Functiile impozitului pe profit

Impozitul pe profit

In octombrie 1996, Consiliul a aprobat un Standard revizuit, IAS 12 (revizuit 1996), Impozitul pe profit, care inlocuia IAS 12 (reformulat 1994), Contabilitatea impozitului pe profit. Standardul revizuit a intrat in vigoare pentru situatiile financiare aferente perioadelor incepand de la 1 ianuarie 1998. In mai 1999, IAS 10 (revizuit 1999), Evenimente ulterioare datei bilantului a modificat paragraful 88. Texul modificat a intrat in vigoare pentru situatiile financiare aferente perioadelor cu incepere de la 1 ianuarie 2000.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 29kb
Downloads: 3
Materia: Economie

Impozitul pe profit

Impozitul pe profit este un impozit personal iar în cadrul reformei fiscale din România , impozitul pe profit ocupă un rol imortant atât în prisma contribuţiei sale la formarea veniturilor bugetare cât şi prin influenţarea activităţilor generatoare de profit.

Alte referate despre: calculul impozitului pe profit, impozitul pe profit, impozit pe profit

Metodologia de control pt impozite directe

Metodologia de control pt impozite directe Profitul impozabil se determină ca diferenţă între veniturile totale încasate din activitatea de bază precum şi din alte activităţi şi cheltuieli totale, corespunzătoare activităţii desfăşurate . În cadrul acestor venituri şi cheltuieli se va verifica: dacă au fost înregistrate toate veniturile aferente perioadei corespunzătoare activităţii desfăşurate; dacă cheltuielile care s-au scăzut din venituri în vederea determinării profitului impozabil au fost următoarele: cheltuieli aferente activităţii desfăşurate corespunzător veniturilor încasate; taxa pentru folosirea terenurilor; taxa asupra mijloacelor de transport cu acţiune mecanică şi pe apă, înmatriculate potrivit legii; Metodologia de control pt impozite directe Cheltuieli cu pregătirea şi perfecţionarea profesională; sume plătite pentru contractele de cercetare ce au ca obiect programe prioritare de interes naţional, fundamentarea strategiilor ...

Alte referate despre: metodologia de control pt impozite directe62ae6 doc, control fiscal privind impozitele directe, controlul fiscal al impozitelor directe

Profitul

Profitul Partea de profit ce se obtine ca venit peste costul de productie indiferent daca acest venit este produs al unor factori de productie inchiriati sau ca urmare a jocului concurentei pe piata, reprezinta profitul supranormal sau economic. in timp ce, profitul contabil reprezinta excedentul de venit net peste costul contabil, profitul economic reprezinta diferenta dintre venitul total al firmei si costurile de oportunitate ale tuturor intrarilor (factorilor) utilizate de aceasta intr-o perioada de timp. Adesea, teoria generala a profitului are in vedere acest tip de profit. Profitul normal, indiferent daca se investeste in factori de productie care intra in proprietatea intreprinzatorului sau agentului economic, in general are aceeasi natura, este consumat ca venit personal de catre acesta, facind parte din profitul total, dar intrind in costul de productie la fel ca orice cost.

Alte referate despre: profitul, profit, calcul impozit pe profit

Impozit pe venit global

Impozit pe venit global
Plata impozitelor reglementate prin O.G. nr 70/1994, se face in lei. Plata impozitului pe profit nu suspenda obligatia platitorului de a depune declaratia privind calculul impozitului pe profit. Pentru neplata la termen a impozitului pe profit se datoreaza majorari de intarziere, potrivit O.G. 11/1996 privind executarea creantelor bugetare, aprobata si modificata prin Legea 108/1996, cu modificarile ulterioare. Constatarea, controlul, urmarirea si incasarea impozitelor, precum si a majorarilor de intarziere aferente, se efectueaza de organele fiscale din subordinea D.G.F.P.C.F.S judetene si a municipiului Bucuresti.

Alte referate despre: impozitul pe venitul global, impozit pe venit global, impozitul pe venit global

Incidenta impozitului

a)P1>P0;Q1 Q0;
b)Guvernul suportă costul programului de creştere a producţiei egal cu suprafaţa haşurată(Q1*S);
c)pentru a produce cantitatea suplimentară de la Q0 la Q1, unutăţile beneficiare de subvenţii vor atrage factori de producţie variabili al căror echivalent este exprimat de suprafaţa sură.

Alte referate despre: incidenta impozitelor, incidenta impozitelor indirecte asupra preturilor, incidenta impozitului

Taxele si impozitele indirecte din Romania

Impozitele indirecte sînt vărsate la bugetul de stat, de regulă, de către industriaşi, comercianţi etc., însă sînt suportate de către consumatori, deoarece se includ în preţul de vânzare al mărfurilor. Drept urmare, impozitele indirecte nu afectează veniturile nominale, ci numai pe cele reale, micşorând puterea de cumpărare.

Alte referate despre: taxe si impozite indirecte, taxe si impozite indirecte in romania, taxe vamale impozite indirecte

Impozitele indirecte

Unitatea de impunere se foloseste pentru exprimarea dimensiunii obiectului impozabil. Drept unitate de impunere putem intalni: unitatea monetara, metrul patrat de suprafata utila, hectarul de teren, bucata, kilogramul, litrul, etc

Alte referate despre: impozite indirecte, impozitele indirecte, impozite indirecte referat

Functia de motivare - antrenare

Modul concret in care prin comanda, managerul influenteaza actiunile celorlalti depinde atat de situatia concreta in care se gaseste cat si de trasaturile lui de caracter, de experienta pe care o are si de gradul de cunoastere al subordonatilor.

Alte referate despre: functia de motivare antrenare, functia de motivare antrenare a unei firme, functia de motivare -antrenare

Alte impozite,taxe si varsaminte asimilate

Valoarea de inventar a clădirii este valoarea de intrare a clădirii în patrimoniu, înregistrată în contabilitatea proprietarului clădirii. În cazul unei clădiri a cărei valoare a fost recuperată integral pe calea amortizării, valoarea impozabilă se reduce cu 15 %.

Alte referate despre: alte impozite taxe si varsaminte asimilate, cheltuieli cu alte impozite taxe si varsaminte asimilate, alte impozite taxe si varsaminte asimilate-atestat

Impozite si taxe

Impozitele sunt cea mai importanta resursa financiara a statului si cea mai veche, in ordinea aparitiei veniturilor publice . In acceptiune generala, impozitele reprezinta o prelevare 88888 la dispozitia statului a unei parti din veniturile sau averea persoanelor fizice sau juridice, in vederea acoperirii cheltuielilor publice . Aceasta prelevare se face in mod obligatoriu cu titlu nerambursabil si fara contraprestatie din partea statului .

Alte referate despre: impozite si taxe locale, referat impozite si taxe locale, impozite si taxe locale referat cu bibliografie

Rolul si functiile impozitelor

Astfel, de la rolul primordial de a asigura venituri statului pentru acoperirea cheltuielilor publice, s-a ajuns la utilizarea impozitului pentru obtinerea de efecte pe plan economic si social.
Functia interventionista a impozitelor se manifesta in urmatoarele directii: aceea de a incita ( investitiile, asigurarile, exportul );aceea de a inhiba ( consumul de produse daunatoare sanatatii, poluarea mediului, formarea de averi excesive );aceea de a proteja anumite ramuri, sectoare sau produse autohtone, prin intermediul taxelor vamale.

Alte referate despre: functiile impozitului, functiile impozitului pe profit, functiile impozitelor si taxelor

Fundamentarea teoretica a impozitelor

Dreptul de a introduce impozite revine organelor de stat - parlamentul, la nivelul intregii tari sau consiliilor (parlamentelor) locale la nivelul colectivitatiilor teritoriale, in virtutea suveranitatii fiscale a statului. In acest cadru, isi gaseste aplicare practica principiul incidentei generale a fiscalitatii - potrivit caruia niciun venit si nicio avere nu pot fi exonerate de la impunere.

Alte referate despre: fundamentele teoretice ale managementului, fundamentarea teoretica a procesului de integrare economica, prezentarea teoretica a impozitului pe profitul societatilor referat

Impozitul pe cladiri

a) cu 20% pentru cladirea care are o vechime de peste 50 de ani impliniti la data de 1 ianuarie a anului fiscal de referinta;b) cu 10% pentru cladirea care are o vechime cuprinsa intre 30 de ani si 50 de ani, impliniti la data de 1 ianuarie a anului fiscal de referinta.
In cazul unei cladiri utilizate ca locuinta si a carei suprafata construita desfasurata depaseste 150 m2 , valoarea impozabila a cladirii respective, determinata asa cum am aratat mai sus, se majoreaza cu cate 5% pentru fiecare 50 m2 sau fractiune din acestia.

Alte referate despre: impozitul pe cladiri, impozitul pe cladiri referat, referat impozitul pe cladiri

Impozitele

Impozite
Relaţiile fiscale pot exista numai la prezenţa legii corespunzătoare, adică în formă de relaţii de drept. Astfel, la baza asigurării organizatorice şi juridice a realizării sistemului fiscal este pusă elaborarea de către Parlament a actelor legislative corespunzătoare.

Alte referate despre: impozitul pe venit, impozite directe, impozitul pe profit referat

Functii periodice

Functia cosinus
Functia cosinus este o functie periodica de perioada 2kπ unde k apartine lui Z
cos(α+2kπ) =cosx

Alte referate despre: functii periodice, functie periodica, functia periodica

Functii financiare

PMT (rata_dobanda, reper, vp, vv, tip)
Functia PMT calculeazt suma care trebuie achitatt periodic pentru un împrumut/ economie, dact se indict dobânda, numtrul perioadelor de platt (reper)
Argumentele functiei au aceeati semnificatie ca ti în functiile precedente.
Pentru a determina suma totalt de plttit pe durata împrumutului se înmultette valoarea returnatt de functia PMT cu numtrul de perioade.

Alte referate despre: functii financiare excel, functii financiare, functii financiare in excel

Impozitele si taxele publice, raportul juridic obligational fiscal

2.suportatorul impozitului - destinatarul nu este persoana care suportă efectiv impozitul. De exemplu pentru TVA, suportatorul este consumatorul, iar cel ce plăteşte este societatea comercială (producătoare/distribuitoare)
3.obiectul impunerii prezintă materia supusă impunerii - aceasta este pentru impozitele directe, venitul sau profitul, iar pentru impozitele indirecte, preţul produsului ce face obiectul vânzării, tarfiul serviciului prestat, preţul bunului importat sau exportat, după caz.
4.sursa impozitului explică din ce anume se plăteşte impozitul, salariu, profit etc., de exemplu în cazul impozitelor pe venit, obiectul coincide cu sursa; în cazul impozitelor pe avere, impozitul se plăteşte din venitul realizat de pe urma averii.

Alte referate despre: raportul juridic obligational impozite si taxe referat, raportul juridic obligational, continutul raportului juridic procedural fiscal
Referate afisate : 19
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles