Grotele cango

Grotele Cango

Grotele Cango:In interior, coloanele stalagmitelor se ridica spre plafonul din care ,,curg’’ stalactite fragile. Formatiuni bizare arunca umbre deformate pe peretii patati cu rosu si portocaliu de oxizii de fier. Coloane rasucite se aduna in manunchiuri dense si ,,perdele’’ dungate se infoaie in falduri delicate.

Siluetele stranii de calcar din Grotele Cango au fost create, milimetru cu milimetru, in peste 150 000 de ani, de picurul apei prin fisurile umplute cu calcit, o forma cristalizata de creta.
Traseur serpuitor strabate o incapere dupa alta, cu nume precum Sala Tronului, Padurea de Cristal sau Sala Curcubeului, sintagme ce descriu cele mai distintive formatiuni interioare. Camera Nuptiala contine un grup de stalagmite ce seamana destul de bine cu un pat cu baldachin.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 446
Materia: Geografie

Pestera Movile

Numita Movile, este una dintre pesterile care au avut parte de foarte multa atentie atat din partea comunitatii stiintifice, cat si din partea presei. In aceasta pestera s-a descoperit un ecosistem unic in lume fiind singurul de pana acum care functioneaza in intregime pe baza chemosintezei, el fiind complet izolat de orice alta sursa de hrana din exterior.

Alte referate despre: pestera movile, pestera movile referat, referat pestera movile

Pestera Mammoth

Primii locuitori ai pesterii isi luminau calea cu torte din trestie. Astazi turistii pot admira o parte a pesterii la lumina electrica. Peisajul variaza de la sali vaste precum Rotunda (Rotonda), la fel de mare ca Gara Grand Central din New York, pana la culoare inguste, ca Fat Man's Misery (Chinul Grasanului), lat de numai 46 cm.

Alte referate despre: pestera mammoth, pestera mammoth cave, pestera mammoth ppt

Omul si pestera

3. Calcarele din flancuri de cute sint frecvente si prezinta o mare varietate de structuri de detaliu si de scari de marime. Cazul cel cel mai grandios il reprezinta indrazneata creasta a Pietrii Craiului o lama calcaroasa unica de 18 km lungime, ce atinge inaltimea de 2244 m si care nu este decat un flanc de sinclinal redresat ce se rastoarna tot mai puternic inspre nord. La aceeasi scara sint calcarele din trascau, Vinturatia, Muntii Mehedinti si muntii Sebes. La o scara Mai redusa sint fisiile de calcare pe versantul vestic.

Alte referate despre: omul din pestera, omul si pestera, omul de pestera

Pestera Holloch

-pe plan stiintific,pestera devine un veritabil laborator subteran,se
studiaza în special circulatia subterana,si A.Bogli emite o noua
teorie privind formarea pesterilor.

Alte referate despre: pestera holloch, pestera holloch poze, poze pestera holloch

Pestera Muierilor

La câţiva zeci de metri intr-o sală spaţioasă o formaţiune stalagmitică îmbracată parcă in mantie orientală. Aici stalagmite uriaşe, cruste parietale, domuri, concreţiuni de tavan iau forme ciudate motiv pentru care au fost numite: Cadâna, Moş Crăciun, Dropia, Domul Mare, Uliul Rănit etc.

Imagini din peşteră
Coloniile de lilieci adaugă plafonului cenuşiu al peşterii numeroase pete negre. In afara de speciile de lilieci - Myotis sp. Miniopterus sp. si Rhinolophus sp. - fauna cavernicolă acestei peşteri se compune din miriapode, pseudoscorpioni, paianjeni si numeroase alte nevertebrate inferioare.

Alte referate despre: pestera muierii referat, pestera muierii, referat pestera muierii

Pestera Sura Mare

Pestera Sura Mare - Date istorice: Primii exploratori ai portiunilor de la intrarea pesterii au fost Toma Ionescu si Schadler in 1929 . Gherman strabate cativa ani mai tarziu,aproximativ 700 m cu ajutorul unei barci si publica descrierea traseului in 1934. In 1950 Orghidan si Codreanu in urma informatilor date de Valentin Puscariu ,ajung la intrarea Surei Mari si incearca fara suces trecerea pe sub marile blocuri de calcar ,de sute de tone ,cazute din tavan,ce obstrueaza ,dupa primul lac , intrarea in valea subterana .

Descriere : Deschiderea pesterii este monumentala de apruape 40 m inaltime ,si 12 m la baza, mai larga cu cativa metri in partea de sus . Galeria activa , unica are 3 143 m lungime.

La circa 2 300 m distamta de la intrare se patrunde dintr-o data in Sala Mare ,care reprezinta portiunea terminala a Surei Mari .Ea rasplateste din belsug eforturile facute . Aici se afla cele mai frumuase gururi din tara . Dupa Sala Mare pestera continua pe inca circa 800 m,dupa care ...

Alte referate despre: pestera sura mare, pestera sura mica, localizare pestera sura mare

Serviciile bancare

Serviciile bancare
În functie de anumite activitãti specifice, pentru clientii persoane juridice, bãncile mai deschid si alte tipuri de conturi, cum sunt:
conturi blocate, in care sunt depuse sume în lei si/sau în valutã, reprezentând capitalul social necesar constituirii unei societãti comerciale. Dupã ce clientul prezintã la bancã dovada înregistrãrii societãtii la Registrul Comertului, contul este deblocat, iar sumele sunt virate în contul curent al societãtii;

Conturi blocate cu destinatie specialã, sunt conturi în care disponibilitãtile titularului sunt temporar blocate, în raport de o anumitã operatiune, ca mãsurã de protectie pentru bancã si pentru buna desfãsurare a unor obligatii de platã cãtre strãinãtate (acreditive, garantii etc.). Ele se pot constitui, dupã caz, în lei si/sau în valutã;
conturi pentru credite, destinate sã evidentieze creditele (în lei si/sau în valutã ) acordate de bancã clientilor si din care urmeazã ca acestia ...

Alte referate despre: produse si servicii bancare, servicii bancare, serviciile bancare

Momentele subiectului Ion de Liviu Rebreanu

Desfasurarea actiunii
Dorind sa obtina pamant mult, Ion ii face curte Anei, o seduce si il forteaza pe Vasile baciu sa accepte casatoria.
Ion nu cere acte pentru zestre si din acest moment incep bataile si drumurile de la Ion la Baciu.Sinuciderea Anei nu constituie pentru ion un act de vinovatie deoarece el nu vede in Ana si in copilul lor Petrisor decat garantie asupra pamanturilor. Nici moartea copilului nu-l impiedica pe Ion sa mearga la Florica , ea fiind maritata cu George.

Alte referate despre: momentele subiectului ion de liviu rebreanu, rezumat pe momentele subiectului ion de liviu rebreanu, povestire pe momentele subiectului ion de liviu rebreanu

Paleoliticul

Aceste imagini se refera la anumite "istorii", adica la anumite evenimente avand legatura cu anotimpurile, obiceiurile vanatului, sexualitatea, moartea, puterile misterioase ale anumitor fiinte supranaturale si ale anumitor personaje "specialisti ai sacrului". Noi nu le putem atribui un rol in cultul samanic, cum ar fi cel al idolilor, adica nu stim daca unor astfel de imagini li se aducea inchinare si jertfe. Cert este ca ele erau prezente in incaperile unde se savarseau astfel de ritualuri, ilustrand unele dintre ele.

Alte referate despre: paleolitic, arta paleolitica, paleoliticul

Arta Paleolitica

Se pare ca paleantropienii nu erau capabili de creatie artistica. Dimpotriva, inca din aurignacian si perigordian, arta a aparut ca o inovatie tipica a neantropienilor. Ea s-a manifestat sub formele gravurilor pe os sau fildes, in piatra, a modelaje-lor in argila, a picturilor pe boltile pesterilor.

Alte referate despre: arta paleoliticului, arta paleolitic, carti arta paleolitica

Lentoarea - Milan Kundera

Adevărul e prea trist, prea incomod pentru a fi acceptat cu seninătate şi atunci e mai uşor să pui o mască, să fii ceea ce ai vrea să fii. Condiţia este să reuşeşti să ieşi din tine însuţi, masca să devină faţa ta reală, să te identifici atât de bine cu rolul pe care ţi-l atribui, încât să devii acel om pe care ţi-l doreşti.

Alte referate despre: lentoarea milan kundera, lentoarea milan kundera referat, lentoare milan kundera

Testul omului

Testul omului -Desenul constituie o modalitate a funcţiilor de simbolizare în cadrul procesului de comunicare făcând parte din structura şi funcţionalitatea limbajului; este anterior limbajului oral şi a constituit prima modalitate de comunicare între indivizi a unui conţinut de reprezentări, sentimente, credinţe, temeri aparţinând grotelor din istoria umanităţii.

Alte referate despre: testul omului, testul omul, interpretarea testului omului

Caracterizare de personaj Lefter Popescu

Titlul este simbolic – speranta ca soarta s-ar putea schimba printr-un noroc ignorat pana acum , concretizata prin doua bilete de loterie ce ar fi putut fi castigatoare.

Lefter Popescu , pe numele adevarat Eleutheriu Popescu , este personajul principal din nuvela ‘’Doua loturi’’ de Ion Luca Caragiale . Eroul simbolizeaza omul obisnuit , un slujbas marunt la un minister , un ‘’impiegat’’ , cum il numeste seful sau. Numele sau sugereaza lipsa banilor , saracia si umilinta .

Caragiale urmareste personajul in reactiile si starile lui interioare, nuvela fiind realista si psihologica.Cuprins de panica si de nerabdare, el se invoieste cateva zile de la serviciu si rascolestetoata casa pentru a gasi biletele. Dintr-un om linistit, se transforma intr-unul ...

Alte referate despre: caracterizarea personajului lefter popescu, caracterizarea personajului lefter popescu-doua loturi, caracterizarea personajului lefter popescu din doua loturi

Religia cretana si aheeana

- intre alte forme de adorare prehelenica putem mentiona de asemenea si CULTUL SARPELUI, socotit divinitatea care stapaneste adancurile.
- in mod evident, tema sarpelui are si ea conotatii de sorginte revelationala, doar ca din cauza ideii de tremendum sau mai precis de groaza pe care acesta o emana, sarpele a devenit adorat nu condamnat, tocmai pentru a-i capta bunavointa.

Alte referate despre: religia politeista a vechii populatii cretane, referat religie, referate religie

Caii la fereastra - comentariu

Operele dramatice ale lui Matei Visniec ("Groapa din tavan ", " Trei nopti cu Madox ", " Ultimul Godot", " Caii la fereastra") se incadreaza in formula teatrului postmodern: un univers situat "la frontiera dintre grotesc si poezie" (dupa cum scria chiar autorul), personaje generice, intriga ingenios elaAZborata, dialoguri care ating absurdul.In "Caii la fereastra" pot fi recunoscute mai multe elemente ale teatrului contemporan:Lipsa actiunii propriu-zise.Fragmentul din manual se deschide cu un episod in care Mesagerul intra in scena inca intunecata si anunta, in propozitii scurte, cateva dintre consecintele pacii de la Karlovitz (1699). Unicul verb utilizat este "a lua" (cu referire la teritoriile pe care le-au luat statele participante); in final, cand inAZtelegem ca Mesagerul este cel care insoteste moartea, sensurile verbului se lumineaza.

Alte referate despre: icoana fereastra spre absolut, icoana fereastra spre cer, icoana fereastra deschisa catre cer

Flori de mucigai - comentariu

De asemenea limbajul poetic arghezian este inovator si socant. Lexicul poetului este variat, cu termeni din diferite niveluri ale limbii.Cuvinte considerate nepoetice (unghie, tencuiala, perete, firida, s-a tocit) au capatat o expresivitate deosebita pentru ca Arghezi a distrus conventiile poetice si a creat un limbaj metaforic nou, in care cuvintele sunt incarcate de materialitate.

Alte referate despre: flori de mucigai comentariu, flori de mucigai, comentariu flori de mucigai

Amurg violet, Flori de mucigai, Psalmi

In Psalmul III. "Tare sunt singur, Doamne, si piezis!" poetul se simte insingurat si parasit. Dumnezeu ascuns, mut, inexistent il condamna la singuratate, impotriva careia se revolta cerand din partea Divinitatii un semn care sa-i indemne pasii.

Alte referate despre: modernismul poeziei argheziene- psalmul si flori de mucigai, flori de mucigai si psalm, paralelism flori de mucigai si psalm arghezi
Referate afisate : 18
Medie note: 8.01 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles