Guvernul romaniei

Cod de Guvernanta Corporativa 2011

Potrivit definitiei date de OECD (the Organization for Economic Cooperation and Development), "guvernanta corporativa precizeaza distributia drepturilor si responsabilitatilor diferitelor categorii de persoane implicate in companie: administratorii, directorii, actionarii si alte categorii, si stabileste regulile si procedeele de luare a deciziilor privind activitatea unei companii."

Nivel: Facultate
Dimensiune: 62kb
Downloads: 4
Materia: Finante-Banci

Sistemul bancar

Sistemul bancar este ansamblul institutiilor bancare dintr-o tara sau un grup de tari (cum este sistemul bancar al UE) si care functioneaza in mod unitar. Acesta este format din cadrul institutional si cadrul legal (juridic).Banci universale - definite ca IC pe actiuni cu vocatie universala in privinta activitatilor pe care le pot derula in cadrul sistemului bancar; vocatia universala se se intelege in limita autorizarilor specifice pe care le poate acorda BNR in fiecare caz in parte.

Alte referate despre: management bancar, sistemul bancar, creditul bancar

Banca Comerciala Romana

Oferte si sevicii bancare.
Banca Comerciala Romana a fost si ramane disponibila sa ofere clientilor sai toata gama de servicii cu specific bancar ce se practica pe piata interna .Paleta larga a activitatilor bancii , structura clientilor sai si acoperirea tuturor zonelor geografice cu unitati proprii ii dau acesteia caracterul de banca universala .
Oferta de produse si servicii devine pentru banca principalul mijloc de mentinere a cotei de piata cucerite si a interesului unui numar cat mai mare de clienti .

Alte referate despre: bancile comerciale, bancile comerciale referat, bancile comerciale in republica moldova

Evaluarea unei societati cu activitate bancara

Programul Asigurarea ta in caz de incendiu presupune o asigurare pe viata titularilor de conturi curente in lei, deschise la Raiffeisen Bank.Prin Plati directe furnizor, Raiffeisen Bank va plati clientului, din contul curent, toate facturile pentru telefonul fix si mobil, la gaze, la lumina si altele.

Alte referate despre: evaluarea unei societati cu activitate bancara, evaluare societatii cu activitate bancara good will, raport evaluare societate cu activitate bancara

Marketing bancar

Se presupune elaborarea de catre banca a unor sisteme eficiente de analiza, planificare , implementare si control asupra activitatiilor de marketing , utilizand potentialul pietelor pe care activeaza .
Marketingul este un proces continuu , care a evoluat in sensul satisfacerii necesitatiilor din ce in ce mai sofisticate ale clientilor .Din 1990 , in sectorul financiar-bancar din Romania au avut loc numeroase schimbari .

Alte referate despre: marketing bancar, mixul de marketing bancar, marketing bancar referat

Politici, strategii si organizare bancara

Toate acestea au condus la adoptarea ca obiectiv intermediar de politica monetara a controlului nivelului de crestere a agregatului monetar M2.Adoptarea deciziei remonetizarii economiei a impus, in definitiv, o crestere mult mai mare a masei monetare aflate in circulatie decat a ratei inflatiei, tocmai pentru a se ajunge la o pondere semnificativa a ofertei de moneda in PIB (aproximativ 40 -50%).

Alte referate despre: strategia social politica a unei organizatiei power point, strategia unei organizatii pentru promovarea propriei imagini, viziunea misiunea si valorile politicii calitatii unei organizatii

Bancar

BRD este listata la Bursa de Valori Bucuresti, in prima categorie, devenind in scurt timp una din cele mai tranzactionate societati.In urma unei campanii de rebranding, Banca Romana pentru Dezvoltare devine BRD - Groupe Societe Generale. Noua identitate a bancii consolideaza astfel pozitia sa, facand mai vizibila identitatea Grupului - mama.Societe Generale cumpara pachetul rezidual de actiuni detinut de statul roman in capitalul BRD, participatia sa crescand astfel de la 51% la 58,32%.

Alte referate despre: sistemul bancar romanesc, audit bancar, sistemul bancar din romania

Ce posibilitati au Guvernele Statelor membre UE sa respecte prevederile Pactului si, pe de alta parte, sa asigure sustenabilitatea finantelor publice?

Apoi gradul de incredere in economia tarii respective, poate ajuta la cresterea investitiilor si implicit la o rata mai mare de crestere economica. Insa increderea de tara este bazata pe o moneda puternica si stabila si o politica monetara adecvata. Aceasta trebuie corelata foarte bine cu politica fiscala, insa de cele mai multe ori se constata esecuri.

Alte referate despre: analiza a doua state membre u e geografie, uniunea europeana comunitatea statelor membre caracteristici, combaterea evaziunii fiscale in statele membre din ue

Organizarea si functionarea guvernelor in Germania, Italia si Romania

Nu exista incompatibilitate intre functia guvernamentala si calitatea de parlamentar, membrii Guvernului fiind de regula si membrii Dietei federale. Functia guvernamentala este insa incompatibila cu cea de membru in Guvernele sau Parlamentele landurilor, ceea ce implica si incompatibilitatea cu functia de membru al Consiliului federal.
Guvernele germane se mentin de regula, pentru un intreg mandat de 4 ani, astfel incat Germania este, de departe, tara cu cea mai mare stabilitate guvernamentala in U.E. Legea fundamentala prevede un mecanism perfectionat de angajare a raspunderii guvernamentale, si anume -motiunea de cenzura constructiva.

Alte referate despre: organizare si functionare guvern italia-referat, belgia - organizarea si functionarea guvernului, organizarea si functionarea guvernului

Guvern descentralizat

Norbert Wiener a explicat cum pot comunica masinile si oamenii astfel incat randamentul sa fie maxim. El de fapt a enuntat conceptul de cibernetica - "teoria modului in care masinile se autoregleaza intr-un mediu stabil...(cibernetica) explica comportamentul intentionat la masinii".

Alte referate despre: referate ro guvernare descentralizare, guvernare si descentralizare, guvernare si descentralizare administrativa

Guvernarea maritima

Ar putea lua in considerare modalitatea optima de organizare a inputului politic la nivel ridicat in cadrul procesului de luare a deciziilor in domeniul maritim avand in vedere modul in care a fost coordonata revizuirea Strategiei de Dezvoltare Durabila103 in cadrul Consiliilor sectoriale. In mod similar, Parlamentul ar putea lua in considerare necesitatea unei abordari integrate a deciziilor in domeniul maritim in cadrul organizarii sale interne.

Alte referate despre: guvernul romaniei, transporturile maritime, actele guvernului

Guvernarea economica si optiunile politice

Ulterior, cand s-au intensificat discutiile cu privire la crearea unei piete interne s-a constatat ca diferentele intre nivelurile de dezvoltare ale fiecarei natiuni creau impedimente in interiorul pietei unice. Decizia luata in acest sens a fost stricta si simpla, mai exact, orice bun produs legal si comercializat in interiorul pietei unice era lasat sa fie tranzactionat liber pe acest teritoriu.

Alte referate despre: impactul economic al ciclurilor politice, starea economica si social politica a r s s m, marile ansambluri economice si geo-politice ale lumii

Scoala guvernatorului

Presedintele Statelor Unite este Bill Clinton, iar Vice-Presedinte este Al Gore. Insa, sotia (deseori incornorata) a lui Bill Clinton, Hillary Rodham Clinton, care n-a aparut pe listele de votare, este cea care detine puterea prezidentiala in Statele Unite si se foloseste de ea, din suita de birouri pe care o ocupa in Casa Alba, fara nici un drept si fara functie administrativa. Si Hillary are planuri mari pentru tanara generatie.

Alte referate despre: un pedagog de scoala noua rezumat, un pedagog de scoala noua, scoala ardeleana

Uniunea europeana -atributii si functii

Comitetul regiunilor are 222 de membrii si un număr egal de supleanti, care sunt numiti pentru un mandat de 4 ani de către Consiliul Uniunii Europene prin vot unanim la propunerea tărilor membre UE. După terminarea mandatului, membrii Comitetului poat fi realesi. Numărul locurilor rezervate pentru fiecare tară în Comitet este următorul:- Germania, Franta, Italia si Marea Britanie au câte 24 de membrii;- Spania are 21 de membrii;- Belgia, Grecia, Olanda, Austria, Portugalia si Suedia au câte 12 membrii;- Danemarca, Irlanda si Finlanda au câte 9 membrii;- Luxemburgul are 6 membrii.Membrii Comitetului nu pot fi legati de un mandat imperativ, ei trebuind să fie complet independenti.Comitetul îsi alege Presedintele si Biroul din rândul membrilor săi, pentru un mandat de 2 ani.Comitetul are în subordine 7 Comisii principale:- Politică regională, fonduri structurale, coesiune economică si socială, cooperare transfrontarielă si inter-regională;- Agricultură, dezvoltare rurală ...

Alte referate despre: uniunea europeana atributii, uniunea europeana-atributii, uniunea europeana functii atributii

Drept Constitutional

referitoare la constitutionalitatea Legii privind aprobarea Ordonantei
de urgenta a Guvernului nr. 36/1997 pentru modificarea si completarea
Legii invatamantului nr. 84/1995

Alte referate despre: drept constitutional, drept constitutional comparat, izvoarele dreptului constitutional

Organizarea executivului conform constitutiilor Romaniei - Spaniei - Italiei - Fratei

Numărul ministerelor şi atribuţiile fiecărui membru al Guvernului variază frecvent chiar şi cu ocazia remanierilor ministeriale. Stabilirea acestora intră în competenţa guvernului şi întrucât sunt decizii luate în Consiliul de Miniştrii prezidat de Preşedintele Republicii, este necesar acordul şi semnătura acestuia.

Alte referate despre: organizarea executivului conform constitutiilor, organizarea executivului conform constitutiei, executivul conform constitutiilor spaniei frantei

Regimul politic al republicii federale Germania

Regimul politic stabilit în conditiile mentionate si reflectat în dispozitiile constitutionale prezinta trasaturile clasice ale regimului parlamentar generalizat la acea data în Europa . Asa cum este cunoscut, dupa 9 mai 1945, Germania a fost împartita în patru zone de ocupatie aflate sub controlul militar al Marii Britanii, Statelor Unite ale
Americii, Frantei si Uniunii Sovietice. Fortele militare de ocupatie au înfiintat, în zonele ce le-au revenit, autoritati executive locale însarcinate cu atributii foarte limitate. La scurta vreme au fost organizate alegeri din care au rezultat parlamente locale . Atributiile acestora erau, practic, formale, întrucât orice decizii ale autoritatilor locale trebuiau aprobate de Comandamentele militare de ocupatie. Desi cele patru comandamente aveau o jurisdictie delimitata de zonele propriu-zise militare si administrative, în probleme importante, cum a fost aprobarea proiectului de Constitutie, ele conlucrau. „Colaborarea" a fost însa ...

Alte referate despre: regimul politic al republicii federale germania, regimul democratic al republicii federale germania, regimul poltical republicii federale germania
Referate afisate : 17
Medie note: 8.40 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles