Ftp-fide transfer protocol

File transfer protocol - FTP ppt

File Transfer Protocol (FTP) - protocol standard de retea utilizat pentru a transfera fisiere de la un host la alt host printr-o retea bazata pe TCP, cum ar fi Internetul.FTP este unul dintre cele mai vechi protocoale de aplicare, care a aparut cu mult inainte de HTTP, in 1971. El este acum utilizat pe scara larga pentru distributie si acces la host de la distanta.

FileZilla server - este un program care permite de a deschide acces la datele calculatorului unde este instalat serverul.FileZilla client - program care permite conectarea si descarcarea documentelor dorite de pe calculatorul unde este instalat serverul.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 725kb
Downloads: 502
Materia: Informatica

Calculatorul (PC-ul)

Procesorul i386 a fost primul processor care a inclus 6 faze de executie paralela , la procesorul 80486 s-a dezvoltat mai mult paralelismul executiei prin expandarea unitatilor de decodificare a instructiunii si de executie într-o banda de asmblare (pieline) cu cinci nivele , astfel ajungându-se la 11 faze paralele .

Alte referate despre: componentele calculatorului, componentele unui calculator, istoria calculatorului

Istoricul calculatorului

JOHN VON NEUMANN (1903-1957):Matematician ungaro-american, Neumann a avut contribuţii în cuantumul mecanicii, în partea algebrei care-i poartă numele şi în special în design-ul şi teoria calculatoarelor (pentru acest ultim lucru a primit premiul Enrico Fermi).

Alte referate despre: istoria calculatoarelor, istoricul calculatorului, istoria calculatorului referat

Notiuni generale si parti componente ale calculatorului

Sunt de mai multe tipuri: normale (cu doua boxe)
Sisteme audio cu woofere sau subwoofere (woofer-ul, boxa centrala, sateliti).

Alte referate despre: partile componente ale calculatorului, parti componente ale calculatorului, partile componente ale calculatorului referat

Memoria calculatorului

Industria memoriilor este una dintre cele mai dinamice aplicatii ale electronicii din zilele noastre. In ultimi ani chip-urile de memorie au avansat intr-un ritm alert, ceea ce a dus la o scadere dramatica a pretului/MB.

Alte referate despre: memoria calculatorului, memoria calculatorului referat, memorie calculator

Despre componentele unui calculator

Ce inseamna bit-bait
Bit-ul reprezintă cea mai mică unitate de informaţie dintr-un calculator. Denumirea de bit provine de la „binary digit” adică număr binar.
Biţii nu prezintă prea mare utilitate folosiţi de unii singuri. Pentru a putea fi cu adevărat folositori biţii sunt grupaţi în unităţi denumite baiţi. Un bait, aşa cum este el utilizat de majoritatea calculatoarelor, este format dintr-un grupă de 8 biţi.

Alte referate despre: componentele unui calculator referat, referat componentele unui calculator, componente ale calculatorului

Intretinerea calculatorului

Intretinerea calculatorului - În momentul în care ne-am hotărit să demontăm calculatorul trebuie să fim siguri că avem la dispoziţie cîteva ore fără a fi deranjaţi, în aşa fel încit să nu lăsăm lucrurile pe jumătate terminate. Intretinerea calculatorului

Alte referate despre: intretinerea calculatorului, intretinere calculator, intretinerea calculatoarelor

Protocolul Gramofonul

La 29 septembrie 2005, dupa ce s-a schimbat puterea politica, Strategia Nationala a fost modificata, tot printr-o Hotarare de Guvern, nr. 1174. Cu toate ca pe hartie lucrurile par sa se imbunatateasca, totusi, realitatea o stim toti. In continuare, nu exista casa in care sa nu existe CD-uri contrafacute sau calculator in care sa nu fie filme copiate de pe surse ilegale. Acesta este si motivul pentru care Romania are in continuare stegulet galben la acest domeniu. Sigur ca acesta nu este un motiv de amanare a aderarii la UE, dar macar trebuie ca autoritatile sa le arate europenilor ca se face ceva.

Alte referate despre: protocol, protocolul de la kyoto, protocolul de la kyoto referat

Transferul serial

Principalele precizari ale standardului RS232 se refera la :
- modul de transmisie : serial asincron, bidirectional (pe doua linii de date separate)
codificarea informatiilor binare : prin nivele de tensiune sau curent (bucla de curent) :
1 logic – (-3V … -15V)
0 logic – (+3V…-15V)
structura informatiei elementare transmise :
un bit de start (0 logic)
5-8 biti de date
0-1 bit de paritate (paritate para sau impara)
1-2 biti de stop (1 logic)

Alte referate despre: informatica medicala referate transfer serial, transfer serial, transferul serial sincron

Transferul de fisiere in Corel Draw

Vom discuta unele aspecte ale transferului de informaţie în Corel Draw.Primul lucru pe care trebuie să-l ştim este că transferul de fişiere între două sisteme (care de obicei n-au o configuraţie standard) este greu, aproape imposibil. Chiar presupunând că pe ambele sisteme aveţi aceeaşi versiune de Corel, aproape sigur nu aveti aceleaşi set de fonturi instalate. Când veţi încerca să deschideţi pe un sistem un fişier Corel care foloseşte fonturi neinstalate pe respectivul sistem, Corel-ul vă va întâmpina cu un mesaj care vă va informa acest lucru şi vă va cere un substitut pentru respectivul font, după ce a încercat singur să identifice un font asemănător.Rezultatele sunt întotdeauna neaşteptate şi de cele mai multe ori sunt nesatisfăcătoare.În general, singurul caz în care substituţia de fonturi este practică, este când aveţi fonturi de acelaşi tip sau de tip asemănător ,dar pentru naţiuni diferite, de ex: Arial cu Arial-Rom sau Arial CE poate ...

Alte referate despre: ce format au fisiere din corel draw, corel draw referat, corel draw

Protocolul ATM

La intrarea în comutatoarele din reţeaua ATM toate datele se despart în porţiuni de 48 octeţi, cărora li se adaugă 5 octeţi de antet care conţine date de serviciu. Astfel se formează celule ATM de 53 octeţi, care se transmit prin reţea. La ieşire din reţea antetele se aruncă şi datele ajung la destinaţie sub forma iniţială. Tehnologia ATM permite utilizarea unei lărgimi de bandă de la câţiva megabiţi pe secundă până la zeci de gigabiţi pe secundă.

Alte referate despre: protocolul atm, referat protocolul atm, referat protocol atm

Cartea sau calculatorul

Dacă sunt descusute cum se cuvine, cărţile vorbesc despre viaţa celorlalţi oameni şi despre noi înşine. Citindu-le observăm cum ne şlefuiesc mintea cu vorbe înţelepte, cum ne modelează sufletul cu sentimente pilduitoare.

Alte referate despre: cartea sau calculatorul, cartea si calculatorul, carte sau calculator

Transferul de tehnologie

În cazul transferului de tehnologie, se poate discuta de existenţa a două mari categorii, luându-se drept criteriu consimţământul deţinătorului de tehnologie:
Transferul internaţional de tehnologie efectuată fără consimţământul deţinătorului.
În această situaţie, procesul de transfer de tehnologie are un caracter aleatoriu şi nu vizează atingerea unui obiectiv comun de către părţile implicate. Deţinătorul, fiind determinate să participe din considerente de prestigiu la diverse acţiuni de marketing din dorinţa de a obţine el însuşi informaţii fără consimţămâtul altor deţinătorilor de tehnologii, nu poate împiedica complet difuzarea unor informaţii tehnologice pe care le deţine. Acest proces de difuzare a informaţiilor se numeşte „fenomen al externalităţilor”.
Alături de aceasta mai sunt şi alte posibilităţi de transmitere a informaţiilor tehnologice şi, implicit, forme de transfer internaţional de tehnologie fără consimţământul ...

Alte referate despre: transfer de tehnologie, transferul de tehnologie, contractul de transfer de tehnologie

Transfer de caldura conductiv

Izoterma reprezintă totalitatea punctelor care la timpul t au aceeaşi temperatură.
Între două izoterme vecine, T şi T + ΔT, la timpul t, variaţia temperaturii pe diferite distanţe Δl1, Δl2, ... va fi o mărime variabilă de forma:

Alte referate despre: transfer de caldura conductiv, transferul de caldura conductiv, transfer de caldura prin conductie termica si prin conventie

Transferul global de caldura

La proiectarea aparatelor de transfer termic (încălzitoare, răcitoare, evaporatoare, condensatoare, concentratoare, boilere, refrigeratoare, fierbătoare, cuptoare, uscătoare etc.), uzual se cunosc:
Q transferat: pe baza bilanţurilor de materiale şi termice ale aparatului. Potenţialul transferului termic (ΔT) impus de diverse considerente (tehnologice, economice, de calitate etc.).Cerinţa primară a proiectării: determinarea valorii A dimensiunile constructive ale aparatului.

Alte referate despre: transferul global de caldura, referat transferul global de caldura, referat procedee de intensificare a transferului schimbului de caldura

Definirea venitului din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal

Instantele judecatoresti care pronunta hotarari judecatoresti definitive si irevocabile comunica organului fiscal competent hotararea si documentatia aferenta in termen de 30 de zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii. Pentru alte proceduri decat cea notariala sau judecatoreasca contribuabilul are obligatia de a declara venitul obtinut in maximum 10 zile de la data transferului, la organul fiscal competent, in vederea calcularii impozitului.

Alte referate despre: evaluarea proprietatilor imobiliare, evaluarea proprietatii imobiliare, evaluarea unei proprietati imobiliare

Transfer termic fierbere - condensare

CONDENSAREA VAPORILOR
Dpdv fizic, condensarea = fenomenul de trecere a unei substanţe aflate sub formă de vapori în stare lichidă. Procesul fiind exoterm, exista un transfer de căldură de la vaporii care condensează:

Alte referate despre: transfer termic fierbere - condensare, referat transfer termic fierbere condensare, transfer termic

Transfer de caldura prin radiatie

Convectia caldurii: este fenomenul de transfer termic prin corpuri cu miscari aparente. Se manifesta la fluide in miscare si in procesele de schimbare de stare de agregare. Canvectia caldurii este o transmitere de caldura macroscopica. Ea are loc datorita unui fluid in miscare, in care elementul conducator vehiculeaza din zona de temperatura mai mare pentru a transporta energia termica in zonele cu temperatura mai scazuta. Convectia termica poate fi:

Alte referate despre: transfer de caldura prin radiatie, transferul de caldura prin radiatie, transfer de caldura prin radiatie mai concret
Referate afisate : 18
Medie note: 8.16 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles