Henric al-viii-lea 2689

Imperiul Bizantin sub urmasii lui Mihail al VIII-lea

In acest sens l-a inlocuit pe patriarhul Ioan Vekkos cu Iosif, iar inaltii functionari care acceptau unirea erau scosi din functie. O masura importanta luata de Andronic a vizat statutul Muntelui Athos, prin hrisovul din 1291 el trecand manastirile sub autoritatea directa a patriarhului. Protosul Sfantului Munte, care din vremea lui Alexios I Comnenul era confirmat de imparat, acum era recunoscut de patriarh. De asemenea, sub Andronic al II-lea a fost alcatuita o noua Notitia episcopatum, care trebuia sa corespunda noilor cerinte ale timpului, fiind mentionate in aceasta lista Mitropolia Vicinei si episcopia Vlahilor.

In mod firesc, slabiciunile de pe plan intern au condus la o politica externa modesta, in care s-a cautat asigurarea linistii prin tratative de pace cu popoarele din Nord, Sud, Est si Vest. Cu toate acestea, imparatul Andronic al II-lea a comis o grava greseala prin amestecul sau in conflictul dintre venetieni si genovezi din anul 1294. Initial, bizantini au fost alaturi ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 24kb
Downloads: 26
Materia: Istorie

Arta bizantina

Numit Constantinopol, după numele împăratului, oraşul a devenit "noua Romă", de unde era guvernată jumătatea de est a Imperiului. Spre deosebire de vest, această regiune mai avea resurse şi bogăţii considerabile, inclusiv oraşe importante; toate acestea i-au dat posibilitatea să facă faţă cu succes perioadelor grele care au urmat, culminând în 476 cu căderea împăratului roman.

Imperiul Bizantin sau Imperiul Roman de Răsărit este partea de est a Imperiului Roman care a supravieţuit după căderea părţii de vest a imperiului şi care a durat din 395 până în 1453. Pe parcursul a o mie de ani, bizantinii s-au considerat "romani", şi şi-au denumit imperiul ca "Imperiul Roman".

Alte referate despre: arta bizantina, arta bizantina referat, referat arta bizantina

Simfonia bizantina

Idealul crestin nu era de a uni Biserica cu Statul, ci dimpotriva de a face o distinctie intre ele. Statul este crestin numai in masura in care nu are pretentia de a fi totul pentru om, in masura in care renunta a determina in chip exclusiv viata omului. Teoria lui Justinian dorea sa se impuna in mentalitatea teocratica a Imperiului pagan, pentru care Statul era forma sacra si absoluta a lumii, sensul sau, justificarea sa.

Alte referate despre: imperiul bizantin, stilul bizantin, poemul simfonic

Poporul ales in traditia bizantina

Analiza lucrarilor istorice ne va permite sa observam felul in care autorii se misca intre un plan al proiectiei ideale, al ideologiei, in care poporul ales are o identitate comuna clara si exemplara, si un plan al realitatii, in care lucrurile sunt mult mai fluide, iar trasaturile comune lipsesc, sau sunt mai degraba consecinta iar nu cauza existentei unei comunitati politice.

Alte referate despre: repere istorice in viata poporului ales, cultura muzicala romaneasca de traditie bizantina sec xix-xx, referat despre poporul rominesc si traditile lui

Istoria bizantina

Bizantul a fost, asa cum spune bizantinologul, Steven Runciman, A©imperiul lui Dumnezeu pe pamant, o palida imagine a Imparatiei lui Dumnezeu din Cer>>.In ceea ce ne priveste pe noi romanii, Bizantul a avut un rol hotarator in continuitatea daco-romana, in crestinarea noastra, in procesul de formare a poporului si a limbii romane, in organizarea si viata bisericeasca, in cultura si arta. In perioada migratiei popoarelor, Imperiul bizantin a reprezentat singura formatiune politica din sud-estul european care a reusit sa se impuna in fata barbarilor, obligandu-i pe acestia sa dea libertate de viata si de credinta autohtonilor daco-romani.

Alte referate despre: istoria bizantina, istorie bizantina, istoria bizantin

Anarhia.Henric al II-lea.Conflictul cu Thomas Becket - Anglia

PretutinAZdeni se ridicara castele fortificate fara invoirea regelui. Orasul Londra, imitand o noua moda continentala, se proclama "comuna" [1]. Unii seniori, scaAZpand de orice control, devenira adevarati banditi. Ii foloseau pe tarani pentru corvezi de constructie si, dupa ce castelul era gata, il umpleau de osteni, numai "diavoli si soi rau". Pe cei care le stateau impotriva ii supuneau la torturi ingrozitoare. BarAZbatii erau spanzurati de picioare si parjoliti ca jamAZboanele. Altii erau aruncati, ca eroii din povestile cu zane, in donjonuri pline de broaste raioase si de vipere. Ciudat e ca acesti nobili banditi, infricosati de ideea damnatiunii, ctit 747j911h oreau in acelasi timp maAZnastiri. Numai in timpul domniei lui Stefan au fost zidite mai mult de o suta de lacasuri crestine.

Alte referate despre: henric al viii-lea si reformele sale in anglia, conflictul dintre papa si imparatul romano-german henric al 4-lea, henric al 8-lea si anglicanismul

Iacob I Stuart si problema religioasa - Anglia

"Daca beefeater ii196 palatului puteau asigura paza unei corabii in care vreun nobil razvratit sau vreun ministru indepartat de la putere era condus la Turn, aceasta se datora faptului ca ucenicii din Londra nu incerAZcau sa le smulga prizonierul". Nici suveranul, nici
Consiliul privat n ar fi putut constrange la supuAZnere o populatie de cinci milioane de suflete, obisAZnuita de secole sa pastreze arme in casa si antreAZnata in manuirea arcului si a sabiei.

Alte referate despre: religia angliei, reforma religioasa anglia, problema religioasa a romaniei

Elisabeta I a Angliei

In timpul domniei reginei Elisabeta, au fost ridicate la rang nobiliar doar opt persoane: un earl si sapte baroni. Elisabeta a redus de asemenea numarul consilierilor sai privati, de la treizeci si noua la nouasprezece si ulteriori la paisprezece.

Alte referate despre: elisabeta 1 a angliei, elisabeta i a angliei, regina elisabeta 1 a angliei

Ioana D`arc

Ioana D`arc.Fiul lui Carol al VI-lea si al lui Isabeau de Baviere este renegat de propria mama si considerat bastard. Tronul Frantei este promis fiului lui Henric al V-lea, casatorit cu Catherine de Valois (fiica a lui Carol VI).

Alte referate despre: ioana d arc, referat ioana d arc, ioana d arc referat

Regina Elizabeta I

Regina Elizabeta I a demonstrat că şi o femeie poate guverna Anglia la fel de bine precum un bărbat. În timpul îndelungatei ei domnii, regina - foarte populară - a condus ţara printre numeroase pericole şi a respins cu succes ameninţarea spaniolă. Poreclită „Glorioasa” sau „Regina Virgină”, Elizabeta a fost fiica regelui Henric al VIII-lea, o personalitate foarte puternică pe care ea l-a luat drept model. Sub „virtuţile regeşti” cu un simţ diplomatic feminin, pentru a apăra ţara de inamicii politici interni şi externi.

Alte referate despre: regina elizabeta, regina elizabeta 1, regina elizabet

Eduard I si celtii - William Wallace

Dupa cum Eduard I este primul dintre Plantageneti care poarta nume englezesc, tot astfel el este si primul care incearca sa desavarseasca cucerirea Insulelor Britanice. A fost pregatit pentru aceasta misiune inca din adolescenta. In 1252 tatal sau, Henric al III-lea, ii daduse Irlanda, comitatul de Chester, pamanturile regelui din Tara Galilor, insulele anglo-normande si Gasconia. In zadar a incercat Eduard -pe vremea cand nu era decat lordul Eduard si comite de Chester- sa impuna galezilor cutumele engleze; ei se revoltasera si-l invinsera.

Alte referate despre: romeo si julieta de william shakespeare, william shakespeare romeo si julieta, imparatul mustelor rezumat-de william godenfield

Imperiul Romano-German

Politica monarhilor romano-germani de a cuceri noi teritorii si de a-si impune suprematia asupra papalitatii a dus la deteriorarea autoritatii lor in cadrul imperiului si la cresterea nobilimii. Unul dintre momentele principale ale acestei evolutii l-a constituit lupta pentru investitura, intre imparat si papa de la Roma, inceputa in timpul lui Henric a- IV-lea (1056-1106). Totodata, interesele locale au incurajat afirmarea separata a diferitelor regiuni. Astfel, in Imperiul Romano-German s-au dezvoltat diferite principate teritoriale laice sau ecleziastice (arhiepiscopate, comitate, ducate, marci,).

Alte referate despre: imperiul romano-german, imperiul romano german, franta si imperiul romano-german

Stilul bizantin

Poarta centrala era rezervata împaratului si suitei sale. Din aceasta prima galerie, alte 5 porţi duc intr-un al doilea nartex din care, prin alte 9 porţi, se ajunge in nava centrala, un imens patrulater cu laturile de 77, respectiv 71,7, metri. Deasupra navei centrale se înalţă gigantica si totuşi maiestuoasa cupola principala de căramidă de 33 de metri in diametru, la o înălţime de 56 de metri fata de sol. Ea se sprijină pe doua cupole mici si doua semicupole care distribuie greutatea pe patru contraforti imenşi. Pentru iluminarea interiorului, in baza cupolei s-au aplicat 40 de ferestre.

Alte referate despre: stil bizantin, stilul bizantin referat, referat stilul bizantin

Fresca in stil bizantin

5. Aplicarea celui de-al doilea strat de arriccio (fig. 9)
6. Texturarea suprafeţei (fig. 10)
7. Analiza operei de reprodus şi combinarea tonurilor necesare (fig. 11)
8. Alegerea zonei de reprodus (fig.12)
9. Testarea culorilor (fig. 13, 14)

Alte referate despre: fresce de stil bizantin, fresca in stil bizantin, biserici in stil bizantin

Henric IV al Frantei

Războaiele religioase
Deşi botezat Romano Catolic, Henric a fost transformat într-un calvinist de către mama sa, lidera unei mişcări protestante franceze care în timpul anului 1560 a purtat o serie de războaie civile cu catolicii. Nunta lui Henric în 1572 cu Margareta de Valois, sora monarhului Carol XI, a fost urmată de masacrul a mii de hughenoţi din Noaptea Sfântului Bartolomeu. Henric şi-a salvat propria viaţă convertindu-se romano catolic, dar a rămas prizonier la curte până în 1576. După ce a scăpat el nu şi-a recunoscut convertirea la catolicism şi şi-a asumat titlul de conducător al mişcărilor hughenoţilor.

Alte referate despre: henric iv al frantei, regi henric al frantei, henric al iv al frantei

Morometii

O lume taraneasca in care nu se intampla nimic deosebit, in care ciclurile naturii continua la nesfarsit, intr-o succesiune aleatorie, unde evenimentele cu adevarat nefaste, generatoare de necazuri, sunt referitoare la plata darilor, a fonciirei. La inceput, cand timpul pare sa treaca fara graba, familia nucleara a lui «loi omete este bine constituita: Achim, Nila si Paraschiv, Tita si Ilinca, Niculaie, Catrina Moromete, casatorita prima data cu un baiat, al lui Nafliu, alcatuiesc un tot, isi desfasoara viata intr-un spatiu tipic taranesc, in casa din care sunt descrise doar tinda si odaia a doua, restul ramanand in intuneric. in jurul acestei celule, la fel ca in satele arhaice descrise de antropologi,
;alte celule, mai mult sau mai putin inchegate. Pe masura ce roata timpului se invarte, eenfrifuge ii imprastie pe membrii familiei unul cate unul. Destramarea iluziei incepe o dati cu fii^» celor trei frati la Bucuresti, ...

Alte referate despre: morometii rezumat, caracterizarea lui ilie moromete, morometii

Franta ppt

Les Halles - zona comerciala care include si un nod important de metrou. Le Marais - zona sic de pe malul stang al Senei cu doua comunitati numeroase, homosexuala si evreiasca.
Cartierul latin - unde se gasesc Pantheonul si Sorbonne.

Alte referate despre: franta ppt, referat franta ppt, download franta ppt
Referate afisate : 17
Medie note: 7.96 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles