Generatoare de semnal

Generatoare de semnal

Circuitele electronice care, în anumite conditii specifice, generează semnale se numesc generatoare de semnal.În funcţe de condiţiile fundamentale de producere a semnalului, generatoarela se pot împărţi în două categorii : oscilatore şi generatoare comandate.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 832kb
Downloads: 18
Materia: Automatica

Circuite integrate, tipuri si generatii

Circuitele integrate logice, care au fost folosite cu zecile de mii în primele calculatoare, dar şi în alte aplicaţii industriale, de automatizare şi robotizare, au netezit calea spre realizarea circuitelor integrate liniare, care puneau probleme noi, generate de complexitatea structurii, de particularităţile procesului tehnologic, de varietatea metodelor şi a aparaturii de testare.

Alte referate despre: circuite integrate tipuri si generati, circuite integrate tipuri si generatii, circuite integrate tipuri si generatii 2x puncte

Aprinderea clasica

Turatia maxima poate fi de circa 3 – 3 ori mai mare decat cea a motoarelor moderne, nefiind limitata de comutatie sau colector, astfel ca alternatoarele ating turatia de 12 000 – 15 000 rot/min. Domeniul turatiei in care se obtine puterea nominala este de 2/3 din cea maxima (intre 5 000 si 15 000 rot/min) Durata de functionare fara intretinere este limitata umai de durate rulmentilor, ajungant pana la 150 000 – 300 000 km parcursi de automobil. Se reduce si capacitatea baterieide acumulatoare, pentru ca posibilitatile de reicarcare imediata si in orice conditii sint inbunatatite foarte mult. Utilizarea alternatoarelor trifazate (mai mici cu 30 – 40% decat cele monofazate) necesita un numar de sase elemente redresoare.

Odata cu ieftinirea redresoarelor aceste generatoare se generalizeaza la majoritate tipurilor de automobile . In plus, la alternatoare, protectia contra curentilor de scurt circuit sau de supra sarcina se realizeaza automat prin saturatie alectromagnetica ...

Alte referate despre: instalatia de aprindere clasica, aprindere clasica, instalatia de aprindere clasica si electronica

Retele electrice

Putem spune că un sistem este un model fizic al unui ansamblu de obiecte în care unele reprezintă cauza, iar altele reprezintă efectul. Deci reţelele electrice sunt ansambluri de rezistoare sau receptoare din sistem legate în serie, în paralel sau mixt, alimentate de surse (generatoare electrice.)
Cea mai simplă reţea electrică este un circuit conţinând o tensiune electromotoare E având o rezistenţă interioară r şi ca sarcină un rezistor cu rezistenţa interioară R.

Alte referate despre: retele electrice, retele electrice referat, retea electrica

Generatoare electrice

Rezistoarele, Rc, trebuie sa fie potrivite atât pentru încarcare cât si pentru descarcare, fiindca ele furnizeaza curent pentru a mentine scânteile. Rezistoarele pot fi inlocuite cu inductori pentru o eficienta sporita.

Alte referate despre: generatoare electrice, generator electric, generatoare electrice referat

Electricitate si Magnetism

Unele haine sunt facute din materiale care se incarca electric cand le
scoatem peste cap. Uneori incarcarea este atat de mare, incat se pot
auzi pocniturile scanteilor, iar intr-o incapere intunecoasa se si pot
vedea aceste scantei.

Alte referate despre: electricitate si magnetism, electricitatea si magnetismul, electricitate si magnetism referat

Protocoale - Frame Relay

Beneficiile oferite de această tehnologie sunt numeroase, dar putem evidenţia trei dintre acestea mai importante: costuri reduse de operare si întreţinere a reţelei – costurile sunt avantajoase atât pentru beneficiari cât şi pentru furnizorii de servicii, flexibilitate şi scalabilitate, uşurinţa şi eficienţa cu care este utilizată lăţimea de bandă în Frame Relay.

Alte referate despre: frame relay, frame relay referat, frame-relay

Electrotehnica

Orice circuit electric este format din doua tipuri de elemente de circuit: elemente active sau generatoare care produc energie electromagnetica si elemente passive sau receptoare care permit transformarea energiei electromagnetice in alte forme de energie.
In presenta elementelor active de circuit, elementele passive sunt parcurse de curenti electrici, iar la bornele lor se stabilesc tensiuni electrice.

Alte referate despre: electrotehnica, electrotehnica aplicata, materiale utilizate in electrotehnica si electronica

Voltmetre electronice si analogice

b).Tipuri de intrari la VE alimentate la retea
Dupa pozitia electronica a carcasei AM (ecran exterior) cum si altor ecrane interioare fata de bornele intre care se aplica Ux exista intrari cu 2,3 sau 4 borne fiecare cu avantajele si dezavantajele lor.
Intrarea cu 2 borne(fig 1) Este cel mai simplu si cel mai ecinomic sistem de intrare insa nu permite masurari flotante(adica masurari pe obiecte ce nu au punct de masa,cum este cazul masurarii tensiunii de colector la tranzistoare).Cu toate aceste intrarea cu 2 borne este mult utilizata la VE mai ales in RF,la osciloscoape si la generatoare de semnal. Intrarea cu 3 borne(fig.2 a.). La aceasta bornele de legatura sunt flotante adica ambele borne de intrare pentru Ux sunt izolate Riz fdata de carcasa CM care este legata in pamant.Acest tip de intrare numita si intrare flotanta permite masurarea tensiunilor pe obiecte de masura OM ce nu au iesire la masa,fara a forma o bucla de masa.

Alte referate despre: voltmetre electronice si analogice, voltmetre electronice analogice referat, voltmetre electronice

Proteine de cuplaj si rolul lor in transductia semnalului biologic

Ea se caracterizează prin prezenţa unei secvenţe de tip DRY (aspartil – arginil – tirozil) la bucla I2. Această grupă este subîmpărţită în 3 subgrupe Ia, Ib, Ic după localizarea posibilă a situsului de legare a agoniştilor: între domeniile transmembranare pentru Ia, mai spre exterior şi implicând domeniul N-terminal pentru Ib şi la nivelul N-terminal pentru Ic.

Alte referate despre: proteine g transductia semnalelor, transductia semnalelor biologice, transductia semnalelor

Generatorul electric de curent continuu

Polii auxiliari sunt realizati din tole, au talpa ingusta si sunt dispusi pe axele neutre, alternand cu polii principali. Rotorul se compune din: miez magnetic, infasurare indusa, colector lamelar, arbore si ventilator centrifugal. Miezul magnetic realizat din tole are forma cilindrica si prezinta crestaturi longitudinale in care este dispusa infasurarea rotorica. Aceasta este realizata din mai multe bobine inseriate ce formeaza un circuit inchis.

Alte referate despre: generator electric de curent continuu, referat generatoare electrice de curent continuu, generatoare electrice de curent continuu

Le conflit entre les generations - Conflictul dintre generatii

Diferentele intre generatii sunt un factor al progresului uman si social, jucand un rol specific in dezvoltarea societatii. In cadrul familiei sistemul educational utilizat de parinti influenteaza in cea mai mare masura raportul dintre generatii. Autoritatea excesiva, necunoasterea problemelor copilului pot accentua divergentele dintre parinti si tineri.Parinii nu pot ramane numai la propria lor experienta din tinerete pe care s-o impuna fortat tinerilor, ci trebuie sa inteleaga noile probleme cu care se confrunta generatia tanara.

Alte referate despre: le conflit entre les generations - conflictul dintre generatii, le conflit entre les generations, les conflit entre les generations

Calculul puterilor active si reactive ale generatorului sincron cu poli inecati functionand in regim capacitiv

Argumentul t.e.m. Eq, unghiul , determina directia axei transversale a generatorului sincron fata de referinta sincrona care este constituita din t.e.m. a sistemului de putere infinita. Axa longitudinala a acestuia este decalata cu 90o electrice în urma, în sistemul în care axa q conduce axa d.

Alte referate despre: calculul puterii active si reactive, generatorul sincron cu poli inecati si poli aparenti, calculul puterii active

Amplificatorul de semnal mic

Amplificatorul de semnal mic în conexiune emitor-comun.
Schema electrică se prezintă pe figura următoare. Condensatoarele de cuplaj au rolul de a filtra componenta de curent continuu, respectiv de a lăsa să treacă semnalul variabil care trebuie amplificat. Condensatorul din emitor devine scurtcircuit la frecvenţa de lucru, punând la masă emitorul de unde şi denumirea conexiunii: emitor comun (EC).Schema echivalentă în care am înlocuit tranzistorul cu schema echivalentă cu parametrii hibrizi:

Alte referate despre: amplificator de semnal mic, amplificator de semnal mic cu 2 tranzistoare jfeet canal n, amplificatorul de semnal mic

Rolul isd in solutionarea problemelor generate de criza financiara

Avand in vedere impactul in curs de desfasurare al crizei economice si financiare la nivel mondial, s-a estimat scaderea fluxurilor ISD.
Industriile cele mai afectate de scaderea fluxurilor de ISD in 2008 au fost cele din domeniul serviciilor financiare, industria auto, a materialelor de consum si industria bunurilor de consum. Dar consecintele crizei se extind rapid si asupra ISD din alte domenii, variind de la sectorul primar la serviciile non-financiare.

Alte referate despre: rolul chimiei in solutionarea problemelor ecologice, probleme politice actuale -criza economica, solutionarea problemelor ecologice

Generare si degenerare in Galaxia noastra

În sistemele neconvenţionale de referinţă sau scările ipotetice de raportare dimensională a realităţilor văzute şi nevăzute, cunoscute şi necunoscute pe care vi le supunem atenţiei, parametrii dimensionali ai modelelor materiale şi ondulatorii osciliează între anumite limite specifice.

Alte referate despre: generare si degenerare in galaxia noastra, vechimea sistemului plenetar si degenerarea in galaxia noastra, galaxia noastra

Determinarea rezistentei interne a unui generator

Deoarece la valori mai mici ale lui r rezulta curenti de scurtcircuit
mari, iar U = E se obtine, daca Rext -> a, valorile lui E si Isc = E /
r se vor obtine prin prelungirea (exploatarea dreptei de sarcina pâna
la intersectia ei cu axele).

Alte referate despre: determinarea rezistentei interne, determinarea rezistentei interne si t e m a unei surse de tensiune, determinarea rezistentei interne a unei surse

Generatori si amplificatori cuantici

Pentru a se produce saltul de pe un nivel inferior pe unul superior este necesar sa se transfere atomului din exterior o energie egala cu diferenţa dintre cele doua nivele.

Alte referate despre: amplificator cuantic, sistemele cuantice generatoare de energie electric, generatoare cuantice
Referate afisate : 18
Medie note: 8.04 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles