Hidrogenul combustibilul viitorului referat

Hidrogenul , combustibilul viitorului

Principala problema ridicata de sursele de energie reutilizabile, este stocarea. Energia electrica este de obicei utilizata ca atare, iar pentru stocarea ei exista deja solutii. In ce priveste energia solara si eoliana, insa, stocarea acestor forme de energie pentru ….
Hydrogenul poate stoca energie tot asa cum produsele petroliere stocheaza energie.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 56kb
Downloads: 8994
Materia: Fizica

Experimentul Stern Gerlach cuantica - Devierea unui fascicul de atomi printr-un camp magnetic variabil

Momentul cinetic de spin se cuantifică identic cu celelalte momente cinetice: . În cuantificare, s este numărul cuantic de spin. S-a arătat că acesta nu poate lua decât valoarea . De asemenea, proiecţia acestui moment cinetic pe o axă preferenţială se cuantifică: , unde ms se numeşte număr cuantic magnetic de spin şi ia două valori: .
Corespunzător momentului cinetic de spin apare un moment magnetic de spin. Apare însă o anomalie faţă de momentul magnetic orbital, factorul de proporţionalitate se schimbă: , nu cum ne-am fi aşteptat. Proiecţia momentului magnetic de spin pe o direcţie preferenţială se cuantifică de asemenea: .

Alte referate despre: experimentul stern gerlach, experimentul stern-gerlach, experimentul stern gerlach carte

Energia nucleara - combustibili

Ţările mai sărace, unde trăiesc 87, 5% din populaţia lumii, consumă doar 40% din rezervele energetice. Aceste ţări nu îşi permit să consume suficientă energie pentru a-şi hrăni, îmbrăca, educa şi adăposti corespunzător populaţia. Marea parte a energiei mondiale provine din combustibili convenţionali- cărbune, petrol, gaze naturale. Combustibilii convenţionali s-au format din rămăşiţele fosilizate ale plantelor şi animalelor preistorice. Rezervele de combustibili se consumă cu o viteză alarmantă.

Alte referate despre: energia nucleara combustibili, energie nucleara combustibili, energia nucleara combustibilii conventionali

Hidrogenul

Principala problema ridicata de sursele de energie reutilizabile, este stocarea. Energia electrica este de obicei utilizata ca atare, iar pentru stocarea ei exista deja solutii. In ce priveste energia solara si eoliana, insa, stocarea acestor forme de energie pentru ….

Alte referate despre: hidrogenul, hidrogen, hidrogenul combustibilul viitorului

Hidrogenul

Hidrogenul
Oamenii de stiinta considera hidrogenul punctul de plecare a unui lung sir de transformari al nucleului atomic,sir care a dus la formarea tuturor elementelor chimice, a tuturor atomilor, fara exceptie.
Soarele nostru si toate stelele sunt luminoase datorita reactilor termonucleare care au loc intre ele, implicand transformarea hidrogenului in helui, cu eliberarea unor cantitati imense de energie.

Alte referate despre: legatura de hidrogen, izotopii hidrogenului, referat hidrogen

Alcoolul metilic si alcoolul etilic

Alcoolul metilic si alcoolul etilic
Alcoolul metilic se mai prepara prin distilarea lemnului din care cauza se mai numeste si alcool de lemn. Este o substanta otravitoare care, atunci cand este inghitita,produce orbirea apoi moartea,se foloseste ca solvent precum si pentru prepararea altor compus organici.

Alte referate despre: alcoolul metilic si alcoolul etilic, importanta alcoolului metilic si alcoolului etilic, alcool metilic si alcool etilic

Combustibilii de pe Terra

Combustibilii de pe Terra
Cenusa constituie un balast al combustibilului, intrucat ii micsoreaza puterea calorica si uneori poate duce la dezorganizarea completa a procesului de ardere, fie prin faptul ca se acumuleaza in focar si impiedica admisia aerului, fie ca se topeste la o temperatura joasa (1150 – 1700 C), si formeaza un conglomerat plastic cu inglobarea unor cantitati de combustibil.De aceea, in practica industriala, intotdeauna, la alegerea sistemului de ardere a combustibililor solizi se ia in consideratie cantitatea de cenusa si proprietatile ei.

Alte referate despre: studiul asupra resurselor de combustibil de pe terra, combustibili, combustibilii viitorului si puterea lor calorica

Hidrogenul

Se adauga vapori de apa gazelor care ies din furnal spre a reduce temperatura la 397° C , când are loc reactia :
3CO + 3H2O 3H2 + 3CO2
Trecând gazele printr-un scruber cu etanolamina se retine CO2 :
2HO – CH2 – CH2 – NH2 + H2O + CO2 (HO – CH2 - CH2NH)2CO3 + 2H2
din care se recupereaza CO2 prin încalzire la 117° C. Sunt necesare
câteva etape pentru a îndeparta în întregime oxidul de carbon.
Cantitati mari de hidrogen se obtin prin rafinarea hidrocarburilor pentru a mari cifra octanica a produsilor.

Alte referate despre: hidrogenul referat, hidrogenul sulfurat, utilizarea hidrogenului

Combustibili

Combustibili
Sulful participa cu o pondere de 0,1 – 7 %, in compozitia diferitilor combusitbili solizi. In combusitbil , sulful se gaseste sub trei forme: in combinati organice (sulf organic), sub forma de sulfuiri metalice, in combinati anorganice oxigenate (de exemplu,sulfati). In procesul de ardere intervin numai sulful organic si cel piritic. Cu toate ca la arderea sulfului se degajeaza o mare cantitate de caldura, acest element este daunator in procesul de ardere a combustibilior, deoarece SO2 format corodeaza patile metalice ale
focarului si are actiune poluanta (fiind un component al ploilor acide). Pe langa acesta, sulful necesita pentru aprindere o temperatura mare (500 – 600 C).

Alte referate despre: problema combustibililor in republica moldova, combustibili referat, combustibil

Hidrogenul

Hidrogenul
Hidrogenul este un gaz inodar (fara miros), insipid (fara gust), incolor. Se dizolva foarte putin in apa. Are densitatea de 14,4 ori mai mica decat a aerului (þH2 = 0,0899 g/L) de aceea este folosit la umflarea aerostatelor. Se dizolva usor in unele metale incalzite, iar hidrogenul retinut in aceste metale este foarte reactiv si poate fi folosit in reactii de hidrogenare (obtinerea margarinei).

Alte referate despre: referat despre hidrogen, importanta hidrogenului, utilizarile hidrogenului

Hidrogenul

Hidrogenul
Hidrogenul este un element chimic sub forma de gaz, la temperatura camerei, Este incolor, inodor, insipid si foarte inflamabil. Atunci cand arde in aer, formeaza apa. Chimistul francez Antoine Lavoisier a numit hidrogenul dupa cuvintele grecesti pentru "cel care formeaza apa". Hidrogenul are cei mai mici atomi fata de alte elemente. Un atom de hidrogen contine un proton, incarcat electric pozitiv si un electron, cu atat mai mic.

Alte referate despre: hidrogen referat, hidrogen sulfurat, reactia de hidrogenare

Productia de hidrogen

Din moment ce CO trebuie eliminat pana la nivele de ppm , celelalte impuritati , CO2 si H2O sunt eliminate pana la nivele nedetectabile.Un rezidu tipic de aprox. 100ppm CH4 ramane datorita ineficientelor sistemului de purja.Utilizarea timpurie a hidrogenului avea loc in hidrotratarea nafetelor, in pre-tratarea MP pentru reformare catalitica (care in schimba avea hidrogenul ca produs secundar). Deoarece legislatia de mediu a devenit mai restrictiva, tehnologia a avansat si s-au hidrotratat fluxuri mai grele.

Alte referate despre: costul de productie, productivitatea muncii, tipuri de productie

Orasul Viitorului

In viitor casele =i blocurile vor avea alt design, vor fi suspendate,
iar ma=inile vor zbura =i nu vor mai avea roi. Ma=inile nu vor mai
polua aerul.

Alte referate despre: orasul viitorului, orasul viitorului compunere, compunere orasul viitorului

Combustibili nucleari

Pe langa aceasta, intreg teritoriul pe o raza de 800 de metri,inclusiv palnia aparuta brusc si rapid in desert, s-a dovedit a fi contaminat cu substante radioactive.Contaminarea acestei suprafete a fost atat de persistenta, incat nici dupa 4 ani de la explozie nu disparuse cu totul.

La mai putin de o luna de la experimentul reusit, la 6 si9 august, au fost lansate asupre oraselor hiroshima si Nagasaki 2 bombe atomice,singurele de care dispuneau atunci americanii. Aceste bombe,prima cu uraniu si a doua cu plutoniu,s-au dovedit a fi suficiente pentru a sterge de pe fata pamantului cele 2 mari orase japoneze.

Alte referate despre: combustibili nucleari, combustibil nuclear, combustibili nucleari referat

Stiinta si viitorul omenirii

Încă de la inceputul lumii, omul, pentru a putea trăi, a fost nevoit să modifice mediul de viaţa după bunul plac, astfel ca acesta să-i poată oferi toate condiţiile necesare dezvoltării atat pe plan intelectual cat şi pe plan moral şi social. Aceste modificări au fost necesare, deoarece fără ele omul nu şi-ar fi putut dezvolta inteligenţa, insă omul a acţionat, acţionează şi este foarte posibil să mai acţioneze nechibzuit asupra mediului şi în viitor.

Alte referate despre: viitorul omenirii, genetica moleculara stiinta a viitorului, viitorul omenirii eseu
Referate afisate : 15
Medie note: 8.33 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK