Forta lui arhimede

Forta lui Arhimede

Intrucat este volumul corpului, rezulta:
forta lui Arhimede=volumul•greutatea specifica:
[kgf].
Expresia de mai sus reprezinta formularea matematica a principiului lui Arhimede: forta lui Arhimede este egala cu greutatea cantitatii de apa dezlocuite de corp.

Deoarece asctioneaza in sens contrar greutatii corpului, forta lui Arhimede produce totdeauna o micsorare a greutatii.
Valoarea fortei lui Arhimede=piererea de greutate.

Aceasta pierdere de greutate depinde, prin urmare, numai de volumul corpului cufundat, respectiv de cantitatea de apa dezlocuita, nu si de greutatea sa. Un bloc de plumb cufundat cu acelasi volum ca si o bucata de lemn este impins cu aceeasi forta A, ca si aceasta.

Daca G este greutatea proprie a corpului si A este forta lui Arhimede, in functrie de valoarea uneia fata de cealalta pot exista trei situatii:

1. G>A: corpul se cufunda cu greutate micsorata
2. G=A: corpul pluteste
3. G

Micsorarea greutatii corpurilor in lichide

...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 13414kb
Downloads: 16
Materia: Fizica

Principiile mecanicii

Principiul 1 (al inertiei) este un principiu ideal, deoarece nu se poate verifica la nivelul unei planete.(explicatia va fi data de „Principiul 2”).
Inertia este proprietatea corpurilor de a-si mentine starea de miscare, repaus sau M.R.U.

Alte referate despre: principiile mecanicii, principiile mecanici newtoniene, principiile mecanicii clasice

Fizica de la Arhimede pana la Newton

Isaac Newton (s-a nascut in orasul Kensington) renumit om de ştiinţă englez, matematician, fizician şi astronom, preşedintele Academiei Regale de Ştiinţe a Angliei. Isaac Newton este savantul aflat la originea teoriilor ştiinţifice care vor revoluţiona ştiinţa, în domeniul opticii, matematicii şi în special al mecanicii. În 1687 a publicat lucrarea Philosophiae Naturalis Principia Mathematica, în care a descris Legea universală a gravitaţiei şi, prin studierea legilor mişcării corpurilor, a creat bazele mecanicii clasice.

Alte referate despre: fizica de la arhimede pana la newton, astronomia pana la newton, fizica de la arhimede la newton

Arhimede - viata si opera

Referat despre Arhimede - viata si opera
Arhimede este una din personalitatile care apartin deopotriva istoriei si legendei. El este al istoriei prin contributiile sale le stiintele matematice, la cele fizice sau tehnice si prin interventia sa directa in desfasurarea destinelor istorice ale patriei sale. Apartine legendei prin miturile care s-au format in jurul operei si al persoanei sala si-i permanentizeaza memoria de-a lungul sutelor de generatii peste care Arhimede domina inca fara umbrire.

Alte referate despre: arhimede viata si opera, arhimede viata, referat arhimede viata si cariera

Arhimede

Titus Livius, povesteste in scrierile sale despre Arhimede, astfel:
"La Syracusa se afla acel om fara seaman, ..., cercetator al cerului,
cunoscator al stelelor, inventator neintrecut, constructor de masini
de razboi, capabil, prin geniul sau de om de stiinta in slujba
apararii patriei, sa zadarnicesca efortul a mii de romani".

Alte referate despre: legea lui arhimede, arhimede, arhimede referat

Forta gravitationala

Forta gravitationala:Dar Newton s-a gandit mai departe: daca exista o forta de atractie între marul din copac si Pamant, atunci, trebuie sa existe o forta de atractie între oricare doua corpuri din univers. Astfel, exista forte de atractie între Pamant, Soare, Luna, sau alte planete, aceste forte de atractie mentin echilibrul sistemului solar.

Alte referate despre: forta gravitationala, forta gravitationala referat, referat forta gravitationala

Ce sunt fortele nucleare?

Experienta demonstrand ca exista nuclee stabile , concluzia fireasca este ca trebuie sa existe si forte de interactiune intre nucleoni, care sa ii lege in nucleu. Acestea se numesc forte nucleare. Ele nu depind invers proportional de patratul distantei dintre paticule, ca in cazul celor electrice si actioneaza doar la distante foarte mici, care sunt limitate de principiul de incertitudine al lui Heisenberg. Fortele nucleare sunt cele mai puternice forte cunoscute din natura.

Fortele nucleare au urmatoarele proprietati care rezulta din experienta :Nu depend de sarcina electrica ; aceste forte actioneaza si intre neuroni care sunt neutri din punct de vedere electric. Deci fortele nucleare nu sunt de natura electrica.Au un caracter de saturatie, in sensul ca fiecare nucleon interactioneazacu un nr limitat de alti nucleoni aflati in imediata sa apropiere.

Alte referate despre: ce sunt fortele nucleare, forte nucleare, campul fortelor nucleare

Forte electrice

Răsucind capatul de sus al firului de suspensie, asa ca să reducem, de fiecare dată, sferele la distanţa la care se găseau inainte de electrizare, unghiul de torsiune respectiv ne permite iarăşi să calculăm forţa de interacţiune, pentru diferitele valori ale sarcinilor.
Iar daca notam cu Q si Q’ sarcinile initiale, constatăm experimental că, după diferitele descărcări succesive,
pentru sarcinile Q si Q’ forţa măsurata este F
pentru sarcinile Q/2 si Q’ forţa măsurata este F/2
pentru sarcinile Q/2 si Q’/2 forţa măsurata este F/4

Alte referate despre: forta electrica, forte electrice, fortele electrice

Premiul Nobel pentru fizica in anul 2004

Spre o teorie unificata a tuturor fortelor?
Premiul din 2004 deschide calea spre o si mai profunda descriere a fortelor in narura. Fortele electromagnetica, slaba si tare au multe proprietati commune si reprezinta probabil aspecte diferite ale unei singure forte. Ele par sa aiba aceeasi tarie la energii foarte innalte, mai ales in ipoteza exitentei particulelor supersimetrice. Ar fi posibila chiar includerea graitatiei intr-o asemenea descriere daca teoriile care prezinta materia ca pe mici corzi vibratoare sunt corecte.

Alte referate despre: premiul nobel pentru economie in anul 1997, istoria premiilor nobel unui chimist in anul 2002, premiul nobel pentru fizica in anul

Actiunea fortelor asupra saniei

Astfel pe axa OY vom avea Gn=N iar pe axa OX vom avea Gt=Fi+Ff. Toate aceste forţe în cazul în care sania se află pe plan înclinat nu depind numai de unghiulci şi de materialul din care este făcută sania.Daca sania este făcută dintr-un material fin ce permite o alunecare din ce în ce mai mare , atunci acceleraţia sănii creşte , astfel crescând şi forţa de frecare şi forţa inerţială. Acceleraţia mai depinde şi de masa corpului.

Alte referate despre: desen cu actiunea fortelor asupra saniei, care sint efectele actiunii fortelor asupra corpurilor, actiunea fortelor asupra corpurilor

Matematicieni si oameni de stiinta

Arhimede îsi desena figurile pe nisipul plajei, pe pământ bătut sau în cenusă pusă pe o pardoseală ori pe propriul să corp, uns în prealabil cu untdelemn; pe corp trasa figurile cu ajutorul unghiei. Când generalul roman Marcellus a cucerit în anul 212 î.e.n. Siracusa din Sicilia, orasul lui Arhimede, un soldat roman a dat peste acest geniu contemplându-si cercurile pe care le desenase pe nisip. "Nolite turbare circulos meos!" (nu-mi strica cercurile) i-a strigat Arhimede soldatului; dar romanul, iritat, l-a înjunghiat cu spada, omorându-l.

Alte referate despre: matematicieni si oameni de stiinta, oameni de stiinta si inventatori romani matematicieni, oameni de stiinta romani matematicieni

Arhimede

În 1976 , J. Guilloud si M. Bouzer au obtinut un milion de zecimale
exacte ale lui p , utilizând calculatorul .

Alte referate despre: legea lui arhimede referat, legea lui arhimede aplicatii, referat arhimede

Forta de vanzare la societatea comerciala SC Macofil SA Targu Jiu

Recrutarea incepe deci de aici (compartimentul Personal), unde oricine este interesat poate lasa un curriculum vitae, sau o recomandare, si in cazul in care se gasaste un loc de munca adecvat, acesta va fi contactat de oamenii de la Personal. Sursele de recrutare pot prin urmare fi urmatoarele: personalul propriu al companiei, alte organizatii (concurente), institutiile de invatamant superior (Universitatea Constantin Brincusi- Politehnica si ISE), anunturi publice mass- media, candidaturi spontane(direct la Personal).

Alte referate despre: forta de vanzare la societatea comerciala sc macofil sa targu jiu, forta de vanzare la societatea comerciala sc macofil sa, forta de vanzare la societatea comerciala

Arhimede

Principalele sale opera( din cele ce ne-au mai ramas) privesc aritmetica, mecanica si in special geometria: “CUADRATURA PARABOLEI”, “DESPRE ECHILIBRUL PLLANETELOR”, “DESPRE SPIRALE”( primul tratat de calcul diferential), “DESPRE SFERA SI ECHILIBRU”, “DESPRE CONOIZI SI SFEROIZI”.

Alte referate despre: aplicatiile legii lui arhimede, forta arhimede, aplicatii ale legii lui arhimede

Forta gandirii pozitive

Cu totii ne amintim legendara poveste a Pandorei, printesa din Grecia Antica. Ea a primit in dar o cutie misterioasa din partea zeilor si i s-a spus ca nu trebuie sa deschida niciodata acest dar. Intr-o zi, cop1esita de curiozitate, Pandora a deschis cutia si astfel a adus lumii marile nenorociri: bolile, relele, nebunia. Totusi, un zeu milos a lasat-o sa inchida cutia la timp, astfel incat sa poata prinde unicul antidot care face suportabila nefericirea pe lumea asta: speranta. Cine stie, poate ca de aici provine si zicala ,,speranta moare ultima”.
Ei si ce? O sa spuneti. De cate ori s-a intamplat ca, in ciuda sperantei, lucrurile sa nu aiba un final fericit? Si totusi, asa cum subliniaza unii cercetatori, speranta, in opinia lor, reprezinta mai mult decat un leac. C.R. Snyder, un psiholog de la Universitatea din Kansas o defineste ca fiind ,,credinta ca exista vointa si posibilitatea de a-ti atinge scopurile, indiferent care ar fi ele”.
,,Usor de zis, greu de facut”, veti spune ...

Alte referate despre: forta gandirii pozitive, forta gandirii pozitive download, forta gandiri pozitive

Analiza SWOT a unei firme

"Amenintarile" sunt factori de mediu externi negativi pentru firma, cu alte cuvinte situatii sau evenimente care pot afecta nefavorabil, in masura semnificativa, capacitatea firmei de a-si realiza integral obiectivele stabilite, determinand reducerea performantelor ei economico-financiare. Ca si in cazul oportunitatilor, "amenintari" de diverse naturi si cauze pandesc permanent firma, anticiparea sau sesizarea lor la timp permitand firmei sa-si reconsidere planurile strategice astfel incat sa le evite sau sa le minimalizeze impactul.

Alte referate despre: analiza swot a unei firme, analiza swot la o firma, analiza swot a unei firme referat

Analiza Swot a SC Bere Craiova SA

SWOT reprezinta acronimul pentru cuvintele englezesti "Strengthts" (Forte, Puncte forte), "Weaknesses" (Slabiciuni, Puncte slabe), "Opportunities" (Oportunitati, Sanse) si "Threats" (Amenintari). Primele doua privesc firma si reflecta situatia acesteia, iar urmatoarele doua privesc mediul si oglindesc impactul acestuia asupra activitatii firmei.

Alte referate despre: analiza swot a sc bere craiova sa, analiza swot s c bere craiova, analiza financiara a sc bere craiova
Referate afisate : 17
Medie note: 7.96 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles