Giuseppe verdi

Giuseppe Verdi

Născut în 1813, în satul italian Le Roncole de lângă Busseto, Giuseppe Verdi şi-a petrecut anii tinereţii studiind orga. La vârsta de şapte ani, el a devenit organist în oraşul San Michele Arcangelo. Acolo tânărul Verdi a cântat pentru biserică şi după legendă, în 1814 mama sa l-a salvat de către cotropitorii francezi. În 1823, Verdi s-a mutat la Busseto şi a absolvit şcoala de muzică condusă de Antonio Provesi. La vârsta de 13 ani, Verdi era ajutor de conducător al orchestrei din Busseto. După ce a terminat şcoala, Verdi s-a prezentat pentru admitere la conservatorul din Milano. Dar a fost respins, iar unul din examinatori i-a spus lasă conservatorul şi ia-ţi un post de maestru în oraş. Verdi a studiat compunerea în Milano cu Vicenzo Lavigna, compozitor şi maestru la teatrul La Scala. Verdi a oscilat între Milano şi Busseto până în Martie 1836, când a fost numit maestrul filarmonicii din Busseto.
În mai 1836, el s-a însurat cu tânăra, ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 9291
Materia: Muzica

Giuseppe Verdi

Dar din fericire pentru posteritate, Otello, un libret electrizant,
creat de poetul Arrigo Boito a adus compozitozitorului o retragere
fortata. Deschiderea operei Otello în februarie 1887 a atras o
audienta o audienta internationala la Milano.

Alte referate despre: giuseppe verdi, giuseppe verdi referat, referat giuseppe verdi

Giuseppe Verdi

vocala,subordonarea acesteia unei expresii mai vehemente si mai
dramatice.Concomitent cu desfasurarea bogatiei mijloacelor armonice,a
unor sonoritati mai alese si a unor formule melodice noi,apare
interesul pentru o mai larga si multilaterala tratare
orchestrala,subordonata însa,spre deosebire de Wagner(pe care,de
altfel,l-a admirat)cântecului si vocii.

Alte referate despre: referat despre giuseppe verdi, giuseppe verdi biografie, viata lui giuseppe verdi

Giuseppe Verdi-viata si activitatea

La repetiţiile pentru „Nabuco”, la teatrul „La Scala” tâmplarii care reparau clădirea s-au oprit din muncit şi s-au aşezat pe schele şi scări pentru a asculta opera. La terminarea operei toţi muncitorii au izbucnit în strigăte de Bravo, bravo, viva il maestro!.

Alte referate despre: giuseppe verdi viata si activitatea, giuseppe verdi viata lui, giuseppe verdi-viata si creatia compozitorului

Biografii - Giuseppe Verdi, Simon Bolivar, James Watt,

Bolívar se întoarce în Venezuela în 1807 dupa o scurta vizita în
Statele Unite. În 1808 Napoleon îl instaleaza pe fratele sau, Joseph,
ca rege al Spaniei. Acest lucru a provocat o mare revolta populara în
Spania cunoscuta ca Razboiul peninsular. În America, ca si în Spania,
au fost formate junte regionale pentru a rezista noului rege. Spre
deosebire de juntele spaniole, totusi, juntele americane au luptat
împotriva puterii regelui spaniol, nu numai împotriva persoanei Joseph
Bonaparte.

Alte referate despre: date biografice giuseppe verdi, simon bolivar biografie, biografia lui james watt

Giussepe Verdi

În acelaşi an pe 6 martie ,,Traviata’’ este reprezentată la Teatrul Fenice din Veneţia.Inspirat din romanul ,,Dama cu camelii’’ de Al.Dumas, opera are un debut dificil.Cenzura este scandalizată de acest afront adus bunelor moravuri şi cere ca demimondena Violetta să nu apară în costum de epocă.Modificându-şi opera,Verdi, un an mai târziu înregistrează un triunf fără precedent.Prin operele sale, Verdi devine un adevărat erou naţional într-o ţară care nu a reuşit încă să se unifice.

Verdi a fost un om ursuz şi singuratic celebru pentru accesele sale la furia asupra soliştilor şi instrumentiştilor, fiind supranumit ,,il orso’’ (ursul). Pe 22 ian. 1901, Italia se cutremură la aflarea veştii despre ,,il maestro’’verdi.Acesta zăcea în pat, într-o cameră de hotel din Milano.Municipalitatea a cerut şoferilor de tranvaie să nu mai clacsoneze, pentru a nu tulbura odihna maestrului.Pe 27 ian. Verdi se stinge şi întreaga Italie este-n doliu.În ...

Alte referate despre: giussepe verdi, giussepe verdi referat, libretele lui giussepe verdi

Giuseppe Verdi

Giuseppe Verdi a fost un maestru incontestabil al muzicii de operă.A reprezentat pentru compatrioţii săi vocea conştiinţei naţionale, muzica sa însoţind naşterea Italiei moderne.Genial şi prodigios, părintele lui Nabucco şi al Traviatei întruchipează, alături de Victor Hugo, forţa lirică a romantismului. Giuseppe Fortunino Francisco Verdi trăieşte copilăria modestă a unui fiu de cârciumar.Este născut la 10 oct. 1813 în satul Roncole.Copilul este energic şi inteligent, iar tatăl consimte să facă sacrificiile necesare pentru ai oferi cea mai bună educaţie.

Alte referate despre: despre giuseppe verdi, giuseppe verdi-referat, traviata giuseppe verdi

Personalitati muzicale

Inima lui a fost închisă într-o urnă şi trimisă la Varşovia, unde a fost aşezată la biserica “Sfânta Cruce”. Ultima lui compoziţie a fost o “Mazurcă”. A compus peste 120 de piese: mazurci, poloneze, nocturne, studii, valsuri, sonate, concerte pentru pian şi orchestră etc. În urma bombardamentelor din cel de al II-lea război mondial, biserica “Sfânta Cruce” a fost dărâmată. A rămas doar inima lui Chopin, ca “inimă biruitoare a poporului său”.

Alte referate despre: personalitati muzicale, personalitati muzica, dezvoltarea personalitatii muzica

Radio si Radiodifuziunie

Momentului inaugural i-a fost dedicata poezia "Un suflet nou", scrisa si citita la microfon, cu acest prilej, de scriitorul Horia Furtuna, ulterior realizator si director de programe.

Alte referate despre: unde radio si echipamente de radiodifuziune, unde radio echipamente de radiodifuziune, referat unde radio si echipamente de radiodifuziune

Intoxicatia cu suplimente alimentare la iguana verde

Cea de a doua contine multe dintre vitaminele care lipsesc de obicei, proteine, grasimi, fibre. Aceste suplimente ar trebui sa asigure 2% din dieta sau sa se administreze o data pe saptamana. Femelele au nevoie de o cantitate mai mare de calciu. Administrarea in exces a calciului produce calcifierea organelor interne, deficite de zinc, cupru si ioduri odata cu malabsorbtia acizilor grasi esentiali si aparitia pietrelor la nivelul vezicii urinare.

Alte referate despre: iguana verde, suplimente alimentare, referat suplimente alimentare

Frunza verde magheran - comentariu literar

Poezia este scrisă la persoana I singular .Românul îşi exprimă direct dorinţa să fie iubit ,viteaz şi norocos:”ca să fiu la lume drag”(…)”să mă fac viteaz de tot”(…)”să am zile cu noroc”.Limbajul artistic este popular , atât prin expresia “frunză verde magheran” cât şi prin forma populară “frunzi”,ori diminutivul “voinicel”.

Alte referate despre: frunza verde magheran comentariu literar, frunza verde magheran critica literara, comentariu literar frunza verde magheran

Frunza verde magheran - doina

„Doina este cea mai vie expresie a sufletului romanesc. Ea cuprinde simturile sale de durere, de iubire si de dor. Melodia doinei, pentru cine o intelege, este chiar plangerea duioasa a patriei noastre dupa gloria sa trecuta.” (Vasile Alecsandri)

Alte referate despre: frunza verde magheran doina populara, frunza verde magheran doina, frunza verde magheran-doina populara

Frunza verde magheran

Botezul se face în Olt, cel mai reprezentativ râu al regiunii. Atributele primite sunt hotărârea, caracterul puternic, abilitatea de a trece orice obstacol. O a doua aspiraţie este aceea de a ajunge foarte viteaz, adjectivul fiind redat prin superlativul absolut “viteaz de tot”; această dorinţă se identifică cu aceea de a fi haiduc.
Sfinţirea se face cu busuioc căci cea de-a treia năzuinţă este aceea de a fi norocos.

Alte referate despre: frunza verde magheran, frunza verde magheran comentariu, doina populara frunza verde magheran

Giuseppe Garibaldi

Dupa o cateva calatorii in Marea Mediterana, pe un vas comercial in serviciul beiului de Tunis, a plecat pentru America de Sud, ajungand la Rio de Janeiro in 1836. Impreuna cu un alt italian exilat , Luigi Rossetti, a incercat sa lucreze in sectorul transportului maritim, dar fara folos. Aceasta nereusita l-a impins sa ajute rebelii republicani din Rio Grande, razvratiti impotriva guvernului imperial al lui Don Pedro II .

Dupa multe aventuri si participari in mai multe actiuni de razboi, pierderi datorate neintelegerilor interne, paraseste regiunea, vizitand in 1841 Montevideo. In perioada sederii lui la Rio de Janeiro o cunoaste pe Anita ,care isi abandoneaza sotul ca sa-l urmezepe erou.

Alte referate despre: giuseppe garibaldi, giuseppe garibaldi referat, biografie giuseppe garibaldi

Farmacia verde pentru tumori

Cercetarile au dovedit ca in toate tumorile compresele cu aburi de coada-calului sunt de cel mai bun ajutor. Se iau 2 maini pline cu coada-calului, se pun plantele intr-o sita si se atarna peste o oala cu apa in clocot (se poate folosi si o oala de gatit sub presiune - o oala-minune). Coada-calului aburita, muiata si fierbinte se pune intr-o panza si se aplica acolo unde se afla tumoarea, umflatura, abcesul, chistul, adenomul, melanomul, tumoarea papilara sau hematomul.

Alte referate despre: farmacia verde, terapii moderne alternative prin farmacia verde, referat farmacia verde

Deviza aleasa de un stat si semnificatia ei

Deviza este o expresie sau o propoziţie scurtă simbolică. Ea descrie motivaţiile sau intenţiile unui individ, unui grup social, ale unei organizaţii care a ales-o pentru a sugera un ideal, ca regulă de conduită sau pentru a aminti un trecut glorios.

Alte referate despre: semnificatia imnului de stat al romaniei, semnificatia devizelor, semnificatia intemeieri statelor medievale romanesti

O zi in Egipt - compunere

Referat despre O zi in Egipt - compunere
Pleoapele au atins ochii si cad intr-un somn adanc. Imi apare in fata Sfinxul si aici totul incepe.

Alte referate despre: egiptul antic, egiptul antic referat, arta egiptului antic

Povestea lui Harap-alb

Acesta, povătuit de Sfînta Duminică, pe care o milostivise, îi alege un cal năzdrăvan, care în aparenţă este o mîrtoagă, şi pleacă la drum nu înainte de a asculta sfaturile tatălui său. În ciuda poveţelor este păcălit de Spîn, care-l face rob.

Alte referate despre: rezumat harap alb, harap alb rezumat, harap alb

Conifere

Utilizare:Se foloseste pe marginea lacurilor si a apelor curgatoare unde realizeaza efecte deosebite avand frunzisul fin, interesant, verde-deschis si ruginiu in toamna, precum si un port elegant.

Alte referate despre: conifere, paduri de conifere, coniferele
Referate afisate : 19
Medie note: 8.03 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles