Freoni distrugerea stratului de ozon

Distrugerea stratului de ozon

Distrugerea stratului de ozon
Formarea si grosimea stratului de ozon se poate înţelege astfel: la înălţimi mai mari de 35 km, oxigen molecular este puţin. In consecinţa, se formează puţin oxigen atomic prin reacţia (1) si deci si puţin ozon prin reacţia (2). De la înălţimea de 35 km si pana la 10-15 km, reacţiile (1) si (2) devin predominante, ceea ce contribuie la formarea unui strat cu concentraţia de ozon foarte mare. La înălţimi mai mici de 10-15 km doar puţine radiaţii ultraviolete, cu λ

Nivel: Facultate
Dimensiune: 10kb
Downloads: 27
Materia: Chimie

Stratul de ozon

La altitudini mai mici, radiatiile UV-C sunt deja absorbite. Cum se desfasoara mai departe procesul de absorbtie a radiatiilor ultraviolete? Aici este o mica ciudatenie. Pentru a le absorbi, ozonul redevine oxigen. De fapt, radiatiile UV-B au exact energia necesara pentru a rupe legatura chimica a unui atom de oxigen din molecula de ozon.

Stratul de ozon
Ca rezultat, vom avea din nou un atom plus o molecula de oxigen. Si sa nu uitam sa remarcam faptul ca radiatiile UV-A sunt absorbite doar intr-o mica masura de catre stratul de ozon, dar energia acestora este relativ mica, daca o comparam cu cea a celorlalte doua game de radiatii ultraviolete, ceea ce inseamna ca impactul lor asupra vietii este mult redus.

Alte referate despre: stratul de ozon, distrugerea stratului de ozon, stratul de ozon referat

Ozon

Acestea au în vedere in primul rând respectarea Convenţiei de la Viena şi a Protocolului de la Montreal. Convenţia de la Viena “Protecţia stratului de ozon”, intrată în vigoare in anul 1985 se referă la găsirea de “substanţe si tehnologii alternative”, la efectuarea de cercetări şi furnizarea de cunostinţe referitoare la substanţele care determină distrugerea stratului de ozon.

Alte referate despre: ozonul, ozon, diminuarea stratului de ozon

Ozonul in atmosfera

Stratul gazos care invaluie Pamantul este impartit in mai multe straturi sferice concentrice separate de zone de tranzitie inguste. Limita de sus la care gazele se disperseaza in spatiu se afla la o altitudine de aproximativ 1000 km deasupra nivelului marii. Mai mult de 90% din totalul masei atmosferice este concentrata in primii 40 km de la suprafata pamantului.

Alte referate despre: rolul ozonului in atmosfera, rolul ozonului in atmosfera terestra, ozonul in atmosfera

Poluarea cu metale

In mediul urban, transportul este una din principalele cauze de contaminare a aerului cu gaze poluante si particule ultrafine produse de motoarele pe benzina sau motorina. De asemenea foarte periculos pentru sanatate este plumbul degajat in urma procesului de combustie de la autovehiculele ce utilizeaza combustibil cu plumb.

Alte referate despre: poluarea cu metale grele, poluare cu metale grele, poluarea cu metale

Ozonul

Protoxidul si oxizii de azot, monoxidul de carbon (CO), metanul (CH4), hidrogenul (H2), etc.ODS-urile se utilizeaza in urmatoarele sectoare: refrigerare, spume, aerosoli, stingerea incendiilor, solventi si fumigatia solului.

Alte referate despre: stratului de ozon, ozonul referat, degradarea stratului de ozon

Coroziunea metalelor

Coroziunea metalelor
ARGINTUL-incepe sa se oxideze in prezenta urmelor de ozon sau la incalzire la peste200°C. AURUL-in solutii apoase cu clor si mai ales cu ionul CN- ,este atacat, mai ales in prezenta oxigenul din are.
BERILIUL-in combinatii gradul de oxidare (valeta) este +2.

Alte referate despre: coroziunea metalelor, coroziunea metalelor referat, referat coroziunea metalelor

Poluarea si degradarea solurilor

Poluarea naturala - are importanta secundara in conditiile in care aportul antropic de poluanti devine tot mai grav: a) eruptiile vulcanice elimina gaze, vapori, particule solide, care sunt transportate pe mari distante de vant si curenti de aer.

b) Eroziunea solului, eoliana sau cauzata de ploi, este cu atat mai intensa cu cat solul este lipsit de vegetatie, in panta sau intr-o zona cu retea hidografica bogata c) Reziduurile vegetale si animale degaja in urma descompunerii o serie de substante gazoase poluante. Polenul sau fungii pot constitui arosoli naturali care sa influenteze negativ sanatatea populatiei umane.

Poluarea artificiala Initial produsele poluante erau de natura organica si usor biodegradate de bacterii si ciuperci. Pe masura dezvoltarii industriale si exploziei ...

Alte referate despre: poluarea si degradarea solurilor, poluare se degradarea solurilor, poluarea degradarea solurilor

Atmosfera

Pamantul este înconjurat de un strat de gaze, numit atmosfera. Acesta
este aerul pe care îl inspiram si care ne apara de efectul daunator al
razelor solare. Atmosfera este mentinuta de gravitatie, astfel încât
nu se poate dispersa in spatiul cosmic. Aceasta ,,manta de gaze"
groasa de circa 500 km, ne protejeaza totodata de ploaia de meteoriti
care zboara prin spatiu. In fiecare zi milioane de oameni strabat
atmosfera cu diferite aparate de zbor, de la baloane la avioane
supersonice. Cosmonautii trec prin atmosfera când se îndreapta spre
cosmos.

Alte referate despre: atmosfera, presiunea atmosferica, fenomene electrice in atmosfera

Efectele distrugatoare ale actiunii antropice

De asemenea, la pelicani si pescarusii argintii, o parte din oua sunt sterile si au coaja subtire si faramicioasa, puuiii murind inainte de a ajunge la dezvoltaea completa.

Alte referate despre: efectele distrugatoare ale actiunii antropice asupra mediului, efectele distrugatoare ale actiuni antropice asupra mediului, efectele actiunii antropice asupra mediului inconjurator

Arme de distrugere in masa

2. Radiaţia de lumină constituie un impuls puternic de raze vizibi-le, ultraviolete şi infraroşii emanate timp de 3-17 sec (în dependenţă de tipul şi calibrul bombei); provoacă arsuri, mai ales în zonele neacoperite ale corpului, şi incendii.

Alte referate despre: arme de distrugere in masa, armele de distrugere in masa, efectele armelor de distrugere in masa

Degradarea solului - atestat

În ţara noastră protecţia mediului înconjurător constituie o problemă de interes naţional în scopul păstrării echilibrului ecologic, menţinerii şi îmbunătăţirii calităţii factorilor naturali, asigurării unor condiţii de viaţă şi de muncă tot mai bune generaţiilor actuale şi viitoare. În afară de beneficiile unei vieţi într-o lume mai puţin poluată şi mai echilibrată, nevoia unei dezvoltări raţionale, devine din ce în ce mai acută, odată cu răspândirea globală a industrializării.

Alte referate despre: degradarea solului atestat, degradarea solului - atestat, sunt degradarea solului atestat

Distrugerea mediului

Gravitatea situatiei a dus la constientizarea unor oameni, care, grupându-se în ONG-uri cu profil ecologic, precum “Greenpeace”, fac tot posibilul pentru a sesiza autoritatile de pericol, chemând la actiuni hotarâte împotriva marilor companii multinationale responsabile de dezastru. De altfel, daca mult timp s-au facut ca nu aud drujbele din padurile braziliene si ca nu vad micsorarea continua a banchizelor, marea spartura din stratul de ozon din emisfera sudica, precum si tot mai pronuntatele schimbari climatice i-au convins si pe mai marii lumii ca ceva trebuie facut. Astfel s-a concretizat Protocolul de la Kyoto, (care însa, din pacate, nu a fost semnat si de cei mai mari poluatori mondiali: Statele Unite ale Americii si China), completat prin convorbirile de la Berlin din aceasta vara.

Alte referate despre: distrugerea mediului, distrugerea mediului inconjurator, distrugerea mediului ambiant

Agentia Internationala pentru Energie Atomica si armele de distrugere in masa

Agentia Internationala pentru Energia Atomica (AIEA) a fost infiintata cu ocazia Conventiei ONU de la New York din 26 octombrie, 1956, in scopul controlului activitatilor necleare ale tuturor statelor lumii, ca urmare a semnalului de alrma tras d catre presedintele american Eisenhower in lucrarea « Atomi pentru pace » inaintata Adunarii Generale a ONU in anul 1953.

Alte referate despre: energia atomica si armele de distrugere in masa, agentia internationala pentru energie atomica, agentia internationala pentru energia atomica

Bancile romanesti si sucrusalele bancilor straine in Romania

Bănci de comerţ exterior sau bănci de import-export. Aceste bănci au ca obiect de activitate operaţiuni de casieri şi de credit privind derularea operaţiunilor economice internaţionale (efecte de comerţ exterior), încheiate între statul român şi alte state, între firme româneşti şi firme străine cu privire la importul-exportul de bunuri şi servicii. După forma de proprietate a capitalului, pot fi: bănci cu capital integral de stat (naţionale), bănci private, bănci mixte.
Tipic din categoria băncilor de import-export a fost BANCOREX S.A., înfiinţată în anul 1968 sub denumirea de Banca Română de Comerţ Exterior. BANCOREX reprezenta un simbol al întregului sistem bancar românesc atât în perioada da la înfiinţare şi până la restructurare, cât şi în momentului declinului ţi lichidării ei în a doua jumătate a anului 1999. Falimentarea a avut loc datorită următorilor ...

Alte referate despre: impactul bancilor straine asupra pietei bancare romanesti, bancile romanesti si globalizarea, bancile romanesti

Norvegia

- Norvegia generează cea mai mare putere electrică din lume pe cap de locuitor.
- Norvegienii au inventat faimoasele agrafe de prins hârtiile.
- Un viking norvegian, Leif Ericson a descoperit America în jurul anului 1.000 d.Chr. (cu aproape 500 de ani înaintea lui Columb, 1492 d.Chr).

Alte referate despre: capitala norvegiei, pozitia economico geografica a norvegiei, conditiile si resursele naturale norvegia si italia

Ion - personajul principal

Prima imagine a lui Ion este realizata la hora din sat , cand danseaza cu Ana , ceea ce anticipeaza casatoria celor doi.Ion nu stie pe cine sa aleaga ,ezitand intre frumusetea Floricai si averea Anei.Conflictul interior care va marca destinul flacaului este vizibil inca de la inceputul romanului. « Iute si harnic ca ma-sa », chips , voinic , dar sarac , Ion simte dureros prapastia dintre el si “bocotanii” satului ca Vasile Baciu.Cand acesta ii zice « fleandura ,sarantoc, hot si talhar » , Ion se simte biciuit , nu suporta ocara si reactioneaza violent.De la inceput, Ion este sfasiat de doua forte : glasul pamantului si cel al iubirii, cazand victima acestor doua patimi.

Alte referate despre: ion personaj principal, ion personajul principal, caracterizare ion personaj principal
Referate afisate : 17
Medie note: 8.22 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles