faceau ca inaltimea sa varieze cu 15 metri. In plus, au avut adesea probleme cu stabilirea propriei atitudini cu ajutorul barometrelor si al masuratorilor zenitale.

Alte referate despre: muntele everest, muntii everest, muntele everest referat

Muntii Himalaya

Vegetaţia este influenţată de climă şi altitudine. In trecut, aproape toată zona sub-Himalayană era acoperită de păduri tropicale. Cu câteva excepţii, cea mai mare parte din această pădure a fost tăiată pentru cherestea sau pentru a face loc terenurilor agricole. In zona centrală a Munţilor Himalaya, la înălţimi cuprinse între 1520 m şi 3660 m, vegetaţia naturală constă din multe specii de pin, stejar, plop şi nuc.

Alte referate despre: muntii himalaya, muntii himalaya referat, munti himalaya

India - o tara a contrastelor

India este atât de mare şi cu o climă atat de diversă încât trebuie făcute precizări distincte pe zone.În general, India are 3 mari sezoane: călduros, umed, şi răcoros. Fiecare sezon diferă de la nord la sud.Cea mai bună perioadă de vizitare este începând din decembrie până în luma mai.Musonul durează din iunie până în noiembrie şi este perioada perfectă pentru programele de întinerire de la kerala.

Alte referate despre: india o tara a contrastelor, india o tara a culturii antice, valahia o tara a contrastelor

India

Muntii Himalaya actioneaza ca o bariera in fata vanturilor descendete reci ce vin din Centrul Asiei. Astfel, nordul indiei este mentinut cald si doar moderat rece in timpul iernii; vara, acelasi fenomen face ca vremea sa fie relative calda. cu toate ca tropical capricornului –granita dintre tropic si subtropic- trece prin centrul tarii, toata tara este considerate a fi tropicala. La fel ca in majoritatea regiunilor tropicale, musonii si celelalte evenimente meteorologice din India sunt instabile: secete severe, inundatii, cicloni si alte dezastre naturale sunt sporadice dar au ucis sau stramutat milioane de oameni.

Alte referate despre: india referat, referat india, india

India - Masivul Everest

De ce anume s-a oprit Waugh in scrisoarea sa din 1856 la acest nume nu este clar nici pana astazi. George Everest, un om dintr-o bucata, neobisnuit de ambitios, era un nume controversat in domeniul sau. De altfel, Everest insusi, in timp ce conducea”Survey of India”, se pronuntase mereu pentru un nume local.
Cateva nume locale au fost luate in considerare pentru a inlocui “Peal XV”: spre exemplu “Chomolungma”, care intr-o traducere aproximativa ar insemna “Zeita-mama a Pamantului”, cum numesc astazi serpasii cel mai inalt munte al lumii. Sau “Lhochamalung”, adica ”Tinutul in care se opresc pasarile', dupa cum se numeste muntele in Tibet. In cele din urma, insa, numele propus de Waugh s-a impus si institutiei ce atribuie denumirile geografice pe plan mondial, Royal Geographical Society de la Londra.

Alte referate despre: masivul everest, care este lantul montan in care se gaseste masivul everest, referat despre india

India

ENERGIA
69 % din energia electrica este produsa in termocentrale , centralele cu incalzire cu carbune fiind si acum cele mai importante . 29% provine din hidroelectricitate . O schema noua imensa se dezvolta de-a lungul raului Narmada in Gujarat , care va combina furnizarea apei pentru irigatii cu productia de energie electrica . Restul de 2% de electricitate provine de la centralele nucleare de la Tamil Nadu , Maharashtra si Rajasthan . Nu exista o retea nationala si multe regiuni in special satele izolate , nu au curent electric .

Alte referate despre: istoria indiei, india antica, populatia indiei

Fluviul Rin

Fluviul Rin
Fluviul Rin (In limba germana “Rhein”, olandeza “Rijn”, franceza “Rhin”, italiana “Reno”, Latina “Rhenus) este unel dintre cele mai mari fluvii ca lungime din Europa. Rinul are o lungime de 1,320 kilometri (aproximativ 820 mile) , dintre care 833 km sunt navigabili. Bazinul hidrografic al raului ahunge la 198.735 km² si are un debit mediu de 2.330 m³/s.

Alte referate despre: fluviul rin, fluviul rin referat, flora si fauna fluviului rin

Asia

Asia este situata cu precadere in emisfera nordica, cel mai vast si cel mai populat continent. Masiva, afara de partea orientala, cu relief accidentat si fragmentat in peninsule (Kamciatka, Coreea, Malaysia) si arhipelaguri (Japonia), Asia este formata din regiuni joase in nord-vest (Siberia occidentala, depresiunea Aralo- Caspica), din vaste podisuri de roci vechi in sud (Arabia, Pod. Deccan), impartita de muntii (Caucaz, Zagros, Himalaya, Tian Shan, Altai) care inchid podisuri inalte (Anatolia, Pod. Iranian, Tibetul.

Alte referate despre: capitalele asiei, asia, referat asia

Asia

impartita de muntii (Caucaz, Zagros, Himalaya, Tian Shan, Altai) care
inchid podisuri inalte (Anatolia, Pod. Iranian, Tibetul.

Alte referate despre: tarile si capitalele asiei, tarile asiei, clima asiei

Asia

Muntii mai vechi , de tip masive izolate , au suprafete si altitudini reduse fiind reprezentati de Ural , continuati spre N-E cu Taimir. La N-E de Pamir se afla muntii Tiansan, Altai si Saian.
Campiile si podisurile joase sunt dispuse in principal la Nord si Sud de aliniamentul himalayan. Campiile si podisurile nordice se refera la: Campia Siberiei Occidentale( la est de muntii Ural) , Podisul Siberiei Centrale ( intre fluviul Enisei si Lena ) , Campia Turanului ( la est de Marea Caspica).

Alte referate despre: riurile asiei, asia referat, obiective turistice din asia

Asia

Asia este situata in estul Europei si se intinde pana la Oceanul Pacific,cuprinzand si insulele din estul si sud-estul sau.Asia formeaza impreuna cu Europa un singur continent,numit Euroasia.Suprafata Asiei este de 44 milioane Km2 ,ceea ce inseamna 1/3 din totalul uscatului Terrei,fiind de 185 de ori mai mare decat Romania.

Alte referate despre: capitale asia, tari si capitale din asia, asia tari si capitale

Zonele de clima ale Asiei

Climatul temperat cu ierni aspre, de nuanţă umedă, are o extindere foarte mare, de la Ural la Pacific, cuprinzând şi o parte din nordul Chinei, dar mai ales din Japonia. Iarna este cu atât mai aspră, cu cât mergem spre est. Aici, spre lumina nordică a zilei, este şi polul frigului -Oimiakon, cu - ‚71 grade celsius.
Climatul temperat continental cu ierni aspre, dar secetos (de stepă) se situează în sudul climatului anterior (Asia Centrală, Tibet, parte di Gobi etc.).

Alte referate despre: zonele de clima ale asiei, zonele de clima ale asiei 3x puncte, zonele de clima din asia

Fluviul Orinoco

Tot aici poate fi întâlnit un arbore pe care bastinasii îl numesc “sorviera”, adica “biberonul”. Este suficient sa faci o taietura cu cutitul pe pom si din ea va tâsni un jet albicios si dens, care seamana la gust cu laptele de vaca. Botanistii au stabilit ca sucul seamana prin compozitia lui su laptele de vaca. Fiecare “pom-vaca” poate da la o “mulsoare“ câte 4 litri de lapte.

Alte referate despre: fluviul orinoco, delta fluviului orinoco, referat fluviul orinoco

Descoperirea Asiei si explorarea sa

negro-australoida: populatii din sudul Indiei, din arhipelagurile indonezian si filipinez;Asia se inscrie intre continentele care isi mentin un spor natural insemnat. Acest fenomen se explica ca, desi natalitatea s-a mai redus, mortalitatea a scazut foarte mult.

Alte referate despre: descoperirea asiei si explorarea sa, descoperirea asiei, descoperirea asiei de catre europeni

Fluviile lumii

Confortul cu care sunt obisnuiti turisti europeni nu lipseste:cabine individuale, baruri,cluburi de noapte si restaurante excelente. Chinezii prefera de obicei croazierele mai ieftine ale liniilor CITS, unde in capinele de clasaIV-a se inghesuie cate 24 de persoane. Vasele mai mari au nevoie de patru zile pentru a strabate cursul inferior al apei, care masoara 1.274 de kilometri si se intinde intrele orasele Chongqing si Wuhan (fiecare cu o populatie de cateva milioane de locuitori).

Alte referate despre: fluviile lumii, fluvile lumii, fluviile lumi

Subcontinentul indian

India antica a fost un subcontinent cu o populatie numerosa, cu o istorie complicata si furtunoasa. S-au nascut aici religii mari, imperii au inflorit si au decazut, dar cultura indiana si-a pastrat intotdeauna caracterul specific. India antica ocupa teritoriul pe care il denumim subcontinentui Indian, pe acest teritoriu azi existand patru state: Republica India, independenta din 1947, Pakistanul, Sri Lanka (Ceylon), si Bangladeshul, devenit independent in 1971.

Alte referate despre: subcontinentul indian, oceanul indian, oceanul indian referat

Leopardul

Din păcate, blana lui frumoasă cu pete şi rozete de culoare brun închis îl transformă în prada ideală pentru comerţul ilegal cu blănuri. Cu fiecare blană vândută însă, se mai bate un cui în coşciugul acestei specii pe cale de dispariţie. Un raport recent realizat de TRAFFIC – reţeaua de monitorizare a comerţului cu animale sălbatice – arată că, deşi şi alte părţi ale corpului animalului (dinţi, gheare, oase) sunt folosite pentru preparea de medicamente tradiţionale asiatice, acestea au o pondere mult mai mică.

Alte referate despre: leopardul, leopardul referat, leopard

Al II - lea Razboi mondial in Asia

În 1828 – 1829, Chiang Kai-Shek, liderul Gomindang-ului, principalul partid politic chinez, s-a impus în poziţia de conducător al Chineicu acordul celorlalte forţe politico-militaredin ţară. Singurul opozant a fost Partidul Comunist Chinez. Pentru japonezi, acest lucru era un posibil dezastru.
China avea o populaţie de peste 10 ori mai mare decât cea a Japoniei, însă economia şi sistemul politic slab dezvoltate ale acesteia au făcut ca Japonia să devină puterea dominantă în Asia de Est. Japonia s-a alăturat puterilor occidentale în stabilirea unor tratate care îi ofereau anumite privilegii în China. Cu toate acestea, Tchang Kai-Chek s-a angajat el însuşi să modernizeze China şi să pună capăt unor astfel de tratate. În 1930 acesta dobândea autoritatea necesară săvârşirii acestor transformări. În următorii 9 ani, tensiunea s-a intensificat între Japonia şi China, şi a condus la conflicte.
Invadarea Chinei de către Japonia, în iulie 1937, în ...

Alte referate despre: al 2-lea razboi mondial in asia, al ii-lea razboi mondial in est si asia, asi ai submarinelor americane in cel de al 2 lea razboi mondial
Referate afisate : 19
Medie note: 8.16 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK