Grotescul

Grotele Cango

Grotele Cango:In interior, coloanele stalagmitelor se ridica spre plafonul din care ,,curg’’ stalactite fragile. Formatiuni bizare arunca umbre deformate pe peretii patati cu rosu si portocaliu de oxizii de fier. Coloane rasucite se aduna in manunchiuri dense si ,,perdele’’ dungate se infoaie in falduri delicate.

Siluetele stranii de calcar din Grotele Cango au fost create, milimetru cu milimetru, in peste 150 000 de ani, de picurul apei prin fisurile umplute cu calcit, o forma cristalizata de creta.
Traseur serpuitor strabate o incapere dupa alta, cu nume precum Sala Tronului, Padurea de Cristal sau Sala Curcubeului, sintagme ce descriu cele mai distintive formatiuni interioare. Camera Nuptiala contine un grup de stalagmite ce seamana destul de bine cu un pat cu baldachin.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 446
Materia: Geografie

Pestera Movile

Prin ape subterane se inteleg toate apelecare umplu golurile si crapaturile Pamantului, sau imbiba straturile subterane cu o structura mai mult sau mai putin poroasa, care formeaza panzele freatice sau alcatuiesc scurgeri subterane de rauri sau acumulari de ape adapostite in golurile din scoarta si in pesteri.

Alte referate despre: pestera movile, pestera movile referat, referat pestera movile

Pestera Mammoth

Cei ce strabat cu ambarcatiune raul Echo, aflat la 110 m in subteran, pot testa ecoul desavarsit. Frozen Niagara (Niagara Inghetata) este o serie de sali in care stalactitele si stalagmitele par veritabile cascade impietrite.

Primii colonisti europeni au sosit la grota Mammoth in anii 1790, iar in timpul razboiului din 1812 intre SUA si Marea Britanie, depozitele de nitrati de aici au fost exploatate pentru fabricarea prafului de pusca. in 1843 pestera a fost folosita pentru scurt timp ca spital de tuberculosi, datorita climatului sau uscat si a temperaturii stabile (circa 120 C).

Alte referate despre: pestera mammoth, pestera mammoth cave, pestera mammoth ppt

Omul si pestera

2. Calcarele de monoclin, apar ca fasii intercalate normal in srii necalcaroase, prezentant inclimari variabile. Tectonizarea lor este dependenta de evolutia ansamblului structural in care sint cuprinse. Asa, de exemplu fasiile de calcare oolitice sarmatianul Podisului Moldovenesc sint foarte putine tectonizate, in timp ce calcare eocene din capatul vestic al Muntilor Rodnei, in care este sapata marea pestera Izvorul Tausoarelor, sint puternic fisurate si fracturate.

Alte referate despre: omul din pestera, omul si pestera, omul de pestera

Pestera Holloch

În partea central-estică a Elveţiei,între Lacul Celor Patru Cantoaneşi Valea Linth,pitoreasca regiune Schwyz,se adăposteşte într-unsălbatic munte calcaros PEŞTERA HOLLOCH sau GAURA IADULUI. Intrarea se găseşte la 734 m altitudine absolută undevaîn partea inferioară a Masivului Silbern,înalt de 2317 m.Numele peşterii este legat în mod curent de al Văii Muota deşi ea se află de fapt pe Valea Starzlen,foarte aproape de confluenţa cu Valea Bisis,abia după unirea celor două ,valea se cheamă Mouta.

Alte referate despre: pestera holloch, pestera holloch poze, poze pestera holloch

Pestera Muierilor

Numele de Peştera Muierilor, aşa cum au denumit-o vechii locuitori ai comunei Baia de Fier, provine din faptul ca, in timpuri străvechi, bântuite de razboaie pe când barbaţii plecau la lupta impotriva celor care le încălcau tara, femeile si copii se ascundeau in aceasta peştera, transformata in adăpost bine aparat si nedescoperit de către năvalitori.

Harta pesterii
Galeriile rezultate ca urmare a carstificarii calcarelor datorita apei înfiltrate din râul Galbenul, de-a lungul liniei de fractura NNV spre SSE însumează o lungime de aproximativ 3600 m si sunt dispuse 4 niveluri de carstificare. Nivelul inferior subîmparţit in doua sectoare: nordic (1500 m) si sudic (880 m) prezintă importanţa stiinţifică, constituind rezervaţia speologică si fiind inaccesibil turiştilor.

Alte referate despre: pestera muierii referat, pestera muierii, referat pestera muierii

Pestera Sura Mare

Pestera Sura Mare - Localizare si cai de acces,Curs subteran prportii monumentale ale vaii Ghaba,Sura mare se deschide la baza versantului numit Fruntea Mare cu 500m aproximativ la nord-est de localitatea Ghaba (judetu Huneduara) la o altitudine de460 m(Bazinul Streiului).Pestera Sura Mare

Alte referate despre: pestera sura mare, pestera sura mica, localizare pestera sura mare

Serviciile bancare

Serviciile bancare
O bancã atrage bani de la clientii sãi, prin conturi bancare, plãtindu-le, în schimb, dobândã pentru depozitele constituite. Plata acestor dobânzi este o cheltuialã pentru bancã.
Serviciile bancare

Alte referate despre: produse si servicii bancare, servicii bancare, serviciile bancare

Momentele subiectului Ion de Liviu Rebreanu

Conflicte
La safarsitul petrecerii flacaii merg la carciuma. Este prezentata bataia flacailor in aparenta pentru plata lautarilor, dar in fapt pentru a o lua pe Ana de sotie. Acest lucru constituind victoria lui Ion care il rapune pana la urma cu parul pe George.Conflictul central al romanului este lupta taranului pentru pamant. Drama lui Ion este drama taranului sarac care nu-si accepta conditia si este pus in situatia de a alege intra iubirealui petru Florica si averea Anei.
Conflictele secundare intre Ion si George Bucluc mai intai pentru Ana si apoi pentru Florica.Conflictul tragic este sinuciderea Anei.

Alte referate despre: momentele subiectului ion de liviu rebreanu, rezumat pe momentele subiectului ion de liviu rebreanu, povestire pe momentele subiectului ion de liviu rebreanu

O scrisoare pierduta - I.L.Caragiale

Este o specie literara a genului dramatic, ce evoca personaje, intamplari, moravuri intr-un fel care starneste rasul, avand un final fericit.
Esenta comicului consta in contrastul dintre frumos si urat, dintre esenta si aparenta, dintre scop si mijloace, dintre intentie si realizare, dintre valoare si non-valoare etc. El se manifesta sub forme diferite: umor, satira, ironie, sarcasm si grotesc.
Exista mai multe tipuri de comic: de situatie, de limbaj, de moravuri si de caracter.
In functie de tipul de comic, comediile pot fii: de caracter, de moravuri, de intriga, cunoscuta si sub numele de farsa etc.

Alte referate despre: o scrisoare pierduta ion luca caragiale, o scrisoare pierduta i l caragiale, o scrisoare pierduta ion luca caragiale rezumat

Arta Paleolitica

Magdalenienii dezvaluie si un anumit gust pentru arta in sine si pentru ornamentatie care apare in gravurile de pe obiectele in materiale moi si in ornamentele care se gasesc pe harpoane. Reincalzirea climei care a avut loc la sfarsitul glaciatiei Wurm IV pare sa fi oprit brusc inflo-rirea civilizatiei magdaleniene care a continuat sa traiasca in anumite culturi epipaleolitice.

Alte referate despre: arta paleolitica, arta paleoliticului, arta paleolitic

Tren de placere de I.L.Caragiale

Drumul spre gara demonstreaza dezordinea si snobismul acestei familii bucurestene, iar intamplarile hazlii din tren moralizeaza caracterul corupt al Georgestilor. Asteptarea si calatoria sunt de fapt niste trepte care urca si coboara inspre sau dinspre lumea promisa, Sinaia.
Mihalache, Mita si puisorul merg la gara cu trasura si cu un bagaj usor; in tren calatoresc in clasa I; soacra, impovarata cu un cos enorm cu mancare, e trimisa la gara cu tramvaiul si calatoreste cu clasa a II-a. Ajunsa la destinatie, familia se separa a doua oara, soacra luand-o spre modesta pensiune Mazare, ceilalti, fireste, spre Hotel Regal. Parvenitul tine la aparente.

Alte referate despre: rezumat tren de placere de ion luca caragiale, tren de placere de ion luca caragiale, tren de placere de ion luca caragiale rezumat

Lentoarea - Milan Kundera

Adevărul e prea trist, prea incomod pentru a fi acceptat cu seninătate şi atunci e mai uşor să pui o mască, să fii ceea ce ai vrea să fii. Condiţia este să reuşeşti să ieşi din tine însuţi, masca să devină faţa ta reală, să te identifici atât de bine cu rolul pe care ţi-l atribui, încât să devii acel om pe care ţi-l doreşti.

Alte referate despre: lentoarea milan kundera, lentoarea milan kundera referat, lentoare milan kundera

Testul omului

Testul omului - Andre Levaj–Gauvhaine: bazat pe o bogată documentaţie arheologică şi antropologică, psihologică, stabileşte că: “ Seriile ritmice de bastoane sau puncte se pot urmări în existenţa lor cam la sfârşitul paleoliticului superior; paralel cu incaşii Amgarieni către 30. 000 ani î.e.n. se adaugă primele figuri; acestea sunt cele mai vechi opere de artă din toată istoria umanităţii şi se observă că implicarea în conţinutul lor a unei conversaţii inseparabile de concepte cu un mare grad de organizare prin limbaj.

Alte referate despre: testul omului, testul omul, interpretarea testului omului

Caracterizare de personaj Lefter Popescu

Nuvelele lui Ion Luca Caragiale(1852-1912) se situeaza intre tragic si grotesc , intre comic si macabru ,construind un spectacol al lumii prin creatii realiste, psihologice sau fantastice.

Alte referate despre: caracterizarea personajului lefter popescu, caracterizarea personajului lefter popescu-doua loturi, caracterizarea personajului lefter popescu din doua loturi

Oda in metru antic

Aparitia brusca si neasteptata a suferintei din iubire. Suferinta din iubire ii demonstreaza eului liric ca este muritor de rand si ca nu e nemuritor. Starea provocata de suferinta intensa din iubire este jalnica , de ardere interioara , ceea ce inseamna de fapt , chin , zbucium.

Alte referate despre: oda in metru antic, oda in metru antic comentariu, oda in metru antic referat

Caii la fereastra - comentariu

Titlul piesei confera caracter universal acestui simbol, fiecare om avand o "fereastra" unde apare moartea.Multimea cailor care au ocupat abatorul (vazuta, mai intai, de Fiu si apoi, de Mama) ar putea semnifica acelasi destin, capatand, la scara mare, caracter terifiant.Un alt element simbolic este apa. Avand, in cele mai multe traditii, rolul de sursa a vietii, in fragmentul pe care il discutam, apa este "neagra", avand, si ea, rol thanatic. in curand, apa neagra va inunda casa (si, poate, Pamantul) aduAZcand moartea universala. Cauza acesteia este murdaria vietii, care " roade tot, ucide tot, subtiaza tot" (cum spune Mesagerul).

Alte referate despre: icoana fereastra spre absolut, icoana fereastra spre cer, icoana fereastra deschisa catre cer

Cehia - turism

G. Moravia ocupa partea estica a colinelor Ceho-Morave. Se remarca aici carstul morav: Grota Punka, Casa de basm , un adevarat palat subteran, Grota Caterina, Grota Sloup, Pestera Balcarka, Pestera Sveduv-Stul. Statiuni balneare: Teplice, Bludov, Darkov, Slatinice, ce trateaza diferite boli psihice, digestive, cardiovasculare, respiratorii. Orasul Brno, intemeiat in sec IX-X, supranumit “mandria Moraviei”, prin vestigiile medievale, edificii arhitectonice, muzee, cladiri de epoca: vechea cetate, Catedrala Neogotica, Primaria, Piata Libertatii cu fostele palate feudale. Forme de turism: cultural, tratament balnear.

Alte referate despre: cehia turism, cehia turismul, cehia turism montan
Referate afisate : 18
Medie note: 8.11 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles