Helicobacter pylori in limba romana

Helicobacter pylori

Helicobacter Pylori este o bacterie care infectează mucoasa stomacului şi a duodenului. Denumirea ei provine de la forma de „helix”, formă care se pare că este responsabilă de adaptabilitatea şi capacitatea de infectare în mediul puternic acid de la nivelul stomacului.Este un germen din ce in ce mai frecvent implicat in mecanismul ulcerului gastro-duodenal si dovedit raspunzator de transformarea maligna a acestuia. Este important deci diagnosticul precoce si tratamentul tintit.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 550kb
Downloads: 813
Materia: Medicina

Stomacul

-La cadavru, stomacul isi schimba rapid forma initiala datorita scaderii tensiunii peretilor absominali, diminuarii tonicitatii stratului muscular al stomacului, aparitia secundare a distansiei prin gazelle intracavitare, care ii determina forma de aspectul unui sac sau de cimpoi, cu directie predominant transversala,pe care vechii anatomisti o atribuiau stomacului.

Alte referate despre: stomacul, stomac, stomacul la mamifere

Pericole biologice din alimente - bacterii Staphylococcus ssp

Referat despre Pericole biologice din alimente - bacterii Staphylococcus ssp
Alimentele constituie sursa energetică şi constructivă de bază a organismului uman. Pentru a-şi putea îndeplini funcţia, alimentele trebuie să fie satisfăcătoare din punt de vedere calitativ, adică să aibe calităţi nutriţionale şi să fie salubre. Fiind produse de natură organică, alimentele sunt uşor supuse unor procese de degradare fizico-chimică, constituind în acelaşi timp un mediu trofic favorabil dezvoltării unei mari diversităţi de microrganisme organotrofe, care pot produce alterarea lor.

Alte referate despre: pericole biologice din alimente, pericole chimice in alimente, pericole chimice din alimente

Genetica bacteriei

A. ADN, SUPORTUL MATERIAL AL EREDITĂŢII
Suportul material al eredităţii, genoforul, depozitarul caracterelor de specie, este reprezentat de ADN-cromozomial; cercetările care au dus la descoperirea acestui adevăr au început în 1928, cu cele ale bacteriologului Griffith:

Alte referate despre: genetica bacteriei proiect medicina, genetica bacteriei, materialul genetic -bacterii

Celulele epiteliale de la nivelul mucoasei gastrice si intestinale

• Celule auxiliare (mucopeptice) situate în gâtul glandei sunt mici, secretă fermenţi cu acţiune asupra dipeptidelor şi mucus şi elaborează factorul intrinsec Castle;

Alte referate despre: aspectul cromatinei x in celulele epiteliale ale mucoasei bucale, celule epiteliale, celulele epiteliale

Premiul Nobel pentru medicina

Premiul Nobel pentru medicina si anuntarea nominalizarilor pentru Premiul Nobel la Medicina a deschis ieri, 3 octombrie, Sezonul Nobel, care va culmina cu aflarea, la sfarsitul saptamanii, a numelui laureatului Nobelului pentru Pace, premiu ce face in continuare subiectul a numeroase speculatii, relateaza Rompres. Prioritate au premiile pentru stiinte.Premiul Nobel pentru medicina

Alte referate despre: premiul nobel pentru medicina, detinatori ai premiului nobel in medicina, toate premiile nobel pentru medicina

Ulcerul gastric si duodenal

Durerea de tip ulceros este o durere veche (un istoric de 2-3 ani este obisnuit). Se situeaza pe linia mediana a abdomenului si poate iradia lateral in hipocondre si in spate (cind indica penetratia in pancreas ori chiar perforatia posterioara). Nu iradiaza nicioadata sub ombilic sau in umeri. Durerea este descrisa ca un junghi, flacara (arsura), rosatura si poate fi insotita de senzatie de foame, asa numita "foame dureroasa".

Alte referate despre: ulcerul gastric si duodenal, referat ulcerul gastric si duodenal, ulcer gastric si duodenal

Boala ulceroasa si gastritele

Descoperirea faptului ca un germen patogen, Helicobacter pylori, are un rol important in dezvoltarea ulcerului, a schimbat radical perspectivele tratamentului. Azi oamenii pot face fata, o data pentru totdeauna acestei boli. In prezentare sunt evidentiate aspectele epidemiologice actuale si principalele achizitii privind etiopatogenia ulcerului gastric si duodenal. Factorii etiologici majori ai ulcerului gastric si duodenal sunt infectia cu Helicobacter pylori (HP) prezenta in 92% din ulcerele duodenale si 70% din ulcerele gastrice si consumul de aspirina, antiinflamatoare nesteroidiene sau corticoizi (4-6% din ulcerele duodenale si 10-20% din ulcerele gastrice).

Alte referate despre: boala ulceroasa, boala ulceroasa la copii, afectiuni de etiologie psihogena boala ulceroasa

Cancerul gastric

Gastrita cu pliuri gigante Menetriere are un risc de aprox. 15% de a se transforma malign.Ulcerul gastric reprezinta un risc mic de malignizare, cel mai adesea poate fi vorba de confuzie diagnostica endoscopica, unele neoplasme putand avea si ele perioade de epitelizare ( cancer ulcerat). Exista obligativitatea ca la fiecare endoscopie sa se biopsieze multiplu fiecare ulcer gastric si de asemenea ca vindecarea ulcerului gastric sa fie verificata endoscopic (cu biopsie din cicatrice). De retinut posibilitatea existentei unor cancere ulcerate, susceptibile de cicatrizare sub tratament medical.

Alte referate despre: cancer gastric, cancerul gastric referat, cancer gastric referat

Ulcerul peptic

Reduceti productia de acid gastric. Medicamentele fara prescriptie meAZdicala numite blocante de H2 sunt printre cele mai eficace in tratamentul ulAZcerului, spune dr. Meyers. in aceasta clasa de medicamente sunt incluse fa-motidina, ranitidina si cimetidina. Ele reduc capacitatea secretorie a celulelor producatoare de acid din stomac, ceea ce diminueaza disconfortul si ajuta la vindecarea mai rapida a ulcerelor. Cimetidina interactioneaza cu multe medicamente, crescandu-le sau reducandu-le eficienta.

Alte referate despre: ulcer peptic, ulcerul peptic, hipersecretia clorhidro peptica in ulcerul duodenal

Importanta bacteriilor in viata omului si a planetei

Bacteriile sunt organisme unicelulare sau coloniale, răspândite pretutindeni în natură, în sol, în apa, în aer, în corpul plantelor, animalelor şi al omului. O celulă bacteriană este formată din: perete celular, membrană, citoplasmă şi substanţă nucleară difuză, numită nucleoid. La exteriorul peretelui celular, unele bacterii pot fi înconjurate de o capsulă gelatinoasă .

Alte referate despre: importanta bacteriilor in viata omului si a planetei, importanta bacteriilor in viata omului, importanta bacteriilor in viata omului referat

Stomacul

Ii descriem :
-2 fete : ant si post
-2 marginei : mica curbura=priveste spre dreapta si superior ; marea curbura=stanga si inferior
-2 orificii : cardia=orificiul de comunicare cu esofagul ; pilor= orificiul de comunicare cu duodenul.

Mica curbura prezinta aproximativ in mijlocul sau o incizura constanta numita incizura angulara.Planul imaginar care uneste incizura angulara cu punctul cel mai decliv al marii curburi separa portiunea verticala de cea orizontala a stomacului.Marea curbura incepe la stanga fata de esofagul abdominal printr-o alta incizura numita incizura cardiaca(unghiul lui His). Ea urca spre m. diafragma apoi coboara privind initial spre stanga apoi spre inferior.

La nivelul portiunii verticale (pars digestoria) au fost descries 3 regiuni:
a)regiunea cardiala= se afla in jurul cardiei si este practic regiunea unde mucoasa partii verticale prezinta glande productoare de mucus fara glande productoare de HCl si pepsinogen.
b)fornixul gastric-situat ...

Alte referate despre: stomacul referat, rolul stomacului, stomacul vacii
Referate afisate : 12
Medie note: 7.97 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK