Grasimi saturate si nesaturate

Acizi grasi din constitutia grasimilor

Digestia grasimilor incepe in stomac sub actiunea lipazei, de unde sunt evacuate cu o viteza constanta de aproximativ 10g/ora. De indata ce grasimile apar in duoden, un mecanism reflex informeaza stomacul sa nu mai furnizeze grasimi pana cand grasimile deja prezente nu parasesc duodenul.

Ca reactie la semnalul de mai sus, pilorul se inchide astfel ca hrana nu mai paraseste stomacul pana cand duodenul inceteaza sa mai emita semnale care indica prezenta grasimilor. La incetarea semnalelor, pilorul se deschide din nou permitand alimentelor sa paraseasca stomacul dupa care procesul descris mai sus poate fi reluat.

In duoden, grasimile sunt digerate mai complet si mai eficient prin actiunea lipazei pancreatice, care este o enzima cu actiune puternica.
In cazul in care este ingerata o cantitate mare de grasimi, hrana poate stationa in stomac ore intregi. Un stomac plin cu grasimi se goleste lent, se umple mai repede in timpul mesei, si ramane plin mai mult timp dupa ce masa s-a sfarsit. ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 11kb
Downloads: 174
Materia: Medicina

Structura, functia si afectiunile pancreasului

Pancreatita acuta de cele mai multe ori se trateaza complet, dar exista si cazuri de cronicizare. Diagnosticarea pancreatitei acute este dificila, doar de prezumtie, simptomatologia este necaracteristica si poate fi usor confundata cu alte afectiuni.Pancreatita acuta hemoragica se mai numeste si "pancreatita acuta grava" sau "steatoza pancreatica", fiind provocata de leziuni edematoase hemoragice si necrotice.

Alte referate despre: structura functiile extensia educatiei, pozitia pacientului in functie de afectiune, structura-functie in cazul cloroplastului

Surse de grasimi

Alte uleiuri sunt - uleiul de foca,
- uleiul de delfin,
- uleiul de ficat de morun,
- uleiul de ficat de rechin,
- uleiul de peste.

Alte referate despre: surse de grasimi, surse de grasimi referat, surse naturale de grasimi

Grasimi

Aceasta la randul ei este oxidata la gruparea –CHO (aldehidica)  transformandu-se in acidul gras nesaturat . corespunzator. Glicerina se formeaza in plante prin reactii asemanatoare cu formarea acizilor grasi. Printr-o reactie de esterificare, acizii grasi se combina cu glicerina dand nastere grasimilor”

Alte referate despre: grasimi, rolul grasimilor in organism, grasimi vegetale

Pancreasul endocrin

Insulina are ca acţiuni:
- Creşterea gradului de utilizare a glucozei de către celule;
- Depunerea glucozei sub formă de glicogen in muşchi;
- Transformarea glucidelor în lipide in ficat şi ţesutul adipos;
- Stimularea sintezei proteice.

Alte referate despre: pancreasul endocrin, pancreasul endocrin referat, referat pancreasul endocrin

Pancreasul

Pancreasul este un organ al tubului digestiv si un organ endocrin care au 2 functii majore: exocrine(produce suc pancreatic continand enzime digestive) si endocrine (produce cativa hormoni importanti,incluzand insulina)

Alte referate despre: pancreasul, pancreasul la om, pancreas

Lapte Zuzu - Proiect S.C.P.S.

Lapte Zuzu - Proiect S.C.P.S. LAPTELE este un lichid de culoare alb-galbuie secretat de glanda mamara a mamiferelor. Are peste 100 de substante nutritive necesare vietii omului(20 aminoacizi, peste 10 acizi grasi , 4 feluri de lactoze, 25 vitamine, peste 45 elemente minerale, proteine). Proteinele contin aminoacizi necesari cresterii si mentinerii sanatatii. Vitaminele continute in proportii apreciabile ridica valoarea nutritiva a laptelui. Lapte Zuzu - Proiect S.C.P.S. Proprietatile fizice si chimice ale laptelui Proprietatile fizice: Densitatea─ constituie indicele cel mai variabil al laptelui.

Alte referate despre: lapte zuzu, laptele zuzu, planul de marketing-lapte zuzu

Acizii grasi

Grasimile din plantele oleaginoase, indiferent de familia botanica, au un continut ridicat de acid oleic. De exemplu, in uleiul de masline, din totalul acizilor grasi, acidul oleic reprezinta 80%. Uleiurile din rozacee, graminee si alte familii contin 30 – 60 % acid oleic. Si in grasimile animalelor terestre acidul oleic se gaseste in proportie de 40 – 60 %. Grasimile din lapte contin aproximativ 25 % acid palmitic si 35 – 45 % acid oleic.

Alte referate despre: acizi grasi, acizii grasi, acizi grasi referat

Metabolismul lipidic in soc

Se produce incarcarea grasa a ficatului.3). scade sinteza hepatica de apoproteine si consecutiv apar tulburari in metabolismul lipoproteinelor.
In paralel la nivelul tesuturilor in suferinta se activeaza PL A2 care desprinde ac arahidonic din fosfolipidele membranare.Din ac arahidonic se produc lipidele biologic active,care intervin si in procesul inflamator.Cele mai importante sunt: a). PG A2, D2,si E2 cu efecte in principal vasodilatatorii si de crestere a permeabilitatii capilare; b).

Alte referate despre: metabolismul lipidelor, metabolismul lipidic, metabolismul lipidelor referat

Hidrocarburile nesaturate cu dubla legatura

Hidrocarburile nesaturate cu dubla legatura
Eliminarea apei din alcooli se poate efectua prin încălzire cu un acid tare, ca de exemplu acid sulfuric, acid fosforic, sulfat acid de potasiu. Astfel, acidul sulfuric se regenerează şi poate reacţiona cu o nouă moleculă de alcool.

Alte referate despre: hidrocarburi nesaturate cu dubla legatura, alchene hidrocarburi nesaturate cu dubla legatura, alchene hidrocarbur nesaturate cu dubla legatura

Grasimi

Grasimi
Aproape toate alimentele conţin grăsimi, cu excepţia majorităţii fructelor şi legumelor.Produsele animale carne, untură, produse lactate conţin aşa-numitele grăsimi saturate. Nucile, peştele gras, uleiurilr vegetale şi unele margarini uşoare conţin grăsimi nesaturate. Dieticienii recomandă un consum mai mare de grăsimi nesaturate decât de grâsimi saturate. Grăsimile saturate ţncurajează colesterolului, substanţă produsă pe cale naturală în ficat, dar prezentă şi în unele alimente.

Alte referate despre: grasimile, importanta practica si actiunea biologica a grasimilor, rolul grasimilor in organismul uman

Produse instant care inlocuiesc cafeaua

Ambalarea "cafelei" de malt( surogatul de cafea) se face in cutii din carton sau pungi din hirtie sau mase plastice, metalizate in interior si sudate la cald, de diferite capacitati: 100, 150, 200, 250 si 300g si reambalate in cartoane inchise cu bana adeziva. Ambalajele trebuie sa fie inscriptionate cu indicatii precise asupra continutului, proportia in amestec, data fabricatiei, firma producatoare si termenul de valabilitate.

Alte referate despre: calitatea produselor factori care influenteaza, inlocuia cafeaua, referat la chimie produse cusmetice care contin compusi carbonilici

Conserve de carne ppt

Carnea pasarilor este formata din aceleasi tipuri de tesuturi ca si cea a animalelor de macelarie, dar difera proportia si caracteristicile acestora. Continutul de apa, variaza invers proportional fata de cel de grasime.Continutul de substante proteice variaza in functie de specie si de starea de ingrasare, fiind mai ridicat la pasare, vanat, si moderat la carnea animalelor de macelarie.Continutul de substante azotate extractive din carne este de circa 1-1,7%.

Alte referate despre: metode de conservare a carnii, conserve din carne, tehnologia de fabricare a conservelor de carne de porc in suc propriu

Locomotia la animale ppt

Delfinii au corpul fusiform, hidrodinamic, adaptat inotului rapid. Innotatoarea puternica ii ajuta la propulsie in timp ce aripioarele pectorale si sistemul muscular al cozii asigura controlul directiei. Aripioara dorsala, in cazul speciilor care au o asemenea aripioara, contribuie la mentinerea stabilitatii in timpul inotului.Ursul polar (Ursus maritimus) este un urs alb care traieste in zonele nordice inghetate ale Oceanului Artic, fiind cel mai mare animal de prada intalnit pe uscat. Durata vietii sale este de 35-40 ani.

Ursul polar este un mamifer mare, greutatea acestuia ajungand pana la 300-600 kg la masculi si 150-300 kg la femele, inaltimea la 1,8 m si lungimea la 3 m. Are o blana de culoare alba. Ghearele mari si puternice sunt capabile sa doboare adversarii naturali. Are un strat de grasime sub piele, care il ajuta sa se protejeze impotriva frigului, aceasta caracteristica fiind intalnita si la alte animale din tundra. Este un inotator excelent.

Alte referate despre: locomotia la animale ppt, locomotia la animale, locomotia la animale referat

Margarina

Exista mai multe tipuri de grasimi vegetale, cunoscute generic sub numele de margarina, insa acestea sunt extrem de diferite din punctul de vedere al procesului de productie, al profilului nutritional si al modului in care sunt folosite in alimentatie.Margarinele de generatie noua sunt acele grasimi vegetale (margarine) care se obtin prin amestecarea uleiurilor vegetale cu grasimea vegetala si apa; acestea nu contin practic grasimi trans, iar din punctul de vedere al profilului nutritional si al modului de folosire in alimentatie se impart in doua categorii:

Alte referate despre: margarina, margarina referat, referat margarina

Alcani

Daca in molecula etanului unui din atomii de hidrogen este inlocuit formal cu un radical metil, -CH3 hidrocarbura saturata respectiva C3H8, este propanul: CH3-CH2-CH3. Propanul mai poate fi considerat format ca derivand din metan prin inlocuirea a doi atomi de hidrogen cu doi radicali metil, -CH3 (sau prin inlocuirea unui atom de hidrogen cu un radical etil, -C2H5).

Alte referate despre: alcani, alcanii, actiunea alcanilor asupra mediului si asupra oamenilor - 41k -

Mamifere oceanice - balenele

Balenele sunt printre cele mai mari animale de pe pamant, una dintre ele balena albastra fiind chiar cel mai mare animal al tuturor vremurilor. Sunt animale blande, inteligente; se hranesc cu microorganisme din ocean
planctonul. Cetaceele sunt mamifere marine, candva, stramosii lor au pe uscat.

Alte referate despre: mamifere acvatice balena, mamifere oceanice, mamifere acvatice-balena

Gaze naturale

Gaze naturale
Nefiind o substanţă unitară, petrolul brut nu are punct de fierbere constant. Variaţia în limite destul de largi a proprietăţilor petrolului: culoarea, densitatea, vâscozitatea, este o urmare a varietăţii compoziţiei chimice a componentelor, cum şi a proporţilor în care se găsesc. Hidrocarburile existente în petrol fac parte din următoarele clase: alcani, cicloalcani şi hidrocarburi aromatice. Petrolul nu conţine hidrocarburi aciclice nesaturate (acestea apar însă în unele produse de cracare).

Alte referate despre: gaze naturale, gazele naturale, gaze naturale referat

Tehnologia preparatelor din peste

Sortimentul preparat din peste este foarte variat.Preparatele de baza specifice carnii de peste sunt :marinata, plachia, ghiveciul, pilaful, pestele cu rosii,pestele pescaresc,marinaresc etc.Pentru pregatirea acestora se pot utiliza pesti diferiti,preparatul purtand denumirea speciei si a sosului sau adaosului.Datorita caracteristicilor mai sus enumerate precum si a varietatii speciei utilizate in alimentatia rationala si cea dietetica preparatele din peste acopera o gama larga de produse alimentare si reprezinta o tema variata si diversificata din cadrul tehnologiei culinare.Preparatele din peste se clasifica in doua categorii :
* in functie de tratamentul aplicat ;
* in functie de modul de servire.

Alte referate despre: tehnologia preparatelor din peste, tehnologia preparatelor din peste atestat, tehnologia preparatelor din peste proiect
Referate afisate : 19
Medie note: 8.09 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK