Galaxia calea lactee

Originea Universului

Aceasta constatare demonstreaza ca universul se dilata si reprezinta una dintre descoperirile importante ale secolului 20.Dilatarea universului, care a inceput o data cu Big Bang, reprezinta o caracteristica generala a Universului si ea face ca acesta sa nu fie static. Atractia gravitationala dintre galaxii ar face ca ele sa se adune laolalta, daca nu s-ar indeparta unele de altele.

Dilatarea Universului nu inseamna ca are loc dilatarea Pamantului, a Soarelui, a galaxiei Calea Lactee. Ea arata ca are loc dilatarea spatiului si ca se mareste spatiul dintre ele. Acest fenomen, expansiunea Universului, poate fi exemplificat cu ajutorul unui balon de cauciuc, pe care se reprezinta cateva puncte. Prin umflarea balonului, va creste distanta dintre puncte. Universul e reprezentat de balon. Nu exista spatiu fundamental in care se dilata Universul. Universul contine tot spatiul existent.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 19kb
Downloads: 0
Materia: Astronomie

Istoria universului solar

Atmosfera solara este compusa din:
Fotosfera se gaseste la baza atmosferei si are temperaturi de aproape 6000ºC. intreaga lumina a Soarelui provine de la acest invelis de grosime mai mica de 300 km. Vazuta de la distanta ea se prezinta ca o retea de “granule” (bule de gaz de marimi foarte mari ce apar, se modifica si dispar in aproiximativ 10 minute) aflate in permanenta miscare.

Alte referate despre: istoria universului solar, universul solar, istoria universului

Universul Enigmatic

Distantele aparente (unghiul intre directiile in care vedem cele doau stele) intre componentele sistemelor duble sau multiple variaza de la cateva zeci de " pana la mai putin de 0.5". Pentru ca vorbim de astrofotografîe, e bine de stiut ca putini amatori fotografiaza variabile la momentul actual, desi fotometria fotografîca (estimarea stralucirii folosind imagini pe fîlm sau placa fotorgafica) este un subiect destul de interesant. Nici stelele duble nu sunt un subiect prea fotograflat, atat din cauza separarii mici intre componente, cat si din cauza ca arata mult mai bine prin telescop decat pe fotografie.

Alte referate despre: universul enigmatic, univers enigmatic, ppt universul enigmatic al chimiei

Inceputurile Universului

Totusi ideea lui Copernic era inca departe de realitate, deoarece el considera ca Soarele este centrul intregului Univers. Modelul lui a predominat insa pana in epoca moderna, pana la inventarea fotografiei si a marilor telescoape. Abia in prima jumatate a secolului XX marile intrumente astronomice au aratat ca unele "stele neclare", numite de astronomi "nebuloase", nu sunt doar niste nori de gaz in apropierea noastra, in Sistemul Solar, ci reprezinta galaxii, vaste aglomerari de stele, aflate la distante uriase de Pamant.

Soarele, Pamantul si planetele celelalte, impreuna cu stelele vizibile si inca multe altele ce nu pot fi vazute de ochiul liber, fac si ele parte dintr-o astfel de galaxie, galaxia noastra. Vazuta de undeva, din mare departare, ea are forma de disc, cu o usoara umflatura in centru. Deoarece Sistemul Solar este situat in planul de simetrie al discului, acesta poate fi vazut in serile senine sub forma unei benzi luminoase care brazdeaza cerul, banda numita Calea ...

Alte referate despre: inceputurile universului, referat inceputurile universului, inceputurile universului in powerpoint

Universul Enigmatic

Universul Enigmatic
În general, se poate spune ca Universul este format din stele si vid. Dar stelele nu sunt raspindite in spatiu la intimplare, ci sun grupate in insule enorme de stele, Galaxiile.Stelele pe care le vedem noaptea pe cer ca si soarele apartin galaxiei noastre, a sistemului Caii Lactee.

Alte referate despre: universul, universul si sistemul solar, dictionarul este un univers in ordine alfabetica

Radioastronomia

În medie , 77% din energia radiaţiei electromagnetice solare interceptate de sisemul Pământ-atmosfera reprezinta energia radiaţiei reflectate la niveleul superior al atmosferei iar restul receptionată la suprafaţa Pământului . La Pământ ajung numai radiaţiile care nu sunt absorbite sau reflectate de atmosfera Pământului . Radiatiile care ajung pe Pământ se situează în domeniile de frecvenţă care constitiue “ferestrele atmosferei” .

Alte referate despre: radioastronomia, radiolocatia si radioastronomia, radioastronomia referat

Universul si Sistemul solar

Universul si Sistemul solar
Fiecare din aceste planete au o miscare de rotatie in jurul propriei axe si o miscare de revolutie in jurul Soarelui. Primele 4 planete poarta denumirea de planete teluride deoarece contin in alcatuirea lor metale si diferite gaze, iar celelalte planete sunt alcatuite doar din gaze.Alcatuirea Soarelui in componenta acestuia intra 2 gaze, hidrogen si heliu.Gazele aflate la presiuni si temperaturi foarte ridicate 12000°C intra intr-o reactie termodinamica si produce energie.

Alte referate despre: universul si sistemul solar referat, referat universul si sistemul solar, legatura dintre evolutia universului a sistemului solar si a terrei

Universul

Exista ele cu adevarat? Este imposibil de vazut o gaura neagra direct deoarece nici chiar lumina nu poate scapa.Cu toate acestea exista mitive sa credem ca ele exista.

Alte referate despre: universul poetic arghezian, universul referat, planetele universului

Tehnici de cercetare sociologica

În fine, al treilea grup de întrebari se concentreaza asupra studiului personalitaţii şi a raporturilor individ-societate: „Ce tipuri de barbaţi şi femei predomina în aceasta societate şi în aceasta perioada? şi ce tipuri vor predomina în viitor? Cum sunt ele selectate şi formate, emancipate şi reprimate, senzibilizate şi opacizate? Ce tipuri de natura umana se reveleaza în conduita şi caracter în aceasta societate, în aceasta
perioada? şi ce semnificaţie are pentru natura umana fiecare dintre trasaturile societaţii pe care le examinam?” (Mills,1959/1975, 35-35).

Alte referate despre: metode si tehnici de cercetare sociologica, tehnici de cercetare sociologica, referat metode si tehnici de cercetare sociologica

Geneza mediului inconjurator

Cum s-a creat pamantul in jurul Soarelui - aceasta explica stiinta contemporana. Moise stia mai multe despre istoria Terrei nu si a celorlalte galaxii care au evoluat din Big-Bang. Faptul ca deasupra pamantului era intuneric, aceasta inseamna ca pamantul abia se crease, sau in acest timp se forma, era un amestec de materie si de gaze, nu se putea delimita o atmosfera, iar privit din spatiu firesc ca era scufundat in intuneric. Moise mai explica ca acest intuneric era situat deasupra adancului acoperit cu ape. Aici ar exista mai multe interpretari: pentru Moise nu erau cunoscute clar cele trei stari de agregare ale substantei, deci nu putem sti ce a numit el apa.

Alte referate despre: geneza mediului inconjurator, mediul inconjurator, poluarea mediului inconjurator

Mituri etiologice in Vechiul Testament

Un exemplu al aparitiei leprei in Vechiul Testament este mentionat in cazul lui Mariam si Aaron atunci cand acestia pacatuiesc vorbind impotriva lui Moise . Astfel Dumnezeu ii pedepseste pe cei doi pentru marturisirea stramba impotriva aproapelui :

„Si s’a aprins mania Domnului asupra lor’ El a plecat , a plecat si norul de deasupra cortului, si iata ca Mariam era leproasa, [alba] cum e zapada.”

Alte referate despre: vechiul testament, referat vechiul testament, numele lui dumnezeu in vechiul testament

Galaxia noastra

Fata de stelele din veninatate, Soarele se deplaseaza in directia constelatiei Hercules, acest loc fiind numit apexul solar.
In regiunea unde se afla situat Soarele, se cunosc pozitiile exacte (in spatiu) a peste 100.000 de stele. Pe o raza de 10 ani lumina se afla 12 stele. Sapte din cele 12 stele sunt pitice rosii. Doar stelele Sirius A si alpha Centauri A sunt mai mari decat Soarele.
Cea mai apropiata stea se afla la 4,3 ani lumina si se numeste Proxima Centauri.

Alte referate despre: galaxia noastra, varsta galaxiei noastre, galaxia noastra referat

Soarele in galaxie

Exceptia este la Ecuator unde ziua totdeauna este egala cu noaptea, Soarele rasare la est si apune la vest. Acest lucru i-a facut pe oameni sa presupuna ca soarele nu ocupa o pozitie bine determinata pe bolta cerului, cum o fac stelele, ci se misca pe ea. Intr-adevar, privind cerul instelat imediat dupa apusul Soarelui, in diferite timpuri ale anului, vechii astronomi s-au convins ca Soarele se misca printre stele de la apus la rasarit, si ca in fiecare an el repeta acest drum numit ecliptica.

Modelul de baza al structurii si functionarii unei stele se face in baza Soarelui, steaua cea mai bine studiat. Analiza spectroscopica a razelor solare ne permite sa descriem in detalii componenta, structura si evolutia Soarelui. Pe astrul zilei se gasesc toate elementele chimice existente pe Pamant, chiar si aurul ,,inrudit” cu Soarele. Din cauza temperaturii extrem de inalte, substanta nu se poate afla pe el in stare solida sau lichida, ci numai in stare de plasma incandescenta ...

Alte referate despre: soarele in galaxie, soarele si galaxia, apus de soare in galaxie

Telescopul

Acestea folosesc o lentilă de sticlă pentru a forma imaginea
în focar . Lentila este convexă iar puterea de a aduna razele de lumină a unui astfel de telescop este proporţională cu mărimea obiectivului . Aceste telescoape sunt împiedicate de aberaţii cromatice care cauzează venirea fiecărei culori într-un focar diferit pentru că fiecare culoare are propriul său unghi de refracţie . Aberaţia cromatică face ca imaginea unei stele sau planete să fie înconjurată de cercuri de diferite culori.
O altă limitare fundamentală a acestor telescoape este faptul că lentilele cu diametre mai mari de 1 metru sunt impractice deoarece cântăresc mai mult de jumătate de tonă şi se prăbuşesc sub propria lor greutate . Acestea nu pot fi sprijinite de dedesupt ca oglinzile .

Alte referate despre: telescopul, telescopul lui galileo, telescop

Pamantul

Dupa cum bine stiti, galaxia noastra are forma unei spirale uriase. Bratele acestei spirale sunt contin pe langa altele si materie interstelara, nebuloasa si stele tinere ce iau nastere din aceasta materie. Pe de alta parte centrul galaxiei este format din stele batrane concentrate in grupuri cu forma sferica. Galaxia noastra are aproximativ 200 astfel de grupuri dintre care cunoscute nu sunt decat 150. Aceste grupuri sunt concentrate in special in centrul galactic. Dupa aparenta lor distributie pe cer, astronomul Harlow Shapley a ajuns la concluzia ca centrul galaxiei se gaseste ceva mai departe de noi decat se credea pana acum. Astfel, sistemul nostru solar este situat la 20 ani lumina deasupra planului ecuatorial de simetrie si la 28000 ani lumina de centrul galactic.        

Alte referate despre: ziua pamantului, importanta zapezii pentru pamant si plante, ocolul pamantului in 80 de zile

Eminescu si luna

Dicţionarul explicativ al limbii române oferă o altă perspectivă asupra lunii, una ştiinţifică: aceasta este definită ca “astru, satelit al pământului, care se învârteşte în jurul acestuia şi care îl luminează în timpul nopţii.”

Alte referate despre: luna iese dintre codri de mihai eminescu motivul lunii, eminescu si luna, mihai eminescu motivul lunii

Spatiul galactic cu 6 dimensiuni

Mai departe spatiul galactic cu 6 dimensiuni depinde de aportul Dv. la demonstrarea şi dezvoltarea acestui text-ipoteză pentruca generaţiile următoare să studieze lumea altfel decum am avut ocazia noi, avînd la dispoziţie filozofii ale căror origini se pierd în negura vremurilor în care nici măcar nu se cunoşteau memoriile calculatoarelor din zilele noastre, dar şi pentru ca Civilizaţia Noastră avînd la dispoziţie această nouă viziune să descopere forme energetice superioare fără consum de combustibili clasici, forme mobile bazate pe teoria “locurilor geometrice gravitaţionale, trapulsia” (OZN), forme statice cum ar fi cele din “teoria lentilelor atmosferice”, (un fenomen asemănător cu efectul de seră dar de această dată fără poluare, care să ţină constantă temperatura la sol), dinamice cum ar fi cele din “teoria vârtejurilor ionosferice” (ca Tuburile Heavisaide, vizibile parţial în “picioarele uraganelor”, adevărate “hoarne atmosferice”, ...

Alte referate despre: spatiul galactic cu 6 dimensiuni, spatiul galactic cu 6 dimensiuni poze, spatiul galactic cu sase dimensiuni

Soarele

Prima care se descompune este pata mare de la coada, cea din frunte mentinandu-se de 4 ori mai mult. Un nou ciclu al petelor, cu pata din frunte de aceeasi polaritate, incepe peste aproximativ 22 de ani. Aceste cicluri pot fi calculate usor atat dupa frecventa aurorelor polare, cat si dupa ritmul de crestere a inelelor copacilor.

Alte referate despre: apus de soare, apus de soare rezumat, soarele

Universul

Sistemul solar face parte din Galaxia numita Calea Lactee,o galaxie in forma de spirala cu un diametru de 100 000 ani lumina fata de o grosime de 1000-2000 ani lumina. Galaxia noastra este de tipul Sc sau SAB dupa parerile unor astronomi. Galaxia noastra nu este singura galaxie ,cunoscandu-se in prezent zeci de milioane de galaxii.

In sistemul solar sunt planete de dimensiuni diferite: Mercur, Venus, Marte, Jupiter,Saturn,Uranus,Pluto,Terra.
Mercur:este cea mai apropiata planeta de soare,este si cea mai mica dintre planete.
Venus:este cel mai stralucitor corp ceresc dupa Soare si Luna.Venus poate fi vazuta seara la apus si dimineata la rasarit.
Marte este dupa Luna prima vecina a Pamantului.La fel ca si Luna este cel mai cercetat corp ceresc.
Jupiter este cea mai mare planeta a sistemului solar.
Saturn se evidentiaza prin mii de inele si prin cei 18 sateliti ai sai.
Uranus are atmosfera alcatuita din metan.
Neptun:de cand a fost descoperita si pana azi,inca ...

Alte referate despre: referat despre univers, m eminescu universul poetic, evolutia universului si a terei - 22k -
Referate afisate : 19
Medie note: 8.67 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles