Harry potter si piatra filozofala rezumat

Harry Potter si piatra filozofala - fragment

Te tii deoparte pana vezi hotoaica , il sfatuise Baston. Nu e indicat sa fii atacat inainte de a intra in actiune.Cand marcase Angelina , Harry facuse o serie de lupinguri , pentru a-si manifesta bucuria. Acum , era iar la post , pandind hotoaica. La un moment dat i se paru ca vede o sclipire aurie , dar nu erau decat reflexele de la ceasurile gemenilor Weasley . Iar altadata , un balon-ghiulea veni glont spre el , dar Harry ii fenteaza pe gemenii Weasley si pe inaintasa Bell si se indreapta... Ah , nu-i chiar hotoaica?!?

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 2240
Materia: Romana

Tema jocului reflectata in literatura

Tema jocului reflectata in literatura
Într-un cuvânt ,jocul dezvoltă creativitatea.Făra el ,realitatea ar fi mai greu de suportat,pentru că nu doar copii se joaca,ci toţi oamenii,ba chiar si animalele .

Tema jocului reflectata in literatura
Jocul este o temă frecventa in literatură,el fiind abordat din perspective ficţionale şi nonficţionale de o serie de autori cunoscuţi .Ca reprezentanţi ai textelor literare in proza sunt : Ion Creanga în " Amintiri din copilarie " ;Mark Twain în "Aventurile lui Tom Sawyer şi Huckleberyfin" ,J.K.Rowling in fascinantele sale cărţi despre "Harry Potter" şi in versuri : Tudor Arghezi in "Tablouri Biblice " ; Ion Barbu in poemul "După melci ",iar ca reprezentanţi ai textelor nonficţionale cei mai cunoscuţi scriitori sunt : Johan Huizinga şi Roger Callois .

Tema jocului reflectata in literatura
Astfel,Tudor ...

Alte referate despre: tema jocului reflectata in literatura, tema familiei reflectata in literatura romana, tema scoli reflectata in literatura

Harry Potter - Prizonier la Azkaban

Sentimentul era reciproc şi profesorul ar fi fost extraordinar de bucuros dacă ar fi avut o scuză ca să-l exmatriculeze pe Harry timp de o lună. Aşadar, Harry a profitat de ocazie în primele săp¬tămâni de vacanţă. Când Unchiul Vernon, Mătuşa Petunia şi Dudley se duseseră în partea din faţă a grădinii pentru a admira noua maşină dată de la firma la care lucra Unchiul Vernon (în gura mare, desigur, ca să afle şi restul cartie¬rului), Harry se furişase la parter, deschisese lacătul de la nişa de sub scări, înşfăcase nişte cărţi de vrăji şi le ascunsese în camera sa. Atâta timp cât nu păta aşternutul cu cerneală, familia Dursley nu avea de unde să afle că el studia magia în timpul nopţii.

Alte referate despre: harry potter prizonier la azkaban, harry potter prizonier la azkaban rezumat, harry potter prizonier la azkaban download

J.K.Rowling-Biografie

Succesul a fost urias pentru toata seria de sapte romane Harry Potter.Cele cinci filme realizate la Hollywood dupa primele volume au ajutat la succesul colosal al cartii.Acestea fiind ecranizate de Warner Bros.Romanele Harry Potter sunt complexe datorita elementelor de magie,mitologie si alchimie.Eroii cartii sunt Harry Potter si colegii sai Ron Weasley si Hermione Granger.

Alte referate despre: j k rowling biografie, rowling biografie, j k rowling-biografie

Scriitor alchimist

Lascaris este alt alchimist care a aparut si apoi a disparut misterios. In urma numeroaselor demonstratii practice cu „pulberea de proiectie", Lascaris a fost parat Electorului Palatin din Leiptzich, care a hotarat sa-l aresteze. Probabil din curozitate, dar cel mai probabil din lacomie. Prevenit de intentiile Electorului a cerut azil in casa contesei Anna Sophia von Erbach.

Alte referate despre: scriitorul alchimist, alchimistul, scriitori latini

Harry Potter si camera secretelor

Not for the first time, an argument had broken out over breakfast at number four, Privet Drive. Mr Vernon Dursley had been woken in the early hours of the morning by a loud, hooting noise from his nephew Harry’s room.

Alte referate despre: harry potter si camera secretelor, harry potter si camera secretelor rezumat, rezumat harry potter si camera secretelor

Creaturi magice din universul Harry Potter

The Phoenix is a magical bird about the size of a swan. The Phoenix has crimson feathers on its body and a long, golden tail as long as a peacock's. It's claws and beak are gleaming gold and its eyes are black. (These colours happen to be the colours of Gryffindor House, interestingly enough.) The Phoenix can disappear and reappear at will, in a burst of flames. Phoenix tears heal wounds. It can lift great weight with its tail; when Harry grasped Fawkes' tail in the Chamber of Secrets, he felt as if he were becoming weightless. The song of the Phoenix gives strength and hope to those it sings for.

Alte referate despre: harry potter the world al magic, harry potter si piatra filozofala rezumat, harry potter

Alchimia

Alchimia
(“… Inca din antichitate, alchimia s-a preocupat sa obtina Piatra Filozofala , o substanta legendara , cu puteri uimitoare . Ea poate transforma orice metal in aur pur . Tot cu ea , se poate obtine Elixirul Vietii , care il face nemuritor pe oricine il bea .
Au fost multe marturii de-a , lungul secolelor , dar singura Piatra Filozofala care exista cu adevarat , ii apartine lui Nicolas Flamel ,eminentul achimist , un mare iubitor de muzica de opera . Domnul Flamel , care si-a serbat a 665 aniversare anul trecut , duce o viata linistita alaturi de sotia sa , Pernelle , 658 . “

Alte referate despre: alchimia, alchimie, marin sorescu-alchimie

Cortina de piatra a Americii

Cortina de piatra a Americii - Continentul American sau asa numita "Lume Noua" a intrat in orizontul geografic al europenilor in secolul al X-lea, atunci cand vikingul Eric cel Rosu si marinarii sai debarcau pe tarmurile acestuia. Insa cel care intra in istorie ca descoperitor al Americii este navigatorul si exploratorul genovez Cristofor Columb, aflat in solda Regatului Spaniei, care atinge tarmurile acestei "Terra Incognita" intre anii 1492 si 1504, descoperind Antilele Mari, Antilele Mici si America Centrala istmica. Cortina de piatra a Americii

Alte referate despre: america de nord, america de sud, piatra vanata

Piatra Craiului

Tot pe flancul estic al masivului se impun ca forme de relief carstic Avenul din Funduri si Avenul din Vladusca, Pestera cu Lilieci si Pestera Gaura Sbarcioarei. In sud-vestul Pietrei Craiului, la poalele Muntelui Pietricica, se remarca Cheile Mici ale Dambovitei (Cheile de la Plaiul Mare), in al caror perete vestic se afla Pestera Ursilor.

Alte referate despre: piatra craiului, parcul national piatra craiului referat, rezervatia naturala piatra craiului

Drumetii prin Piatra Craiului

Piatra Craiului se infatiseaza sub aspectul general al unei spinari proeminente, amintind de un urias preistoric. Detasata categorig fata de zonele incevinate, dirijate pe directia generala EN-VS si usor incovoiata la mijloc, aceasta spinare calcaroasa incepe cu Piatra Mica, ale ale carei pante bogat impadurite coboara pana in tarinele si “toplitele” din marginea orasului zarnesti si sfarseste in Pietricica, ale carui punte Sudice cboara pana la confluenta Dambovicioarei cu Dambovita.

Alte referate despre: drumetii in piatra craiului, drumetii in munti piatra craiului referat, drumeti montane in piatra craiului

Fosforul

Fosforul. Stare naturala :
Fosforul nu exista liber in natura datorita afinitatii sale pentru oxigen dar exista un numar mare de fosfati. Fosforul considerat inainte ca un difosfat tricalcic, Ca3(PO4)2 este un amestec de hidrohil-apatita Ca3(PO4)2 * Ca(PO)2 si carbonato-apatita. Are culoarea cenusie, galbuie sau uneori neagra care indica prezenta substantelor bituminoase. Cel mai important mineral fiind apatita. Exista un numar foarte mare de zacaminte fosfatice calcaroase in Suedia , Norvegia , Australia , Ungaria , Belgia , Franta , Spania, U.R.S.S , S.U.A , Peru , Algeria , Tunisia, Maroc si Oceania.

Alte referate despre: fosforul, circuitul fosforului in natura, fosfor

Pesteri ppt

Galeria "Altarul Ursilor" este o galerie orizontala cu bolti arcuite, denumita "Cimitirul Ursilor". Ursul de caverna - "Ursus Spelaeus"- era un locuitor obisnuit al pesterilor in timpul ultimelor perioade glaciare. Aici se pot observa un mare numar de cranii de ursi tineri si de pui, unele dintre ele abia se mai ghicesc sub stratul gros de calcit.

Alte referate despre: pestera mammoth ppt, pestera muierii prezentare ppt, ppt pestera holloch

Manastiri din Muntenia - Oltenia

Mânăstirea Jitianu este o mânăstire de călugări, cu hramul Sfântul Dumitru, com Podari jud Dolj 5 km de Craiova, atribuită jupânesei Maria din Obede şi boierului Bengescu, sfârşitul sec XVI, biserica din zid de plan triconic, cu turla pe naos, clădită de vistierii Ghinea Brătăsescu si Udrişte (1654-1658), reparată şi zugrăvită în 1812, turnul-clopotniţei din 1701; colecţie de arta bisericească veche din întreaga Arhiepiscopie a Craiovei; arhondaric.

Alte referate despre: manastirile din muntenia-oltenia, manastiri din muntenia si oltenia, manastiri din transilvania muntenia oltenia

Sighisoara

Sub raport topografic, Sighisoara este asezat într-un punct al Vaii Tarnavei Mari unde aceasta prezinta o îngustare cu aspect de defileu taiat într-un sistem de terase, de diferite nivele, modelate în substraturi dure de gresii pontiene. Aceasta micro-morfologie îi confera orasului Sighisoara un rol de pozitie cheie în culoarul raului Tarnava Mare, rol manifestat si în trecutul istoric al localitatii. Municipiul coboara din Dealul Cetatii (425 m), deal încoronat de cetatea medievala si întins dinspre NV spre SE, în mijlocul unei imens amfiteatru natural, marginit la N de Dealul Stejaris (524 m) si Hula Danesului, la S de Lunca Postei care urca spre Dealul de Mijloc (511 - 603 m), iar spre E de Dealul Bradet (524 m). Diferenta de înaltime este de 110 m, astfel ca Dealul Cetatii domina întreaga vale din amonte a Tarnavei Mari, altitudinea maxima fiind de 430 de m la S, iar cea minima de 350 m în V. Încadrata ...

Alte referate despre: referat sighisoara, sighisoara, sighisoara referat

Metrologia

Calatorii ce srabat culoarul muntos ce separa,dar in fapt
uneste,masivele muntoase ale Bucegilor si Leaotei,de Iezer si Piatra
Craiului,recunosc originalitatea si frumusetea asocierii de culmi si
depresiuni bine populate.

Alte referate despre: metrologie, metrologia, metrologia sportiva

Muzeul de istorie Neamt

Petrodava, ca şi celelalte aşezări contemporane de la răsărit de Carpaţi a fost abandonată la puţin timp după încheierea războaielor daco-romane şi constituirea provinciei Dacia, dar aceasta nu a însemnat sfârşitul civilizaţiei dacice în zonă. Acest lucru este documentat de descoperirile care aparţin civilizaţiei dacilor liberi (secolele II-III d.Hr.), aşa cum sunt cele de la Piatra-Neamţ - "Lutărie" şi Dărmăneşti, Homiceni, Vlădiceni Moldoveni, Văleni-Boteşti, Săbăoani ş.a. (sălile 14-15).
În secolul al IV-lea d.Hr. evidenţierea culturii carpice este urmărită în strânsă legătură cu doi factori de maximă importanţă: pe de o parte accentuarea procesului de romanizare şi de integrare în contextul daco-roman predominant la nord de Dunăre, iar pe de altă parte, prezenţa aşezărilor culturii Sântana de Mureş (vezi descoperirile de la Izvoare, Doina, Urecheni, Borşeni, Girov etc.).
Segmentul istoric prins între secolele V-VII d.Hr., ...

Alte referate despre: muzeul de istorie neamt, poze muzeul de istorie neamt, muzeul de istorie piatra neamt
Referate afisate : 17
Medie note: 8.20 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles