Gastrita hipertrofica

Gastrite

Referat despre Gastrite
După 4 până la 8 ore de la ingerarea factorilor patogeni, apar primele simptome, caracterizate prin greţă, regurgitări,senzaţii de presiune sau dureri în epigastru, urmate după un interval scurt de vărsături alimentare bogate, nedigerate, acide, amestecate cu mucus abundent. După golirea stomacului de alimente, vărsăturile sunt bilioase. Simptomele sunt asociate cu dureri de cap, transpiraţii, valuri de căldură, salivaţie abundentă şi eructaţii cu miros supărător de ouă clocite. În gastrita acută cu duodenită, starea generală este mult alterată, vărsăturile sunt incoercibile şi provoacă fenomene grave secundre, acidoză.

Dacă alimentele alterate au trecut în intestin, bolnavii au dureri difuze în abdomen,diaree cu caracter de enterită, de enterocolită cu fermentaţie sau putrefacţie. În urma pierderilor mari de lichide, bolnavii au sete pronunţată. În forme severe, apare o stare de adinamie, de prostaţie,sevundare ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 19kb
Downloads: 6
Materia: Medicina

Ulcer gastric

Examenul radiologic constituie metoda cea mai importantă de cercetare a tubului digestiv. Studiul radiologic al tubului digestiv nu poate fi însă efectuat cu succes, fără mijloace de contrast. Pentru a face vizibil tubul digestiv, recurgem la crearea unor contraste artificiale, în care, prin greutatea atomică mai mare (săruri ale metalelor mai grele) sau mai mică (aer, bioxid de carbon) şi prin densitatea lor, fac posibilă evidenţierea tubului digestiv faţă de mediul înconjurător.
Pe o radiografie abdominală, făcută pe gol nu se văd în mod obişnuit şi în cazuri normale, decât unele segmente ale tubului digestiv, în care se adună gaze (bula de gaz a stomacului, gazele din unghiul stâng al stomacului, gazele din flexura hepatică, din flexura ...

Alte referate despre: ulcerul gastric, ulcer gastric, ulcerul gastric referat

Gastrita

După 4 până la 8 ore de la ingerarea factorilor patogeni, apar primele simptome, caracterizate prin greţă, regurgitări,senzaţii de presiune sau dureri în epigastru, urmate după un interval scurt de vărsături alimentare bogate, nedigerate, acide, amestecate cu mucus abundent. După golirea stomacului de alimente, vărsăturile sunt bilioase.

Alte referate despre: gastrita referat, gastrita, referat gastrita

Ulcerul gastric

Ulcerul gastric:Ulcerul tipic Cruveilhrer se distinge de celelalte pierderi de substanţă gastrice, eroziunea sau exulceraţia simplex (Dieulafoy), prin substratul anatomic, morfologic şi chiar prin evoluţia sa cronică.Reprezintă un defect al peretelui gastric profund, interesând toate straturile până la musculatură, pe care o poate uneori depăşi perforând sau penetrând.

Alte referate despre: plan de ingrijire ulcer gastric, referat ulcerul gastric, ulcer gastric perforat

Stomacul

-Stomacul pe viu, in repaos si examinat in artostatism, are forma unui “J” majuscule, sau de carlig, format din doua parti-una verticala si alta transversala. Stomacul umplut moderat are urmatoarele dimensiuni:lungime totala 25cm,latimea de la marginea stanga la cea dreapta, la nivelul corpului stomacului 8,5cm,largimea dintre cele doua margini ale canalului piloric de 3cm, diametrul anteroposterior 8cm, inaltimea fundului stomacului 4cm,lungimea vestibulului piloric 7cm si a canalului piloric 3cm. Capacitatea stomacului, in mod normal,variaza intre 600-2000cm, in functie de varsta, sex, regimurile alimentare si starile patologice.

Alte referate despre: stomacul, stomac, stomacul la mamifere

Celulele epiteliale de la nivelul mucoasei gastrice si intestinale

Celulele epiteliale de la nivelul mucoasei gastrice si intestinale
Suprafaţa internă a stomacului este brăzdată de numeroase cute orientate de la cardia la pilor, anastomozate între ele, de grosimi variabile care constituie marele relief al stomacului.

Alte referate despre: aspectul cromatinei x in celulele epiteliale ale mucoasei bucale, celule epiteliale, celulele epiteliale

Encefalopatia

Defectul de memorare este legat de leziunile din nucleii dorsali mediali ai talamusului. Psihoza Korsakoff este considerata o parte a bolii Wernicke si se manifesta prin pierderea memoriei de fixare, dezorientare si confabulatie. Din aceasta cauza encefalopatia Wernicke mai este cunoscuta si ca sindromul Wernicke-Korsakoff.

Alte referate despre: encefalopatie, encefalopatie hipertensiva, encefalopatia hipertensiva

Bolile sistemului digestiv

• AFTELE-mici leziuni superficiale dureroase ale mucoasei rezultate din spargerea unor vezicule pline cu lichid.

Alte referate despre: bolile sistemului digestiv, bolile sistemului digestiv la om, bolile sistemului digestiv la om detaliat

Bradsot

Exudate sero-hemoragice in cavitati, limfonodurile edematiate, hemoargice
-distrfii in organelle parenchimatoase
-nu exista gaze acestea sunt leziuni identificate in primele 2 ore dupa care apre balonarea cheagului, peretii gelatinosi cu continut rosu murder, miros fetid, gaze la nivelul peretelui.
Diagnostic

Alte referate despre: bradsot

Examen obiectiv

Numeroase scoli de reumatologie din lume au elaborat clasificari ale bolilor reumatice, pe baza mai multor criterii: clinic, etiologic, patogenetic. Unele dintre acesteclasificari grupeaza bolile reumatice bazandu-se pe aspecte unilaterale si fara aplicabilitate practica.Artrozele sunt afectiuni neinflamatoare ale articulatiilor mobile, care se caracterizeaza prin deteriorarea cartilajului articular insotita de leziuni hipertrofice ale extremitatilor osoase.Suferinta artrozica poate fi monoarticulara, bilaterala uneori sau poate prinde unnumar redus de articulatii.

Alte referate despre: examenul obiectiv, examenul obiectiv al aparatului respirator, examenul obiectiv in endodontie

Amigdalita cronica

Dopurile cazeoase au o culoare galben-sofran pastoase si fetide, in medie cu diametrul de 2 mm si sunt constituite din celule descuamate, leucocite dezintegrate, produse ale distructiei celulare (acizi grasi, colesterina), portiuni alimentare, germeni saprofiti ai cavitatii bucale.

Alte referate despre: amigdalita cronica, amigdalita cronica hipertrofica, amigdalite cronica

Semiologia aparatului cardiovascular

Antecedentele personale
A. Fiziologice : in perioada activa, ciclurile menstruale pot decompensa unele cardiopatii iar sarcina le poate agrava (stenoza mitrala, HTA). Tot in aceasta perioada, datorita hormonilor estrogeni (fibrinoliza crescuta, efect vasodilatator,adezivitate plachetara joasa), femeile sunt protejate de instalarea cardiopatiei ischemice (daca nu sunt diabetice, nu folosesc anticonceptionale, daca fumeaza).

Alte referate despre: semiologia aparatului cardiovascular, semiologia aparatului cardiovascular la copii, aparatul cardiovascular semiologia

Sindromul Klinefelter

Mai poate fi diagnosticat si in copilarie, pubertate sau in perioada de adult tanar, printr-un examen clinic amanuntit, prin aflarea istoricului medical al persoanei respective sau prin efectuarea unui test numit cariotip (reprezentarea si clasificarea garniturii cromozomiale a unei celule, foarte utila in descoperirea anomaliilor cromozomiale). Alte teste de laborator care se pot face sunt dozarile hormonale si o analiza a spermei, daca se suspicioneaza un astfel de sindrom.

Alte referate despre: sindromul klinefelter, sindromul klinefelter referat, sindrom klinefelter

Insuficienta cardiaca - cardiomiopatia

In insuficienta cardiaca instalata brusc, retentia de lichide in plamani poate determina aparitia simptomelor de edem pulmonar, de exemplu:
- scurtarea severa a respiratiei
- ritm cardiac rapid sau neregulat
- expectoratie mucoasa, spumoasa, roz.
Insuficienta cardiaca instalata brusc este o urgenta medicala si necesita tratament imediat.

Alte referate despre: insuficienta cardiaca cardiomiopatia, cardiomiopatie dilatativa hiv insuficienta cardiaca, insuficienta cardiaca

Premiul Nobel pentru medicina

Toate Premiile Nobel sunt anuntate la Stockholm, cu exceptia Premiului pentru Pace, care este comunicat din capitala norvegiana Oslo. Fiecare Premiu Nobel 2005, care valoreaza 10 milioane de coroane suedeze (1,07 milioane euro la cursul actual), va fi inmanat de catre regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei.

Alte referate despre: premiul nobel pentru medicina, detinatori ai premiului nobel in medicina, toate premiile nobel pentru medicina

Papadia

Este o plantă mică, ierboasă, vivace. Rădăcina este pivotantă, puţin ramnificată, ajungând uneori până la 20 cm lungime şi 1-2 cm grosime. Rădăcina este albă la interior şi brun-deschis la exterior. Frunzele sunt laceolate, dinţate, dispuse în rozetă. Din mijlocul rozetei de frunze se ridică o tulpină tubulară, care în vârf poartă un capitul floral mare de 2-2,5 cm, de culoare galben-auriu.

Alte referate despre: papadia de ion agarbiceanu, copilarie dulce papadie, hortensia papadat bengescu concert din muzica de bach

Calitatea motrica forta

-forta absoluta ( miscari de invingere a greutatii propriului corp) , forta relativa (implicand doar o grupa sau o regiune musculara, prin invingerea unui obstacol extern ori a gravitatiei prin tragere, impingere, saritura, flexie, extensie, ridicare), forta maximala(pt 1RM);

Alte referate despre: calitatea motrica forta, dezvoltarea calitatii motrice forta, calitati motrice forta

Mineriadele

Referat despe Mineriadele
Chiar în anii 1950 industria grea aducea beneficii importante. Industria grea a pierdut, însa, tot mai mult teren începând cu anii 1960. Locul ei ca factor-cheie al succesului economic a fost luat de industriile usoare, industriile high-tech si de sectorul tertiar si cuaternar (legat de software, comunicatiile globale, etc.).

Alte referate despre: mineriadele, mineriadele din romania, mineriada

Paralela intre ,,Noapte de decemvrie" si ,,Luceafarul"

Poemul "Noaptea de decemvrie" se incadreaza in cunoscutul ciclu al "Noptilor macedonskiene". Alcatuita din doua parti si un episod de legatura, "Noaptea de decemvrie" simbolizeaza drama geniului. Poemul a fost comparat cu "Luceafarul" lui Eminescu, in sensul ca ambele opere prezinta destinul nefericit al omului de geniu."Noaptea de decemvrie" este o meditatie pe tema poetul si poezia si exprima drumul poetului de la estetica romantica, la cea simbolica. "Luceafarul" este un poem liric, schema epica e doar cadrul, intamplarile si personajele sunt, de fapt, simboluri lirice, metafore, in care se sintetizeaza idei filozofice, atitudini morale, stari de sensibilitate, o viziune poetica.

Alte referate despre: paralela intre noapte de decemvrie si luceafarul, paralela intre noaptea de decemvrie si luceafarul, paralela intra noapte de decemvrie si luceafarul privind geniul
Referate afisate : 19
Medie note: 8.47 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles