Forta lui arhimede referat

Forta lui Arhimede

Cauza impingerii de jos in sus o constituie presiunea hidrostatica a apei, care are alta valoare la fiecare adancime. Sa presupunem ca la adancimea in interiorul unui lichid cu greutatea specifica se gaseste un corp cilindric avand inaltimea si sectiunea S (fig. 242).

Pe fata superioara a corpului actioneaza o forta reprezentata printr-o sageata indreptata in jos, iar pe fata inferioara o fota reprezentata printr-o sageata in dreapata sus. Fortele care actioneaza la aceeasi inaltime asupra fetei laterale a corpului au rezultanta nula. In total ramane o forta actionand in sus de marime , care este tocmai forta lui Arhimede.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 13414kb
Downloads: 16
Materia: Fizica

Principiile mecanicii

Au fost enuntate de catre fizicianul Isaac Newton in cartea sa:”Principiile matematice ale filozafiei naturii” in anul 1867 si a constituit trecerea fizicii din domeniul filozofiei in domeniul stiintei (Fizica a devenit stiinta) de aceea Newton este denumit „Printul stiintei”.

Alte referate despre: principiile mecanicii, principiile mecanici newtoniene, principiile mecanicii clasice

Fizica de la Arhimede pana la Newton

Isaac Newton (s-a nascut in orasul Kensington) renumit om de ştiinţă englez, matematician, fizician şi astronom, preşedintele Academiei Regale de Ştiinţe a Angliei. Isaac Newton este savantul aflat la originea teoriilor ştiinţifice care vor revoluţiona ştiinţa, în domeniul opticii, matematicii şi în special al mecanicii. În 1687 a publicat lucrarea Philosophiae Naturalis Principia Mathematica, în care a descris Legea universală a gravitaţiei şi, prin studierea legilor mişcării corpurilor, a creat bazele mecanicii clasice.

Alte referate despre: fizica de la arhimede pana la newton, astronomia pana la newton, fizica de la arhimede la newton

Arhimede - viata si opera

SIRACUZA
Viata lui Arhimede s-a desfasurat de-a lungul unei bune parti a secolului al III-lea i.e.n., la Siracuza, unde s-a nascut in anul 287 i.e.n., ca fiu al astronomului Fidias, care I-a fost si primul maestru in matematica si astronomie. Cetatea lui Arhimede era unul dinposturile inaintate ale elenismului in bazinul mediteranean, Sicilia constituind o adevarata frontiera apuseana a marii grecesti. Dincolo de ea se intindea domeniul multa vreme incontestat al Cartaginei. Toate aceste cetati-colonii din insulele Mediteranei aduceau cu ele principii de organizare a vietii dupa modelulmetropolelor grecesti si aveau sa dea culturii eline reprezentanti straluciti cum ar fi Arhimede. Pregatirea stiintifica a lui Arhimede a gasit desigur un mediu prielnic in acesta cetate, unde si-a desavarsit cariera de invatat, incheiata cu acea legendara aparare in fata atacului armatelor Romei, care I-a imortalizat ...

Alte referate despre: arhimede viata si opera, arhimede viata, referat arhimede viata si cariera

Arhimede

Arhimede s-a nascut la Siracusa (Sicilia), si a fost educat in Alexandria. A fost unul dintre cei mai cunoscuti matematicieni si inventatori din Grecia Antica.In matematica pura a anticipat multe din descoperirile stiintei moderne, cum ar fi calculul integral, prin studiile sale asupra ariilor si a volumelor corpurilor rotunde solide si a ariilor figurilor plane. A demonstrat ca volumul unei sferei reprezinta doua treimi din volumul unui cilindru circumscris acelei sfere.

Alte referate despre: legea lui arhimede, arhimede, arhimede referat

Forta gravitationala

Forta de atractie gravitationala actioneaza de la distanta prin intermediul campului gravitational. Pamantul, planetele, cometele se rotesc in campul gravitational al soarelui, forta centrifuga echilibrand forta de atractie gravitationala.

Alte referate despre: forta gravitationala, forta gravitationala referat, referat forta gravitationala

Ce sunt fortele nucleare?

Sunt forte de atractie.actioneaza la distante foarte mici, egale cu raza nucleului (10-15 m ), fiind numite forte de de raza mica de actiune.Nu sunt forte de tip central, iar energia potentiala corespunzatoare nu are o simetrie sferica.Depind de orientarea spinilor nucleonilor aflati in interactiune ( spinul este o proprietate a particulelor elementare, care se explica in cadrul teoriei cuantice relativiste).

Alte referate despre: ce sunt fortele nucleare, forte nucleare, campul fortelor nucleare

Calitatea motrica forta

Ca si calitate motrica , forta este determinata genetic (in functie de raportul dintre tipurile de fibre musculare) doar partial, putand fi imbunatatita considerabil prin antrenament.
Se intalnesc urmatoarele tipuri de forta:

Alte referate despre: calitatea motrica forta, dezvoltarea calitatii motrice forta, calitati motrice forta

Legea lui Arhimede

Factori care influenţează forţa arhimedică
- Factorii care influenţează valoarea forţei arhimedice sunt:
- valoarea forţei arhimedice nu depinde de adâncimea la care este scufundat corpul
- valoarea forţei arhimedice depinde de natura lichidului fiind cu atât mai mare cu cât densitatea lichidului este mai mare
- valoarea forţei arhimedice nu depinde de masa corpului scufundat dacă volumul corpului nu se modifică
- valoarea forţei arhimedice creşte cu volumul corpului scufundat

Alte referate despre: legea lui arhimede referat, legea lui arhimede aplicatii, aplicatiile legii lui arhimede

Forte de frecare

Alunecarea intampina deci o forta de opunere, pe care o numim frecare si forta tangentiala minima, in stare sa scoata corpul din repaus este, evident egala si opusa ca sens acestei frecari. Forta de frecare actioneaza tangential si se opune alunecarii unui corp, pe o suprafata data. Este de asemenea evident ca, atata vreme cat forta de frecare este exact compensata de forta exterioara aplicata, corpul nu se mai poate misca decat uniform, o data scos din repaus.

Daca forta exterioara depaseste frecarea, diferenta lor va servi ca sa accelereze miscarea. Legile frecarii pot fi cercetate cu dispozitivul experimental din fig.1(Anexa1) unde o sanie de greutate cunoscuta poate sa alunece pe un plan inclinat. Daca marim treptat inclinatia planului, pana cand sania se misca uniform la vale, realizam conditia ca forta tangentiala Ft, care apare prin descompunerea greutatii proprii a corpului, sa fie egala cu forta opusa de frecare F.

Pe de alta parte, corpul apasa pe plan cu forta normala ...

Alte referate despre: forta de frecare, forta de frecare in natura si in tehnica, referat forta de frecare

Premiul Nobel pentru fizica in anul 2004

Spre o teorie unificata a tuturor fortelor?
Premiul din 2004 deschide calea spre o si mai profunda descriere a fortelor in narura. Fortele electromagnetica, slaba si tare au multe proprietati commune si reprezinta probabil aspecte diferite ale unei singure forte. Ele par sa aiba aceeasi tarie la energii foarte innalte, mai ales in ipoteza exitentei particulelor supersimetrice. Ar fi posibila chiar includerea graitatiei intr-o asemenea descriere daca teoriile care prezinta materia ca pe mici corzi vibratoare sunt corecte.

Alte referate despre: premiul nobel pentru economie in anul 1997, istoria premiilor nobel unui chimist in anul 2002, premiul nobel pentru fizica in anul

Matematicieni si oameni de stiinta

Arhimede, primul care a studiat si a stabilit legea pârghiilor, ar fi spus (ni s-a transmis aceasta printr-un text doric): "Dati-mi ceva pe care să pot sta si vă voi ridica Pământul". Regele i-a cerut lui Arhimede o explicatie mai palbabilă a acestei afirmatii. Atunci Arhimede i-a arătat lui Hieron o corabie pe care o trăgeau la mal, greu de tot, multi marinari si i-a spus că o va trage singur mult mai simplu. Si a făcut demonstratia cu ajutorul macaralei, trăgând singur si usor corabia la mal.

Alte referate despre: matematicieni si oameni de stiinta, oameni de stiinta si inventatori romani matematicieni, oameni de stiinta romani matematicieni

Arhimede

François Vičte amelioreaza aceste rezultate cu noua zecimale exacte .
Pentru el , 3,1415926535 p 3,1415926535

Alte referate despre: referat arhimede, forta arhimede, aplicatii ale legii lui arhimede

Forta de vanzare la societatea comerciala SC Macofil SA Targu Jiu

2. GESTIONAREA FORTEI DE VANZARI
Gestionarea fortei de vanzari presupune mai multe etape dintre care:
- recrutarea angajatilor;
- pregatirea acestora;
- motivarea;
- evaluarea.
Compania Macofil dispune de un departament care se axeaza atat pe recrutarea personalului, cat si pe gestiunea sa in general (acordarea de concedii, prime, calculul final al salariului, cat si decizia de a inscrie angajatii la anumite cursuri de specialitate).
Acest departament se numeste: Personal si cuprinde mai multe persoane dintre care un manager, care este in permanenta in contact atat cu managerul general cat si cu actionarul majoritar al aceastei intreprindere. El (managerul de Personal) nu detine insa putere de decizie in ceea ce priveste, de exemplu, concedierea (decat daca aceasta are loc pe motiv disciplinar), sau orice actiune ce poate influenta bunul mers al intregii societati comerciale, caz in care decizia respectiva trebuie avizata de catre managerul general al companiei.

Alte referate despre: forta de vanzare la societatea comerciala sc macofil sa targu jiu, forta de vanzare la societatea comerciala sc macofil sa, forta de vanzare la societatea comerciala

Modificari desmodontale aparute ca urmare a unei forte ocluzale insuficiente

Modificari desmodontale aparute ca urmare a unei forte ocluzale insuficiente
Parodonţiul, a doua componentă a odontonului, alcătuit din parodonţiul de înveliş şi parodonţiul de susţinere, participă la ataşarea dinţilor la maxilare având funcţii metabolice, nutritive şi calităţi senzitive şi proprioceptive.

Alte referate despre: modificari care apar la carne, modificari ale aparatului respirator in timpul sarcinii, modificari ce apar pe parcursul produselor - calitative

Analiza Swot a SC Bere Craiova SA

Punctele slabe ale firmei sunt caracteristici ale acesteia care ii determina un nivel de performante inferior celor ale firmelor concurente. Punctele slabe reprezinta activitati pe care firma nu le realizeaza la nivelul propriu celorlalte firme concurente sau resurse de care are nevoie dar nu le poseda."Oportunitatile" reprezinta factori de mediu externi pozitivi pentru firma, altfel spus sanse oferite de mediu, firmei, pentru a-si stabili o noua strategie sau a-si reconsidera strategia existenta in scopul exploatarii profitabile a oportunitatilor aparute.

Alte referate despre: analiza swot a sc bere craiova sa, analiza swot s c bere craiova, analiza financiara a sc bere craiova

Raspunderi ce revin persnoalului fortelor armate cu privire la integrarea prevederilor DIU in procesul de instruire

Orice conflict armat presupune, din punctul de vedere al celor care-l poartă, o necesitate, de a distruge cât mai mult, de a scoate din luptă un număr cât mai mare de militari ai părţii adverse, într-un cuvânt a obţine victoria. Pe de altă parte, legile umanităţii postulează cât mai puţine suferinţe, cât mai reduse pagube materiale, revenirea cât mai grabnică la starea de pace. Dreptul internaţional umanitar nu este un substitut, al păcii, el este pavăza omenirii în faţa provocărilor sângeroase, o mărturie unică a raţiunii şi a speranţei de a stăpâni forţa şi îndurarea în faţa aberaţiei ucigaşe.

Alte referate despre: fortele armate, fortele armate romane in sprijinirea popluatiei civile, controlul democratic asupra fortelor armate
Referate afisate : 17
Medie note: 7.94 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles