Fluxul magnetic

Fluxul magnetic

In a 2 experienta scaderea fluxului magnetic produce un curent electric cu acelasi sens care suprapunanduse pe cel initial produce sclipirea becului.Autoinductia este fenomenul de producere aunui curent electric printr-un circuit datorita variatiei curentului prin acel circuit.
Legea autoinductiei: tensiunea electromotoare auto indusa este proportionala cu viteza de variatie a curentului electric cu semn schimbat

Curentul electric trifazat.Este acel curent prin care se obtin 3 faze in timpul unei relatii complete a rotorului in stator. Se obtine folosind pe 3 bobine asezate sub un unghi de 120 grade.
Tensiunea dintree doua faze care este de 380V iar intre faza si nul 220V

Transformatorul.Transformatorul este un dispozitiv folosit pentru a modifica tensiunea in 2 circuite electrice.Transformatorul ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 7153
Materia: Fizica

Aplicarea campului magnetic

Desi transportarea maglev a fost propusa acum mai mult de un secol, primul test al unui tren comercial maglev a fost facut in Shanghai, China in 2002, folosind un tren conceput de o companie germana, Transrapid International. Atat Germania cat si Japonia cerceteaza tehnologia trenurilor maglev, si amandoua testeaza prototipuri ale acestora

Alte referate despre: aplicatiile campului magnetic, aplicarea campului magnetic, aplicatii campul magnetic

Maree

Apa mării este atrasă de un corp cosmic . Ea se ridică mai uşor decât uscatul , moleculele apei având o coeziune mai mică .Periodicitatea mareelor indică o legătură cu un corp cosmic care are o mişcare lunară . Acest corp este Luna , cu mişcarea sa de revoluţie în jurul Pământului în timp de o lună . Ea este aceea care trece la meridian , cu o întârziere de 50 de minute de la o zi la alta . Rezultă în mod logic că Luna este corpul ceresc care atrage apa oceanului , provocând fluxul .

Alte referate despre: caracterizarea marei, energia mareelor, caracterizarea marei de ioan slavici

Inductia campului magnetic

Un alt factor care poate influenţa mărimea forţei electromagnetice este lungimea conductorului aflat în câmp.Astfel, două conductoare de lungime egală, aşezate în prelungire şi parcurse de acelaşi curent, vor fi acţionate împreună de o forţă dublă faţă de cea exercitată asupra unuia singur, trei conductoare de o forţă triplă etc.Aşadar, forţa electromagnetică este direct proporţională cu lungimea conductorului aflat în câmp:

Alte referate despre: inductia campului magnetic, inductia camp magnetic, electromagnetism inductia campului magnetic

Magnetism si electromagnetism

Curentul electric poate devia un ac magnetic. Acest lucru a fost
demonstrat de un fizician danez, Cristian Oersted (1777-1851), în
1820. El a fost primul care a stabilit legatura care exista între
electricitate si magnetism. În 1831, fizicianul englez Michael Faraday
(1791- 1887) a facut experienta inversa: el a demonstrat ca miscarea
unui magnet poate produce un curent electric. Inventator si pasionat
al experimentelor, el a pus bazele unei noi stiinte,
electromagnetismul, care studiaza actiunile reciproce ale
electricitatii si magnetismului.

Alte referate despre: magnetism si electromagnetism, magnetismul si electromagnetismul, magnetismul si electromagnetismul referat

Inductia Electromagnetica

0x08 graphic
0x08 graphic

0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic

0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic

0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic

0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic

0x08 graphic

0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic
0x08 graphic

0x08 graphic

Datorita deplasarii in câmpul de inductie B, asupra fiecarui electron
liber din conductor va actiona o forta lorentziana f, având ca urmare
încarcarea negativa a capatului A si pozitiva a capatului C. Între
capetele conductorului apare o tensiune e. Daca se închide circuitul
ACDA, tensiunea indusa e devine t.e.m. pentru circuit, producând
curentul mediu I. Ca urmare conductorul mobil va fi supus unei forte
electrice F =BI l. Conform legii actiunilor reciproce F=-F. ...

Alte referate despre: inductia electromagnetica, inductie electromagnetica, fenomenul de inductie electromagnetica

Autoinductia

Experimentul 1. Se realizeaza un circuit cu o bobina L cu miez de fier, legata in serie cu un ampermetru, este conectata la o sursa de tensiune continua, prin intermediul unui intrerupator. La inchiderea intrerupatorului se constata ca acul ampermetrului deviaza lent catre valoarea finala a intensitatii.

Alte referate despre: autoinductia, autoinductie, autoinductia electromagnetica

Campul magnetic

Campul magnetic - Din clasele anterioare ştiţi că forţa pe care o exrcită câmpul magnetic asupra unui conductor străbătut de curent, numită forţă electromagnetică ( ) este perpendiculară pe direcţia conductorului şi pe liniile câmpului magnetic, deci şi pe vectorul , iar sensul ei depinde de sensul curentului şi de sensul liniilor de câmp, deci şi de sensul vectorului (fig10.7).

Alte referate despre: campul magnetic, rolul campului magnetic al pamantului, camp magnetic

Materiale magnetice

Materiale magnetice - Oxidul feric (Fe2O3) este cel mai comun oxid al fierului si se gaseste in natura sub forma de minereu de fier numit hematina.El se formeaza si prin actioune lenta a agentilor atmosferici asupra fierului metalic.

Alte referate despre: materiale magnetice, materiale magnetice referat, referat materiale magnetice

Campul magnetic - prezentare power point

Prima expeditie care a atins polul nord magnetic a fost condusa de James Clark Ross, care l-a localizat langa Capul Adelaide, in peninsula Boothia, la data de 1 iunie 1831. La randul sau, Roald Amundsen a stabilit in 1903 ca polul nord magnetic se deplasase putin fata de locatia stabilita in 1831. Au urmat observatile efectuate de oameni de stiinta angajati de guvernul canadian, care au stabilit a treia locatie a polului nord magnetic pe lacul Allen de pe insula Printul de Wales .

Alte referate despre: intensitatea campului magnetic, campul magnetic referat, campul magnetic terestru mediu

Polii magnetici ai Pamantului

Referat despre Polii magnetici ai Pamantului
Zona cuprinsă de câmpul magnetic al Pământului se numeşte magnetosferă. Liniile câmpului magnetic ies din Pământ la polul sud magnetic, localizat lângă strâmtoarea McMurdo din Antarctica, şi reintră la polul nord magnetic de lângă insula Prince of Wales din Arctica canadiană . Polii magnetici sunt aproape de cei geografici dar nu se suprapun , poziţia lor modificându-se in timp . Momentan , polul nord magnetic se deplasează cu 0,2 ° pe an , iar ambii poli se deplasează tot mai repede din 1971 , când viteza polilor era de 10 km pe an , acum e 40 km pe an . Acest proces de inversiune nu poate fi aflat din timp , deoarece n-are o regulă când se produce , care îi duce în eroare pe oamenii de ştiinţă . Se poate întâmpla după câteva milioane de ani , sau chiar după 5000 de ani . Momentan , acest lucru se poate întâmpla în orice oră , dar mai probabil în 2012.

Alte referate despre: polii magnetici ai pamantului, poli magnetici ai pamantului, polii magnetici ai pamantului referat

Materiale magnetice

Raportul dintre inductia magnetica B si intensitatea campului magnetic H se numeste permeabilitate magnetica absoluta si se noteaza cu μ .Ea are valori diferite pentru diferite materiale,la acelasi camp magnetic:

μ =B/H sau B= μH.

Alte referate despre: materiale magnetice moi, materiale magnetice dure, materiale magnetice moi si dure

Energia campului magnetic

Energia campului magnetic poate fi gasita calculand energia electrica W, transferata circuitului dupa deconectarea sursei, cand, datorita tensiunii electromotoare autoinduse e, prin circuit este deplasata sarcina electrica q :
W=e( q

Tensiunea electromotoare autoindusa e poate fi exprimata, in functie de variatia intensitatii curentului in circuit dupa deconectarea sursei :
e=-L

Sarcina electrica q transferata prin sectiunea transferabila a circuitului in timpul in care curentul scade de la I la 0, poate fi exprimata cu ajutorul valorii medii I= a intensitatii :
q=It=t

Alte referate despre: energia campului magnetic, energia campului magnetic- probleme, referate energia campului magnetic

Experimentul Stern Gerlach cuantica - Devierea unui fascicul de atomi printr-un camp magnetic variabil

. Cosinusurile respective le vom obţine din teorema cosinusului aplicată în triunghiul respectiv al momentelor cinetice:
, respectiv . Vom folosi următoarele identităţi:
, . Acum putem scrie:
, sau, după simplificări şi aducerea la acelaşi numitor:
. Acum folosim faptul că şi pentru celelalte momente cinetice analog, deci vom avea expresia lui doar în funcţie de numerele cuantice respective:

Alte referate despre: experimentul stern gerlach, experimentul stern-gerlach, experimentul stern gerlach carte

Miezurile magnetice pentru electromagneti

Electromagnetii se utilizeaza in domenii diverse, de exemplu :ca element de actionare in constructia unor aparate electrice de comutatie (contactoare, relee);ca element de actionare pentru cuplesi ambreiaje electromagnetice;pentru ridicare si transport de piese (macarale electromagnetice);pentru fixarea unor piese (mese magnetice pentru masini-unelte);pentru frane electromagnetice;ca element sensibil la prezenta unui curent sau a unei tensiuni (relee de curent si tensiune).

Alte referate despre: miezurile magnetice pentru electromagneti, miezuri magnetice, referat la fizica clasa a x-a magneti si electromagneti

Transferul global de caldura

La proiectarea aparatelor de transfer termic (încălzitoare, răcitoare, evaporatoare, condensatoare, concentratoare, boilere, refrigeratoare, fierbătoare, cuptoare, uscătoare etc.), uzual se cunosc:
Q transferat: pe baza bilanţurilor de materiale şi termice ale aparatului. Potenţialul transferului termic (ΔT) impus de diverse considerente (tehnologice, economice, de calitate etc.).Cerinţa primară a proiectării: determinarea valorii A dimensiunile constructive ale aparatului.

Alte referate despre: transferul global de caldura, referat transferul global de caldura, referat procedee de intensificare a transferului schimbului de caldura

Date si informatii

Cuvântul informaţie - preluat din latină (informatio) prin intermediul limbii franceze (information) - este polisemantic, putând căpăta mai multe semnificaţii (uneori total diferite sau chiar contradictorii), ce sunt determinate de domeniile şi contextele foarte variate în care este folosit. În afara înţelesurilor din limbajul comun, el are şi alte sensuri, atribuite fie prin definirea sa ca termen (ştiinţific sau tehnic) fie ca şi concept în cadrul unor ramuri ale filosofiei sau al unor ştiinţe şi tehnologii al căror obiect de studiu este. Termenul informaţie este legată şi de un proces informaţional (succesiunea acţiunilor prin care se informează) dar şi de rezultatul acestui proces (volum, varietatea de informaţii obţinute) precum şi de unele fenomene specifice (fenomenul informaţional, explozia informaţională, etc.).

Alte referate despre: date si informatii, date si informati, date si informatii referat

Inductia magnetica

1. Se poate înlocui în problema examinată, conductorul printr-un cilindru turnat, gol pe dinăuntru, şi a cărui axă să coincidă cu axa OO1? Se observă că tensiunea electromotoare indusă, nu depinde de grosimea conductorului, acesta putând fi aleasă într-un mod arbitrar şi se va putea realiza conductorul sub forma unui cilindru.
Dacă valoarea celorlalte mărimi (B ,n, R şi e ), rămân aceleaşi între marginile cilindrului va apărea aceeaşi tensiune electromotoare indusă ca şi în conductorul AA1 ( fig. 7-1 ). În ambele cazuri tensiunea electromotoare indusă are acelaşi sens pentru orice poziţii a conductorului sau a cilindrului, ceea ce îşi găseşte aplicaţia în maşinile electrice numite unipolare (cu polaritate constantă ).

2. Cum se vor modifica parametrii generatorului(şi care sunt aceştia) dacă se înlocuieşte conductorul AA1 printr-un cilindru?
O astfel de schimbare determină o mişcare a rezistenţei interne a generatorului( rc) şi ...

Alte referate despre: inductia magnetica, inductie magnetica, inductia magnetica referat

Magneti permanenti

Din curba de magnetizare se observa ca variatia liniara a campului
magnetic coercitiv aplicat pentru anularea inductiei remanente cu
inductia remanenta a magnetului permanent.

Alte referate despre: magneti permanenti, magneti permanenti din pamanturi rare, magnetii permanenti
Referate afisate : 19
Medie note: 8.17 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles