Frunza

Frunzele

La grau si porumb, unde petiolul lipseste, teaca este foarte dezvoltata si inconjoara tulpina de la un nod pana aproape de nodul urmator. Pe langa frunzele care au rol principal in prepararea hranei, exista frunze care au suferit modificari si indeplinesc alte functii. La dracila unele frunze s-au transformat in spini cu rol de aparare.

La mazare, varfurile frunzelor s-au transformat in carcei cu rol de fixare. La ceapa, frunzele din bulb sunt organe de depozitare a unor substante de rezerva. La plantele numite carnivore, frunzele sunt adevarate capcane pentru prins insecte sau alte animale mici (la roua cerului si la planta numita Nepenthes).

Structura interna a frunzei. O sectiune transversala prin frunza scoate in evidenta urmatoarea structura :Doua epiderme una superioara si una inferioara Miezul frunzei sau mezofilul Epiderma superioara este formata dintr-un strat de celule strans unite intre ele de culoare verde intens.

Epiderma inferioara este formata dintr-un strat de ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 12kb
Downloads: 160
Materia: Biologie

Botanica - morfologia frunzelor

Frunzele penat – compuse pot fi imparipenat compuse, cand se termina cu o foliola, ca la trandafiri, frasin si paripenate cand se termina cu o pereche de foliole, ca la Cedrela sinensis. Frunzele palmat compuse pot avea trei foliole, ca la trifoi, salcamul galben sau mai multe foliole sesile, ca la castan.

Alte referate despre: morfologia frunzelor, botanica morfologia plantelor, morfologie frunza castan

Tulpina-structura interna, functii, frunza

Virful tulpinii se trmina cu un mugure terminal. Din muguri se dezvolta frunzele si florile. Tulpinile tinere impreuna cu mugurii, frunzele si ramurile noi alcatuiesc un lastar. Cresterea in lungime a tulpinii se face prin vraful ei.
Tulpiniile sunt:
- aeriene
- subterane
- acvatice

Alte referate despre: tulpina structura interna si functii, tulpina structura interna, frunza-structra interna functii frunza

Plante carnivore

In continuarea acesteia are o portiune subtiata , alungita , cu rol de carcel in fixarea plantei. Ultima parte a petiolului este transformata intr-o urna , viu colorata . La intrarea in urna sunt numerosi peri luciosi , orientati in jos . Sub ei sunt glande nectarifere . Insectele atrase de culorile vii ale urnelor si de sucul dulce secretat de glandele urnei , aluneca in urna unde se gaseste de obicei apa de ploaie . Ele se ineaca si apoi sunt digerate de enzimele proteolitice secretate de glandele digestive ce se gasesc pe fata interna a urnei .

Alte referate despre: plante carnivore, plante carnivore referat, referat plante carnivore

Nucul - Botanica si fiziologia plantelor

Nucul este un arbore viguros, care poate ajunge la 30 de metri inaltime. Are trunchiul gros si scoarta neteda, argintiu-cenusie. Are crengi puternice, coroana foarte larga si bogata. Frunzele sunt mari, compuse din 5-9 foliole eliptice, cu margini intregi, glabre.Florile barbatesti sunt grupate in gamenti masculi solitari sau cate doi, cilindrici, multiflori. Florile femela sunt grupate cate 2 pana la patru, uneori solitare, sesile, purpurii. Infloreste in luna mai.
Fructul este drupa sferica, avand o singura samanta, cu doua cotiledoane mari, zbarcite, bogate in untdelemn si numita nuca.
Se inmulteste aproape numai prin samanta, dar cu destula greutate. Spontan creste sporadic in paduri de amestec, mai ales la deal, in Romania, in special in Banat si Oltenia. Cultivat, creste in toate regiunile tarii.

Alte referate despre: botanica si fiziologia plantelor, referat botanica si fiziologia plantelor, referatela botanica si fiziologia plantelor

Ficus- genul Ficus

Aceste specii iubesc căldura şi nu suferă nici la temperaturi de peste 24 grade. Necesarul de lumină variază în funcţie de specie: Ficus elastica şi Ficus benjamina trebuie expuse la lumină bună, în timp ce Ficus diversifolia (arbust) şi Ficus pumila iubesc locurile semiumbroase. Speciile cu frunze lucioase trebuie curăţate periodic cu o cârpă udă sau cu preparate adecvate. Toamna şi iarna udaţi mai puţin. Pământul trebuie menţinut umed, dar nu ud, iar planta trebuie stropită regulat. Menţineţi o temperatură în jurul a 18 grade, dar nici un caz mai mică decât 15 grade.

Reproducere:
Speciile cu frunze mari şi rigide, cum sunt Ficus elastica, Ficus benghalensis şi Ficus iyrata se multiplică prin butaşi obţinuţi din frunze care păstrează o bucăţică din peţiol şi care sunt prelevaţi primăvara. Lăsaţi timp de o noapte să se usuce ...

Alte referate despre: ficus benjamin, ficus, floare ficus

Dansul frunzelor

Toata lumea are visuri grozave, dar acesta este cel mai frumos. Cand ma gandesc ca a fost imaginatia mea, nu-mi vine sa cred ca eu am o imaginatie atat de bogata. De atunci am mult mai mare grija de natura, ca inainte.

Alte referate despre: dansul frunzelor compunere, compunere dansul frunzelor, dansul frunzelor

Alcaloizi din frunzele de coca - prezentare power-point

Plantele producătoare de alcaloizi sunt foarte răspândite, numai 2% din ele au fost cercetate în ceea ce priveşte conţinutul în alcaloizi. Un număr mare de alcaloizi cu structură asemănătoare este cuprins şi în frunzele de coca. În plante alcaloizii se găsesc ca săruri ale acizilor vegetali obişnuiţi cum sunt acidul citric, malic, tartric şi oxalic.

Planta mărunţită se tratează cu o bază spre a pune în libertate alcaloidul din sărurile sale. Apoi, soluţia se extrage cu un dizolvant.
Cocaina este un anestezic întrebuinţat înainte în medicină. Acum 2 secole, se lăsa înţeles faptul că planta de coca putea vindeca orice, inclusiv sifilisul, iar cocaina putea trata dependenţii de morfină şi alcool ...

Alte referate despre: referat chimie alcaloizi din frunze de coca, alcaloizi din frunzele de coca - prezentare power-point, frunze de coca

Infiintarea unei livezi pomicole

Aceasta lucrare se executa de obicei in lunile august; septembrie, cu doua luni inainte de plantatul pomilor. Daca terenul este saracacios si daca este posibil, se va administra gunoi de grajd inainte de desfundat pana la 150-200 t /ha. Va urma apoi, maruntirea solului prin discuire, nivelarea terenului apoi maruntirea si tasarea solului cu combinatorul. In cazul livezilor de agrement unde, datorita suprafetei reduse de teren nu se poate executa desfundatul, este de preferat sa se mareasca de peste 2,5 ori dimensiunile gropii de plantat, fiind folosit la plantare pamant de imprumut sau de padure.

Alte referate despre: infiintarea unei livezi pomicole, referat despre infiintarea unei livezi pomicole, infiintarea unei livezi

Alcaloizi din frunze de coca

O plantă conţine rareori un singur alcaloid,de obicei ea conţine mai mulţi alcaloizi cu structură asemănătoare, cum este şi cazul frunzelor de coca, a tutunului sau a coajei de chinină. Alcaloizi din frunze de coca Conţinutul în alcaloizi al unei plante variază mult cu regiunea, clima şi anotimpul: multe plante tropicale, deşi se dezvoltă normal, pierd capacitatea de a sintetiza alacaloizi cânt sunt mutate în regiuni cu climă temperată sau rece. Multe plante nu conţin alcaloizi şi din acest fapt rezultă că ei nu sunt un factor vital cum sunt de exemplu hidraţii de carbon, aminoacizi i, grăsimile şi purinele.

Alte referate despre: frunzele de coca, referat frunzele de coca, continutul frunzelor de coca

Frunza verde magheran - Demonstratie ca e doina

Epitetul metaforic „cu inima de oţel” sugereză dârzenia şi vitejia .
Trecerea către partea a doua a doinei se realizează printr-o exclamaţie retorică („Aoleo!ce foc de dor!”) ,prin care haiducul îşi exprimă bucuria şi speranţa că va putea lupta alături de pandurii lui Tudor Vladimirescu .

Partea a doua a doinei începe cu expresia „frunză verde păducel” şi pune în evidenţă calităţile deosebite ale haiducului :curajul ,priceperea în mânuirea armelor ,rapiditatea în luptă ,spiritul de sacrificiu :

Alte referate despre: frunza verde magheran demonstratie ca este doina, frunza verde magheran demonstratie ca e doina, frunza verde magheran demonstratie ca e doina populara

Frunze de dor de Ion Druta

La această situaţie referă şi unul din articolele sale A.Tolstoi. Scriirile de la răscrucea anilor 50-60 aduceau mai multă emotivitate , mai multă investigare a sufletelor şidestinelor umane .

Alte referate despre: frunze de dor de ion druta, caracterizarea personajelor din opera frunze de dor de ion druta, frunze de dor de ion druta rezumat

Frunza verde magheran - doina

Doina „Frunza verde magheran” a fost culeasa si publicata de Vasile Alecsandri in culegerea „Poezii populare ale romanilor” si este o doina de haiducie.
Doina este cantecul specific creatiei noastre populare orale, care exprima o varietate de sentimente predominand cele de revolta.

Alte referate despre: frunza verde magheran doina populara, frunza verde magheran doina, frunza verde magheran-doina populara

Frunza verde magheran - comentariu literar

Poezia este scrisă la persoana I singular .Românul îşi exprimă direct dorinţa să fie iubit ,viteaz şi norocos:”ca să fiu la lume drag”(…)”să mă fac viteaz de tot”(…)”să am zile cu noroc”.Limbajul artistic este popular , atât prin expresia “frunză verde magheran” cât şi prin forma populară “frunzi”,ori diminutivul “voinicel”.

Alte referate despre: frunza verde magheran comentariu literar, frunza verde magheran critica literara, comentariu literar frunza verde magheran

Fotografierea aurei unei frunze

This Diagram illustrates two methods of viewing or photographing a specimen such as a leaf or coin. In the top image, The transparent electrode or film plate is connected to the high voltage output of the kirlian power unit. A ground plate is fabricated out of aluminum foil or sheet metal, slightly smaller than the specimen. This ground plate is placed upon a non-metallic table top.

Alte referate despre: fotografierea aurei, frunza, frunza verde magheran

Rolul Padurii

Padurile cuprind formatii vegetale extrem de complexe si de diverse,
asezate in mai multe straturi, ca si fauna si flora pe care o
gazduiesc. Putem descoperii mai multe biomuri forestiere si anume:
paduri din zona temperata cu foi caduce, paduri taiga, padurile cu
frunze persistente de tip mediteranean si paduri dense ecuatoriale
care sunt cel mai bine reprezentate in bazinul amazonian, in Africa
tropicala, in Indonezia si in Malaezia.

Alte referate despre: padurea spanzuratilor, padurea, sadoveanu in padurea petrisorului

Decor de Bacovia

Referat despre Decor de Bacovia
Copacii albi, copacii negri
Stau goi in parcul solitar
Decor de doliu funerar ...
Copacii albi, copacii negri.

In parc regretele plang iar ...

Cu pene albe, pene negre
O pasare cu glas amar
Strabate parcul secular ...
Cu pene albe, pene negre ...
In parc fantomele apar ...

Si frunze albe, frunze negre;
Copacii albi, copacii negri;
Si pene albe, pene negre,
Decor de doliu funerar ...

In parc ninsoarea cade rar ...

Alte referate despre: decor george bacovia, poezie decor george bacovia, decor george bacovia comentariu

Ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi

Romanul a apărut în anul 1930. Despre elaborarea romanului, autorul însuşi spune că: “A fost o ardere continuă, mistuitoare, în care rândurile se chemau unele pe altele, fără nici un fel de răgaz, sfârşită după luni şi luni de trudă a condeiului, odată cu căderea ultimelor frunze în băltoacele ploilor de toamnă, lăsându-l pe autor bolnav în pat pentru multă vreme”.

Alte referate despre: ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi rezumat, ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi, rezumat ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi
Referate afisate : 18
Medie note: 8.10 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles