Glanda tiroida afectiuni

Glanda tiroida

Controlul functiei tiroidiene este realizat la nivel central de hormonul hipotalamic de eliberare a tirotropinei (TRH) si de tirotropina (TSH) secretata de hipofiza anterioara. Aportul de iod din alimentatie este foarte important pentru sinteza hormonilor tiroidieni (aportul g).mzilnic trebuie sa fie de 150 Care sunt principalele efecte ale hormonilor tiroidieni?

Hormonii tiroidieni exercita efecte metabolice in diferite tesuturi ale organismului prin cresterea consumului de oxigen si a productiei de caldura ca rol principal dar au si efecte specifice pe diferite organe cum ar fi cresterea frecventei si debitului cardiac, cresterea activitatii digestive, efecte scheletice ce contribuie la cresterea si modelarea oaselor, controlul centrului respirator, efecte pe musculatura, sistem nervos.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 13kb
Downloads: 593
Materia: Medicina

Clorfenoxiderivati ai acizilor grasi

Agent Orange:
Nume de cod pentru mixture 2,4,5 –T si 2,4,-D
Agent White:
Nume de cod pentru mixture de aproximativ 4:1 de 2,4 –D si picloram (4-amino-3,5,6-trichloropicolinic acid).

Alte referate despre: clorfenoxiderivati ai acizilor grasi, intoxicatii cu clorfenoxiderivatii acizilor grasi, acizi grasi

Deficiente ale glandei tiroide

În toate aceste cazuri, cantitatea de hormoni din organism este mică sau lipseşte. Din această cauză, în organism apar stări patologice foarte grave, cum sunt: scăderea metabolismului bazal, scăderea temperaturii corpului, tulburari trofice cutanate( căderea părului, unghiilor), oprirea dezvoltării intelectului, a glandelor sexuale, anemie, etc.Aceste stări se manifestă deosebit în faza copilăriei şi în aceea a maturităţii.

Alte referate despre: deficiente ale glandei tiroide, deficienta a glandei tiroide, deficiente ale glandei tiroide la pisici

Tiroida

Una din cele mai frecvente forme de hipotiroidism este boala Hashimoto, o afectiune cauzata de o dereglare a sistemului imunitar care produce anticorpi anti-tiroida sau limfocite "ucigase", care pur si simplu distrug tiroida. Cum glanda tiroida produce din ce in ce mai putini hormoni tiroidieni, glanda pituitara incepe sa secrete din ce in ce mai multi hormoni stimulatori de tiroida (TSH) pentru a forta tiroida sa secrete mai mult. Aceasta fortare a tiroidei poate sa duca la o marire in dimensiune a glandei tiroide, rezultand in ceea ce se numeste popular gusa. Masurarea anticorpilor anti-tiroida de tip blocant reprezinta un test folosit in diagnosticarea hipertiroidismului.

Alte referate despre: tiroida, afectiuni ale glandei tiroide, tiroida referat

Afectiuni ale inimii

3. ARITMIILE. Sunt dereglări ale ritmului normal al inimii fie sub raportul frecvenţei, fie al regularităţii frecvenţei cardiace, fie din ambele. Cauze: cardiopatie ischemică, leziuni valvulare, hipertiroidie, insuficienţă respiratorie, dezechilibre hidroelectrolitice, intoxicaţie cu digitalice, alcool, tutun.
Clasificare:
1) Aritmii atriale:
a) tahicardia sinusală (frecvenţa inimii – 90-120/min.);
b) bradicardia sinusală (frecvenţă sub 60/min.) În ambele este păstrat focarul normal al impulsurilor cardiace: nodul sinusal;
c) extrasistolele atriale – impulsuri ectopice;
d) tahicardia paroxistică atrială (frecvenţa 140-220/min. regulată);
e) fibrilaţia atrială şi flutlerul atrial (tulburări de ritm neregulate).
2) Aritmii ventriculare:
a) extrasistolele ventriculare;
b) tahicardia paroxistică ventriculare;
c) fibrilaţia ventriculară. Tratament – vezi recomandările la: extrasistole, tahicardie, fibrilaţie.

Alte referate despre: afectiuni ale inimii, afectiuni ale inimi, afectiuni ale inimii simptome

Afectiuni ale sistemului nervos

Criza de epilepsie se manifesta prin pierderea constiintei si cadere.Este periculoasa caderea deoarece duce la accidentare,musculature se contracta,corpul devine teapan,bratele se indoaie.membrele inferioare se intend,capul se lasa pe spate sau lateral si pielea se invineteste.Incepe o inspiratzie prelunga,zgomotoasa,apar contractii puternice ale intregii musculaturi,pe buzele bolnavului apare o spuma,deseori colorata in rosu(in timpul contractiei musculaturii isi poate musca limba).

Alte referate despre: afectiuni ale sistemului nervos, afectiuni ale sistemului nervos referat, afectiuni ale sistemului nervos central

Afectiunile maduvei spinarii

SINDROAME MEDULARE INFECŢIOASE - MIELITELE
DEFINIŢIE – Sunt reprezentate de un grup de neuroinfecţii în care procesul patologic-inflamator predomină sau interesează exclusiv măduva. Clinic se caracterizează prin paralizii, tulburări de sensibilitate, tulburări sfincteriene şi tulburări trofice.

Alte referate despre: afectiuni maduvei spinarii, afectiunile maduvei spinarii, afectiuni ale maduvei spinarii referat

Afectiunile cel mai des intalnite ale ficatului

In cazul infectiilor ficatul are o culoare mai rosie, se micsoreaza sau se mareste considerabil in volum (fig. 1, 2, 3), apar noduli, care de multe ori se transforma in carcenomi (fig. 2,5), provocand ciroza ficatului. Analizele efectuate cu ajutorul microscopului electronic au demonstrat aparitia schimbarilor structurale atat in parenchim cat si in mezenchim (fig. 6,7,8,9). Astfel ficatul degenereaza, apoi se cronicizeaza, schimbandu-si forma, structura si functia .

Simptomele cele mai frecvente sunt aparitia tulburarilor dispeptice-atribuite unor mese mai grele, disparitia apetitului de mancare, aparitia greturilor, modificari ale fecalelor: constipatie, diaree, fecale deschise la culoare. Apar dureri epigastrice cu aspect de colica biliara. Uneori infectiile hepatice au debut cu aspect gripal, alteori apar atralgii, miolgii, lambalgii, febra, tumefieri articulare, imbracand un aspect "reumatismal".

Alte referate despre: standarde de calitate cel mai des intalnite, tipuri de firma mai des intalnite, plantele si animalele mai des intalnite intr-o pajiste

Tubul digestiv si glandele anexe

Smaltul de la nivelul coroanei dintelui este o substanta dura,lucioasa.Radacina e acoperita de cement.In interiorul dintelui se afla pulpa dentara.Dentina este o substanta osoasa mai putin rezistenta la actiunea unor factori.Totalitatea dintilor formeaza dentitia,care este temporara,de lapte (20 de dinti) si permanenta (32 de dinti)
In mucoasa cavitatii bucale se gasesc glandele salivare,care secreta saliva.

Alte referate despre: tubul digestiv si glandele anexe, download referat tubul digestiv si glandele anexe, proiect de lectie-tubul digestiv si glandele anexe

Fitoterapia in cazul afectiunilor pancreasului si ficatului

Pentru stabilirea diagnosticului de pancreatita cronica o importanta deosebita au datele oferite de analiza coprologica (amiloreea, creatoreea, steatoreea), evidentierea hiperglicemiei sau toleranta scazuta la glucoza, rezultatele analizelor cu raze roentgen, ecografiile. Evolutia pancreatitei cronice este complicata adesea de icter si hemoragii gastro-intestinale. In cazul tratarii bolnavilor cu pancreatita acuta, un rol deosebit ii revine regimului alimentar, iar in cazul acutizarii - mijloacelor antiferment. Cu rol de substitut sint recomandate si preparatele pe baza de fermenti.

Alte referate despre: afectiuni ale pancreasului si ficatului, afectiunile pancreasului, cazul afectiunilor osteoarticulare

Afectiuni cardiovasculare

Oricare dintre elementele anatomice sau functionale pot suferi agresiunea diferitilor factori de îmbolnavire, motiv pentru are bolile de inima sunt foarte deosebite între ele.
În categoria bolnavilor denumiti cardiovasculari, intra toti acei care au semne de îmbolnavire din partea inimii si vaselor precum si persoanele carora li se descopera o tulburare sau o leziune a inimii sau a vaselor, fara ca ele sa sufere prea mult, uneori nu au nici o suferinta evidenta.
Simptomele bolilor de inima sunt diferite nu numai în raport cu elementul structural ce a avut de suferit în cea mai mare masura (miocardul, pericardul, valvulele, arterele coronare etc.), ci si în raport cu stadiul în care se gaseste boala, existând deosebiri mari între stadiul de început si cel avansat.

Alte referate despre: afectiuni cardiovasculare, afectiunile cardiovasculare, kinetoterapia in afectiuni cardiovasculare

Inima si afectiunile cardiovasculare

Foarte frecvent, dar îndeosebi dupa un efort fizic mai mare, pot aparea dureri în partea stânga a pieptului. În unele afectiuni cum sunt angina pectorala, infarctul miocardic si pericardita uscata, durerea toracica este foarte intensa, constiuind simptomul dominant. În angina pectorala si în infarctul miocardic durerea este provocata de irigarea deficitara a muschiului cardiac, iar în pericardita ea apare datorita frecarii între ele a foitelor pericardice inflamate si îngrosate.

Alte referate despre: ingrijirea pacientilor cu afectiuni cardiovasculare, inima si afectiunile ei, referat ingrijirea pacientului cu afectiuni cardiovasculare

Afectiunele sistemului locomotor

1.Introducere:Sistemul locomotor poate fi afectat de un numar mare de boli ceea ce duce la slabirea sistemului imunitar si dereglarile sistemului nervos.exemplu de astfel de boli pot servi: reumatismul,reumatismul articular acut,coxartroza,artroza s.a.

Alte referate despre: afectiunile sistemului locomotor, afectiunele sistemului locomotor, afectiunile aparatului locomotor

Tubul digestiv si glandele anexe

Printre vilozitati in grosimea mucoasei intestinului se gasesc glandele intestinale,care secreta sucul intestinal.Intestinul gros are aproximativ 1,70 m lungime si este alcatuit din cecum,colon si rect. Glandele anexe sunt : glandele salivare,ficatul si pancreasul. Glandele salivare produc saliva,care se varsa in cavitatea bucala. Pancreasul exocrine secreta sucul pancreatic,care este condos prin doua canale in duoden. Ficatul cea mai mare glanda (1,5-2kg ) a sistemului digestive,este situate in partea dreapta superioara a abdomenului sub diafragma.

Alte referate despre: tub digestiv si glande anexe, tub digestiv si glande anexe imagini, aparatul digestiv si glandele anexe

Hormonii glandei hipofize

Hormonii hipotalamici.Deşi hipotalamusul , respectiv, nucleele hipotalamice sunt formaţiuni anatomice distincte faţă de hipofiză, totuşi funcţiile lor se găsesc într-o strînsă interdependenţă şi, pentru urmărirea mai uşoară a acţiunii hipotalamusului asupra hipofizei, se prezintă întii substanţele biologic active elaborate de către hipotalamus.Aşa precum îi spune şi numele hipotalamusul este situat sub talamus , formaţiune anatomică nervoasă existentă la baza crerului ce are rol important în integrarea şi transmiterea exerciţiilor nervoase.

Alte referate despre: hormonii glandei hipofize, hormonii glandei tiroide, bolile glandei hipofize

Tiroida

Secreţia de hormoni tiroidieni (tiroxina- T4 şi triiodotironina-T3) este stimulată de către un alt hormon numit TSH (Thyroid Stimulating Hormone) care este secretat de glanda hipofiză. Funcţia glandei tiroide este extrem de importantă pentru organismul, afectând pulsul şi tensiunea arterială, nivelul de colesterol, metabolismul energetic, tonusul muscular, văzul, starea psihică şi multe altele.

Alte referate despre: glanda tiroida, referat tiroida, glanda tiroida referat

Glandele endocrine

Insulele de celule secretorii
- insulele Laugherhaus
-insulele Leydig (testicul)
Cresterea si dezvlotarea organelor cat si actiunii sistemelor de organe sunt reglate de doua sisteme:
-sistemul nervos -control rapid si de scurta durata
-sistem endocrin - hormoni care potenteaza si prelungesc controlul nervos.Sistemul endocrin este alcatuit din totalitatea glandelor endocrine care nu au canal excretor in produsul de secretie hormon - este eliminat direct in sange sau limfa , fiind receptionate la nivelul membranelor celulare de receptori specifici.

Alte referate despre: glandele endocrine, glande endocrine, glandele endocrine referat

Sistemul endocrin

Glandele endocrine
Glandele endocrine principale sunt: Hipofiza, Hipotalamus, Glanda tiroida, Glandele suprarenale (adrenale), Pancreasul endocrin, Testicul, Ovar, Timus, Epifiza.
Hipofiza
Hipotalamus
Tiroida
Glandele suprarenale
Pancreasul endocrin
Glande gonade
Alte glande
Sistemul endocrin la om
Sistemul endocrin difuz
Sistemul endocrin glandular

Alte referate despre: boli ale sistemului endocrin, boli endocrine, bolile sistemului endocrin

Glandele endocrine si rolul lor

Ele se deosebes de glandele exocrine- cu secretie externa care isi eliberea produsii prin canale, la exteriorul corpului, sau in interior, in diferite cavitari (asa cum sunt glandele la nivelui pielii sau glandele anexe ale tubului digestiv).

Alte referate despre: referat glandele endocrine, glande endocrine referat, glandele endocrine la om
Referate afisate : 19
Medie note: 8.48 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK