Giuseppe verdi referat

Giuseppe Verdi

Născut în 1813, în satul italian Le Roncole de lângă Busseto, Giuseppe Verdi şi-a petrecut anii tinereţii studiind orga. La vârsta de şapte ani, el a devenit organist în oraşul San Michele Arcangelo. Acolo tânărul Verdi a cântat pentru biserică şi după legendă, în 1814 mama sa l-a salvat de către cotropitorii francezi. În 1823, Verdi s-a mutat la Busseto şi a absolvit şcoala de muzică condusă de Antonio Provesi.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 9291
Materia: Muzica

Giuseppe Verdi

La varsta de 10 ani, Verdi a plecat in
oraselul din apropiere, Bussetto, unde a urmat scoala si a invatat mai
departe muzica cu Ferdinando Provesi, un bun muzician, absolvent al
celebrei Academii de Muzica din Parma. Provesi si-a dat seama repede
de extraordinarele insusiri ale elevului sau si dupa cativa ani l-a
sfatuit sa plece la Milano, spre a-si continua studiile la
Conservator. Devine director al Societatii Filarmonice din localitate
si in acelasi timp lucreaza la opera ce-I fusese comandata.

Alte referate despre: giuseppe verdi, giuseppe verdi referat, referat giuseppe verdi

Giuseppe Verdi

scena expresia muzicala a pasiunii amoroase,a situatiilor patetice de
inspiratie romantica.Dupa o pauza,în amurgul vietii,Verdi a creat
capodoperele sale "Othello"(1887) si "Falstaff"(1893),admirabile prin
umanismul viziunii lor.Stilul sau se caracterizeaza prin tehnica
belcanto-ului,potentata de o legatura organica cu adevarul
scenic-dramatic,prin care anticipeaza verismul.Prifunzimea liniei
vocale este dublata de o tratare orchestrala sugestiva,deosebit de
bogata,în special ultimele lucrari.Conceptia sa componistica se
remarca prin preocuparea pentru concizie,prin arta de a repartiza
ariile,ansamblurile si corurile,care simbolizeaza elementul popular,si
în elaborarea carora Verdi s-a dovedit un mare maestru.

Alte referate despre: referat despre giuseppe verdi, giuseppe verdi biografie, viata lui giuseppe verdi

Giuseppe Verdi-viata si activitatea

La vârsta de 13 ani, Verdi era ajutorul conducătorului orchestrei din Bussetto. Toate lucrările muzicale scrise în acea perioadă au fost interpretate absolut toate, dar editate n-au fost nici una.
După ce a terminat şcoala, Verdi s-a prezentat pentru admitere la conservatorul din Milano. Dar a fost respins, iar unul din examinatori i-a spus să lase conservatorul şi să-şi ia un post de maestru în oraş. Verdi a studiat compunerea în Milano cu Vicenzo Lavigna, compozitor şi maestru la teatrul ”La Scala”.

Alte referate despre: giuseppe verdi viata si activitatea, giuseppe verdi viata lui, giuseppe verdi-viata si creatia compozitorului

Biografii - Giuseppe Verdi, Simon Bolivar, James Watt,

Batalia de la Bovaca din 7 august 1819 a reprezentat o mare victorie
pentru Bolívar si armata sa. În acel an el creeaza Congresul Angostura
care înfiinteaza Gran Colombia (o federatie alcatuita din Venezuela,
Columbia, Panama si Ecuador-ul de azi). Bolívar este numit presedinte
si, dupa victoria lui Antonio José de Sucre împotriva fortelor
spaniole în Batalia de la Pinchincha din 23 mai 1822, tot nordul
Americii de Sud a fost eliberat.

Alte referate despre: date biografice giuseppe verdi, simon bolivar biografie, biografia lui james watt

Giussepe Verdi

Profesorii de acolo consideră însă că tehnica sa pianistică are un nivel scăzut şi îl resping la examen;Verdi se simte jignit şi umilit.Hotărât totuşi să-şi clădească o carieră muzicală, rămâne pentru un timp la Milano, unde urmează mai apoi cursurile cu Vicenzo Lavigna şi frecventează cu asiduitate spectacolele de la Scala.Revenind la Bussetto, încearcă să obţină postul de organist, dar doar după doi ani reuşeşte să-şi învingă rivalul, pe abatele ferari.

În 1836 se căsătoreşte cu Margherita Barezzi, fiica protectorului său.Verdi nu se mulţumeşte cu confortul din casa socrului său, iar nerăbdarea şi impulsul creativ nu-i dau pace astfel încât în 1838 hotărăşte să-şi încerce din nou norocul la Milano.

În bagaje, Verdi duce prima sa operă, ‚Oberto’’ pe care teatrul scala i-o acceptă în 1839.Giuseppe este propulsat imediat în rândul celor mai de seamă compozitori.O a doua operă a sa ,,O zi de domnie’’ a fost ...

Alte referate despre: giussepe verdi, giussepe verdi referat, libretele lui giussepe verdi

Giuseppe Verdi

În 1853, Verdi ,,recidivează’’ cu ,,Trubadurul’’, operă pe care publicul o prieşte într-o atmosferă frenetică.În acelaşi an pe 6 martie ,,Traviata’’ este reprezentată la Teatrul Fenice din Veneţia.Inspirat din romanul ,,Dama cu camelii’’ de Al.Dumas, opera are un debut dificil.Cenzura este scandalizată de acest afront adus bunelor moravuri şi cere ca demimondena Violetta să nu apară în costum de epocă.Modificându-şi opera,Verdi, un an mai târziu înregistrează un triunf fără precedent.Prin operele sale, Verdi devine un adevărat erou naţional într-o ţară care nu a reuşit încă să se unifice.
Verdi a fost un om ursuz şi singuratic celebru pentru accesele sale la furia asupra soliştilor şi instrumentiştilor, fiind supranumit ,,il orso’’ (ursul).

Alte referate despre: despre giuseppe verdi, giuseppe verdi-referat, traviata giuseppe verdi

Personalitati muzicale

Ca o recunoaştere a valorii activităţii sale, a fost ales preşedinte al Asociaţiei corurilor şi fanfarelor române din Banat şi inspector general de muzică pentru şcolile normale din toată ţara. Din creaţia sa muzicală, cea mai valoroasă rămâne creaţia corală, din care dăm câteva titluri ce trec cu succes pragul în mileniul trei: Răsunetul patriei, Răsunet de la Crişana, Răsunetul Ardealului, Ana Lugojana, Peste deal, Bobocele şi inele, Coasa, Grânele vara se coc, Negruţa, Vraja etc. Din simpla însuşire de titluri se poate observa grija sa pentru realizarea şi apoi consolidarea României mari, idee pentru care a militat şi a luptat, cu armele sale, toată viaţa.

Alte referate despre: personalitati muzicale, personalitati muzica, dezvoltarea personalitatii muzica

Radio si Radiodifuziunie

Momentului inaugural i-a fost dedicata poezia "Un suflet nou", scrisa si citita la microfon, cu acest prilej, de scriitorul Horia Furtuna, ulterior realizator si director de programe.

Alte referate despre: unde radio si echipamente de radiodifuziune, unde radio echipamente de radiodifuziune, referat unde radio si echipamente de radiodifuziune

Intoxicatia cu suplimente alimentare la iguana verde

Un animal care poate supravietui in salbaticie unei caderi de peste 20 m inaltime este expusa riscului fracturarii coastelor in urma unei rostogoliri de pe canapea in lipsa suplimentelor potrivite. Exista doua tipuri de suplimenete pentru iguana. Cea mai importanata din ele este cea care contine cea mai mare cantitate de calciu. Aceasta contine un raport de 2:1 calciu-fosfor , este sub forma de pudra si include dicalciu fosfat, cenusa de oase, faina de soia, late vitamine si stabilizatori.

Alte referate despre: iguana verde, suplimente alimentare, referat suplimente alimentare

Frunza verde magheran - Demonstratie ca e doina

Epitetul metaforic „cu inima de oţel” sugereză dârzenia şi vitejia .
Trecerea către partea a doua a doinei se realizează printr-o exclamaţie retorică („Aoleo!ce foc de dor!”) ,prin care haiducul îşi exprimă bucuria şi speranţa că va putea lupta alături de pandurii lui Tudor Vladimirescu .

Partea a doua a doinei începe cu expresia „frunză verde păducel” şi pune în evidenţă calităţile deosebite ale haiducului :curajul ,priceperea în mânuirea armelor ,rapiditatea în luptă ,spiritul de sacrificiu :

Alte referate despre: frunza verde magheran demonstratie ca este doina, frunza verde magheran demonstratie ca e doina, frunza verde magheran demonstratie ca e doina populara

Frunza verde magheran - comentariu literar

Opera este o doină deoarece :
- Este exprimat permanet pe tot parcursul operei eul liric.
- Se exprimă un sentiment predominant de dor.
- Opera este transmisă orală ,iar autorul este anonim.
- Este o specie specifică românilor datorită exprimării şi a diminutivelor (elemente ce atestă caracterul blând şi bunătatea românilor)
- Exprimă o gamă largă de stări sufleteşti:încredere în sine,speranţă , iubire faţă de ţară,respect,S.a..
- Expresivitatea rara a versurilor şi versul scurt

Alte referate despre: frunza verde magheran comentariu literar, frunza verde magheran critica literara, comentariu literar frunza verde magheran

Capul Verde

Istoria
Nelocuite pana la descoperirea lor de catre venetianul Alvise Ca'da Mosto ( aflat in serviciul portugaliei ) insulele Capulu Verde sunt transformate in posesiuni lusitane, reunite in 1587 sub autoritatea unui singur guvernator. Urmasii sclavilor negri adusi din Guineea-Bissau alcatuiesc 95 % din populatia actuala. Declarate, la 11.7.1951, "provincie de peste mari"a Portugaliei, Capul Verde isi proclama, la 5.7.1975, independenta, Aristides Pareira, conducatorul P. Africanal Independentei din Guineea-Bissau si Insula Capul Verde ( PAIGC - partid unic de guvernamant aflat in Guineea-Bissau, cat si in Capul Verde), fiind ales presedinte al statului (1975-1991).

Alte referate despre: capul verde, insulele capului verde, insula capului verde

Frunza verde magheran

A doua parte este introdusă tot printr-o formulă refren “frunză verde păducel“. În această strofă intervine autorul, fapt argumentat de prezenţa verbelor la persoana a treia :”să chitească”,”s-o lovească”,”ştie”,”să lupte”,”să inoate”. Autorul îşi exprimă admiraţia faţă de haiduc , care acum este un “şoiman mehedinţel”, prin enumerarea calităţilor sale.”Şoimanul” este un apărător al teritoriului, un om solitar. Acesta stie să ţintească şi chiar să lovească “rândunica”, simbolul vitezei , ştie să călărească şi să înoate fiind capabil de un efort îndelungat .

Alte referate despre: frunza verde magheran, frunza verde magheran doina populara, frunza verde magheran comentariu

Foaie verde maghiran

A treia strofa este un catren reprezentând încheierea primei parti a
doinei .Acesta începe cu doua metafore "Aoleu! Ce foc de dor ! " prin
care eul liric îsi exprima bucuria si speranta ca va avea
posibilitatea sa se alature pandurilor lui Tudor . Semnele exclamarii
si punctele de suspensie accentueaza intensitate dorintei de a se
alatura luptei de eliberare .

Alte referate despre: foaie verde maghiran, foaie verde maghiran doina, versuri foaie verde maghiran

O zi in Egipt - compunere

Traiam in Egiptul antic. Aflam de la cat mai multi egipteni ce sa fac cat ma aflu acolo. Dupa ce mi-am machiat ochii cu verde si albastru si i-am conturat cu ajutorul unui carbune ascutit, m-am imbracat si am plecat sa aflu cat mai multe despre aceasta minunata tara.

Acum mii de ani , Sfinxul era pictat cu rosu pentru piele si galben cu albastru in dungi pentru ornamental de cap, infatisand un faraon. Numele acestui faraon este inca necunoscut deoarece in zilele noastre, acesta nu mai are barba si nasul.

Cele mai mari piramide au fost cele ale lui: Keops, Kefren si Mikerinos. Inainte de a fii inmormantati in piramide, acesti faraoni(si oameni de rand) erau trecuti printr-un process de mumificare: organele interne erau scoase cu ajutorul unui carlig dupa care erau spalate sip use in cutii frumos pictate; corpul era lasat intr-o solutie timp de 70 de zile;apoi era asezat in sarcofag.

Alte referate despre: egiptul antic, egiptul antic referat, arta egiptului antic

Povestea lui Harap-alb

Povestea lui Harap-Alb are în linii mari următorul subiect: Verde-Împărat îi cere fratelui său să-i trimită pe cel mai vrednic dintre nepoţi ca să-l lase urmaş după ce n-o mai fi: craiul, tatăl băuţilor, îi supune unei probe a curajului , la care nu rezistă decît mezinul.

Alte referate despre: rezumat harap alb, harap alb rezumat, harap alb

Plan de afacere pensiune in Delta

Pentru primul an de functionare (martie-octombrie 2011), s-a estimat un grad de utilizare de 50 %, in anul urmator s-a estimat un grad de ocupare de 55%,iar in ceilalti ani de 60 %.Veniturile din activitatea de cazare se calculeaza in functie de volumul prestatiilor si tariful pe ziua de cazare.Venituri din cazare camera dubla = Volum prestatii x Tarif Venituri din cazare apartament = Volum prestatii x Tarif

Alte referate despre: plan de afacere pensiune, plan de afacere pensiune turistica, model plan de afacere pensiune

Dovlecelul - alimentul ideal in toate sezoanele

Provine din America, unde la inceput erau consumate doar semintele acestuia. In Europa a ajuns in secolul al XVI- lea impreuna cu alte "curiozitati" aduse din lumea noua. La inceput, dovlecelul verde, ca majoritatea noutatilor era cultivat doar in gradinile botanice. Astazi este greu sa ne imaginam bucataria mediterana fara dovlecelul verde. Se presupune ca in secolul al XVII-lea italienii au inceput sa prepare dovlecelul verde insa nu indeajuns de copt, asa cum facem noi astazi.Dovlecelul, cu denumirea sa latina "cucurbita pepo" , este un soi de dovleac cultivat pentru fructele sale verzi si lunguiete. Este foarte popular in tarile Europei Vestice si in jurul bazinului Marii Mediteraneene.

Alte referate despre: padurile defoioase in toate sezoanele, un liceu ideal unde as putea sa invat cu toate satisfactiile, tinuta angajatului ideal ind aliment
Referate afisate : 19
Medie note: 7.99 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles