Functia de motivare antrenare

Functia de motivare - antrenare

-activitatile caracteristice fiecarei functii sunt specificate in ansamblul lor numai cadrelor de conducere, de altfel tocmai acest aspect le diferentiaza de cadrele de executie .

-functiile de conducere se realizeaza in absolut toate tipurile de intreprinderi ( societate comerciala , regii autonome ) indiferent de domeniul in care activeaza sau de dimensiunile acestora . Ele se gasesc la toate nivelurile ierarhice dintr-o intreprindere. Continutul si forma de de manifestare a functiilor conducerii difera in functie de nivelul ierarhic la care se manifesta.

-functiile conducerii au ponderi diferite pe scara ierarhiei in sensul ca la nivelul ei superior , se realizeaza in principal functiile de coordonare , antrenare si evaluare- control.

Functia de motivare - antrenare. Functia de antrenare
Aceasta functie a managementului unitatilor economice prezinta o importanta deosebita deoarece ea incorporeaza actiuni ce se concentreaza asupra factorului uman cu scopul de a-l determina ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 12kb
Downloads: 2866
Materia: Economie

Functia de motivare - antrenare

-functiile conducerii au ponderi diferite pe scara ierarhiei in sensul ca la nivelul ei superior , se realizeaza in principal functiile de coordonare , antrenare si evaluare- control.

Functia de motivare - antrenare. Functia de antrenare
Aceasta functie a managementului unitatilor economice prezinta o importanta deosebita deoarece ea incorporeaza actiuni ce se concentreaza asupra factorului uman cu scopul de a-l determina sa contribuie, sa participe activ la realizarea integrala a sarcinilor si obiectivelor stabilite. Prin intermediul functiei de antrenare, personalul de executie, ca de altfel si managerii sunt implicati direct, in primul rand, la stabilirea obiectivelor unitatii economice si in al doilea rand la realizarea acestora prin asimilarea lor la obiectivele proprii.

Alte referate despre: functia de motivare antrenare, functia de motivare antrenare a unei firme, functia de motivare -antrenare

Functiile concurentei

Funcita de control. Concurenta impune anumite restrictii si in acelasi timp indeplineste functia de control asupra puterii economice a fiecarei intreprinderi. Astfel monopolistul poate impune pretul. In acelasi timp concurenta ii da posibilitate cumparatorului (consumatorului) de a alege din mai multi vinzatori. Cu cit e mai perfecta concurenta, cu atiat e mai obiectiv pretul.Politica in sfera concurentei e menita sa indeplineasca functii de control, pentru ca concurenta sa poata sa-si indeplineasca functiile.

Alte referate despre: functiile concurentei, functiile concurentei economice, functile concurentei

Functiile manageriale

PROGNOZA
Functiile manageriale
Prognoza reprezintă evaluarea efectuată pe bază ştiinţifică a evoluţiei viitoare a componentelor cantitative şi calitative ale unui domeniu de activitate, pentru o perioadă delimitată de orizontul de timp ales. Prognoza evidenţiază tendinţele dezvoltării şi prezintă variante posibile de evoluţie, motiv pentru care este, în primul rând, un instrument de investigare şi cunoaştere, de prefigurare a viitorului.

Alte referate despre: functiile manageriale, functii manageriale, functia manageriala

Functia sondajelor de opinie intr o tara in tranzitie

Se sustine ca in ceea ce priveste prezentul ar fi vorba de o criza economica sau una politica insotite sau accentuate de o criza morala.

Alte referate despre: functia sondajelor de opinie, ce rol au sondajele intr-o tara, importanta sondajelor intr-o tara

Continutul economic,functiile si rolul finantelor

Continutul economic,functiile si rolul finantelor
Finanţele publice - generate de procesele de prelevare, repartizare şi de utilizare a resurselor băneşti necesare statului pentru exercitarea funcţiilor sale.

Alte referate despre: continutul economic functiile si rolul finantelor, continutul economic functiile si rolul finantelor publice, continutul ec functiile si rolul finantelor

Motivarea

Teama. Superiorii presupun ca teama determina o schimbare a
performantelor. Daca oamenii simt suficienta teama, îsi vor modifica
modul de a actiona. Superiorii care folosesc aceasta abordare tind sa
se angajeze în anumite actiuni capabile sa induca sentimentul de
teama, cum ar fi periclitarea integritatii corporale, pierderea
statutului, modificarea perceptiei celorlalti sau eventuale consecinte
externe. Daca oamenii se tem suficient sau au o stare de discomfort,
se estimeaza ca vor actiona în acord cu prevederile superiorilor
pentru a elimina senzatia de teama.

Alte referate despre: motivarea personalului, motive literare, motivul singuratatii

Motivarea personalului

Teoria contemporana privind motivatia cu, probabil, cu cel mai mare
potential pentru a fi aplicata în afaceri este folosirea
încurajarilor.Utilizarea încurajarilor se bazeaza pe premiza ca un
comportament care este rasplatit, este posibil sa fie repetat, atât
timp cât nu apare un comportament punitiv, pedepsibil.Caracteristicile
folosirii încurajarilor. O "întarire", sau o"încurajare" este o
actiune care deriva direct dintr-un comportatnent particular si poate
fi o crestere a salariului, ca urmare a extinderi ivânzarilor la noi
clienti, sau o mustrare, pentru întârziere la serviciu."Întaririle"
pot lua o varietate de forme si pot fi folosite într-un numar
demoduri. O "încurajare" pozitiva este una care dezvolta dorinta
comportamentala de a obtine o recompensa. De exemplu, multi angajati
reactioneaza pozitiv la laudele, venite din mediile manageriale
superioare.Recunoasterea venita de la superiori, ca o încurajare
pentru obtinerea ...

Alte referate despre: motivarea personalului referat, motivarea personalului studiu de caz, referat motivarea personalului

Particularitati ale managementului public

Se intampla frecvent ca unele organizatii sa creasca in timp, in principal ca un raspuns la cererea politica de a satisface interesele de reprezentare, aceste dispute vor continua intrucat organizatiile administrative sunt frecvent abordate ca fiind dominate de probleme politice, accentuand astfel rolul valorilor politice in domeniul managementului public.

Alte referate despre: particularitati ale managementului public, particularitati ale managementul public din anglia olanda referat, particularitatile managementului public

Imnul - motivarea notiunii de imn

Creatie lirica in versuri in care sunt exprimate in mod direct in cuvinte solemne pretuirea fata de tara,eroi,fata de idealul unirii.

Intitulata initial “Un Rasunet”,poezia Desteapta-te Romane este strabatuta de un aer grav,procretic
Explicatia titlului:-fiind o opera lirica autorul isi exprima in mod direct propriile sentimente:
-Patrotismul>concretizat in dorinta trezirii la lupta impotriva robiei
-Mandria>pentru o decenta ilustra
Mesajul poeziei:-este concurat cu ajutorul mai multor procedeie:
Metafora “somnul cel de moarte” sugereaza inertia in fata unui destin tragic erazit romanilor de “barbarii de tirani” de aici se naste indemnul exprimat in titlu si in strofele urmatoare.
Numele imparatului TRAIAN “triunfator in lupte” ne arata a cui popor suntem urmasi.
“cum stau ca brazii in munte batrini sute de mii” si enumeratia ...

Alte referate despre: imnu lui stefan cel mare motivare k este imn, imnul romaniei dem de imn, demonstrati ca imn pentru soare este imn

Functii periodice

Functia cotangenta
Functia cotangenta este o functie periodica de perioada kπ
ctg(α+kπ)=ctgα unde oricare α apartine lui R|{kπ| k apartine lui Z}

Sper ca referatul facut indeplineste conditile cerute de dumneavoastra si totodata am o provocare ,si anume va cer sa aprobati sau sa dezaprobati urmatoarea afirmatie: “daca f(x)este o functie periodica si g(x)nu este periodica atunci g(f(x))este periodica si f(g(x))nu este periodica.”

Alte referate despre: functii periodice, functie periodica, functia periodica

Functia de antrenare

Satisfactia este starea de multumire incercata cand o dorinta este satisfacuta. Motivatia constituie suportul angajarii in cursa spre un rezultat, iar satisfactia este legata de rezultatul deja obtinut. Diferenta dintre cele doua explica de ce un individ poate avea o satisfactie inalta in munca si o redusa motivatie pentru ea sau invers.
Prin numeroase incercari de analiza si sistematizare a nevoilor au luat nastere principalele teorii asupra motivatiei.

Alte referate despre: functia de antrenare, functia de antrenare a managementului, functia de antrenare motivare

Functia de relatie si sistemele implicate in realizarea ei

Functia de relatie si sistemele implicate in realizarea ei includ sensibilitatea şi mişcarea. Sensibilitatea este corelată cu activitatea sistemului nervos şi a analizatorilor, precum şi cu activitatea glandelor endocrine. Mişcarea este corelată cu activitatea sistemului muscular şi osos. Functia de relatie si sistemele implicate in realizarea ei

Alte referate despre: functia de relatie si sistemele implicate in realizarea ei, functia de relatie si sistemele implicite in realizarea ei, sisteme implicate in realizarea functiei de relatie

Functii financiare

PMT (rata_dobanda, reper, vp, vv, tip)
Functia PMT calculeazt suma care trebuie achitatt periodic pentru un împrumut/ economie, dact se indict dobânda, numtrul perioadelor de platt (reper)
Argumentele functiei au aceeati semnificatie ca ti în functiile precedente.
Pentru a determina suma totalt de plttit pe durata împrumutului se înmultette valoarea returnatt de functia PMT cu numtrul de perioade.

Alte referate despre: functii financiare excel, functii financiare, functii financiare in excel

Comentarea motivelor poetice din poezia Oda in mediul antic

Sentimentul fragil, emotiv zdruncină echilibrul sufletesc, metafora „moartea nepăsătoare” este provocată de suferinţa ce amplifică durerea, evidenţiind lirismul tulburător, elegiac. Astfel, neîmplinit prin marile sale aspiraţii spre absolut, apare dorinţa de a se salva prin moarte.

Alte referate despre: motive poetice in poezia oda, teme si motive in poezia oda in mediul antic, motive literare in poezia oda in metru antic

Functia publica parlamentara

In general, prin functie publica se intelege situatia juridica a persoanei fizice - investita legal cu atributii in realizarea competentei unei autoritati publice - ce consta in ansamblul dreptu-rilor si obligatiilor care formeaza continutul juridic complex intre persoana fizica respectiva si organul care a investit-oLegea nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici contine o definitie legala a functiei publice, cu valoare normativa. Potrivit art.3 alin.1 din Legea nr.188/1999, functia publica reprezinta ansamblul atributiilor si responsabilitatilor stabilite de autoritatea sau institutia publica, in temeiul legii, in scopul realizarii competentelor sale.

Alte referate despre: functia publica europeana, functia publica comunitara, functia publica
Referate afisate : 17
Medie note: 8.33 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles