Hame romania

Hame Romania - proiect practica

Dupa aceea, in anul 1933, aceasta productie a fost preluata de societatea Biochema din Brno, care a adus in Babice si marca comerciala HAME. Acest fapt explica inceputul productiei de conserve din Babice. Pe urma societatea Biochema a fost transformata in societate de stat, care a fost predecesorul direct al actualei societati HAME. Insa pentru aflarea originii marcii HAME a fost nevoie de a cerceta mai departe.

Este sigur, ca marca Hame a inceput odata cu logo-ul ursului rosu pe fond galben in perioada de dupa primul razboi mondial. Dupa infiintarea Republicii Cehoslovace societatea Biochema, ca un important producator autohton de conserve, a dobandit contacte comerciale in strainatate si a inceput sa exporte produsele sale pe o piata netraditionala, cum a fost Marea Britanie si indeosebi Irlanda. Pentru produsele sale si anume: sucuri de fructe, ketchupuri si marmelade a cautat o marca comerciala, care sa prezinte clientilor din Irlanda produsele sale ca fiind de calitate, naturale, ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 295kb
Downloads: 5
Materia: Marketing

Strategii de marketing la o firma romaneasca

-alte tipuri de comert cu amanuntul a produselor alimentare, bauturi si produse din tutun in magazine specializate.Obiectul de activitate nu este limitativ el va putea fi extins sau restrans pe baza hotararii Adunarii Generale a Actionarilor.
Mediul de marketing- Macromediul de marketing -Societatea are ca obiective:
-modernizarea capacitatilor de productie;
-cresterea cifrei de afaceri si a masei nete a profitului in conditii de calitate totala;
-valorificarea maxima a potentialului tuturor salariatilor.

Alte referate despre: strategia de marketing a unei firme, referat strategia de marketing a unei firme, strategii de marketing la o firma

Conservarea alimentelor cu ajutorul microundelor

Motivul acestei diferenţe se datorează lipsei de informaţii în ceea ce priveşte proprietăţile dielectrice ale alimentelor şi relaţionarea lor cu caracteristicile încălzirii prin intermediul microundelor şi costul ridicat al echipamentului şi al electricităţii de-a lungul timpului. Industria de procesare a alimentelor a ezitat în a face investiţii uriaşe într-o tehnologie care nu a fost dovedită sigură în urma utilizării la scară înaltă şi pe termen lung (Mudgett, 1989).

Alte referate despre: conservarea alimentelor cu ajutorul microundelor, conservarea alimentelor cu ajutorul caldurii, conservarea alimentelor cu ajutorul frigului

Firma panificatie - plan de afaceri

În ultimii ani, concurenţa în domeniul produselor de panificaţie a crescut vertiginos. Datorită ciclului foarte scurt de fabricaţie al acestor produse şi a cererii relativ stabile, întreprinzătorii privaţi au preferat să investească în domeniu, astfel încât în prezent există în judeţul Iaşi 176 de brutării, din care mai mult de jumătate în municipiul Iaşi.
Piaţa S.C. „RIGA PAN” S.A. reprezintă spaţiul economico – geografic unde ea este prezentă cu produsele sale, cu prestigiul şi influenţa sa.
Societatea produce şi comercializează anual pe piaţa internă peste 7000 de tone de făină de diverse tipuri, 3000 de tone de pâine în diverse sortimente şi 35 de tone de produse de patiserie.
Piaţa căreia i se adresează S.C. „RIGA PAN” S.A. are un caracter local pe de o parte şi tradiţional pe de altă parte. Geografic această piaţă e localizată în oraşul Iaşi, ...

Alte referate despre: firma panificatie plan de afaceri, firma panificatie - plan de afaceri, infiintarea unei firme si planul de afaceri

Cresterea performantei intr-o firma din Romania

Avand in vedere toate aceste beneficii, trainingul nu trebuie considerat un lux, ci o necesitate. Scopul lui este sa ajute organizatia sa-si atinga obiectivele adaugand valoare la resursele cheie ale acesteia: angajatii.

Departamentul resurse umane
Managementul Resurselor Umane reprezinta o componenta a functiei de conducere, esential centrata pe oameni care au ca scop obtinerea de rezultate performante si a unui avantaj concurential in afaceri, prin dezvoltarea si fructificarea cunostintelor, abilitatilor si a capacitatii oamenilor de a lua decizii si de a dezvolta problemele aparute.

Alte referate despre: cresterea performantei intr-o firma, procedee de crestere a performantei intr-o firma, cresterea performantei int-o firma din romania

Decizia de finantare a companiei multinationale

Odata ce Western a inceput sa previzioneze in mod corespunzator cererea si sa isi planifice cerintele de capacitate pentru aproximativ un an in avans, aceasta a fost capabila sa isi mentina si chiar sa isi mareasca cota de piata.Bugetul de capital eficient poate imbunatati atat calendarul cat si calitatea activelor achizitionate. Daca o firma previzioneaza nevoile sale de active de capital in avans, poate cumpara si instala active inainte ca acestea sa fie necesare.

Alte referate despre: decizia de invetitie a companiilor multinationale, companii multinationale, companii multinationale referat

Rolul umiditatii in stabilitatea si calitatea alimentelor

Hrana constituie un factor indispensabil pentru om si animale, deoarece asigura energia si substantele de baza necesare desfasurarii proceselor metabolice, cresterii si dezvoltarii organismelor. Ea reprezinta izvorul si regulatorul proceselor de schimb dintre organism si mediul inconjurator. Din cele mai vechi timpuri omul a primit din mediu substante nutritive necesare furnizarii energiei cheltuite dar si mentinerii unor constante fiziologice normale.

Alte referate despre: calitatea alimentelor, legislatia europeana referitoare la calitatea alimentelor, legislatia europeana privind calitatea alimentelor

Alimentele si importanta lor

Organismele vii,plante si animale, ne furnizeaza hrana zilnica fara de care nici o persoana nu ar putea traii! In alimentele pe care le consumam se gasesc substante hranitoare.Aceste substante pot fi organice sau anorganice. Substantele anorganice sunt apa si sarurile minerale, iar glucidele, lipidele si proteinele sunt substante organice. Indiferent de zona geografica si de mancarurile specifice acelei zone, acste substante nu pot lipsii din hrana omului.

Alte referate despre: alimentele si importanta lor, alimentele si importanta lor pentru organism, alimente si importanta lor

Lapte Zuzu - Proiect S.C.P.S.

Este conditionata de raportul care exista intre concentratia laptelui si substantele solide, negrase si grasime. Variaza in raport invers cu continutul de grasime si in raport direct cu continutul de proteine, lactoze si saruri. Limitele normale de variatie ale densitatii laptelui sunt cuprinse intre 1,027 si 1,033 cu o valoare medie 1,029. Vascozitatea─ este mai mare decat cea a apei, aceasta scazand la incalzirea laptelui sau prin adaugare de apa. Vascozitatea laptelui normal este de 1,74─ 2,4, iar caldura specifica este de 0,092─ 0,93cal/gr.

Alte referate despre: lapte zuzu, laptele zuzu, planul de marketing-lapte zuzu

David Copperfield

David Copperfield concerns the growing-up of a boy, who, orphaned at an early age, experiences considerable hardship. He is ill-treated by his stepfather, Mr. Murdstone, then forced to work under appalling conditions in a London warehouse. This is a marked contrast to his idyllic early childhood, before the re-marriage and death of his gentle mother. David's life improves greatly when he runs away from his job to seek out his Aunt, Betsey Trotwood. She sends him to school and arranges for him to board with kindly lawyer, Mr. Wickfield, whose daughter, Agnes, proves to be a good friend to David.

Alte referate despre: david copperfield rezumat, david copperfield, rezumat david copperfield

Easter

Easter games: Easter egg hunt, Easter egg roll, Egg Bowling, Egg Toss, Eggs and spoon Races, Egg knocking Game, Edible Eggs, Rabbit Mask, Baskets.E.greetings: May the peace of Easter fill your heart,May the joy of Easter, fill your home,May the blessings of Easter, fill your days!

Alte referate despre: easter, easter in romania, easter referat

Bubico de Ion Luca Caragiale

"Bubico de Ion Luca Caragiale"
- Bubico! zice cocoana, şezi mumos, mămiţo!
Şi-ntinde biletul. Când mâna conductorului s-a atins de mâna cocoanei, Bubico parc-a-nnebunit. Dar conductorul şi-a terminat treaba şi iese. Cocoana îşi înveleşte favoritul mângâindu-l "mumos"; eu mă lungesc la loc închizând ochii, pe când Bubico mârâie înfundat ca tunetul care se tot depărtează după trecerea unei grozave furtuni.

Alte referate despre: rezumat bubico de ion luca caragiale, bubico de ion luca caragiale rezumat, bubico de ion luca caragiale

Desertul Gobi

Referat despre Desertul Gobi
Deserturile sunt regiuni cu climat arid si semiarid, lipsite de precipitatii temperaturi ridicate, uneori cu diferente mari intre zi si noapte, cu vinturi puternice, conditionind o anumita flora si fauna. Dupa caracterul precipitatiilor si al pozitiei latitudinale, acestea se impart in trei grupe: tropicale, subtropicale si temperate. Desertul Gobi, care se gaseste in Asia Centrala, face parte din zona temperata. In ansamblu informatiile despre acesta erau foarte limitate anexinduse doar pe observatiile facute de putinii trecatori.

Alte referate despre: desertul gobi, desertul gobi referat, referat desertul gobi

Foametea si suferinta din timpul razboiului

Dar în scurt timp lau găsit şi lau închis la puşcărie. Înainte de a se întîmpla asta a săpat într-o noapte o gaură mare sub pat ca să ascundem acolo saci cu tărîţă pentru turte dar eau găsit şi acolo şi au luat tot. Toate aceste le duceau la Chişinău şi putrezeau acolo. Oamenii din sat flămînzi mîncau porumb şi beeau apă se înflau şi mureau. Foarte mulţi oameni au murit. Nimeni nu vroiau să sape mormîntul pentru oamenii morţi, dacă era un mormînt mai mare se aruncau la zece oameni şi asa îi lăsau. Se creşteau animale păsări sub pămînt pentru a nu vedea vecini şi a nu auzi nimic, dacă aflau se duceau la soldaţi şi le spune-au pentru asta le dădea o felie de pîine.
Acea perioadă a fost grea dar eu nu prea am înţeles-o fiindcă eram mică, dar una am înţeles ca război, foametea şi sărăcia toate duce spre un lucru şi anume spre moarte!

Alte referate despre: foametea de pe timpul razboiului, suferintele romanesti din timpul razboiului, foametea din timpul razboiului

Adio, Ringo

Descrierile femei corespundeau cu cele a altor sateni.Inainte sa plece femeia le-a dat politistilor o batista imbibata cu sange care apartinea criminalului.Micu o lua si o pune intr-o punga,apoi toata lumea iesi afara si incepu cautarea.

Satenii sau impartit in grupuri si au pornit prin padure sa il caute iar Micu,Iancu si comandantul iau dat lui Ringo batista,a mirosito si depistand urma a plecat in cautarea criminalului.Cautarea era grea mai ales pentru Ringo care pierdea foarte repede urma din cauza picaturilor de ploaie care spalau urma.Ca sa nu mai piarda mirosul Micu ii legu lui Ringo batista de gat.

Alte referate despre: adio ringo, adio ringo film, adio ringo rezumat

Cruciadele

Ideea de cruciada a aparut intr-o Europa aflata in plina expansiune economica, insotita de un proces de colonizare, mai intai interna, in interiorul Europei, apoi externa. Era rezultatul intensificarii schimburilor, ca urmare a antrenarii Balticii in reteaua maritima comerciala, a devoltarii pietei, fapt ce a facut ca in toate clasele sociale sa aiba loc rasturnari. Incepand cu secolul 11, in Eurpa occidentala viata urbana a cunoscut o renastere ce permitea oraselor o afirmare pe plan politic si social ele primind statutul propriu , iar in secolele ce au urmat fiind inscrise in ierarhia feudala, avand dreptul la blazon. In secolele 11-13, numarul oraselor a crescut spectaculos, inflorirea lor impunand forme de viata, de cultura si de gandire noi, ce anuntau viitorul progres social.In secolul 11, orientul era cunoscut europenilor doar din povestirile pelerinilor sau ale negustorilor.Pana la cruciade , prin Orient se intelegea, propriu-zis, Orientul Apropiat, si era concentrat intr-un ...

Alte referate despre: cruciadele, cruciade, cruciadele referat

Dezvoltarea acetabulara dupa reducerea inchisa luxatiei congenitale de sold

Pacienţii au fost urmăriţi timp de peste 10 ani (în medie, 13,5 ani),
timp în care radiografiile au fost efectuate şi analizate anual. Au
fost măsuraţi următorii factori previzibili pentru displazie
acetabulară: orientarea sprâncenei (fig.1); indexul acetabular (IA);
unghiul centru-margine (CM), discrepanţa de distanţă centru-cap (DDCC)
(fig.2); procentajul de acoperire a capului femural şi ratele Smith
c/b şi h/b.

Alte referate despre: luxatie congenitala de sold, luxatia congenitala de sold, luxatie congenitala de sold la adulti

Oameni din cele mai vechi timpuri

O alta modalitate prin care cei ramasi in viata ''il ajuta'' pe cel decedat este postul pentru curatarea pacatelor si rugaciunea. Cei vii se roaga pentru pacatele celor morti, dar cei din lumea de dupa moarte nu raman niciodata datori. Cand va veni randul si celor de pe pamant sa treaca si ei ''dincolo'', rugaciunile inaltate de datornicii lor, le va fi de mare ajutor. In opozitie, neglijenta din partea viilor in funeralii, va aduce razbunare din partea mortilor. In astfel de situatii, recent decedatii creeaza dezastre in cele mai diverse forme in viata neglijentilor, cea mai frecventa forma fiind boala. Daca mortii nu sunt recompensati corespunzator, prin pomeni suplimentare, viii isi compromit sansele de existenta tihnita in lumea de dincolo. Privita din acest punct de vedere, comunicarea dintre cele doua lumi dobandeste un caracter de obligativitate, determinand consecinte pozitive sau negative. Pomana regleaza caracterul relatiilor sociale, pacea intre pamant si cer, mentinandu-i pe ...

Alte referate despre: istoria oamenilor din cele mai vechi timpuri, oamenii din cele mai vechi timpuri pana azi, ocupatiile oamenilor din cele mai vechi timpuri pana azi

Hamlet

chiul-rege Claudius:"Desi lipsindu-i limba,crisma totusi/ Gra- ieste-n
chipul cel mai nefiresc/ Actorii acestia vor juca in fata/

Alte referate despre: hamlet, hamlet rezumat, rezumat hamlet
Referate afisate : 19
Medie note: 8.16 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles