Forta gandirii pozitive download

Forta gandirii pozitive

Ce-ar fi daca, de maine, am incepe sa zambim mai mult? Ce-ar fi daca, in loc sa asociem o zi ploioasa cu ceva trist si mohorat, am auzi in picaturile de ploaie ce cad in geam una dintre cele mai frumoase melodii ale naturii? Ce s-ar intampla daca ne-am trezi dimineata cu gandul ca va fi o zi excelenta din toate punctele de vedere, chiar daca ne simtim coplesiti de problemele cotidiene de acasa si de la serviciu?

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 3052
Materia: Psihologie

Memoria, gandirea, reprezentarea si corelatii

Din punct de vedere neurofiziologic memoria poate fi explicata intre altele prin plasticitatea mare a sistemului nervos si in special a emisferelor cerebrale,prin urma excitatiilor din scoarta cerebrala dupa ce stimuli au incetat sa actioneze prin fixarea legaturilor conditionate care sunt cu atat mai consolidate cu cat asocierile au fost repetate mai mult.In desfasurarea memoriei intervin diferite tipuri de de asociatii:asociatia prin contiguitate in spatiu si timp,asociatia prin asemanare si cea prin contrast.Caracteristice pentru memoria umana sunt mai ales asociatiile logice,bazate indeosebi pe relatiile de cazualitate.

Alte referate despre: memoria gandirea reprezentarea si corelatii, memoria gandirea reprezentarea si corelati, imaginatie reprezentare memorie gandire

Psihologie diferentiala - macrotipologie si microtipologie

Spre sfârşitul secolului al XIX-lea, odată cu dezvoltarea primelor laboratoare de psihologie a crescut foarte mult setea de precizie şi de măsură în aspiraţiile psihologiei de a deveni o ştiinţă cu statut mai pragmatic şi mai desprins de filosofie.
Domeniul psihologiei diferenţiale este de mare interes şi se conturează ca o preocupare de prim ordin în numeroase reviste medicale şi farmaceutice, în literatură şi dramaturgie, în istoria ideilor, în estetică şi critică literară, în indexarea de biografii celebre în domeniul judiciar, în psihologie, etc., lărgindu-se aplicabilitatea. Interesul este legat de presiunea ideii de diversitate implicată în mentalitatea ştiinţifică a secolului XX, dată cu o rejecţie intelectuală pronunţată faţă de reducţionismul simplificator.
Psihologia diferenţială, mai aproape de domeniile psihodiagnozei diferenţiale pe care le-a alimentat şi implicat ca suport de validare şi impulsionare, s-a dezvoltat ca o replică ...

Alte referate despre: psihologia diferentiala, psihologie diferentiala, aspect diferential psihologic

Imaginatia si creativitatea

a. Fluidate - posibilitatea de a ne imagina in scurt timp un mare
numar de imagini, idei, situatii etc. ; sunt oameni care ne
surprind prin ceea ce numim in mod obisnuit ca fiind "bogatia" de
idei, viziuni, unele complect nastrusnice, dar care noua nu ne-ar
putea trece prin minte;
b. Plasticitate consta in usurinta de a schimba punctul de vedere,
modul de abordare a unei probleme, cand un procedeu se dovedeste
inoperant ; sunt persoane "rigide" care greu renumta la o metoda,
desi se vadeste ineficienta ;
c. Originalitatea este expresia noutatii, a inovatiei, ea se poate
constata, cand vrem sa testam posibilitatiile cuiva, prin
raritatea statistica a unui raspuns, a unei idei. Neindoelnic, ne
gandim la raritatea a ceva util, altfel ar trebui sa apreciem
favorabil bolnavii mintal care au tot felul de idei bizare,
absurde.

Alte referate despre: imaginatia si creativitatea, imaginatie si creativitate, imaginatia si creativitatea referat

Gandirea

Gandirea - In cadrul activitatii psihice distingem doua categorii: 1.procesele psihice;2. insusirile psihice. Procesele psihice sunt interactiuni proprii raportului dintre individ si realitatea inconjuratoare.
Procesele psihice sunt impartite in trei categorii:
- procese psihice cognitive (de cunoastere),
- procese psihice afective,
- procese psihice reglative (involuntare si voluntare).

Alte referate despre: gandirea, gandirea referat, referat gandirea

Sanatate mentala si emotionala

Dezechilibrul pe care il simtim pe plan mental-spiritual este probabil cea mai complicata si incitanta problema careia trebuie sa-I facem fata. Nimeni nu este scutit, desi exista diferite grade de manifestare. Cu cat egoismul si egocentrismul individului sunt mai mari, cu atat mai mari sunt posibilitatile ce duc la o prabusire mentala. Prin urmare, putem defini sanatatea ca libertate fata de egoism in sfera mentala, avand ca rezultat unificarea cu Adevarul.

Alte referate despre: sanatatea mentala si emotionala, educatie pentru sanatate mentala si emotionala-referat, sanatate mentala si emotionala

Memoria si imaginatia

5.Memoria semantica este alcatuita din fapte,idei,concepte cu referire la ceea ce este general,opuse singularului,individuaalului.Imaginea lui Mos Craciun cu sacul cu daruri langa pomul de iarna impreuna cu familia,este o imagine personala spre deosebire de termenii generali fara nici o conotatie specifica de ``Mos Craciun`` si ``pom de iarna.

Alte referate despre: interactiunea dintre gandire memorie si imaginatie, memoria si imaginatia, memorie si imaginatie

Forta gravitationala

Forta gravitationala:Dar Newton s-a gandit mai departe: daca exista o forta de atractie între marul din copac si Pamant, atunci, trebuie sa existe o forta de atractie între oricare doua corpuri din univers. Astfel, exista forte de atractie între Pamant, Soare, Luna, sau alte planete, aceste forte de atractie mentin echilibrul sistemului solar.

Alte referate despre: forta gravitationala, forta gravitationala referat, referat forta gravitationala

Pozitia Marilor Puteri fata de Unirea Principatelor

În situaţia dată Imperiul Habsburgic s-a grăbit să pună în aplicare politica sa duplicitară, în vederea ocupării celor două Principate. Astfel, după o serie de avertismente date Rusiei, prin care i se cerea retragerea armatelor de pe teritoriul celor două ţări româneşti, Curtea de la Viena, a reuşit în 2 iunie 1854 să încheie o convenţie cu Imperiul Otoman la Boiagi – Kioi , care prevedea : „Împăratul Austriei se obligă să facă uz de toate mijloacele, atât diplomatice cât şi de altă natură, pentru a obţine evacuarea Principatelor dunărene de armata străina care le ocupă şi, caz de nevoie, să trimită trupele necesare pentru realizarea acestui scop”.

Alte referate despre: pozitia merilor puteri fata de unirea principatelor, marile puteri fata de unirea principatelor romane, atitudine marilor puteri fata de unirea principatelor

Modificari desmodontale aparute ca urmare a unei forte ocluzale insuficiente

Modificari desmodontale aparute ca urmare a unei forte ocluzale insuficiente
Datorită prezenţei fibrelor, unii autori descriu la acest nivel o articulaţie dento – alveolară de tip sinartroză, cunoscută sub numele de gomfoză. Aceste fibre sunt alcătuite în mare parte din colagen şi sunt grupate în benzi groase care în totalitate formează sistemul ligamentului periodontal. Benzile de colagen se găsesc în număr de 28 000/mm2 la dinţii funcţionali, în timp ce la dinţii nefuncţionali sunt în număr de doar 2000/mm2.

Alte referate despre: modificari care apar la carne, modificari ale aparatului respirator in timpul sarcinii, modificari ce apar pe parcursul produselor - calitative

Forta de vanzare la societatea comerciala SC Macofil SA Targu Jiu

2. GESTIONAREA FORTEI DE VANZARI
Gestionarea fortei de vanzari presupune mai multe etape dintre care:
- recrutarea angajatilor;
- pregatirea acestora;
- motivarea;
- evaluarea.
Compania Macofil dispune de un departament care se axeaza atat pe recrutarea personalului, cat si pe gestiunea sa in general (acordarea de concedii, prime, calculul final al salariului, cat si decizia de a inscrie angajatii la anumite cursuri de specialitate).
Acest departament se numeste: Personal si cuprinde mai multe persoane dintre care un manager, care este in permanenta in contact atat cu managerul general cat si cu actionarul majoritar al aceastei intreprindere. El (managerul de Personal) nu detine insa putere de decizie in ceea ce priveste, de exemplu, concedierea (decat daca aceasta are loc pe motiv disciplinar), sau orice actiune ce poate influenta bunul mers al intregii societati comerciale, caz in care decizia respectiva trebuie avizata de catre managerul general al companiei.

Alte referate despre: forta de vanzare la societatea comerciala sc macofil sa targu jiu, forta de vanzare la societatea comerciala sc macofil sa, forta de vanzare la societatea comerciala

Forte electrice

LEGEA LUI COULOMB
In 1785, Coulomb a găsit experimental relatia cantitativă care exprimă forţa de interacţiune, in funcţie de sarcinile electrice în prezenta si de distanţa respectiva.El s-a servit de o balanţa de torsiune.

O bara izolantă, cat mai usoara, este suspendată cu un fir subţire. Ea poarta, la un capăt, o mica sferă conductoare, iar la capatul opus e lipită o aripioară de hîrtie, care amortizează oscilaţiile si, totodată echilibrează greutatea sferei. O a doua sferă, egală in diametru, este fixată rigid, pe un suport izolant, la nivelul primei şi la aceeaşi distanţă, faţă de firul de suspensie al barei. Tot sistemul este introdus intr-un cilindru protector, de sticla, unde o substanţă higroscopică absoarbe vaporii de apă, ca să asigure o cat mai bună izolare.

Alte referate despre: forta electrica, forte electrice, fortele electrice

Forta lui Arhimede

Corpurile cufundate in apa par mai usoare decat in aer. Daca se introduce in apa un corp usor si apoi i se da drumul, acesta revine la suprafata apei cu mare viteza si pluteste. Forta care actioneaza asupra corpului impingandu-l in sus se numeste forta lui Arhimede.

Alte referate despre: forta lui arhimede, forta lui arhimede referat, referat forta lui arhimede

Teorii ale gandirii economice

Dintre stiintele care sunt preocupate de
descifrarea esentei societatii, a proceselor si legitatilor devenirii
ei, un loc aparte il ocupa si stiinta politica. Stiinta politica este
utilizata ca expresie ,indeosebi, sub sinonimul de economie. Ea este o
stiinta fundamentala si teoretica. Cuprinde un sistem unitar de
cunostinte care dezvaluie raporturile logice dintre fenomenele si
procesele economice, esesnta acestora.

Alte referate despre: istoria gandirii economice teoria marshalliana a cererii, istoria gandirii economice, teoria haosului in economie

Ce sunt fortele nucleare?

Experienta demonstrand ca exista nuclee stabile , concluzia fireasca este ca trebuie sa existe si forte de interactiune intre nucleoni, care sa ii lege in nucleu. Acestea se numesc forte nucleare. Ele nu depind invers proportional de patratul distantei dintre paticule, ca in cazul celor electrice si actioneaza doar la distante foarte mici, care sunt limitate de principiul de incertitudine al lui Heisenberg. Fortele nucleare sunt cele mai puternice forte cunoscute din natura.

Fortele nucleare au urmatoarele proprietati care rezulta din experienta :Nu depend de sarcina electrica ; aceste forte actioneaza si intre neuroni care sunt neutri din punct de vedere electric. Deci fortele nucleare nu sunt de natura electrica.Au un caracter de saturatie, in sensul ca fiecare nucleon interactioneazacu un nr limitat de alti nucleoni aflati in imediata sa apropiere.

Alte referate despre: ce sunt fortele nucleare, forte nucleare, campul fortelor nucleare

Evolutia gandirii manageriale

Abordarea prioritara a functiilor de previziune si organizare a managementului;Dintre functiunile unitatii economice se acorda o importanta mai mare celor de cercetare-dezvoltare comerciala.
Principalele caracteristici ale scolii cantitative de management se refera la rigurozitatea si precizia deosebite in efectuarea analizelor necesare conceperii, adoptarii si evaluarii deciziilor de management.
Ca o limita a acestei scoli de management, care nu poate fi omisa, este aceea ca nu trateaza in mod egal toate functiile managementului, aceasta datorita abordarii in principal a aspectelor cantitative dintr-o unitate economica.

Alte referate despre: evolutia gandirii manageriale, tendinte in evolutia gandirii manageriale, evolutia gandirii manageriale in romania

Israel - pozitie geografica

Pozitia Geografica - Este asezat in Orientul Aapropiat , in Asia de S-V , avand ca limite : - V Marea Mediterana si Egipt - S Marea Rosie - E Iordania si Siria - N Liban .Relieful - Israiel cuprinde urmatoarele unitati de relief: campia de coasta ,Muntii Galilei , Piemontul Shefela . Jumatatea sudica este ocupata de desertul Negev . Clima este tipic mediteraniana in jumatatea N si in zona litorala cu veri secetoase si calde si ierni blande si ploioase , foarte rar precipitatii solide . In depresiunea tectonica din E si jumatatea sudica (desertul Negev ) climatul este arid, cu precipitatii ce rar depasesc 100 mm/an . Zona cu cea mai mare cantitate de precipitatii este sectorul muntilor Galilei (750 mm/an ) .

Alte referate despre: israel pozitie geografica, israel-pozitie geografica, israel pozitia fizico geografica
Referate afisate : 17
Medie note: 8.28 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles