Hard disk referat

Hard-Disk-ul

Mai nou se gasesc chiar si
Video Recordere sau camere video care folosesc hard-diskul ca mediu de
stocare în locul benzii magnetice. Miliardele de hard-diskuri fac un
singur lucru, însa foarte bine. Ele depoziteaza informatia digitala
într-o forma relativ permanenta, astfel calculatorul are capabilitatea
de a detine în memorie informatia chiar si nealimentat la o sursa de
curent.

Hard-disk-urile au fost inventate în anii 1950. La început aveau ca
marime pâna la 20 inch în diametru si puteau inmagazina doar câtiva
megabytes. Initial au fost numite "fixed disks" sau "Winchesters" (un
nume de cod folosit pentru un produs popular IBM). Mai târziu au fost
numite hard-disk-uri pentru a le deosebi de "floppy disk-uri".
Hard-disk-ul are o placa tare (platan) care sustine mediul magnetic,
...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 183kb
Downloads: 18
Materia: Informatica

Retele de PC

Insa acest tip de retea are destul de multe defecte: deoarece pe un calculator de birou nu ruleaza calculatoare super-performante cu SO-uri de tip *NIX instalate exista pericolul destul de mare de altfel de a suprasatura statiile de lucru daca mai multi utilizatori acceseaza in acelasi timp resursele aceluiasi calculator.

Alte referate despre: retele electrice, retele de calculatoare referat, retele de calculatoare

Hard-disk

• A si B este rezervat pentru unitatile de dischete
• apoi se aloca pentru partitiile primare ale primului disc apoi ale celui de-al doilea samd.
• apoi se aloca litere pentru partitiile logice
• la sfarsit se aloca litere pentru unitatile de cdrom
• partitiile care nu sunt recunoscute de DOS/Windows (deobicei, care nu sunt FAT12, FAT16, FAT32) nu vor avea asignata nicii o litera, adica nu vor fi vizibile.

Alte referate despre: hard disk referat, referat hard disk, hard disk-ul

Hard disc

Acest mod de codare era folosit de vechile FDD-uri (floppy disk drive) sau sisteme de inmagazinare de date .Este destul de greu de crezut ca daca in anul 1980, spatiu de 100 MB pe hard-disk era considerat foarte generos in timp ce in zilele noastre ar fi cu totul nefolositor chiar si numai pentru sistemul de operare.

Constructia HDD-ului
Denumirea „hard-disk”(disc rigid) arata de fapt proprietatea fizica a discurilor din interiorul carcasei. Aceste discuri se numesc platane si sunt compuse dintr-un substrat si un mediu magnetic . Substratul sau materialul de baza din care este facut platanul trebuie, prin natura lui sa fie un material non-magnetic capabil sa fie prelucrat in forme foarte subtiri (grosimea acestor platane este de ordinul milimetrilor sau chiar mai mici).

Astfel, materialele alese pentru realizarea platanelor sunt aluminiul sau ...

Alte referate despre: hard disc referat, referat hard disc, hard disc

Componentele calculatorului

Tastatura -dispozitivul la introducerea informatiilor ’’in’’ calculator fiind mijlocul principal de dialog al omului cu calculatorul.Orice apasare si eliberare rapida a unei taste provoaca afisarea pe ecranul monitorului a caracterului scris pe aceasta.O tasta mentinuta apasata provoaca afisarea repetata a caracterului pe ecranul monitorului.

Unitatea Centrala (UC) -este de fapt ’’creierul’’ care coordoneaza intreaga activitate a unui calculator personal.De aici se solicita informatii pe care uitilizatorul le va introduce de la tastatura sau se afiseaza rezultate pe monitor.Tot in unitatea centrala sunt realizate prelucrarile de date prin executarea unui program.Importanta deosebita a unitatii centrale e evidenta,asadar este usor de inteles de ce caracteristicile principale ale unui calculator personal sunt alte de caracteristicile si parametrii de functionare ai unitatii centrale.

Unitatea de memorie (UM) –este montata pe placa de baza a calculatorului ...

Alte referate despre: componentele calculatorului, componentele calculatorului referat, referat componentele calculatorului

Hard Disk

Dar, in general, HDD-urile nu sufera socuri in timpul functionarii, ci mult mai adesea in perioada in care se manipuleaza drive-ul. Practic, exista o perioada extrem de scurta in viata hard-disk-ului in care el este extrem de vulnerabil : cea scursa intre momentul in car HDD-ul este scos din ambalajul protector in care este livrat de producator si clipa in care s-au strans suruburile de fixare in carcasa. Adica exact montarea sa in carcasa. In acest timp, HDD-ulnu este protejat nicicum, el absorbind toata energia socului. De aceea, trebuie acordata o mare atentie manipularii discului.

Atunci cand drive-ul nu este alimentat, capetele sunt parcate intr-o portiune speciala a discului, in care nu exista date. La un soc, capetele se ridica, dupa care, la coborare, lovesc puternic discurile, fenomen numit „head slap”. In urma loviturii, sar particule minuscule de pe suprafata.

Alte referate despre: hard disk, hard diskul, ce este hard disk-ul

Hard-disk

b)Frecventa de lucru
Este frecventa de tact a ceasului. Ea se masoara in MHZ adica in milioane de impulsuri pe secunda (33Mhz- 1,9 Ghz) Viteza de lucru mai este data si de numarul de octeti care pot fi prelucrati la u moment dat de procesor.(8 – 64 biti) Toate aceste elemente determina viteza de lucru a PC-ului. Viteza se masoara in milioane de instructiuni pe secunda (MIPS) Un PC performant are o viteza de 2-20 MIPS. Pe calculatoarele Intel se intalnesc procesore de forma 80x86 unde x = 0,1,2,3,4,5,6.

Alte referate despre: ce este un hard disk, referat despre hard disk, hard-disk

Hard-diskul

Tabela de alocare a fişierelor (FAT-File Allocation Table) - este lista în care sistemul de operare memorează statutul fiecărui cluster din zona de date a discului logic. Este singura componentă a sistemului de gestiune a sistemului de operare Windows păstrată în două exemplare pentru a creşte siguranţa şi fiabilitatea sistemului.

Alte referate despre: tipuri de hard disk, hard-disk-ul, hard-disk referat

Hard-disc

Constructia HDD-ului

Denumirea „hard-disk”(disc rigid) arata de fapt proprietatea fizica a discurilor din interiorul carcasei. Aceste discuri se numesc platane si sunt compuse dintr-un substrat si un mediu magnetic . Substratul sau materialul de baza din care este facut platanul trebuie, prin natura lui sa fie un material non-magnetic capabil sa fie prelucrat in forme foarte subtiri (grosimea acestor platane este de ordinul milimetrilor sau chiar mai mici).

Astfel, materialele alese pentru realizarea platanelor sunt aluminiul sau o mixtura intre sticla si un material ceramic . Pentru a permite stocarea datelor, ambele parti ale platanului sunt acoperite cu un strat foarte subtire de material cu proprietati magnetice foarte bune (o pelicula de oxid magnetic) sau, mai recent, cu un strat metalizat foarte subtire.

Platanul-este de fapt suportul ...

Alte referate despre: hard discul referat, componentele hard discului, hard discul

HARD-ul

3. Placi de extensie: a) Placa grafica are rolul de a face posibila afisarea imaginilor pe monitor. Placa grafica are rolul de a transforma imaginea retinuta in memoria video in semnale analogice necesare monitorului pentru a reproduce imaginea.
b) Placa de sunet are rolul de a schimba informatia binara in informatie analogica necesara boxelor pentru a redarea sunetelor.
c) Placa de retea are rolul de a permite mai multor PC-uri sa aibe acces simultan la datele alor mai multor utilizatori, memorarea unica a datelor, etc.

Alte referate despre: hard, hardul, ce este hardul

Introducere in Windows

Performanţe îmbunătăţite
Unul din obiectivele urmărite la proiectarea sistemului de operare Windows 95 este asigurarea unei viteze egale sau mai mari faţă de versiunile precedente. Pe măsură ce adăugaţi memorie, performanţele se îmbunătăţesc. Totuşi, în cazul extrem, Windows 95 va rula cu o viteză egală sau mai mare faţă de Windows 3.11 chiar şi pe calculatoare de tipul 386DX cu numai 4M de RAM.
Chiar şi aplicaţiile pe 16 biţi cunosc o îmbunătăţire a performanţelor în Windows 95, în acele zone care implică lucrul pe 32 de biţi, cum ar fi manipularea sau tipărirea fişierelor. Renumita „teroare” a sistemului de operare Windows – versiuni tip 3.1, 3.0 – eroarea de tip out of memory are mai puţine posibilităţi de a se produce. Deşi Windows 95 utilizează încă o zonă de 64K pentru a memora informaţiile sistem pentru aplicaţiile de 16 biţi, o mare parte din informaţiile stocate în această zonă de vechile versiuni Windows sunt acum ...

Alte referate despre: introducere in windows, introducerea in windows xp, introducere in windows xp

Configuratia Hard a PC de tip IBM

9 Memoria tampon este folosită de procesor ca o zonă de stocare a informaţiilor de intrare ieşire pe care procsorul le vehiculază .
Procesoarele au avut evolutie rapidă de la 8088,8086…80486 , productia fiind asigrată în principal de firma Intel , printre primii producatori de procesoare destinate utilizatorilor privati . Alte firme producatoare sunt AMD , Cyrix , ITD . Procesoarele produse de AMD si Cyrix sunt mai ieftine decât cele produse de Intel si au o arhitectura compatibila cu cele produse de Intel , insă se dezvolta separat .

Alte referate despre: configuratia hard al unui calculator pc compatibil ibm, configuratia hard, blocuri de tip ibm

Standardul Serial ATA

Optimistii spun ca starea actuala de lucruri este doar linistea
dinaintea furtunii, fiind asteptat cu interes factorul decisiv numit
"Serial ATA" (SATA), care va reprezenta o mult asteptată schimbare a
PC-urilor noastre.Acest standard va aduce o noua crestere de
performante ale hard disk-urilor, adica performantă exact acolo unde
ar fi mai multa nevoie de ea (pentru ca hard disk-ul este cea mai
lenta componenta a unui calculator). Se zvoneste ca standardul Serial
ATA va fi lansat odata cu discurile cu platane, a caror densitate a
datelor este crescuta la 60 GB. În momentul de fata, ghioceii
primaverii SATA au început să apară, purtând numele Seagate. Folosirea
unor asemenea hard disk-uri este totusi aproape imposibila, în primul
rând datorita faptului ca nu se gasesc deocamdata în vânzare discuri
...

Alte referate despre: standardul de ata in comert, serial ata, international standard serial number

Calculatorul meu

E-mail Floppy disk ne ajuta la citirea dischetelor:Tastatura ne ajuta sa scriem sis a dam comenzile intr-un system de operare:Mouse ne ajuta la navigarea mai usoara si mai rapida in sistemul de operare(windows)
Monitor-redarea semnalului placii video.

Alte referate despre: calculatorul meu, componentele calculatorului meu, calculatorul meu referat

Calculatoarele

Dischetele, CD-ROM-uri, DVD-uri. Hard disk-urile enumerate mai sus sunt incorporate in calculator. Acestea raman in calculator si, in general, nu se transfera de la un calculator la altul. Exista insa o serie intreaga de dispozitive de stocare mobile, care pot fi transferate cu usurinta de la un calculator la altul sau pot fi folosite ca suporturi de securitate (siguranta), in caz de pierdere, deteriorare sau furt al calculatorului.

Alte referate despre: componentele unui calculator, istoria calculatorului, structura calculatorului

Utilizarea PGP - criptarea postei electronice

Pretty Good Privacy este un produs puternic de criptare cu care oamenii pot: trimite mesaje si fisiere sigure, cripta partitii de pe disk si legaturile in retea. Intimitate inseamna ca numai primitorul mesajului poate citi acest mesaj si nimeni altul. Furnizand capacitatea de criptare a mesajelor, PGP asigura protectia impotriva celor care asculta reteaua. Chiar daca mesajul a fost interceptat este necitibil pentru cel care nu detine cheia de decriptare. Identifica informatia originala si autentifica daca este cel original si nu este unul alterat. In plus la mesajele criptate, PGP ofera depozitarea sigura prin criptare a fisierelor de pe calculatorul dumneavoastra.

Alte referate despre: utilizarea postei electronice, utilizarea postei electronice referat, informatica utilizarea postei electronice rezumat

Elemenente componente al unui PC - criminalistica

Sistemul de cautare este prevazut cu un suport de înregistrare a
datelor în care se stocheaza datele privitoare la identitate si cele
despre elementele de identificare ale impresiunilor, ceea ce usureaza
mult operatia de cautare.

Alte referate despre: criminalistica, republica moldova parte componenta a civilizatiei europene, componente calculator

Warrner G. Harding

Before his nomination, Warren G. Harding declared, "America's present need is not heroics, but healing; not nostrums, but normalcy; not revolution, but restoration; not agitation, but adjustment; not surgery, but serenity; not the dramatic, but the dispassionate; not experiment, but equipoise; not submergence in internationality, but sustainment in triumphant nationality...."

Alte referate despre: warren g harding -, owarren g harding
Referate afisate : 18
Medie note: 8.55 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles