Galaxia noastra

Galaxia noastra

Cea mai stralucitoare parte a Caii Lactee se proiecteaza in constelatia Sagittarius (Sagetatorul). Acolo se afla centrul galaxiei.

Virsta Galaxiei

Ultimele studii arata ca galaxia noastra are varsta de 13,6 miliarde de ani. Asta arata ca este aproape la fel de batrana ca si universul.

Structura Galaxiei

Galaxia noastra are o forma de galaxia spirala barata.
Initial s-a crezut ca este o spirala normala, dar incepand cu 1980 tot mai multe observatii aratau ca in centrul galaxiei se afla o bara de stele rosii, foarte batrane. Confirmarea a venit in 2005, cand telescopul spatial Spitzer a observat aceasta bara in centrul galaxiei.

Stelele sunt dispuse in galaxiei in doua moduri: stelele tinere stau in planul galaxiei (discul galactic), iar cele batrane in haloul galactic, ce inconjoara centrul galaxiei.

In centrul galaxiei se afla un obiect compact foarte masiv (probabil o gaura neagra supermasiva).
In jurul centrului galactic se desfasoara patru brate spirale mari, ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 210kb
Downloads: 19
Materia: Geografie

Pamantul

Incepand cu prima secunda dupa Big-Bang, materia - sub forma de neutroni si protoni - era foarte fierbinte si densa. Pe masura ce expansiunea universului se derula, temperatura a inceput sa scada si aceste particule s-au sintetizat in elemente luminoase. Elementele mai grele, din care in mare parte suntem alcatuiti, s-au format mai tarziu in interiorul stelelor si s-au imprastiat apoi in univers in urma exploziilor acestora.        

Alte referate despre: ziua pamantului, importanta zapezii pentru pamant si plante, ocolul pamantului in 80 de zile

Misterele Universului

Universul continua sa evolueze.In viitorul apropiat vor avea loc explozii violente ce vor avea ca si consecinte schimbarea locurilor unor planete sau galaxii in univers,aparitia unor gauri negre noi si a unor noi tipuri de stele.

Alte referate despre: misterele universului, referat misterele universului, misterele universului referat

Soarele in galaxie

Situat in apropierea planului galactic, putin deasupra lui, Soarele se afla in bratul Orionului la o distanta de circa 30000 de ani-lumina de centrul Galaxiei. El are o pozitie avantajoasa in Galaxie – se afla intr-o „suburbie” linistita a acestuia, in care a putut sa apara viata, inclusiv cititorul acestei carti.

Alte referate despre: soarele in galaxie, soarele si galaxia, apus de soare in galaxie

Ghetarul Antarctic

Ziua Mondiala a Apei si Ziua Mondiala a Meteorologiei capata astazi o semnificatie deosebita in conditiile in care schimbarile climaterice si problemele aprovizionarii cu apa au ajuns sa ingrijoreze pe fiecare dintre noi. Apa si asigurarea ei ridica probleme de importanta strategica, de mare complexitate, in timpurile noastre. Aceasta problema retine atentia comunitatii internationale care o califica drept una din cheile dezvoltarii umane durabile.In zilele noastre penuria de apa la scara planetara s-a accentuat.

Alte referate despre: ghetari antarctica, denumirea ghetarilor antarcticii, ghetarul antarctic cercetatorile glaciologice

Universul

Sistemul solar face parte din Galaxia numita Calea Lactee,o galaxie in forma de spirala cu un diametru de 100 000 ani lumina fata de o grosime de 1000-2000 ani lumina. Galaxia noastra este de tipul Sc sau SAB dupa parerile unor astronomi. Galaxia noastra nu este singura galaxie ,cunoscandu-se in prezent zeci de milioane de galaxii.

In sistemul solar sunt planete de dimensiuni diferite: Mercur, Venus, Marte, Jupiter,Saturn,Uranus,Pluto,Terra.
Mercur:este cea mai apropiata planeta de soare,este si cea mai mica dintre planete.
Venus:este cel mai stralucitor corp ceresc dupa Soare si Luna.Venus poate fi vazuta seara la apus si dimineata la rasarit.
Marte este dupa Luna prima vecina a Pamantului.La fel ca si Luna este cel mai cercetat corp ceresc.
Jupiter este cea mai mare planeta a sistemului solar.
Saturn se evidentiaza prin mii de inele si prin cei 18 sateliti ai sai.
Uranus are atmosfera alcatuita din metan.
Neptun:de cand a fost descoperita si pana azi,inca ...

Alte referate despre: universul, universul si sistemul solar, dictionarul este un univers in ordine alfabetica

Universul

Numãrul stelelor este foarte mare. Ceea ce cuprindem cu privirea este numai o micã parte din mulţimea stelelor care alcãtuiesc Universul. Stelele vãzute de noi sunt şi cele mai apropiate de planeta Pãmant.
Constelaţiile. Grupãrile mici de stele alcãtuiesc constelaţii. Oamenii le-au denumit dupã conturul lor, asemãnãtor unor obiecte (Carul Mare, Carul Mic, Balanţã), animale (Leul, Taurul, Peştii, Berbecul, Cainele Mare, Cainele Mic) sau personajele mitologice (Andromeda, Perseu, Hercule, Casiopeea).

Alte referate despre: universul poetic arghezian, universul referat, planetele universului

Universul si Sistemul Solar

În imagine se observă cometa Shoemaker-Levy 9 prăbuşindu-se pe Jupiter. Dacă oricare din acele fragmente s-ar fi prăbuşit pe Pământ, ar fi dus la dispariţia vieţii.

Alte referate despre: universul si sistemul solar referat, referat universul si sistemul solar, legatura dintre evolutia universului a sistemului solar si a terrei

Originea si evolutia Universului

Uneori nucleul supernovelor se prabuseste cu o forta atat de mare incat materia dispare complet . Ce ramane este doar un spatiu cu gravitatie imensa . Puterea ei este atat de mare incat nimic nu-i poate scapa , nici razele de lumina . Aceste spatii se numesc Gauri Negre .
Din cauza naturii lor , gaurile negre nu sunt vizibile dar astronomii cred ca au reusit sa localizeze cateva exemplare . Se cauta stele duble sau multiple cu emisii puterni-
ce de radiatii X (Roentgen) . Se presupune ca materia se scurge din stea in gaura neagra pe o orbita in forma de spirala . Fenomenul s-a detectat de exemplu in consteletia Cygnus
(Lebada) , care poarta numele de Cygnus X-1 . Unii oameni de stiinta cred si in existenta
golurilor ``albe`` . Se crede ca acestea sunt locuri de unde materia iese spre a incepe o viata noua .
In Univers exista si alte corpuri ceresti misterioase , de exemplu cuasarii . Acestia
par a fi centrii foarte luminosi ai unei galaxii . Unii dintre ...

Alte referate despre: originea si evolutia universului, referat teori legate de originea si evolutia universului, referate despre teorii privin originea si evolutia universului

Big Bang

Din acest moment exista impreuna atat protonii si neutronii cat si electronii, deci sunt asigurate toate conditiile propice pentru forma atomii. Materia era alcatuita la o secunda dupa explozie din electroni si protoni, cu antiparticulele lor, dar si din neutroni. Tot la o secunda de la marea explozie, Universul s-a extins, jungand la o marime comparabila cu cea a Sistemului nostru Solar. Reactia de fuziune nucleara s-a realizat dupa aproximativ 100 de sec de la marea explozie cand s-au format primii atomi, cei de H si de He prin unirea protonilor cu neutronii, care se gasesc pretutindeni in Univers.

Alte referate despre: teoria big bang, big bang, big bang referat

Generare si degenerare in Galaxia noastra

În sistemele neconvenţionale de referinţă sau scările ipotetice de raportare dimensională a realităţilor văzute şi nevăzute, cunoscute şi necunoscute pe care vi le supunem atenţiei, parametrii dimensionali ai modelelor materiale şi ondulatorii osciliează între anumite limite specifice.

Alte referate despre: generare si degenerare in galaxia noastra, vechimea sistemului plenetar si degenerarea in galaxia noastra, galaxia noastra

Galaxia

Kant a presupus de asemenea ca unele din nebuloasele vizibile pe cerul noptii ar fi galaxii separate.Spre sfarsitul secolului al XVIII-lea, Charles Messier a intocmit un catalog continand cele mai stralucitoare 109 nebuloase, urmat mai apoi de un catalog de 5000 de nebuloase, creat de William Herschel. In 1845, Lord Rosse a construit un telescop nou si a fost capabil sa distinga intre nebuloasele eliptice si cele in spirala.

Alte referate despre: galaxia calea lactee, galaxia, varsta galaxiei noastre

Tineri si Europa - speranta noastra

Tineri activi pe plan local, regional, naţional dar si european, pot juca un rol deosebit în stimularea unei adevărate dezbateri, promovând cetăţenia europeanã activã şi identitatea europeanã. Mulţi dintre ei reuşesc sã facă acest lucru prin intermediul organizaţiilor de tineret sau a organizaţiilor neguvernamentale, reuşind sã reprezinte pânã şi grupurile cele mai marginalizate sau cele excluse. Deşi tinerii reprezintã aproximativ o treime din populaţia europeanã cu drept de vot, ei nu sunt reprezentaţi corespunzãtor în mecanismul de adoptare a deciziilor.

Alte referate despre: tinerii si europa-speranta noastra, munti tineri din europa, tinerii si europa

Razboiul si datoria noastra de Barbu Stefanescu Delavrancea

Argumentarea sau demonstraţia este a patra parte din conţinutul discursului oratoric al lui Barbu Ştefănescu Delavrancea. Autorul crede că Unirea mult dorită se va realiza pentru că “moldovenii, ardelenii şi muntenii … sunt acelaşi neam din aceeaşi tulpină”, dar ei sunt “o fiinţă pe care Carpaţii nu o despart, ci o întregesc.”

Alte referate despre: razboiul si datoria noastra de barbu stefanescu delavrancea, razboiul si datoria noastra de barbu stefanescu delavrancea idei, opini despre razboiul si datoria noastra de barbu stefanescu

Echilibrarea energiei noastre emotionale

Se pare ca totul se intampla dintr-odata, in situatii legate de relatii, finante, prietenii, alegeri de viata, credinte, frici: toate vin in linia intai. Nimeni nu este scutit. Fiecare trebuie sa se confrunte cu ceea ce nu a dorit sau nu a putut sa analizeze si sa vindece inainte. Acum este vremea ca ei sa faca munca pe care noi am facut-o de ani de zile. Iar noi ne aflam aici, cu cunoasterea si intelepciunea capabile sa ii ajute. Stim ca ei pot trece prin asta, asa cum am facut-o si noi.

Alte referate despre: echilibrul mecanic si energia potentiala, referat energia electrica im viata noastra tehnologie, energia electrica in viata noastra

Politica externa a Frantei de la intemeiere pana in zilele noastre

Din cauza acestiu război al doilea imperiu a fost răsturnat pe data de 4 septembrie 1870. Mai apoi in ţară se desfăşoară lupta pentru republică, care a fost proclamată în 1875. În acest timp Franţa participă la împărţirea lumii lânga marile puteri, acaparând multe colonii. In 1893 Franţa a semnat un tratat de ajutor reciproc, apoi în 1904 - Antanta cu Anglia .

Alte referate despre: politica externa a frantei de la intemeiere pana in zilele noastre, politica externa a frantei, politica externa a frantei in perioada postbelica

Evolutia asigurarilor pe plan mondial si in tara noastra

Dezvoltarea asigurarilor este foarte strans legata de dezvoltarea transporturilor pe mare si cu deosebire a asigurarilor maritime, care au influentat toate celelalte asigurari.Asigurarile maritime s-au nascut in Italia, si anume la Roma. In timpul Evului Mediu, asigurarile maritime s-au dezvoltat in toate orasele italiene. Nici un transport maritime nu se facea fara sa fie asigurat.

In politele de asigurare din 1385 si 1397 sunt mentionate urmatoarele riscuri: calamitatile naturii, riscurile marii, incendiu, aruncare a incarcaturii peste bordul navei, confiscare de autoritati locale, represalii, alte obstacole.Unul dintre primele centre comerciale care a practicat asigurarile maritime a fost orasul Burges (care a practicat comertul cu lana).In anul 1310 s-a infiintat Camera de Asigurari la care comerciantii puteau sa-si asigure marfurile pentru toate riscurile.

Alte referate despre: evolutia asigurarilor pe plan mondial si in tara noastra, avolutia asigurarilor pe plan mondial si in tara noastra, evolutia asigurarilor pe plan mondial

Aerul din casa noastra

Structura optima a aerului respirabil trebuie sa prezinte o anumita compozitie, umiditate, temperatura, viteza si rata de schimb. Alterarea acestora, cunoscuta sub denumirea de poluare, genereaza un aer impropriu pentru o respiratie sanatoasa si un confort necorespunzator. Care sunt amenintarile si ce poate fi facut? Astazi, ne raspunde un expert in probleme de constructii, ing. Nicolae Nitulescu, de la INCON.

Alte referate despre: goga casa noastra, terra casa noastra, casa noastra octavian goga

Mircea Moraru - Povara bunatatii noastre

Marea tragedie a lui Mircea Moraru constă în faptul că este „vărsat” dintr-o categorie socială în alta, din plugar ajunge intelectual, e printre intelectulii de la sat din prima generaţie, care nu aveau încă formate normele lor de conduită şi de muncă cu oamenii Mircea care aidoma lui Cărăbuş în toate situaţiile vieţii avea un fel refractar faţă de sine şi de toate cele din jur, un pic de zemflea şi de ironie, ce-i ajutau permanent să judece treaz ce se întîmpla cu el. Mircea rămînea pe poziţia ostaşului de partea căruia este adevărul istoric şi biruinţa, el şi prin gest şi prin vorbă în fond parodiază felul care întruchipează prin sine esenţialul general.

Alte referate despre: mircea moraru povara bunatatii noastre, mircea moraru - povara bunatatii noastre, mircea moraru-povara bunatatii noastre
Referate afisate : 19
Medie note: 7.90 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles