Greselile nu se iarta ci se repara referat

Intretinerea si repararea motoarelor

- piesele fixe (bloc, cilindri, chiulasa, piese de asamblare);
- piesele mobile (piston, segmenti, boltul pistonului, biela, lagarul bielei, arbore cotit, volant);
- organe de distributie (comanda distributiei, ax cu came, tachesi, tije, culbutori, supape, scaune si ghidaje de supapa)

PIESELE FIXE
Blocul motorului
Pentru o tratare practica a motorului, il vom imparti in piese fixe, piese mobile si sisteme anexe. Blocul este cea mai voluminoasa piesa a automobilului, reprezentand 20-30% din greutatea totala a motorului. La aproape toate motoarele moderne, blocul este turnat dintr-o bucata, fiind delimitat sus de garniturile de chiulasa, jos de garnitura baii de ulei, in fata de garnitura capacului de la comanda distributiei iar la spate de carterul volantului.

Cilindrii
Cilindrii impreuna cu segmentii sunt cele mai importante piese de uzura a motoarelor moderne. In general, motoarele americane au cilindri turnati in bloc, pe cand la cele europene predomina constructia cu camasi ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 64kb
Downloads: 14
Materia: Mecanica

Repararea prin peticire a oblonului stanga al remorcii

III.Incuietorile de pe obloanele din fata si din spate uzate la limita se incalzesc oxiacetilenic la rosu (800-900 C) si se strang prin lovire cu ciocanul pe un dorn calibrat la dimensiunea initiala O16+0.5mm.IV.Bucsele de rotire de pe obloanele suplimentare nu se reconditioneaza. Ele se demonteaza cu arc electric si se inlocuiesc cu altele noi impreuna cu suportii de rotire respectivi, tot noi.

Alte referate despre: utilaje pentru transport si repararea remorcii referat, stefan petica-cand vioarele tacura, greselile nu se iarta ci se repara

Organele mobile, constructie, functionare, intretinere si repararea defectiunilor

In carterul superior se gasesc lagare paliere in care se monteaza arborele cotit. La motoarele care au arborele cu came montat in carter, blocul motor este prevazut cu lagare pentru arborele cu came.

Alte referate despre: constructia diagnostificarea intretinerea si repararea injectorului, constructia functionare intretinere demaror auto, constructia functionarea intretinerea suspensiei automobilului

Motorul Sincron

Cap.II. Principiul de funcţionare a motorului sincron
II.1. Principiul de funcţionare al generatorului
Dacă rotorul motorului sincron are înfăşurarea de excitaţie alimentată de o sursă de c.c. şi este antrenat de un motor cu viteză unghiulară ( se formează un câmp învârtitor de formă care produce printr-o înfăşurare de fază fluxul (. Înfăşurările de fază fiind declarate în spaţii cu un unghi de 120(, t.e.m. induse în cele trei înfăşurări statorice de fază sunt:
e01=E0(2cos(wt-(/2)
e02=E0(2cos(wt-(/2-2(/3)
e03=E0(2cos(wt-(/2-4(/3)
unde:
w=p(
E0=expresia pentru fluxul (0 de la funcţionarea în gol.

Alte referate despre: motorul sincron, motor sincron, motorul sincron referat

Motorul asincron

Conectarea direct la reţea, este utilizată curent unde reţelele de alimentare şi mecanismele antrenante permit acest lucru. STAS 17640-70 stabileşte pentru motoarele cu puteri până la 132KW valorile Ip=(4…7,5)In, Mp=(1,2…2,2)Mn şi (=1,9…2,4. Aceste date depind de fiecare motor în parte, de putere şi turaţie.
Pornirea stea-triunghi se poate aplica la motoarele care au scoase cele şapte capete ale înfăşurării statorice şi în care pot funcţiona în triunghi la tensiunea reţelei trifazate la care se va cupla. Deci, un motor cu tensiunile de lucru 220-380V se poate porni stea-triunghi numai la reţeaua de 220V. În momentul pornirii, se conectează K1 şi curentul de linie este: Iyp=UI1(/Zk=U1/(3Zk. Dacă pornirea se face diret în triunghi, curentul de linie ar fi: Idp=(3Ip(=(3(U1/Zk)=3Iyp, adică de trei ori mai mare decât la pornirea în stea. Dar la pornirea în stea, având o reducere de tensiune U1(=U1(3, cuplul de pornire scade tot de trei ori şi motorul nu ...

Alte referate despre: motorul asincron, motor asincron, motor asincron trifazat

Motorul turboreactor

aerul atmosferic care trecând prin motor este accelerat. Un motor cu reactie prodeuce tractiunea într-un mod similar cu cea a combinatiei motor-elice, dar în timp ce elicea dă o acceleratie mică unei cantităti mari de aer, motorul cu reactie dă o acceleratie mare unei cantităti mici de aer.

Acelasi principiu al reactiei are loc în toate formele de miscare; el a fost aplicat si folosit în multe feluri, dar cel mai timpuriu si mai cunoscut exemplu de fortă de reactie este motorul lui Heron produs initial ca jucărie. Această jucărie arată cum reactia aerului dintr-un număr de ajutaje ar putea realiza o reactie egală si opusă ajutajelor, cauzând astfel rotirea motorului. Cunoscutul stropitor de grădină este cel mai practic exemplu al acestui principiu, pentru că mecanismul se roteste în virtutea reactiei jeturilor de apă.

Motorul lui Heron si stropitorul;Metodele propulsie cu reactiei:
Tipul de motor cu reactie, statoreactor, pulsoreactor, ...

Alte referate despre: motorul turboreactor, motor turboreactor, ax motor turboreactor

Motorul electric cu curent continuu

Motorul electric cu curent continuu
Generatoarele de curent continuu
Dacă un rotor se învârte între doi poli magnetici staţionari, curentul din rotor circulă într-o direcţie pe parcursul unei jumătăţi de rotaţie şi în cealaltă pe parcursul celeilalte jumătăţi. Pentru a produce o trecere constantă, într-o singură direcţie a curentului dintr-un astfel de dispozitiv, este necesară furnizarea unui mijloc prin care curentul rezultat să aibă acelaşi sens pe parcursul întregii rotaţii. La maşinile mai vechi aceasta este realizată cu ajutorul unor plăcuţe colectoare, un inel de metal împărţit în două, montat pe axul rotorului. Cele două jumătăţi sunt izolate şi sunt bornele bobinei. Perii fixe de metal sau carbon sunt ţinute pe plăcuţele colectoare în timp ce ...

Alte referate despre: motorul electric de curent continuu, motor electric de curent continuu, motorul electric cu curent continuu

Motorul Diesel

La motorul Diesel, spre deosebire de motorul
Otto, in cilindru este aspirat doar aer curat, care
este comprimat mal mult decat Ia motorul Otto
(raportul de comprimare 14:1 pAn la 25:1 fata
de motorul Otto cu 4:tl pana la 10:1). aerul atin-
ge astfel o temperatura de 7000G pana Ia 9000C.
La sfarsitul comprimarti este injectata in cilindru
la presiune ridicata o anumita cantitate de com-
bustibil Diesel (motorina). Din cauza temperatu-
nil ridicate combustibilul se aprinde singur (se
autoaprinde). Picaturile de combustibil injectat,
pulvenzate fin, se amesteca cu aerul comprimat
din camera de ardere, se incalzesc, se evapora si
se aprind. Acest proces dureaza circa 1/1000 s si
este cunoscut sub numele de intarziere si aprin-
dere. Picaurile pulverizate in jetul injectat sunt
dtstribuite neuniform: picaturile mici in zonele
periferice, picatiurile mari in zona centrala. ...

Alte referate despre: motorul diesel, motorul diesel referat, referat motorul diesel

Motorul - proiect pentru certificare

IIIINTRETINEREA MOTORULUI
Verificarea si corectarea jocului intre supape si culbutori
-Jocul intre supape si culbutor are rolul de a prelua dilatarile termice din organele componente ale mecanismului de distributie al motorului.
-Uzura, imperfectiunile de fabricatie sau deformarea unor piese din lantul cinematic al mecanismului de distrebutie pot determina modificari ale jocului intre supape si culbutori cu efecte negative asupra modificarii cursei supapei, respectiv modificarea fazelor de distributie inrautatind golirea si umplerea cilindrilor motorului. De aceea, jocul intre supape si culbutori trebuie verificat si corectat in limitele constructive, la o periodicitate de cca 15.000 Km sau ori de cate ori este nevoie.

Alte referate despre: motorul electric, motorul otto, motor

Motorul electric

In principal, intr-un motor electric pot aparea urmatoarele categorii de pierderi:
- pierderi in infasurari ;
- pierderi in miezul feromagnetic (datorate fenomenului de histerezis si curentilor turbinari) ;
- pierderi mecanice si de ventilatie (datorate frecarilor partilor in miscare cu aerul, frecarilor din lagare etc.).
Punter orice tip de motor curba randamentului in functie de puterea mecanica (utila) la arbore, P2, are alura clasica din figura 24.

Alte referate despre: motorul electric referat, referat motorul electric, motor electric

Organizarea atelierelor de reparatii

Microclimatul din atelier-se situeaza in zona optima atunci cand temperatura aerului este 289…291K,umiditatea 50%,viteza aerului 0,3 m/s iarna si 0,6 m/s vara,iar temperatura suprafetelor incalzite ale utilajelor si instalatiilor nu depaseste 328K.

Alte referate despre: organizarea atelierului de reparatii, organizarea atelierului de reparatii auto, organizarea atelierelor de reparati

Intretinerea, repararea si reconditionarea arborilor

Arborii cotiti se construiesc in principal pentru a transforma miscarea de rotatie in miscare de translatie. Arborii cotiti transforma eforturile si miscarea de rotatie de la elementul conducator la elementul condus fiind prezent la majoritatea masinilor, utilajelor si dispozitivelor. Arborii cotiti se asambleaza prin strangere deoarece in timpul functionarii apar forte mari. Arborii sunt organe de masini avand rolul de a sustine alte elemente care contribuie la transmiterea miscarii de rotatie. Arborii au functia principala de transmitere a miscarii de rotatie si a puterii, deci a momentului de torsiune. Deseori solicitarea principala este rasucirea.

Alte referate despre: repararea si reconditionarea arborilor, reconditionarea arborilor, reconditionare arbori

Stiinta e supusa greselilor

Odata cu caderea omului in pacat, insa, caracterul sau perfect a fost alterat, de unde a inceput un declin care avea sa aiba urmari significante de-alungul veacurilor asupra intregii omeniri.Stiinta este conceputa ca o serie de solutii date unor probleme.

Dupa firava remediere a declinului ireparabil suferit, omul a incercat sa gaseasca sau sa stabileasca unele reguli si explicatii pentru lumea in care traia, atat pentru a o putea intelege mai bine cat si pentru a putea sa traiasca mai usor folosindu-se de secretele pe care aceasta le ascundea, astfel a luat nastere stiinta. Din nefericire, fiecare teorie si lege care s-a nascut avea sa fie combatuta si demonstrata eronata peste nu multe generatii de la dezvoltarea acesteia.

Teoria lui Copernic a fost cea care a daramat toate teoriile care i-au precedat din domeniul astronomiei, acesta demonstrand ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui si nu invers asa cum se credea pana atunci. Deasemenea o alta teorie veche din domeniul ...

Alte referate despre: stiinta e supusa greselii, omul este supus greselii, omul este supus greseli

Partile litigiului

Contenciosul administrativ in Romania de dupa Revolutia din Decembrie 1989 are ca baza legala Constitutia si Legea nr.29/1990.
Fundamentul juridic al institutiei contenciosului administrativ il costituie art.21 si art. 48 din Constitutie si art.1 din Legea nr.29/1990.Astfel, in art.21, Constitutia recunoaste accesul liber al persoanelor la justitie, statuand ca: "Orice persoana se poate adresa justitiei pentru apararea drepturilor, a libertatilor si a intereselor sale legitime". Art.48 din Constitutie prevede ca :" Persoana vatamata intr-un drept al sau de o autoritate publica printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri este indreptatita sa obtina recunoasterra dreptului pretins, anularea actuluii si repararea ubei.

Alte referate despre: partile litigiului in contencios administrativ, partile litigiului de contecios administrativ - referat, partile litigiului de contencios

Circuit prin Fagaras

Numele manastirii - "stanisoara" - vine de la stanele de oi ce existau in partea locului. In anul 1747, clucerul Gheorghe si boierii Anghel si Petru din Pitesti au zidit o biserica si chilii pentru calugari, sfintind-o cu hramul "Sfantul Mare Mucenic Gheorghe". In timpul razboiului austro-ruso-turc din anul 1788, armatele turcesti au ajuns pana la Schitul Nucet, distrugand biserica si chiliile. Biserica este incendiata, iar calugarii omorati. Parasite de calugarii care au mai ramas vii dupa navala turcilor, intre ruinele chiliilor s-au adapostit, timp de douazeci de ani, pastorii munteni cu oile lor. De aici sa ajuns ca locul respectiv sa poarte numele de "Stanisoara" - de la o stana mai mica instalata aici.

Tot aici vom vizita si Manastirea OstrovInsula Oltului din orasul Calimanesti a atras calugari iubitori de liniste din cele mai vechi timpuri. Primii sihastri s-au stabilit aici pe la inceputul secolului XIV, intemeind o mica biserica de lemn cu hramul "Nasterea Maicii ...

Alte referate despre: circuitul oxigenului in natura, circuite electrice, circuite integrate

Prejudiciul in cadrul raspunderii civile delictuale

c) Prejudicii previzibile si prejudicii imprevizibile.
Prejudiciile previzibile sunt acelea care puteau fi prevazute in momentul savarsirii faptei ilicite, toate celelalte fiind imprevizibile.
d) Prejudicii instantanee (moartea unui animal) si prejudicii succesive care se produc continuu sau intr-o perioada indelungata cum este o boala cronica sau o infirmitate

Alte referate despre: prejudiciul conditie a raspunderii civile delictuale, referat prejudiciul element al raspunderii civile delictuale, reparati in cadrul raspunderii civile delictuale

Proiect management

Pentru intocmirea planului de reparatii trebuie determinate duratade serviciu normala, ciclul de reparatii si intervalul dintre doua interventii (in ore de functionare) , numarul de interventii intr-un ciclu de reparative, timpul de stationare in reparatii (in zile lucratoare), numarul de ore de lucru necesare executerii reparatiilor curente si a reparatiilor capital, date ca procent din valoarea de inlocuire a fondurilor fixe.

Alte referate despre: management, managementul calitatii, managementul proiectelor

Asigurarea cladirilor, constructiilor, echipamentelor precum si alte bunuri

• Asiguratul să facă parte din familia proprietarului persoanele din familia asiguratului pot utiliza obiectul asigurării, ceea ce determină existenţa unui interes asigurabil al acestora faţă de bunul respectiv. Nu se pot asigura bunurile care, din cauza degradării, nu mai pot fi utilizate potrivit destinaţiei. Despăgubirile ce se plătesc de asigurător se stabilesc în funcţie de starea bunului din momentul producerii riscului asigurat.

Alte referate despre: asigurarea cladirilor contructiilor echipamentelor si a altor bunuri, asigurarea cladirilor constructiilor, asigurarea cladirilor constructiilor locuinteloreferat
Referate afisate : 18
Medie note: 7.96 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles