Fluviul huang he

Asia

Inca din antichitate s-a facut simtita nevoia schimburilor comerciale intre Europa si Asia ,celebru fiind in acest sens drumul matasii ce traversa marile deserturi ale Asiei Centrale.
Asia detine cele mai multe superlative geografice dintre toate continentele si totodata este cel mai mare continent al Terrei.
Are cel mai lung lant muntos ( Himalaya cu 2.800 Km lungime), cel mai inalt varf ( Everest 8.848m) , cel mai inalt podis (Tibetul , cu o altitudine medie de peste 4.500 - 5.000m) insula cu cei mai multi vulcani activi ( Java sau Djnava),cel mai lung ghetar montan ( Fedcenko 77 km in Pamir ) cel mai jos punct de pe uscat ( - 154m in Depresiunea Turfan , provincia Sinkiang din China).

In Asia se gaseste cel mai adanc lac din lume ( Baikal 1.620m) , nivelul marin cel mai jos ( Marea Moarta cu -394m ) si fluviul care transporta cea mai mare cantitate de aluviuni ( Huang He cu peste 900 milioane m3 aluviuni pe an )
In Asia se afla POLUL PLOILOR ( Cherrapunji , NE-ul Indiei , cu ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 2702
Materia: Geografie

Asia estica insulara

Pana la paralela orasului Tokyo tarmul este putin crestat, jos, cu inguste campii litorale, putine golfuri si insotit de un numar redus de insule (Rishiri, Rebun). Rareori apar lagune (laguna Motoro, iar dintre golfuri mai importante sunt Abashiri, Uchiura – golf vulcanic – Ishikari. Complexitatea tarmului creste la sud de Tokyo.

Alte referate despre: asia estica, asia meridianul de 25 grade longitudine estica, asia - longitudine estica si longitudine vestica

Descoperirea Asiei si explorarea sa

Asia este cel mai mare continent din cele sapte continente ale lumi. Fara insulele care inconjoara Asia masoara 44.936.000 km sau aproape o treime din uscatul Pamantului.
Populatia

Alte referate despre: descoperirea asiei si explorarea sa, descoperirea asiei, descoperirea asiei de catre europeni

Asia

În zona regiunilor cu latitudine mijlocie, clima este de deşert sau climat semiaridă, cu ierni aspre şi veri foarte calde. Precipitaţiile anuale sunt mai puţin de 230mm pe an. Marginile sudice şi vestice ale continentului sunt caracterizate de atmosfera musonică, care trece prin interiorul rece sudic şi estic al iernii. Desi termenul de musonic este aplicat la toate climele estice şi sudice ale Asiei, adevăratul termen de musonic este caracteristic numai părţii de subcontinent Indian şi Burma. În aceste zone precipitaţiile anuale depăşesc 2000mm anual.

Alte referate despre: capitalele asiei, asia, referat asia

Asia

Plantele cuprind licheni si muchi.In sud,sud-est,si estul
Asiei,padurile ecuatoriale predomina si in latitudine mai mica unde
precipitatia grea este caracteristica pe tot anul.

Alte referate despre: tarile si capitalele asiei, tarile asiei, clima asiei

Asia

Marginile sudice si vestice ale continentului sunt caracterizate de
atmosfera musonica ,care trece prin interiorul rece sudic si estis al
iernii.

Alte referate despre: riurile asiei, asia referat, obiective turistice din asia

Fluviul Orinoco

Orinoco ascunde în apele sale verzi cele mai mari primejdii ale junglei: pesti carnivori, care pot devora în câteva clipe un bou pâna la schelet, calcani veninosi cu muscatura mortala, tipari electrici, a caror atingere paralizeaza prada, lipitori uriase, pestele pisica, a carui zgârietura poate provoca infectia sângelui. De asemenea, liliecii vamprir perturba linistea noptii, sugând sângele victimelor.

Alte referate despre: fluviul orinoco, delta fluviului orinoco, referat fluviul orinoco

Fluviul Orinoco

Tot aici poate fi întâlnit un arbore pe care bastinasii îl numesc “sorviera”, adica “biberonul”. Este suficient sa faci o taietura cu cutitul pe pom si din ea va tâsni un jet albicios si dens, care seamana la gust cu laptele de vaca. Botanistii au stabilit ca sucul seamana prin compozitia lui su laptele de vaca. Fiecare “pom-vaca” poate da la o “mulsoare“ câte 4 litri de lapte.

Alte referate despre: fluviul orinoco referat, fluviul orinoco america, referat despre fluviul orinoco

Fluviile lumii

Confortul cu care sunt obisnuiti turisti europeni nu lipseste:cabine individuale, baruri,cluburi de noapte si restaurante excelente. Chinezii prefera de obicei croazierele mai ieftine ale liniilor CITS, unde in capinele de clasaIV-a se inghesuie cate 24 de persoane. Vasele mai mari au nevoie de patru zile pentru a strabate cursul inferior al apei, care masoara 1.274 de kilometri si se intinde intrele orasele Chongqing si Wuhan (fiecare cu o populatie de cateva milioane de locuitori).

Alte referate despre: fluviile lumii, fluvile lumii, fluviile lumi

Fluviul Gange

Fluviul trece si da viata in acelasi timp celor mai populate orase ale Indiei, incluzand si Kanpur (2 mil.), Allahabad, Varanasi, Patna, Calcutta (14 mil.). Iesit din regiunea muntilor si dupa ce primeste apele a numeroase raulete, Gangele intra prin poarta Hardwalului in campie; de aici el devine un fluviu pe deplin format, ce prezinta carecter torential,pe al carui curs urca numeroase ambarcatiuni de mic tonaj chiar pana la aceasta poarta, cu toate ca mari cantitati de apa sunt distribuite intr-o imensa retea de canale de irigatie.

Unit cu apele raului Djemna, Gangele scalda ultimele povarnisuri ale Muntilor Vindhia, in apropiere de Allahabad, de unde se abate spre nord-est ;dupa ce trece de orasul Benares se indreapta spre est, traversand colinele Radjmahal. De aici fluviul se orienteaza spre sud, impartindu-si apele in mai multe brate care cuprind intre ele o mare delta (7700 km2).

Alte referate despre: fluviul gange, fluviul gange referat, referat fluviul gange

America

4. Regiunea West North Central (Central-nord-vestică)
Sub această denumire sînt cuprinse statele situate la vest de fluviul Mississippi, pînă la limita Munţilor Stîncoşi, spre sud pînă la valea rîului Arkansas, iar în nord pînă la graniţa cu Canada. Relieful regiunii, care mai este denumită şi „Vestul Mijlociu", este format din Podişul Preriilor şi din Podişul Missouri, continuate spre sud cu Podişul Ozark. Este patria întinselor prerii, cea mai mare zonă de cultură a cerealelor din S. U.A. Regiunea ocupă 19% din suprafaţa ţării şi are 9% din populaţia sa, fiind specializată în exploatarea minereului de fier (90% din producţia naţională), a minereurilor de plumb (50%) şi de zinc (25%), formînd, totodată, baza producţiei de grîu, de porumb şi de creşterea animalelor.
În afară de aceasta dispune şi de resurse de petrol în statele Kansas şi Missouri, unde se află şi o dezvoltată industrie de prelucrare şi chimizare, la Kansas City, Wichita, ...

Alte referate despre: america de nord, america de sud, america

Asia

As the largest continent, Asia contains some of the world’s most spectacular natural features, including high mountain ranges, vast plateaus, majestic river basins, and lakes and inland seas. The centerpiece is the high mountains of the Himalayas and the associated Tibetan Plateau (Qing Zang Gaoyuan). To the far north are vast plateau regions of Siberia and open waterways such as Lake Baikal. Located in an arc around the eastern rim of the continent are the plateaus of China, dissected by great rivers, including the Yangtze River (Chang Jiang). In South Asia, the Deccan Plateau dominates India. Toward the west is the Arabian Peninsula, and in a northwesterly direction are the steppes of Central Asia.

Alte referate despre: capitale asia, tari si capitale din asia, asia tari si capitale

Gestures in Asian countries

South Korea
During introductions, the more senior person offers to shake hands first, but the younger person bows first.
Men have priority in Korea, so please note that a man will walk through a door first, walk ahead of a woman and woman will help them on with their coats.
Shoes are removed before entering a Korean home.
Do not open a gift when you receive it from your Korean host; open it later in private.
When entering a conference or dining room, please wait to be shown to the seat designated for you. Even if you are the guest of honor, make a slight protest before going to your designated spot, as this demonstrates the trait of humility, which is greatly appreciated by Koreans.

Alte referate despre: gestures in asian countries, body gestures from asian countries, happy gestures in asian countries

Civilizatiile asiatice

Cazul Indiei: După ce a eliminat la mijlocul secolului XVIII-lea concurenţa franceză, dominaţia engleză s-a extins asupra întregului teritoriu Indian. La mijlocul secolului XIX-lea, ea a fost zguduită de răscoala sipailor (1857 – 1859). După înfrângerea răscoalei, India a fost proclamată oficial colonie a Coroanei britanice, care a instaurat un regim de administraţie directă sprijinit de aristrocratia locala. Prezenţa engleză a antrenat modernizarea societăţii indiene ramase mult în urmă. Locul producţiei artizanale, distruse aproape complet de concurenţa mărfurilor engleze, a fost luat de o industrie organizată pe baze moderne în metalurgie, producţia de bumbac, iuta şi hârtie.

Alte referate despre: civilizatiile asiatice si africane in fata modernitatii, civilizatiile asiatice, civilizatii asiatice

Descoperirea unor fluvii

Oamenii lui Orellana sufereau ei insisi de foame, erau nevoiti sa fiarba si sa manance pielea seilor. Abia la 8 ianuarie 1541 ei au intalnit primul sat indian. Era imposibil sa se intoarca, fiindca pe uscat nu exista drum, iar pe rau ar fi fost nevoiti sa navigheze cu vaslele impotriva curentului, in conditii deosebit de grele, timp de luni intregi.

Orellana a hotarat sa se lase in voia curentului si sa navigheze pana la mare, fara sa stie unde va ajunge in cele din urma. De la indienii localnici, spaniolii au aflat ca in apropiere se afla un rau foarte mare si s-au hotarat sa mai construiasca o brigantina. Ei au procurat de la indieni alimente si la 1 februarie si-au continuat drumul. La 11 februarie 1541 au ajuns la punctul unde se unesc trei rauri; cel mai mare dintre ele era „atat de lat ca o mare” (Maranon-Amazonul). Orellana s-a lasat in voia puternicului ...

Alte referate despre: fluviul mississippi a fost descoperit de, primele 19 fluvii descoperite, fluvii

Crocodilul de Nil

Crocodilul de Nil - Reprezentantul cel mai recunoscut al Ordinului CROCODILIA este Crocodilul de Nil, altadata numeros in fluviile, lacurile si mlastinile din Africa, la sud de Sahara, in Madagascar si Insulele Comore. In mod obisnuit, lungimea sa se situeaza intr 3,50m si 4,50 m dar unele exemplare pot sa depaseasca 6 m.

Alte referate despre: crocodilul de nil, referat crocodilul de nil, crocodilul de nil referat

Castelele de pe Loara

Loara la Orleans
Principalul său afluent este Allier, iar din stânga sa Loara colectează succesiv mai mulţi afluenţi, cei mai importanţi fiind Cher, Indre şi Vienne. Aproape de Angers, ea primeşte, din dreapta sa, un alt afluent extrem de important, Maine, pentru ca imediat să intre în Masivul Armorican. De la Nantes, unde primeşte noi afluenţi, Loara devine navigabilă, intră în estuarul său, dar ea nu se lărgeşte intr- adevăr decât la Paimsbuf, continuînd să fie sugrumată de bancuri mobile de nisip, pentru ca să se reverse în Atlantic între Saint- Nazaire şi Saint – Brevin – les – Pins.

Alte referate despre: castelele de pe loara, referat franceza castelele de pe loara loara este, www castelele de pe loara ro

Mesopotamia

Raurile erau bogate in peste, iar in Akkad si Sumer erau cunoscute mai
multe specii de pasari domestice.

Alte referate despre: mesopotamia, mesopotamia referat, mesopotamia antica

Regiunea de dezvoltare Sud Muntenia

Regiunea Sud Muntenia cu o suprafata de 34453km ce reprezinta 14,5% din suprafata Romaniei - se invecineaza la nord cu Regiunea Centru, la est cu Regiunea Sud-Est, la sud cu Bulgaria, limita fiind data de granita naturala - fluviul Dunarea si la vest cu regiunea Sud-Vest.La 31 decembrie 2008, organizarea administrativa a teritoriului regiunii era urmatoarea: sapte judete (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman), 48 municipii si orase (din care 16 municipii), 519 comune si 2019 sate.

Alte referate despre: regiunea de dezvoltare sud muntenia, regiunea de dezvoltare sud est, regiunea de dezvoltare sud vest oltenia
Referate afisate : 19
Medie note: 8.47 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK