Galileo galilei referat fizica

Galileo Galilei-legea dinamicii

Galileo Galilei:A trebuit ca pe scena lumii stiintifice sã aparã Galileo Galilei, care, abandonând consideratiile etice si metafiziceale unui Giordano Bruno în sprijinul heliocentrismului, sã furnizeze într-un limbaj colorat si larg, accesibil publicului, argumente din fizicã, date de observatie si probe experimentale irecuzabile în favoarea teoriei copernicane, pentru ca aceasta sã triumfe.

Învãtatul italian a fost primul om de stiintã, care a demonstrat , pe baza legilor dinamicii, adevãrul teoriei astronomului polonez, si care, tot cel dintâi, a oferit confratilor sãi posibilitatea sã se convingã de visu , cu ajutorul lunetei sale astronomice, de temeinicia noii teorii cosmologice.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 13kb
Downloads: 20
Materia: Arte plastice

Barocul

La începutul secolului al XVII-lea, combativitatea bisericii catolice în Italia nu mai era atât de pronunţată. Cu toate că Papalitatea pierduse pentru totdeauna ţinuturi întinse din Europa Centrală, răspândirea protestantismului fusese zăgăzuită, iar papalitatea socotea posibilă o înţelegere cu el. Arderea pe rug a lui Giordano Bruno şi prigoana împotriva lui Galilei au fost ultimele izbucniri ale fanatismului catolic; curând după aceea se ridicară glasuri în favoarea toleranţei faţă de cei de altă credinţă. La curtea papală, care continua să dea tonul în viaţa artistică a Italiei, atitudinea faţă de artă s-a schimbat.

Alte referate despre: barocul, baroc, stilul baroc

Galileo Galilei

Galileo a fost unul dintre pionierii aplicarii matematicii in fizica si astronomie.Totodata Galilei are meritul de a fi atras atentia asupra impor- tantei experimentului in cadrul fizicii.
Galileo a incepur sa studieze medicina la Pisa, insa a abandonat in curand studiile in favoarea matematicii.In 1859 ajunge profesor de matema tica la Pisa.Acolo, Galilei efectueaza el insusi experimente cu greutati care cad liber.

Alte referate despre: galileo galilei, galileo galilei referat, referat galileo galilei

Stiinta si arta in Grecia antica

Spre sfarsitul secolului al-V-lea i.Hr domeniul stiintei incepe sa se separe de cel al filozofiei . Situatia este mai evidenta in domeniul stiintelor exacte . Pitagora fundamenta o adevarata "filozofie a naturii" si o matematiza sistematic . "Totul este numar" considera acest matematician , fizician , filozof si "zeu" omul in jurul caruia s-a format o miscare (eterie) politico-militara cu numeroase caracteristici de secta ascetista si purificatoare(in S italiei si Sicilia) . El si urmasii lui au fundamentat si matematica greaca .

Alte referate despre: stiinta si arta in grecia antica, stiinta arta in grecia antica, stiinta si arta in grecia si roma antica

Arta bizantina

Poezia lirica bizantina era religioasa si cântata fara acompaniament
muzical. Poetii compuneau mai întâi muzica, apoi textul. Muzica
bizantina culta era strâns legata de Biserica. Or, tocmai aceasta
muzica religioasa, "cântul bizantin", a constituit - împreuna cu
artele plastice-contributia adusa de Bizant culturii occidentale.

Alte referate despre: arta bizantina, arta bizantina referat, referat arta bizantina

Galileo Galilei

Totusi, se pare ca nu a facut niciun experiment deoarece aceasta este adevarata doar pentru pendulari infinitezimale, asa cum a descoperit Christian Huygens. Fiul lui Galileo, Vincenzo, a schitat un ceas bazat pe teoriile tatalui sau in 1642. Ceasul nu a fost cibstruit si, din cazua pendularilor mari cerute de constructia sa, n-ar fi fost un ceas bun.

Alte referate despre: referat despre galileo galilei, galileo galilei referat fizica, despre galileo galilei

Telescopul lui Galileo

Descoperirea telescopului lui Galileo a aratat cat de important este telescopul, modelul folosit de el a devenit cunoscut ca Telescopul lui Galileo. Telescopul lui Galileo are lentile convexe care aduna lumina de la obiecte, facandu-le astfel vizibile. Iar lumina concava a ocheanului inclina razele de lumina incat forma o imagine marita si verticala.

Alte referate despre: telescopul lui galileo, telescopul lui galileo galilei, telescopul lui galileo galilei referat

Filosofia moderna

BACON, HBBES, LOCKE, BERKELEI, HUME...
Empirismu se imparte in doua curente(categorii), empirismul materialist, din care fac parte primii trei, si empirismul idealist fac parte ultimii doi, filosofia engleza incepe cu lucrarile lui BACON, toata filosofia moderna si in primul rind BACON lupta cu filosofia medieval(scolastica), cu gindirea rupta de realitate, ei nu vor sustine metodele de cercetare scolastica, vor neva logica lui Aristotel.
BACON scrie o lucrare : Noul Organon. In acesta lucrare el descrie erorile din domeniul stiintei scolastice, pe aceste erori le numeste idoli.

Alte referate despre: filosofia moderna, filosofia moderna referat, referat filosofia moderna

Barometre

Eroarea capilarităţii din bazinul barometrului poate fi redusă la minim prin folosirea unor tuburi cu un diametru mai mare de 2 cm.
Barometrul sifon:
Cea mai simplă formă de barometru sifon o constituie un tub de sticlă curbă, cu două braţe.
Unul din braţe este lung de aproximativ 90 cm şi este închis la capăt iar celălalt braţ este deschis şi lung de aproximativ 20 cm. Tubul este umplut cu mercur şi aşezat cu partea închisă în sus.
Foto 2, barometrul sifon (stânga)
şi barometrul Hooke (dreapta).
Barometrul Aneroid (fără lichid)
Barometrele care folosesc un indicator şi un cadran gradat se numesc barometre aneroid. Acestea nu folosesc coloane de mercur. Scimbările presiunii din aer acţioneză asupra unei cutii din tablă ondulată, care se dilată sau se contractă. Mişcarea cutiei este transmisă la indicator cu un sistem de pârghii.
Utilizări ...

Alte referate despre: barometrul, barometre, barometre referat

Fizicienii lumii - cateva notiuni

Pamantul, era considerat de catre oamenii din antichitate ca fiind sustinut de trei balene. Naivii si oamenii de rand, credeau aceasta teorie datorita inculturii dar mai ales datorita faptului ca si biserica o sustinea orbeste, negasind alta explicatie.

In urma demonstratiilor lui Newton s-a stabilit ca o multime de fenomene, aparent diferite ( cum ar fi :caderea libera a corpurilor pe Pamant, miscarile vizibile ale Lunii si Soarelui, mareele, etc.) sunt
manifestari ale aceleasi atractii ce se manifesta in univers. Intre toate corpurile din univers ( graunte de nisip, boabe de mazare, pietre sau planete) actioneaza o forta de atractie reciproca pe care Newton
o numea legea gravitatiei universale. Existenta atractiei universale, si numai ea, explica stabilitatea sistemului solar, miscarea planetelor si a celorlalte corpuri ceresti.

Miscarea circulara a corpurilor ...

Alte referate despre: fizicienii lumii, fizicieni lumii, fizicieni lumi

Determinarea constantei elastice si a pendulului gravitational

Daca corpul e scos din starea de echilibru,el oscileaza in plan vertical.Pendulul elastica consta intr-un resort fixat la un capat si are suspendat un corp la celalalt capat.Amplitudinea oscilatiilor pendulului elastic scade semnificativ de la o oscilatie la alta.

Alte referate despre: determinarea constantei elastice a unui resort, determinarea constantei elastice, determinarea constantei elastice a unui resort lucrare de laborator

Istoria telegrafului

În anul 1915, s-a construit un nou aparat care nu cerea multe reglări şi avea viteză mare de lucru. Teleimprimatorul sau telexul, cum a mai fost denumit, funcţiona pe principiul START-STOP. Aparatul porneşte şi se opreşte automat pentru fiecare literă transmisă, prin aceasta eliminându-se posibilitatea ca abaterile de viteză să se însumeze de la o rotaţie la alta, aşa cum se întâmpla în cazul aparatului Hughes. La aceste tipuri de aparate, imprimarea se face pe bandă sau coală de hârtie.

Alte referate despre: istoria telegrafului, istoria telegraf, referat despre istoria telegrafului si morse

Dinamica, cinematica, statica

Aplelarea la unul sau altul din aceste procedee permite, dupa caz,
diminuarea impozitelor datorate statului de rezidenta sau
recunoasterea impozitelor platite in strainatate.

Alte referate despre: cinematica statica si dinamica, dinamica cinematica si statica, efectul dinamic si static al fortei

Viteza luminii

Metoda lui Römer
Primele măsurători reuşite ale vitezei luminii au fost de natură astronomică. În 1676 astronomul danez Ole (sau Olaus) Christensen Römer (1644-1710) a observat o întârziere a eclipsei unei luni a lui Jupiter când aceasta era văzută de pe partea îndepărtată a orbitei pământului în comparaţie cu observarea ei de pe partea apropiată.

Alte referate despre: viteza luminii, care este viteza luminii, viteza luminii in vid
Referate afisate : 14
Medie note: 8.33 / 10
Referate noi adaugate la Arte plastice
5 Rubens
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK