Gestionarea deseurilor referat

Gestionarea deseurilor nepericuloase din Municipiul Moinesti

Termenul de “deşeuri menajere” face referinţă doar la deşeurile provenite din activităţi casnice sau asimilabile cu acestea, colectate în amestec sau selectiv, dar şi cele asimilabile cu acestea (care prezintă compoziţie şi proprietăţi similare) generate în instituţii, industrie, comerţ, sectorul public sau administrativ.

Odată cu evoluţia familiei, a creşterii populaţiei şi a gradului de civilizaţie, resturile rezultate de la menajul propriu-zis, adică de la prepararea hranei, la care se mai adaugă şi o cantitate însemnată de materiale provenite de la ambalarea alimentelor, şi chiar o serie de obiecte de uz casnic sau personal, deteriorate, nu mai sunt nişte gunoaie de aruncat ci o adevărată resursă secundară de materii prime şi materiale refolosibile. Şi din literatura de specialitate curentă, reiese ideea că lada de gunoi constiuie un bogat şi inepuizabil zăcământ.

Deşeul: material sau obiect care prin el însuşi, fără a fi suspus ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 126kb
Downloads: 3
Materia: Geografie

Importanta reciclarii deseurilor menajere

Unele materiale care aparent nu mai sunt folositoare ar putea fi reciclate (refabricate).Obiectele din metal, hartie, sticla, plastic si altele pot si reciclate. Aceasta reciclare ar contribui la salvarea anumitor plante, animale sau a unor materiale de fabricare. De exemplu materialele din hartie sunt folosite o singura data dupa care sunt aruncate. Dar daca acestea ar fi reciclate nu ar mai fi nevoie sa se mai consume planta din care iese hartia.

Reciclarea plasticului are rol in scutirea pamantului de a fi poloat, deoarece materialele din plastic se degradeaza in aproximativ 100 de ani si nu ar mai necesita materialul din care se extrage plsticul. Dupa reciclare plasticul nu isi pierde calitatile, la fel cu materialele din sticla si din metal.

Alte referate despre: importanta reciclarii deseurilor menajere, importanta reciclari deseurilor menajere, importanta reciclarii deseurilor menajere referat

Valorificarea deseurilor din lemn

A fost prima data cunoscuta cand s-a folosit reciclarea deseurilor din lemn. Am putea sa ne intrebam totusi, ca materie naturala, de ce lemnul si deseurile din lemn ar fi poluanti daunatori mediului inconjurator .

Lemnul nu este poluant in sine cu exceptia cazurilor in care nu este folosit sub forma naturala. In plus, aditivii care se adauga la finisaj produc uneori substante periculoase care poate avea efecte directe asupra sanatatii. De exemplu, prin fabricarea PAL ului sunt riscuri de expunere la formaldehida, gaz generator de cancer al gatului.

Deseurile din lemn se mai clasifica in functia de tipul de tratarea a lemnului, de lacurile sau vopselele care au fost folosite la impregnare sau la finisaj. Se clasifica astfel 3 tipuri de deseuri:

->Deseuri ne-impregnate: precum deseurile generate de prelucrarea lemnului: praf, rumegus, talas: (61% din total generat)

->Deseuri ...

Alte referate despre: valorificarea deseurilor din lemn, valorificarea deseurilor de lemn, valorificare deseuri din lemn

Deseuri

Prin similitudine cu clasificarea deseurilor radioactive recomandata de AIEA in documentul Safety Series No. 111-G-1-1 “Clasification of Radioactive Waste” si aplicabila activitatilor de gospodarire in vederea depozitarii definitive, utilizata si in tarile UE, se introduce urmatoarele clase (categorii, tipuri) de deseuri radioactive:

Alte referate despre: reciclarea deseurilor, deseuri, reciclarea deseurilor referat

Gestiunea deseurilor

"Gestiunea deseurilor"
Societatea de consum a adus, pe lângă binefacerile sale, şi multiple probleme dificile, printre care cele de ordin tehnic, economic şi juridic privind existenţa deşeurilor şi cerinţa eliminării (diminuării) acestora. Una dintre numeroasele probleme ale vieţii moderne o constituie cea a stocării, neutralizării ori eliminării deşeurilor. Din punct de vedere al provenienţei lor, acestea pot fi: deşeuri menajere, deşeuri industriale, deşeuri agroalimentare şi deşeuri nucleare.
"Gestiunea deseurilor"

Alte referate despre: gestiunea deseurilor, gestiunea deseurilor referat, evidenta gestiunii deseurilor

Recuperarea si reciclarea deseurilor de cauciuc

Condiliile tehnice de calitate impun ca la punctele de colectare a anvelopelor uzate (dar, in stare curata si uscata) sa se faca sortarea in conformitate cu standardele in vigoare, dupa cum urmeaza:
- anvelope pentru autoturisme, autoturisme de teren si autoutilitare, in Sort 1 si "Nereesapabile";

Alte referate despre: recuperarea si reciclarea deseurilor de cauciuc, reciclarea deseurilor de cauciuc si anvelope, reciclarea deseurilor din cauciuc

Managementul deseurilor

Analizând relaţia dezvoltare economică - mediu înconjurător, se remarcă cinci factori esenţiali cu contribuţii diferite la scăderea sau creşterea nivelului de degradare a mediului ambiant, inclusiv a resurselor naturale:
- nivelul activităţii economice sau mărimea economiei,
- structura sectorială a economiei,
- nivelul tehnologic existent,
- cererea de reglementări în privinţa mediului,
- politica şi cheltuielile de conservare şi protejare a mediului ambiant.

Alte referate despre: managementul deseurilor, managementul deseurilor referat, referat managementul deseurilor

Gestiunea deseurilor

-evitarea apariţiei
-tratarea în scopul recuperării
-tratarea şi eliminarea în condiţii de siguranţă pentru mediu

Alte referate despre: evidenta gestiunii deseurilor anexa 2, factori geopolitici in gestiunea deseurilor, referate gestiunea deseurilor

Clasificarea deseurilor menajere

1.4.2Deşeuri stradale: gunoiul măturat de pe străzi, gunoiul din parcuri, locuri publice, depunerile stradale etc

Alte referate despre: clasificarea deseurilor menajere, sunt clasificarea deseurilor menajere, clasificare deseuri menajere

Regimul deseurilor in legislatia de mediu

Conform Raportului ,,Semnale de mediu pe anul 2004,, din anul 1997 până în 2001 cantitatea de deşeuri de ambalaje a crescut în 10 din cele 15 state membre.

Alte referate despre: regimul deseurilor in legislatia de mediu, regimul deseurilor in legislatia mediului, poluarea cu deseuri si legislatia de mediu referat

Le gestion de carrieres

Le gestion de carrieres
Vu la complexité du concept de carrière, il n’y en a pas une seule définition. Certains auteurs définissent la carrière comme une succession prévisible des positions - dans l’ordre croissant de leur prestige - occupées par un individu dans l’organisation. La carrière peut être regardée aussi comme la successionde positions hiérarchiques et de leurs fonctions associées. De point de vue subjectif, l’individu perçoit sa carrièrede la perspective de sa personnalité et de son expérience comme le cadre dynamique de son existance.

Alte referate despre: gestion des carrieres, les objectifs de la gestion des carrieres, objectifs de gestion des carrieres

Gestionarea fisierelor cu ajutorul programului Explorer

Panoul din dreapta al ferestrei Explorer afişează conţinutul oricărui dosar selectat în panoul din stânga. De exemplu, dacă aţi selectat unitatea locală C:, de sub pictograma dosarului My Computer, veţi vedea o listă cu dosarele şi fişierele existente pe hard disk. Pentru a prezenta conţinutul hard discului, executaţi clic pe pictograma lui din panoul din stânga. Peentru a vedea conţinutul unui dosar selectaţi-l în panoul din partea stângă, iar conţinutul său va fi prezentat în panoul din partea dreaptă. Puteţi selecta un dosar executând clic pe el cu mousul sau utilizând tastele cu săgeţi direcţionale îndreptate în sus şi în jos.

Alte referate despre: gestionarea fisierelor cu ajutorul programelor explorer, programul de management de fisiere si directoare windows explorer, program gestionare fisiere muzica pe pc

Gestionarea activelor curente

În condiţiile unei economii de piaţă, profitabilitatea şi lichiditatea reprezintă două probleme principale ale managementului. Lichiditatea unei întreprinderi în mare parte depinde de activele lichide curente (pe termen scurt) care reprezintă activele financiare ce rezultă în urma operaţiilor băneşti, de investire a banilor şi de creditare.

Alte referate despre: gestionarea activelor curente, gestionarea activelor curente la intreprindere, gestionarea activelor curente clasificare

Ocrotirea sanatatii - gestionarea resurselor biologice umane ale populatiei

Ocrotirea sanatatii - gestionarea resurselor biologice umane ale populatiei
Sintagma “starea de sanatate” se refera la mai multe fatete ale unui complex de probleme: ale individului, de grup, specifice unor categorii sociale sau unei etnii, regionale, nationale, sub-continentale si continentale, pana la nivelul intregii umanitati - si reflectate, dar si motivate economic sau prin prioritati personale.
Ocrotirea sanatatii - gestionarea resurselor biologice umane ale populatiei

Alte referate despre: gestionare resurse umane din sanatate, gestionarea resurselor umane, gestionarea resurselor materiale s-au umane

Deseuri de productie

In cadrul industriei extractive se genereaza cea mai mare cantitate de deseuri industriale nepericuloase, aproximativ 62% din cantitatea totala generata de deseuri nepericuloase, din care activitatea de extractie si preparare a carbunelui reprezinta mai mult de 95%.

Alte referate despre: cat reprezinta deseurile din productia culturilor de camp, gestionarea deseurilor in productia compotului, deseurilor in productia industriala a lemnului

Gestionarea unei crize de imagine

[Ion Chiciudean si Valeriu Tones, autorii cartii "Gestionarea crizelor de imagine" (2002)], definesc criza de imagine ca fiind "stadiul de deteriorare a notorietatii, reputatiei si increderii publice ce pune in pericol functionarea sau existenta unei organizatii".
In afaceri, ca si in viata, oamenii prefera sa creada ca o situatie de forta majora nu li se poate intampla tocmai lor. Poate de aceea cea mai mare parte dintre ei sunt luati prin surprindere cand asta se intampla si au nevoie de timp pentru a reactiona coerent.

Alte referate despre: referat strategii de gestionare a crizelor de imagine, gestionarea crizelor de imaginea, gestionarea crizelor de imagine

Aparitia conflictelor si gestionarea lor in cadrul grupurilor politienesti

Helbriegel şi Slocum consideră climatul organizaţional drept o componentă a sistemului social. Mulţi autori sunt de acord că organizaţiile diferă prin climat, sugerând că acesta este un atribut organizaţional.

Alte referate despre: conflictele in cadrul grupurilor, conflictul in cadrul grupurilor scolare, conflicte in cadrul grupurilor

Program pentru gestionarea mijloacelor fixe intr-o institutie

1. Introducere:
Obiectivul proiectului este acela de a permite gestionarea mijloacelor fixe intr-o institutie. Folosesc un fisier binar. Prin structura sa programul poate actualiza, adauga si regasi datele din fisier. Utilitatea proiectului este data de necesitatea efectuarii unei simulari a lucrului cu baze de date prin intermediul limbajelor de programare. Am urmarit implementarea procedurilor de creare fisier, adagare in fisier, stergere din fisier etc. Utilitatea economica este data de accesul destul de usor pentru lucrul in contabilitatea de gestiune cu mijloacele fixe in cadrul unei institutii. Fiecarui mijloc fix i se vor memora urmatoarele caracteristici: cod mijloc fix, denumire mijloc fix, tip mijloc fix, anul intrarii in functiune, numar de inventar.

Alte referate despre: sisteme informatice pentru gestionarea mijloacelor fixe, tipurilor de softuri pentru gestionarea mijloacelor fixe, mijloace fixe intr-un restaurant

Compostarea deseurilor zootehnice din Romania

Dupa felul si durata stocarii se pot deosebi doua tehnologii de biotransformare: compostare extensiva si compostare intensiva.
1. Compostarea extensiva reprezinta aruncarea gunoaielor in gramezi dezordonate in care transformarea materialelor vegetale si a dejectiilor animale se produce de regula in absenta aerului datorita prezentei apei si tasarii puternice.

Alte referate despre: compostarea deseurilor zootehnice din romania, compostarea deseurilor referat, compostarea deseurilor

Inteligenta

Primul capitol, inteligenta emotionala si masurarea ei, abordeaza originile conceptului de inteligenta emotionala si explica diferentele dintre tipurile de inteligenta. Pentru consilierea eficienta sunt necesare o serie de abilitati care apartin de inteligenta emotionala, si
anume: observarea emotiilor, capacitatea de a simti emotiile si empatia, capacitatea de a sesiza ce anume transmit emotiile si urmarirea evolutiei emotiilor.

Alte referate despre: inteligenta emotionala, teoria inteligentelor multiple, sisteme de fabricatie bionice inteligente holonice
Referate afisate : 20
Medie note: 8.47 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles