Fotografierea cadavrelor

Fotografierea

Fotografierea.Acesta este de obicei un sistem compus din patru sau mai multe lentile, corectate de aberaţii(fig. 1). Corectarea aberaţiilor la obiectivul fotografic urmăreşte, în principal, obţinerea unei imagini plane, nedistorsionată, clară, precum si o putere separatoare cât mai mare.

Fotografierea.Claritatea imaginii pe placa fotografică P sau pe film se realizează prin deplasarea obiectivului O faţă de poziţia filmului care este fixă.
Obiectivul este prevăzut cu o diafragmă circulară reglabilă, cu ajutorul căreia se poate varia fluxul luminos incident.Cu cât diametrul diafragmei este mai mic, obiectivul va forma o imagine mai clară a mai multor puncte aşezate de-a lungul axului optic al aparatului, adică va avea o profunzime a câmpului mai mare.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 20kb
Downloads: 2234
Materia: Fizica

Aparatul de fotografiat

Timpul de expunere in fotografie
Gama timpilor de expunere folositi astazi in fotogrfie a fost in mare masura standardizata atat pentru valorile mai mari de o secunda cat si pentru cele inferioare. Aceasta scara porneste de la cel mai lung timp posibil de realizat pe cale mecanica, 30 s, si se opreste la limita de 1/2500 s, aceste bariere nefiind de netrecut. Treapta marcata cu litera B permite fotografului realizarea unor timpi de expunere facultativi, nestandardizati.

Alte referate despre: aparatul de fotografiat, aparatul de fotografiat referat fizica, aparatul de fotografiat referat

Efectul kirlian

Fotografia Kirliana a fost descoperita accidentala de Senyon D. Kirlian. Tehnicianul rus repara un echipament intr-un spital cand a descoperit ceva anormal ( nefiresc ). Mai tarziu cand a descoperit ca prin intermediul interactiilor dintre curentii electrici si placile fotografice se gaseau urme ( imprimari) ale organismelor vii s-au developat pe film.

Alte referate despre: efectul kirlian, efectului kirlian, efect kirlian

Aparatul de fotografiat

Aparatul de fotografiat - Principiul de functionare al aparatului de fotografiat a fost descoperit de pe vremea artistului si inventatorului Leonardo da Vinci, care a aratat ca pentru a proiecta o imagine este suficient un mic orificiu prin care sa treaca lumina.Aparatul de fotografiat

Alte referate despre: referat aparatul de fotografiat, aparat de fotografiat, referat despre aparatul de fotografiat

Misterele piramidelor

Misterele piramidelor
In epoca predinastica ,atat regii cat si supusii erau inmormantati in nisip alaturi de putine obiecte funerare si fara de sarcofag. Inmormantarea in nisipul pustiului constituia o buna solutie pentru pastrarea cadavrului ; procesul de putrefactie fiind oprit ,se producea o mumificare spontana. Faraonii primelor dinastii erau inhumati in asa-zisele mastabale (banchete) de forma trapezoidala construite la inceput din caramizi arse apoi dinpiatra . Mestabaua de piatra sau de caramida poate avea temelii diferite si se compune din doua parti distincte :cavoul si capela .

Alte referate despre: misterele piramidelor, misterele piramidelor referat, referat misterele piramidelor

Aparatul fotografic

Distanţa focală se măsoară în milimetri. Cu cât este mai mică, cu atât aria vizuală de cuprindere a obiectivului este mai mare. Deschiderea relativă este raportul dintre distanţa focală şi diametrul deschiderii maxime a obiectivului, f: = f/D ≥ 1. Cu cât deschiderea relativă este mai apropiată de 1, cu atât luminozitatea obiectivului este mai bună. La obiectivele clasice există doi parametri ajustabili: inelul distanţelor - pentru controlul calităţii imaginii şi inelul diafragmei - pentru controlul diametrului fantei de lumină ce trece prin obiectiv.

Alte referate despre: aparatul fotografic, aparatul fotografic referat, referat aparatul fotografic

Tehnica foto-video subacvatica

Pentru practicarea acestui gen fotografic, cu totul special in ceea ce priveste proprietatile mediului in care se lucreaza, se impun a fi rezolvate doua probleme:asigurarea securitatii vietii persoanei in cauza si a integritatii materialelor si aparaturii pe care o poseda pentru realizarea fotografiei.adaptarea tehnicii fotografice la conditiile impuse de proprietatile optice ale mediului in care are loc luarea imaginilor.

La acest gen de fotografii trebuie tinut seama de faptul ca apa este un filtru natural, nedorit dar de neinlaturat ale carui calitati optice submediocre afecteaza esential calitatea imaginii. In context vom sublinia ca ceea ce agraveaza in mod supli mentar situatia este si faptul ca efectele "nocive" ale filtrului acvatic se cumuleaza; el fiind plasat simultan atat intre sursa de lumina si subiect cat si intre acesta si obiectivul fotografic.

Pentru cineasti in ...

Alte referate despre: tehnica foto-video, video tehnica foto, foto video

Fotografierea aurei unei frunze

The wire is then connected to the black Negative High Voltage Output jack of the Kirlian unit. The transparent electrode or film plate cable is connected to the Positive High Voltage and laid upon the specimen. You may have to adjust the positioning of the electrode or film plate to assure it is resting EVENLY on the specimen to make an even coronal discharge.        

Alte referate despre: fotografierea aurei, frunza, frunza verde magheran

Fotografia judiciara

Fotografiile executate de organul de urmarire penala cu ocazia cercetarii locului faptei fac parte din fotografia judiciara operativa. Sub aspect procesual ele constituie o parte integranta din procesul-verbal de cercetare la fata locului.Dupa continutul si scopul lor, fotografiile de cercetare a locului faptei sunt de orientare, schita, ale obiectelor principale si ale detaliilor:

Alte referate despre: fotografia judiciara, fotografia judiciara referat, referat fotografia judiciara

Lagarul de exterminare Auschwitz

Prizonerii erau folositi la munca fortata, atat agricultura, cat si in industrie, in fabrici aflate in proprietatea trupelor SS. In 1943, aici se aflau inchise peste 405 000 de persoane. In acest lagar au fost executati rebelii, ostaticii polonezi si membri ai celighentiei de diferite nationalitati. Lagarul Auschwitz II , cunoscut sub numele de Birkenau, a fost deschis intre sfarsitul anului 1942 si inceputul lui 1943, la 3 km departare de Auschwitz I , si a acontinuat sa fie extins pana la sfarsitul razboiului, ajungand la o suprafata de aproximativ 200 de hectare.

Alte referate despre: lagarul de exterminare de la auschwitz, lagarele de exterminare de la auschwitz film, lagare de exterminare

Masacrul lui Antonescu

Omorarea a avut loc in timpul acestor momente, disperarea pusese stapanire pe toti cei 46 000 de prizonieri. Strigatele de groaza inca puteau fi auzite dinspre grajdurile care ardeau si se prabusisera peste cadavre. Cand au ajuns in padure, mai intai au fost jefuiti si dezbracati si astef complet goi li s-a ordonat sa ingehuncheze la margina rapei si acolo au impuscat grupuri de 300-400 de oameni cu cartuse explozive. Dintii le erau extrasi prin lovituri cu patul pustilor, sau cu clesti ,,daca erau din aur’’. De acolo au fost dusi in fuga, la rapa, goi sau aproape goi, unde, de la o inaltime de 30 metri au fost impuscati cu revolvere si cu pusti sovietice.
In a doua zi a masacrului, duminica 22 decembrie 1941, Meir Feingold, sotia si soacra sa au fost impinsi intr-unul dintre grupurile duse spre locul de executie si spre groapa.

Alte referate despre: ion antonescu, ion antonescu referat, antonescu

Antrax

Vacc se adm Sc in pliul cozii la taurine 0.5 ml si cabaline latura gatului 0,2 ml, capre 0,1 ml fat interna a coapsei
Se fac acmpanii de vaccinari inainte scoaterea la pasune la animalele de peste 2 luni cu cel putin 14 zile, imunitatea se instaleaza dupa 14-17 zile, dupa vacc poate apare o usoara reactie subfebrile si edeme la locul de inoculare.

Alte referate despre: antrax, antraxul, antraxul referat

Categorii de consumatori si rolul lor in ecosistem

Atat substantele chimice folosite in exces in agricultura cat si in rezidurile acumulate in sol si ape pot modifica biocenoza si partea nevie a ecosistemelor(biotopul).Ca urmare, fauna saprofaga din sol si ape este redusa simtitor ,ceea ce influenteaza negativ existenta ecosistemelor.

Alte referate despre: categorii de consumatori in ecosistem, categorii de consumatori, in ce categorie de consumator intra omul

Criminalistica

Depozitiile martorilor se formeaza treptat, presupunînd trei faze
succesive: receptia - faza în care martorul, prin mijlocirea organelor
de simt, percepe fapte legate de infractiunea savîrsita -, memorarea,
adica evaluarea si stocarea faptelor percepute, si reproducerea
acestora prin comunicarea lor orala sau în forma scrisa organului
judiciar.
Criminalistica
Organul judiciar are ca sarcina sa fixeze informatii probante obtinute
prin contactul direct cu fiinta sau obiectul material în cadrul
actiunilor procesuale, sau în urma prezentarii de catre persoanele
cointeresate în proces (învinuitul, vicitima) a anumitor obiecte.

Alte referate despre: criminalistica, referat criminalistica, referate criminalistica

Colt Alb rezumat pe capitole

Cap.5 – Legãmântul
Lip Lip cade în dizgratia câinilor de sanie care îl ataca de câte ori au ocazia, gustând asfel din prigonirea la care fusese supus si Colt Alb. Colt Alb devine posac si singuratic, izolându-se de ceilalti, cu toate cã putea deveni liderul câinilor acum. Este un tiran sângeros care nu permite indisciplina. Ii asuprea pe cei slabi dar îi respecta pe cei puternici. Castor Cenusiu este un stãpân dur , nemilos, crud dar Colt Alb îl asculta cu supunere. Odatã muscã mâna unui bãiat pentru cã vroia sã-l batã cu ciomagul, dar Castor Cenusiu nu-l pedepsi pentru asta. In altã zi , fiul lui Castor Cenusiu era sã manânce bãtaie de la bãiatul muscat dar îl salvã Colt Alb.Astfel legãtura dintre om si animal devine foarte puternicã.

Alte referate despre: colt alb rezumat pe capitole, colt alb povestire pe capitole, colt alb referat pe capitole

Bacovia - cel mai important poet simbolist roman

Cadrul este orasul de provincie, cu parcuri solitare, cu fanfare militare, cu cafenele sarace, cuprinse intr-o realitate demoralizata . Alaturi de figurile proiectate pe acest fundal : copii si fecioare tuberculoase, o palida muncitoare, poetul insusi, ratacind fara sens, facand gesturi absurde, devin personaje : toamna, somnul, plansul, golul, frigul, tristetea, umezeala, raceala, nevroza, primavara .

Bacovia incepe prin a evoca orasul de provincie somnolent, amantii care merg la gradina sa asculte fanfara militara, vantul care poarta prin piata dezolata hartii si frunze de-o valma - plictisul provincial, cu alte cuvinte Ce trista opera canta / Fanfara mmilitara / Tarziu in noapte, la gradina ... / Si tot orasul intrista fanfara militara. // Plangeam, si rataceam pe strada / In noaptea vasta si senina ; // Si-atat de goala era strada - / De-amanti gradina era plina ; catedrala ce se ridica peste toate impungand cu trufie cerul, in vreme ce copacii se scutura de frunze ...

Alte referate despre: george bacovia cel mai important poet simbolist roman, bacovia cel mai important poet simbolist roman, g bacovia cel mai mare poet simbolist roman

Siria ppt

Clima este in mare parte desertica, calda si uscata cu veri insorite si ierni blande, uneori cu ploi (decembrie-februarie) de-a lungul coastei si chiar cu ninsori in partea muntoasa.Populatia: Siria numara 16 milioane de locuitori.90% din populatie este de religie musulmana iar restul de 10% este crestina.Limba oficiala este araba. Se mai vorbesc limbile: aramaica, circasiana, armeniana, franceza si engleza.Moneda este lira siriana emisa in bacnote de 1,5,10,25,50,100,200,500 si 1000 si monezi. Cursul lirei siriene, aproximativ, 1 USD = 52,51 lire.Bancile sunt deschise: sambata - joi intre orele 8-14.

Alte referate despre: romania ppt, siria, franta ppt
Referate afisate : 17
Medie note: 8.34 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles