Graminee

Graminee-cereale si ierburi

Cereale tipice:grâul
Cerealele se cultivă peste tot în lume,dar în fiecare continent există câte un tip specific:orezul în Asia,porumbul în America, sorgul în Africa.În Europa,cel mai răspândit este grâul.Tulpina sa (paiul) are formă cilindrică,e goală pe dinăuntru,cu excepţia umflăturilor,numite “noduri”.Frunzele pornesc din aceste noduri . Ele au formă lanceolată şi sunt străbătute de nervuri paralele. Tulpina şi frunzele conţin siliciu (substanţă care se întâlneşte şi în sticlă),care le face mai dure şi tăioase.

Florile minuscule,lipsite de petale,conţin câte trei stamine şi un pistil;ele sunt grupate în spiculeţe,iar acestea formează un spic.
Spiculeţele sunt acoperite cu un înveliş la început verde,apoi galben (palea),glumă şi glumelă,care se ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 4776
Materia: Biologie

Fructe si seminte

FRUCTELE USCATE DEHISCENTE
Pastaile contin mai multe seminte si se desfac pe ambele parti ,mazarea si fasolea fac parte din acest tip de fruct.

Alte referate despre: fructe si seminete, fructe si legume referat, fructe

Tesuturi vegetale si animale

Embrionul este format la inceput numai din meristem primordial. Pe masura ce plantuta se dezvolta, majoritatea celulelor se specializeaza si nu se mai divid. Raman cateva celule meristematice primordiale in varfurile radacinilor si tulpinilor. Din ele deriva meristeme primare, cu un inceput de diferentiere, care asigura cresterea in lungime. Denumirea de meristeme apicale indica pozitia lor in varfurile de crestere. La unele familii (graminee) exista meristeme primare intercalare, deasupra nodurilor tulpinii. In unele cazuri, celulele tesuturilor definitive redobandesc capacitatea de diviziune si astfel apar maristeme secundare.

Alte referate despre: tesuturi vegetale si animale, tesuturile vegetale si animale, structura si functiile tesuturilor vegetale si animale

Ecosisteme

In fauna de stepa insectele sunt bine reprezentate, dintre ele caracteristice fiind numeroase specii de orthoptere-lacustele, cosasii, greierii grasi si calugarita. Dintre coleoptere, abunda scarabeii,cei care isi depun ouale in sfere mici de balegar pe care cu picioarele din spate le adapostesc in locuri sigure si bine adapostite.

Broasca raioasa verde si broastele Pelobates fuscus si Pelobates syriacus balcanicus sunt reprezentate ale batracienilor. Dintre testoasele de uscat amintim Testudo hermanni, Testudo graecalibera. Lacertinienii sunt soparle de stepa. Serpii sunt reprezentati de sarpele dungat, care traieste pe langa casa omului. In stepa se mai gaseste si sarpele saritor, un bun catarator, agresiv si rapid.

Alte referate despre: ecosisteme, omul si stabilitatea ecosistemelor, ecosisteme antropizate

Cultura cerealelor pe glob

Pentru reducerea decalajelor privind posibilitatile de alimentatie, in cadrul Natiunilor Unite a fost creata FAO (Organizatia Mondiala pentru Alimentatie si Agricultura), care este cea mai mare agentie autonoma, ce include 180 natiuni membre, plus Comunitatea Europeana. Obiectivele sale sunt reducerea saraciei si a foametei in lume prin promovarea unei dezvoltari durabile in agricultura si in mediul rural, ameliorare nutritionala si securitate alimentara. Dintre domeniile in care FAO este activa putem enumera punerea in valoare a teritoriului si a resurselor de apa, productia vegetala si animaliera, investitii, crize alimentare si agricole, etc.

Alte referate despre: cultura cerealelor pe glob, cultura cerealelor, cultura cerealelor in romania

Cereale si gastroenterologie

Pentru a putea aprecia valoarea nutritiva a diverselor tipuri de faina, este util sa se aminteasca compozitia boabelor macinate, in compozitia lor predominand glucidele (amidonul in bob, celuloza in invelisul extern, mici cantitati de glucoza,dextrine,gume), substante zotoase solubile (albumine vegetale) si insolubile (glutenul-care variaza de la diferite tipuri de cereale), corpi grasi, apa, minerale.

Alte referate despre: cereale, cereale referat, referat cereale

Culturi de cereale - Orzul si meiul

Orzul de toamna este mai sensibil la iernare decît grîul sau secara de toamna rezistînd pîna la -15 grade C., la nivelul nodului de înfratire daca a parcurs procesul de calire. Avînd perioada de vegetatie mai scurta orzul evita seceta, maturizîndu-se înainte de secetele de vara, scapînd astfel mai usor de sistavire comparativ cu grîul. Fata de sol orzul este mai pretentios decît grîul avînd sistemul radicular cu capacitate mai redusa de absorbtie si perioada de vegetatie mai scurta.

Rotatia

În stabilirea plantei premergatoare se are în vedere forma de orz cultivata si scopul culturii. Respectarea unei rotatii corespunzatoare la orz, fara cheltuieli suplimentare asigura sporuri de productie de peste 20%. Cele mai bune premergatoare pentru orzul de toamna sînt leguminoasele anuale si perene, borceagurile, rapita. Orzoaica de primavara se seamana dupa plante care lasa solul curat de buruieni si într-o buna stare de fertilitate, însa nu prea bogati în nitrati. ...

Alte referate despre: cultura cerealelor orzul, culturi de cereale, culturile de cereale

Tehnologii agricole - Graul

Utilizarile graului sunt multiple si variate. Boabele se folosesc pentru o gama de produse de morarit din care se fabrica un sortiment bogat de produse de panificatie, paste fainoase, produse de patiserie si biscuiterie care constituie alimente de baza pentru 35-55 % din populatia globului, asigura 50-55 % din caloriile consumate in lumea intreaga, impreuna cu celelalte cereale cultivate.

Alte referate despre: tehnologii agricole graul, tehnologii agricole-graul, tehnologii agricole

Lolium perene

In unele regiuni o cerere de fosfor si potasiu poate fi de dorit pentru a mentine calitatea. Cand perene Raigrasul este aproape de taiat (ca pe un miniteren), o dublare a rata de azot este recomandata. Un pH-ul solului de 6,5 este ideal pentru raigrasul, dar va efectua, de asemenea, intr-un gama de 5,5 la 8,5.

Alte referate despre: lolium perene, caracteristicei lolium perene, valori perene ale muzicii nationale

Cerealele

Caracteristicile fizico-chimice se refera la continutul in apa (procente), sticlozitate (%), greutate a 1000 boabe in grame, greutate hectolitrica (kg/hectolitru), continutul in impuritati exprimat in procente, infestarea cu daunatorii depozitelor (exemplare adulte vii). Pastrarea cerealelor presupune o conditionare prealabila a lor, respectiv purificarea si uscarea pana la un continut de apa optim, aceasta datorita starii hemibiotice in care se afla (desprinse de planta mama isi continua procesul de respiratie).

Alte referate despre: referat despre cereale, bursa cerealelor, despre cereale

Monografia localitatii Piatra Neamt

1.4) Solul

In proporţie de 50% fac parte din seria tipică provinciei montane, iar celelalte aparţin aşa-numitei provincii carpato-moldave. In zona montană sunt soluri silvestre (brune acide, brune potzolice şi rendzine brune pe porţiuni mai restrânse) care au, în general grosimi mici şi sunt acoperite cu păduri şi pajişti naturale.
Teritoriul judeţului Neamţ dispune de însemnate rezerve de minerale şi substanţe utile. Dintre acestea menţionăm: zăcăminte metaliere de tipul sulfurilor polimetalice în zona şisturilor cristaline; combustibil mineral în structurile de fliş şi în cele de platformă; şisturi bituminoase în zona flişului paleogen; sare gemă şi săruri de potasiu în depozitele miocene ale zonei subcarpatice.

Alte referate despre: referat monografia localitatii piatra neamt geografie, monografia orasului piatra neamt, relieful orizontului local-piatra neamt

Acizii grasi

Referat despre Acizii grasi
Acesti acizi grasi au urmatoarele caracteristici:
A) sunt monocarboxilici
B) au catena liniara
C) au in molecula numar mare si par de atomi de carbon
D) pot fi saturati sau nesaturati

Alte referate despre: acizi grasi, acizii grasi, acizi grasi referat

Tehnologia ameliorarii pajistilor prin lucrari de suprafata

Desecarea prin puţuri absorbante-aceastǎ metodǎ se executǎ în depresiuni mici,unde nu existǎ posibilitatea creǎrii de canale.Puţurile constǎ în gropi a cǎror adâncime trebuie sǎ strǎbatǎ primul strat impermeabil.Acestea se vor acopei cu pietre,pentru prevenirea accidentelor.

Alte referate despre: tehnologia ameliorarii pajistilor prin lucrari de suprafata, referat la tehnologia ameliorarii pajistilor prin lucrari de suprafata, tehnologia aleriorari pajistilor prin lucrari de suprafata

Efectele poluarii sonore asupra cresterii graului

Efectele poluarii sonore asupra cresterii graului
Primul lot pentru studiu a fost ales intro parcela langa marginea soselei nationale, iar al doilea lot intro parcela la distanta de 1000 metrii spre vest de sosea.

Alte referate despre: efectele poluarii sonore asupra cresterii graului, efectele poluarii sonore asupra omului, efectele poluari sonore asupra omului

Tehnologia de fabricare al zaharului

Apoi trestia de zahãr , care se cultiva acolo de veacuri a fost adusã de arabi in Egipt , Siria , Sicilia , insulele Canare , Azore si alte regiuni . In America trestia de zahãr a ajuns o datã cu cea de-a doua cãlãtorie a lui Columb pe insula „ La Espagnola „ ( azi insula Haiti ) , de unde a trecut in America Centralã si America de Sud . Extragerea zahãrului cristalizat s-a perfectionat foarte repede si trestia de zahar a devenit una din cele mai rentabile culturi tehnice . Pe intinsele plantatii de trestie de zahãr , ca si pe intinsele plantatii de bumbac , milioane de sclavi isi pierdeau viata in cea mai neagrã mizerie , pentru monopolistii plantatiilor si ai fabricilor de zahãr .

Alte referate despre: tehnologia de fabricare a zaharului, procesul tehnologic de fabricare a zaharului, proces tehnologic de fabricare a zaharului si poluare atmosferei

Moldova

Pădurile de luncă (zăvoaiele) sunt răspândite sub formă de fâşii de-a lungul văilor Nistrului, Prutului mai puţin ale altor râuri. Aceste păduri sunt dominate de specii de arbori şi arbuşti cu lemn moale: plopul alb, plopul negru, salcia albă ş.a., însoţite de unele specii cu lemn tare si de arbuşti. Pădurile se află aproape în totalitate în proprietatea statului, întrucât legislaţia respectivă (moştenită încă din perioada sovietică) în permite privatizarea fondului silvic.

Alte referate despre: cartea rosie a republicii moldova, moldova, problema combustibililor in republica moldova
Referate afisate : 16
Medie note: 7.92 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK