Hidrocentrale referat

Hidrocentralele - prezentare power point

Hidroenergetica este fenomenul de producere a energiei electrice prin utilizarea energiei apelor. Hidroenergia este o forma de energie regenerabila.Cele mai multe scheme de amenajare sunt realizate prin bararea cursului de rau si conducerea apei printr-o conducta sau tunel catre turbina hidraulica.Energia apei depinde nu numai de volumul afluent de apa ci si de diferenta intre nivelul unde se capteaza apa si nivelul unde apa iese din turbina (caderea).

Nivel: Liceu
Dimensiune: 1209kb
Downloads: 234
Materia: Fizica

Surse de energie

Modele, prototipuri, staţii pilot pentru încercări şi experimente; tehnici şi măsurători în laborator pentru: combustie, conversie de energie, schimb de căldură, tipologia vibraţilor. Strategii, prognoze, diagnoze, asistenţă, consultanţă, certificări de produse.

Surse de energie
Sursele de energie cele mai primitive sunt cele obţinute din cărbune şi petrol. Însă acestea sunt epuizabile şi arderea acestora produce mari cantităţi de CO2.
De aceea sunt căutate noi surse de energie. Se încearcă folosirea energiei solare captată cu ajutorul panourilor solare. Însă conversia energiei razelor solare în căldură sau electricitate se face cu o pierdere de 80-90% şi acestea nu pot fi captate decât în timpul zilei şi astfel energia trebuie să fie stocată pentru a putea fi furnizată şi pe timpul nopţii.

O altă sursă este forţa apelor. Prin construirea hidrocentralelor se obţin mari cantităţi de energie.Se ...

Alte referate despre: surse de energie, surse de energie referat, surse de energie primara

Surse de energie

Prin fuziune se folosesc atomi usori cum ar fi hidrogenul. Sunt folositi izotopii hidrogenului deuteriul si tritiul. Prin unirea atomilor se elibereaza o mare cantitate de energie. Insa si aceasta reactie este foarte instabila. Avantajul este faptul ca hidrogenul este prezent in cantitati mari, nu este poluant, este reciclabil si poate fi stocat.

Alte referate despre: referat surse de energie, surse de energie utilizate de om, surse de energie neconventionale

Resurse energetice - energia solara si eoliana

În anii 1990 cărbunele furniza aproximativ 28% din energia mondială, gazele naturale 21% şi petrolul 40%. Aproape jumătate din producţia mondială de petrol era folosită în transporturi, rafinăriile furnizând 97% din combustibilul folosit în transport.
Combustibilii fosili nu sunt surse de energie nelimitate sau uşor regenerabile, dar sunt extrase mult mai repede decât se pot forma alte zăcăminte. Pe viitor se prevede o scădere continuă a acestor resurse ajungâdu-se până la epuizarea totală a zăcămintelor. În anii ’90 experţii prevedeau că petrolul, în cantităţile în care se exploatează în zilele noastre, va mai alimenta consumul mondial încă 43 de ani.

Alte referate despre: resurse energetice - energia solara si eoliana, resurse energetice-energia solara si eoliana, download resurse energetice - energia solara si eoliana

Utilizarea energiei geotermale

Resursele energiei geotermale sunt derivate din caldura naturala a pamantului.Dezintegrarea radioactiva, frictiunea datorata miscarii placilor crustale si caldura primitiva sunt posibilele origini ale fluxului de caldura al pamantului.

Alte referate despre: utilizarea energiei geotermale, aspecte economice in utilizarea energiei geotermale, tehnologii de captare si utilizare a energiei geotermale

Productia mondiala de energie eoliana

Un dezavantaj practic este variatia in viteza vantului. Multe locuri pe Pamant nu pot produce destula electricitate folosind puterea eoliana. Guvernele a sase tari emergente - Brazilia, Rusia, India, Mexic, China si Africa de Sud - au cheltuit in 2008 mai multi bani pe cercetare, dezvoltare si proiecte demonstrative in domeniul tehnologiilor energetice decat au alocat in total, catre acelasi sector, cele mai bogate 20 de state ale lumii.
Surprinzatoarea descoperire a fost facuta, in cadrul unui studiu, de o echipa de cercetare a politicilor de inovare in tehnologii energetice de la Harvard Kennedy School din SUA. Potrivit studiului, cel putin 13,8 miliarde de dolari au fost investite in 2008 de catre guvernele centrale si de catre companiile de stat din cele 6 tari, cunoscute sub numele de grupul statelor BRIMCS. Majoritatea fondurilor (82%) au fost investite de companiile chineze detinute integral de stat.

Alte referate despre: productie mondiala de energie regenerabila, productia mondiala de energie produsa la centralele netraditionale, energia eoliana in cadrul sistemului energetic mondial

Economia judetului Bacau

Industria gazelor naturale este reprezentata prin industria extractiva si industria prelucratoare din cadrul combinatelor chimice din orasul Onesti.O mare importanta in cadrul acestei industrii o reprezinta gazul metan descoperit in Colinele Tutovei si pe Valea Siretului,intre Adjud si Roman.Industria carbunelui ocupa locul doi,luand o mare amploare dupa construirea liniei ferate Adjud-Palanca, Bazinul Comanestilor alimentand cu carbune transporturile si industria din intreaga Moldova.

Alte referate despre: economia judetului bacau, situatia economica judetul bacau, economie judetului bacau

Carpatii Meridionali

b)Caracteristici
-sunt cei mai inalti munti din Romania ,avand 11 varfuri cu altitudini ce depasesc 2500 m.(vf.Moldoveanu ,cu 2544 m. ,este cel mai important);
-alcatuiesc grupari de munti formati predominant din roci cristaline si din culmi calcaroase;

Alte referate despre: carpatii meridionali, carpatii meridionali referat, carpati meridionali

Federatia Rusa

Industria dezvoltată prioritar in anii puterii sovietice , este dominată de subramurile industriei grele - siderurgia , constructoare de masini , chimia , s.a. -care contribuie cu 3/4 la productia industrială , dar randamentele întreprinderilor sunt în mare parte departe de realizările tărilor dezvoltate .

Alte referate despre: federatia rusa, federatia rusa referat, referat federatia rusa

Lacurile antropice-artificiale din Romania

Lacurile antropice se ridica la un numar total de peste 1270,insumand un volum total de retentie de 5.4 mld mc/an de apa si avand ca principale obiective:productia de energie electrica si satisfacerea unor folosinte complexe.Odata cu amenajarile lacurilor de acumulare,au fost regularizate raurile pe o lungime de peste 6600 km,au fost efectuate indiguiri in lungime de peste 8600 km si un volum important de amenajari pentru irigatii,precum si de constructii de hidrocentrale.

Alte referate despre: lacuri antropice artificiale, lacuri antropice, lacuri antropice din romania

Impactul omului asupra apelor

Omul de-a lungul timpului a avut efecte bune si rele asupra apei. In acest referat vom descrie cum omul a utilizat apa in scopuri bine definite. Mai intai vom incepe cu utilizarea apei in agricultura : apa indeplineste in agricultura functii complexe: intra in constitutia solului, plantelor,vehiculeaza materia si energia in sol. Sistemele de irigatii actuale sunt de dimensiuni mari, dotate cu tehnici moderne si sunt concepute in combinatie si cu alte tipuri de lucrari, in special cu cele hidroenergetice( sistemele de pe Nil-Assuan, Huang-he si sistemele care beneficiaza de apa acumulata in lacurile marilor hidrocentrale de pe Volga, Parana-Columbia, Sacramento, colorado, Rio Grande).

Alte referate despre: impactul omului asupra apei, impactul omului asupra apelor, impactul omului asupra mediului

America

Întinzîndu-se de la tărmul Oceanului Atlantic, cu estuarele sale largi (Hudson, Delaware, Chesapeake), pînă la Munţii Appalachi şi ţărmurile sudice ale lacurilor Ontario şi Erie, regiunea Central atlantică ocupă 4% din suprafaţa tării, deţinînd 20% din populaţie, 40% din activul băncilor, 33% din volumul comerţului interior şi peste 25% din valoarea industriei prelucrătoare a tării. Fluviile : Hudson, cu afluentul său Mohawk, Delaware, Potomac, St. Lawrence, în nord, iar în extremitatea vestică, rîul Ohio, au înlesnit mult stabilirea legăturilor între partea de est şi cea de vest a regiunii. Appalachii centrali, care ocupă cea mai mare parte a teritoriului, continuă spre est cu Piemontul preappalachian şi cu Cîmpia litorală atlantică. În extremitatea de nord se află Munţii Adirondacks, iar spre nord-vest se întinde Platoul Marilor Lacuri. Varietatea reliefului şi a structurii geologice asigură existenţa unor importante resurse de ...

Alte referate despre: america de nord, america de sud, america

S.U.A

New York este si un mare nod de comunicatii, fiind primul nod maritim, portul, cu numeroasele sale avanporturi (Bayonne, Newark, Jersey City, Gulfport, Perth Amboy etc.), avînd cheiuri în lungime de peste 1500 km si un trafic anual de 149 milioane tone, detinînd primul loc între porturile tarii. Traficul de cabotaj este foarte însemnat, fiind reprezentat prin petrol (peste 40 milioane tone), peste, produse lemnoase si agricole. Pentru comertul international, portul New York se distinge prin traficul de produse industriale si importul de produse agricole tropicale, metale neferoase etc

Alte referate despre:

Resurse energetice

Combustibilii fosili nu sunt surse de energie nelimitate sau usor
regenerabile, dar sunt extrase mult mai repede decât se pot forma alte
zacaminte. Pe viitor se prevede o scadere continua a acestor resurse
ajungâdu-se pâna la epuizarea totala a zacamintelor. În anii '90
expertii prevedeau ca petrolul, în cantitatile în care se exploateaza
în zilele noastre, va mai alimenta consumul mondial înca 43 de ani.
Rezervele de gaze naturale vor fi suficiente pentru înca 66 de ani,
iar cele de carbune pentru înca 236 de ani, daca extractiile se mentin
la cotele actuale. Aceste previziuni sunt relative deoarece ratele de
extractie sunt variabile si mereu se descopera noi si noi zacaminte.
Odata cu diminuarea resurselor energetice inepuizabile, costul lor va
creste si astfel se recurge la noi surse de energie, cum ar fi energia
produsa de hidrocentrale, energia nucleara si alte surse asupra carora
se mai efectueza înca cercetari.

Alte referate despre: resurse energetice, resurse energetice conventionale si neconventionale, resursele energetice

Carpatii Meridionali

Poate putini stiu  ca    Jules Verne, pornind de la o lucrare a geografului Elisee Reclus a amplasat in Muntii Vilcan actiunea romanului “Castelul din Carpati”.Intre grupele Parang si Retezat - Godeanu se afla Depresiunea Petrosani, ingusta si alungita, care comunica spre exterior prin pasul Lainici (pe Jiu) si pasul Merisor (spre Strei); ea adaposteste principalul bazin huilifer al tarii.

Alte referate despre: referat carpatii meridionali, carpati meridionali referat, deosebiri intre carpati orientali si carpati meridionali

Cascada Niagara

Cascada Niagara
Cascada Niagara s-a format acum 12.000 de ani cand ghetari s-au retras spre nord, lasand apa din lacul Erie sa curga peste povarnisul Niagara, o linie de coasta care se intinde din sudul orasului Ontario pana
la Rochester.De atunci, eroziunea a impins usor cascada aproximativ 11 km in amonte, formand defileul Niagara.In prezent, partea canadiana se
retrage aprox. 1.5 m/an, iar partea americana 15 cm/an.

Alte referate despre: cascada niagara, cascada niagara referat, referat cascada niagara

Potentialul energetic al oceanelor

Astfel de centrale mareomotrice se afla în funcţiune în Franţa (în estuarul Rance, format de râul cu acelaşi nume la vărsarea în Golful Saint Malo; capacitatea sa este de 240 MW şi a fost construită în perioada 1961-1966; proiectul "Chausey" prevede o construcţie asemănătoare în Golful Le Mont St.Michel), în Rusia (în estuarul Kislaya, format de râurile Tuloma şi Kola Ia Marea Barenţ, de 400 MW; un alt proiect vizează ţărmurile Mării Albe); alte proiecte prevăd noi amenajări pe ţărmul S-E al Marii Britanii pe ţărmul Golfului Fundy, unde SUA şi Canada intenţionează o construcţie de mari proporţii ş.a.

Alte referate despre: potentialul energetic al oceanelor, potentialul energetic al oceanelor si al marilor, potentialul energetic al apei
Referate afisate : 17
Medie note: 7.86 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles