Foaie de observatie clinica completata

Foaie de observatie clinica.Dermatovenerologi

Acuze:
• Pacienta acuză erupţii cutanate diseminate pe tot corpul şi pe scalp,prurit de caracter moderat.
• Generale: nu prezintă

Nivel: Facultate
Dimensiune: 19kb
Downloads: 3530
Materia: Medicina

Patologia cutaneo-mucoasa in alcoolism

Autorul vrea să mulţumească D-nei Profesor Dr. Sanda Marta POPESCU, D-lui Dr. Daniel BODA - coordonator stiintific, Clinicii de Dermatologie II a Spitalului Clinic Colentina pentru informatiile clinice furnizate şi D-lui José CERVERA pentru contribuţia la analiza statistică a datelor.

Alte referate despre: patologia cutaneo-mucoasa in alcoolismul cronic, probleme cutaneo mucoase in sarcina, patologii la mucoasa olfactiva

Scleroderma

Cauzele Sclerodermei
Ramin necunoscute. In unele dintre cazuri, s-a facut o legatura cu expunerea intr-un mediu chimic. Genetic, celulele fetale si unii dintre virusi, pot fi factori care sa duca la aceasta boala.

Alte referate despre: scleroderma, sclerodermia, sclerodermie sistemica

Foaie de observatie.Endocrinologie.

Inspecţia
Aripile nasului nu participă în actul de respiraţie, respiraţia nazală este puţin îngreunată. Vocea este neshimbată. Toracele de conformaţie normală, fără deformaţii globale, scapulae alatae nu sînt prezente. Retracţii parietale nu se determină. Fosele supra- şi infra- claviculare uniforme pe ambele hemitorace, retracţia sau proeminenţa lor nu se determină. Ambele hemitorace participă simetric şi uniform şi în actul respirator. Tipul respiraţiei este abdominal. Mişcările respiratorii sînt ritmice, frecvenţa mişcărilor respiratori ieste 20/min.

Alte referate despre: foaie de observatie endocrinologie, foaie de observatie endocrinologica, foaia de observatie endocrinologie

Importanta examenului clinic obiectiv general in stomatologie

Importanta examenului clinic obiectiv general in stomatologie
Examenul medical - fizic al pacientului urmează anamnezei medicale şi urmăreşte o evaluare generală psihosomatică şi somatopsihică, a stării generale prezente; această evaluare generală este impusă de relaţia cavităţii bucale cu restul organismului.

Alte referate despre: examen clinic obiectiv, examenul clinic obiectiv, examenul clinic al pacientului in stomatologie

Forme clinice ale sindromului disfunctional al sistemului functional

Se pot opserva tulburari de convergenta oculara ce corespund oboselii muschului ocolomotor comun in situoatia unui dezechilibru la nivelul muschilor cervicali. Disfunctia musculara apare asadar ca urmare a perturbarii armoniei jocului muscular. Durerea miofaciala, simtom important, poate fi dominanta in cadru tabloului clinic, localizata la nivelul zonelor xde contractura musculara, dar si iradiata, referita.

Alte referate despre: sindromul disfunctional al sistemului stomatognat, schizofrenia forme clinice, sindromul disfunctionalitatii

Caz clinic colecistopancreatita grava, pseudo

Din antecedentele bolnavei reţinem:
naştere naturală la termen în urmă cu 9 luni;un puseu de colecistită acută litiazică diagnosticată clinic şi paraclinic (ecografic) în urmă cu 6 luni când bolnava a refuzat internarea respectiv intervenţia chirurgicală; simptomatologia s-a remis sub tratament medicamentos – antibiotic, antispastic, analgezic.

Alte referate despre: caz clinic colecistopancreatita, caz clinic, caz clinic diabet zaharat

Experienta clinicii chirurgie in Oradea in hemoragia ulceroasa

4. Rezectia gastroduodenala. La un numar de 18 cazuri am fost obligati sa practicam o rezectie gastroduodenala urmata de o restabilire a tranzitului digestiv cu duodenul in 8 cazuri (operatia Pean-Billroth I) si anatomoza gastrojejunala (de tip Raichel-Polya - Billroth II sau Hoffmeister-Finsterer) la un numar de 10 pacienti.

Alte referate despre: caz clinic chirurgie, caz clinic chirurgie cu plan nursing, plan de ingrijire pe clinica chirurgie

Parcurgerea informatiei pe cele 5 simturi

Prin ochi primim cele mai multe informatii despre lumea exterioara. Portiunea intunecata din centrul ochiului, pupila regleaza cantitatea de lumina primita. Prin intermediul nervului optic ochiul are legatura cu creierul. Creierul transforma imaginea vazuta din pozitie intoarsa in pozitie dreapta.
In fata, in mijloc exista un strat transparent, putin proeminent, corneea. Aceasta este legata de stratul care formeaza albul ochiului si acopera de jur imprejur globul ocular - sclerotica. Sub cornee se afla irisul, acesta de culoarea ochiului. Irisul este de fapt un disc musculos, cu o gaura in centru: pupila. Lumina patrunde in interiorul ochiului prin pupila. Imediat dupa iris urmeaza cristalinul, cel de-al doilea mediu de refractie, care insa este mobil si elastic. Spatiul de dupa cristalin, camera posterioara, este umpluta de o substanta gelatinoasa - umoare vitroasa. Retina contine aproximativ 130 milioane de celule fotosensibile, conuri si bastonase.

Alte referate despre: parcurgerea etapei de informare, cele 5 simturi informatii, simturile omului

Sumator complet de un bit

Orice calculator are in componenţa sa foarte multe sumatoare, cu ajutorul acestor circuite se pot face tot felul de calcule, cum ar fi : împărţirea, imulţirea, scăderea si nu în ultimul rînd adunarea. Calculatoarele noastre de acasă ( PC – urile ) pot executa doar o operaţie matematica: Adunarea, dar cu ajutorul acestei operaţi putem executa si celelalte operaţi. În concluzie sumatoarele au ridicat electronica la un alt nivel cu mult superior fata de ce se cunostea înainte.

Alte referate despre: sumatorul complet pe un bit, sumator complet pe 1 bit, sumator complet 1 bit

Aditivii alimentari lista completa

E 104 Galben de chinolină
Colorant galben artificial. Considerat inofensiv. În unele cazuri poate provoca alergii.

Alte referate despre: aditivi alimentari lista completa, aditivi alimentari lista, referat chimie lista aditivilor alimentari

Observatie sociologica

Independent de vointa noastra, insusirile personale si prestigiul stiintific al observatorului sunt “prezente” in procesul cunoasterii sociologice. De asemenea, independent de vointa noastra, subiectul apare in postura unuia care cauta sa “ajute” ancheta, vrea ca totul sa “iasa bine” si deci sa “contribuie” efectiv la reusita scopului propus.

Alte referate despre: observatia sociologica, observatie sociologica, fisa de observatie sociologica

Foaie verde maghiran

A doua parte începe tot cu o formula refren "frunza verde paducel". Nu
mai este prezent eul liric , ci autorul , fapt argumentat de prezenta
verbelor la persoana a treia :"sa chiteasca","s-o loveasca","stie","sa
lupte","sa inoate". Autorul îsi exprima admiratia fata de haiduc ,
care acum este un "soiman mehedintean",prin enumerarea calitatilor
sale ."Soimanul" este un aparator al teritoriului ,un om solitar
.Acesta stie sa tinteasca si chiar sa loveasca "rândunica", simbolul
vitezei , stie sa calareasca si sa înoate fiind capabil de un efort
îndelungat .

Alte referate despre: foaie verde maghiran, foaie verde maghiran doina, versuri foaie verde maghiran

Economia integrarii

Obiectivul general a fost prevazut sa se realizeze prin:
1 – crearea unei piete comune caracteristizata printr-un anumit numar de libertati
2 – apropierea progresiva a politicii economice a statelor membre prin care sa se sprijine evolutia comunitatii cu scopul de a asigura:
dezvoltarea armonioasa a activitatilor economice in ansamblul comunitatii
expansiunea economica continua si echilibrata
crestere accelerata a nivelului de viata
relatii mai stranse intre tarile membre

Alte referate despre: economia integrarii europene, referat economia integrarii europene, economia integrarii

O scrisoare pierduta - complet

Compozitia riguroasa a piesei de teatru , care este asigurata prin trei procedee : repetitia (interventia reluata de cetateanul turmentat ) , evolutia inversa a conflictului( prin rasturnarile spectaculoase de situatii) si interferenta seriilor de personaje(af late in opozitie de interese).

Alte referate despre: o scrisoare pierduta completa, rezumat o scrisoare pierduta-complet, i l caragiale o scrisoare pierduta complet
Referate afisate : 15
Medie note: 8.60 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK