Generare si degenerare in galaxia noastra

Generare si degenerare in Galaxia noastra

Vă supunem atenţiei o ipoteză ca multe altele ca răspuns la întrebarea “ce a fost mai întîi?” din ciclul de referate Realismul Ştiinţific şi Religios, ca o alternativă dualistă în raport cu prăbuşirea conceptelor materialiste susţinute de şltiinţele practice şi proliferarea conceptelor idealiste cu dezvoltare mai mult dogmatică susţinute de către ştiinţele politice de la începutul mileniului III despre care se spune idealist că va fi religios sau nu va fi deloc, referat regăsit în interesul Astronomiei şi sub denumirea de Vechimea sistemului planetar al Soarelui

Nivel: Liceu
Dimensiune: 33kb
Downloads: 511
Materia: Filosofie

Sistemul solar

Planetele şi asteroizii
Principalele corpuri ale sistemului solar sunt cele care , asemenea Pământului , se învârtesc în jurul Soarelui şi reflectă lumina acestuia ; ele se numesc planete. De la cea mai apropiată de soare până la cea mai îndepartată , cele noua planete sunt : Mercur , Venus , Pământ , Marte , Jupiter , Saturn , Uranus , Neptun , şi Pluto .

Alte referate despre: energia solara, planetele sistemului solar, universul si sistemul solar

Galaxia noastra

In centrul galaxiei se afla un obiect compact foarte masiv (probabil o gaura neagra supermasiva).
In jurul centrului galactic se desfasoara patru brate spirale mari, ce incep chiar din centrul galaxiei.
Asa arata galaxia noastra vazuta de sus. Pentru o imagine cu notatii treceti cu cursorul peste imagine. Credit: NASA/JPL-Caltech/SST.

Alte referate despre: galaxia noastra, varsta galaxiei noastre, galaxia noastra referat

Pamantul

Calea Lactee este galaxia gazda a sistemului nostru solar si a altor aproximativ 200 miliarde de stele cu planetele lor si peste 1000 nebuloase. Toate obiectele din galaxie orbiteaza in jurul centrului de greutate al galaxiei numit si centru galactic.        

Alte referate despre: ziua pamantului, importanta zapezii pentru pamant si plante, ocolul pamantului in 80 de zile

Ipoteza extraterestra

Din pacate noi cunoastem doar o singura civilizatie tehnologica – a noastra – si nici o supercivilizatie. Totusi, singura modalitate, mai mult sau mai putin rationala, de a raspunde la intrebarea “ce poate fi o supercivilizatie?” este sa extrapolam propria noastra evolutie spre viitor, desigur, in ipoteza ca vom reusi sa evitam autodistrugerea . Daca spiritul de pionierat nu o sa dispara dintre oameni, in cateva decenii planeta Marte va fi explorata, ca si alte cateva corpuri ceresti din Sistemul Solar. Apoi vom incepe sa ne gandim la alte sisteme solare.

Alte referate despre: ipoteza extraterestra, supercivilizatii si ipoteza extraterestra, despre extraterestrii

Universul si Sistemul Solar

Ca astronom a descoperit natura stelară a Căii Lactee, petele de pe Soare şi rotaţia acestuia în jurul axei sale, confirmând prin acestea concepţia heliocentricã a lui Copernic. Cu ajutorul astronomului german Johannes Kepler au început revoluţia ştiinţifică. Lui Galilei i se atribuie celebra replică rostită în faţa Inchiziţiei: “Eppur si muove”. El a fost somat de Inchiziţie să-şi retragă ideile eretice, dar pentru că nu a renunţat la ele, a fost pus sub arest la domiciliu.

Alte referate despre: universul si sistemul solar referat, referat universul si sistemul solar, legatura dintre evolutia universului a sistemului solar si a terrei

Rotatia galaxiei

Miscarea de ansamblu a Galaxiei, alcatuita cum am vazut , din nenumarate miscari separate, o face sa se roteasca, dupa cate se pare, in jurul unei axe perpendiculare pe planul ei. O miscare care nu e nicidecum dezordonata, dar inegala, variata, dupa cum variate sunt vitezele si orbitele componentelor ei. Si, in afara miscarilor de revolutie din cadrul Galaxiei, obiectele care o compun au mai au si alte miscari, asa cum am vazut I exemplul

Alte referate despre: rotatia galaxiei, rotatia galaxiei referat, rotatia galaxiei calea laptelui

Soarele in galaxie

Una din cele peste 1011 stele ale Galaxiei este Soarele. Astrul zilei s-a format din pulberea ramrsa in urma exploziei unor stele din primele generatii. De marime medie, el face partedin categoria stelelor pitice galbene.

Alte referate despre: soarele in galaxie, soarele si galaxia, apus de soare in galaxie

Galaxia

O galaxie (de la radacina greceasca galaxias [γαλαξIZας], insemnand "laptos", o referire la Calea Lactee) este un sistem cu masa, unit de forte gravitationale, alcatuit dintr-o aglomeratie de stele, praf si gaz interstelar precum si, dar inca nedovedit, materie intunecata invizibila si energie intunecata. [1][2] Galaxiile tipice contin intre 10 milioane (107 - galaxiile pitice)[3] si un bilion (1012 - galaxiile gigante)[4], sau chiar mai multe stele, toate orbitand in jurul unui centru de gravitatie comun. In plus fata de stele singuratice si de un mediu interstelar subtil, majoritatea galaxiilor contin un numar mare de sisteme stelare, de clustere stelare si de tipuri variate de nebuloase. Majoritatea galaxiilor au un diametru cuprins intre cateva zeci si cateva sute de mii de ani lumina si sunt de obicei separate una de alta prin distante de ordinul catorva milioane de ani lumina.

Alte referate despre: galaxia calea lactee, galaxia, galaxii referat

Razboiul si datoria noastra de Barbu Stefanescu Delavrancea

În exordium, după cum am spus şi mai sus, autorul doreşte să câştige atenţia şi simpatia publicului care îl ascultă. Urmează a doua parte, naratio, sau expunerea faptelor : “ De doi ani şi mai bine Europa înoată în sânge. Milioane de vieţi s-au stins şi se sting, unanim şi eroic…”

Alte referate despre: razboiul si datoria noastra de barbu stefanescu delavrancea, razboiul si datoria noastra de barbu stefanescu delavrancea idei, opini despre razboiul si datoria noastra de barbu stefanescu

Generatoare electrice

Sarcinii electrice, aduse in dreptul ionizatorului de culegere, provoaca ionizarea gazului dinspre banda si ionizatorului de culegere si trec, prin intermediul acestuia, pe electrodul de inalta tensiune. Folosind un astfel de generator a fost posibila incarcarea electrodului de inalta tensiune pana la un potential de ordinul a 25 milioane de volti.

Alte referate despre: generatoare electrice, generator electric, generatoare electrice referat

Le conflit entre les generations - Conflictul dintre generatii

Tot acum adolescentul isi descopera identitatea vocationala ca urmare a procesului de autocunoastere. Conflictul apare ca o discordanta , nepotrivire intre convingerile parintilor despre lume si viata si sistemul de valori in formare al adolescentilor.

Alte referate despre: le conflit entre les generations - conflictul dintre generatii, le conflit entre les generations, les conflit entre les generations

Generatorul

2. MONTAJUL REALIZAT – pentru experimentarea generatorului de c.c. cu excitatie separata.
3. DESCRIEREA MONTAJULUI REALIZAT
K1, K3 – intrerupatoare bipolare cu parghie;
K2 – intrerupator monopolar cu parghie;
A1,A2 - ampermetre de c.c. de 1A;
A4,A3 - ampermetre de c.c. de 25A;
V1,V2 - voltmetre de c.c. de 150V;
A.T.R.8 – autotransformator reglabil de (0-220V), 8A;
A.T.R.100-autotransformator reglabil de (0-220V),50A
P.R. – punte redresoare;
RC– reostat de camp de 105 ohmi si 2,5A;
RP– reostat de pornire 2 X 2,35 ohmi si 16 A;
RL – reostat cu lampi;
M – masina de c.c. in regim motor, cu UAn=110V, IAn=20A, nn=1450 rot/min;
G – masina de c.c. in regim de generator de acelasi tip cu cea in regim de motor.

Alte referate despre: generatoare, conflictul intre generatii, literatura este un spatiu spiritual liber si generos

Generatoare de semnal

Deosebirea constă, in primul rand, in faptul ca pentru executarea acestei operaţii amplificatoarele necesită un semnal de comandă, pe când oscilatoarele lucrează fară semnal exterior de comandă. În al doilea rând, semnalul de ieşire al unui amplificator are frecvenţă dată de semnalul de intrare, pe când semnalul generat de oscilator are frecvenţa dată de parametrii circuitelor care il compun.

Alte referate despre: generatoare de semnal, generator de semnal, generatoare de semnal referat

Circuite integrate, tipuri si generatii

Circuitele integrate logice, care au fost folosite cu zecile de mii în primele calculatoare, dar şi în alte aplicaţii industriale, de automatizare şi robotizare, au netezit calea spre realizarea circuitelor integrate liniare, care puneau probleme noi, generate de complexitatea structurii, de particularităţile procesului tehnologic, de varietatea metodelor şi a aparaturii de testare.

Alte referate despre: circuite integrate tipuri si generati, circuite integrate tipuri si generatii, circuite integrate tipuri si generatii 2x puncte

Galaxia Gutenberg

Omul civilizatiei contemporane este martorul dar si subiectul (ce suporta consecintele) ciocnirii dintre doua sisAZteme culturale gigantice, si depinde de el, respectiv de constientizarea acestei situatii, pentru ca efectele acesAZtei ciocniri sa nu fie catastrofice pe plan psihic si spiritual. Daca omul inceputului generatie Gutemberg nu isi putea asuma responsabilitatea activa pentru generarea unei interactiuni armonioase intre tehnologiile sale, omul modern o poate face si prin aceasta poate restabili echilibrul senzoriumului sau. Renuntand la rolul pasiv in gestionarea mijloacelor de comunicatie, omul modern trebuie sa isi asume control rational al mijAZloacelor si sa faca o alegere constienta a modelului de lume in care doreste sa traiasca, fara insa sa renunte in vreun fel lan valorile inradacinate in cultura tiparului.

Alte referate despre: galaxia gutenberg, galaxia gutenberg mcluhan referat, galaxia gutenberg referat

Rolul isd in solutionarea problemelor generate de criza financiara

Practic, toate sectoarele au fost afectate de o scadere a achizitiilor si fuziunilor transfrontaliere in 2008, exceptand industria petrolului si a mineritului si intreprinderile agro-alimentare.In consecinta, in contextul globalizarii si al integrarii economice concretizate, in principal, in internationalizarea productiei, investitiile straine sustin cresterea economica, intr-o masura mai mare sau mai mica, in functie de conditiile concrete existente in fiecare tara.

Alte referate despre: rolul chimiei in solutionarea problemelor ecologice, solutionarea problemelor ecologice, probleme politice actuale -criza economica

Aerul din casa noastra

evitarea utilizarii produselor ce pot degaja benzen (favorizeaza aparitia cancerului) sau vapori de hidrocarburi. Nu folositi gazolina ca solvent de curatare!; depozitarea detergentilor, pesticidelor si a insecticidelor in alte zone decat in interior; utilizarea exhaustoarelor punctuale in bai si bucatarii; stingerea focurilor in cazul neutilizarii; evitarea fumatului; eliminarea plantelor din spatiile pentru dormit.

Alte referate despre: goga casa noastra, terra casa noastra, casa noastra octavian goga

Politica externa a Frantei de la intemeiere pana in zilele noastre

După întemeierea statului francez a început perioada fărâmiţării feudale, înfruntarea careia a început în secolul al XIII-lea, iar întregirea aproape totală a statului s-a produs după Războiul de 100 de ani(1337-1453). După acest război politica externă a Franţei a primei jumătăţi ai secolului al XIV-lea era legată de dorinţa de a supune Italia, perioadă numita “Razboaiele Italiene”.

Alte referate despre: politica externa a frantei de la intemeiere pana in zilele noastre, politica externa a frantei, politica externa a frantei in perioada postbelica
Referate afisate : 19
Medie note: 7.88 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles