Hidrologie drenaj orizontal

Hidrologie - drenaj orizontal

Din punct de vedere constructiv drenajul subteran se poate realiza sub 2 metode:

-prin forjare se execută drenuri verticale
-prin canale, galerii, conducte - SP.U tuburi rirenante se execută drenajul orizontal

Un sistem de drenaj orizontal este alcătuit din:

Drenuri absorbante captează apa subterană an exces şi o evacuează în drenurile colectoare. Drenurile colectează apa şi o transportă.

Ele sunt alcătuite din tuburi drenate şi material filtrant. Tubul drenat este prevăzut cu orifîcii pentru accesul apei.

Drenuri colectoare primesc apa captată de drenurile absorbante şi o transportă la canalele de evacuare aceste drenuri sunt prevăzute cu prefiri i deci ele pot capta, si apă Drenuri de intercepţie captează apa subterană ,provenită de la surse învecinate perimetrului drenant. Canale de evacure colectează apa de la drenurile colectoare în reţeaua hidrografică.

În agricultură ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 996kb
Downloads: 1445
Materia: Geografie

Sisteme de rauri

In drumul lor spre mare, râurilor li se alătura afluenţii. Văzute de sus, sau pe o harta râurile împreuna cu afluenţii lor formează modele complicate si distincte de reţele hidrografice.

Alte referate despre: sisteme de operare, sisteme de automatizare, sisteme de reglare automata

Dinamica apelor

Din multitudinea de ape naturale, omul a intervenit asupra unora care le denumim modificate antropic (de obicei râuri care au fost regularizate) şi chiar a creat el ape stătătoare sau curgătoare artificiale, cum sunt lacurile numite curent de acumulare sau respectiv canalele. Se face şi o distincţie importantă în funcţie de conţinutul de săruri dizolvate în apă: Mările şi oceanele precum şi unele lacuri sunt ape sărate, iar râurile şi majoritatea lacurilor au apă dulce.

Alte referate despre: dinamica apelor oceanice, dinamica apelor in ocean, dinamica apelor

Problema apei in lume

Sub actiunea energiei solare,a curentilor si a gravitatiei,apa se afla
intr-o permanenta miscare,existand in forma lichida,solida si
gazoasa.Circulatia apei de pe oceane,mari,continente in atmosfera si
de aici inapoi,poarta numele de ciclu hidrologic si consuma 33% din
energia solara primita de Pamant.

Alte referate despre: problema apei in lume, problema apei in lume referat, referat problema apei in lume

Hazarde hidrologice - inundatiile

Inundatiile sunt procese de scurgere si revarsare a apei din albiile raurilor in lunci, unde ocupa suprafete intinse, utilizate de om pentru agricultura , habiatat, cai de comunicatie etc. Producerea inundatiilor este datorata patrunderii in albii a unor cantitati mari de apa provenita din ploi, din topirea brusca a zapezii si a ghetarilor montani, precum si din panzele subterane de apa.

Despaduririle favorizeaza scurgerea rapida a apei pe versanti si producerea unei inundatii puternice. Uneori pe vai se inregistreaza inundatii catastrofale, in urma ruperii unor baraje naturale sau construite de om. Din moment ce majoritatea populatiei traieste in apropierea malurilor unui rau, lac sau ocean, inundatiile sunt o amenintare majora pentru sute de milioane de oameni, cauzand pierderea vietilor, proprietatilor, contaminarea apei potabile, distrugerea recoltelor si lanurilor. Totusi, ele pot produce soluri ...

Alte referate despre: hazarde hidrologice inundatiile, referat hazarde hidrologice inundatiile, hazarde hidrologice inundatii

Braila hidrologie

În anii socialismului, s-au făcut desecări de-a lungul Dunării, ocazie cu care lacuri, precum Potelu, Greaca, Nedeia, au dispărut. Aceste lacuri reţineau apa în timpul inunda-ţiilor şi erau o sursă importantă de peşte. În prezent, lipsa acestor lacuri duce la consecin-ţe catastrofale în perioadele de inundaţii.

Alte referate despre: braila hidrologie, riscuri hidrologice braila, reteaua hidrologica a mun braila

Hidrologia sistemelor fluviale de pe Terra

Sectorul superior al Amazonului este cunoscut sub denumirea de Rio Maranon. La iesirea din munti intra in Campia Amazon pe care o dreneaza pana la gura de varsare. Pentru prima oara a fost strabatut de conchistadorul Francesco de Orelan in 1547. Numele de Amassona, dat de bastinasi, semnifica "distrugatorul de barci". Amazonul propriu-zis se formeaza la confluenta celor doi mari afluenti Ucayali si Maranon, care conflueaza la Nauta, in amonte de localitatea Iquitos; pana la unirea cu apele fluviului Rio Negro (la Manaus) poarta denumirea de Solimoes.

Alte referate despre: sisteme fluviale de pe glob, sisteme fluviale, sisteme fluviale de transport

Managementul mediului inconjurator in orizontul local

Situé une fois de plus dans une vallée verte (d'ailleurs vu la physionomie du nord du pays je vois pas comment il pourrait en être autrement !), le Monastère de Sucevita (à 50 km au nord ouest de Suceava) est l'un des plus célèbres de l'architecture moldave, mais aussi l'un des derniers à avoir été construit. Sa fondation remonte à la fin du XVIème siècle et fut édifié par l'un des frères Movila, une famille de boyards (grands propriétaires terriens) entre 1581 en 1601. C'est une puissante forteresse qui entoure l'église. Les murs d'enceinte atteignent 6 mètres de haut, ont 3 mètres d'épaisseur et sont flanqués de quatre tours de gué qui rappellent les citadelles médiévales. Le mur de la façade faisant face à l'ouest de ce monastère est resté blanc ; en effet, selon l'histoire ou plutôt la légende, le peintre qui décora cette église serait tombé de son échelle et en serait mort. C'est pourquoi, par superstition, le mur resta sans peinture ni fresque à ...

Alte referate despre: managementul mediului inconjurator in orizontul local, mediul inconjurator din orizontul local, referat despre modificarile mediului inconjurator in orizontul local

Mediterana Americana

Reprezintă cea mai mare întindere acvatică din Medtiterana Americană – 2.763.000Km2 – depăşind Mediterana Europeană cu 258.000Km2. Şi acest compartiment provine dintr-o puternică prăbuşire a scoarţei într-o zonă cu mare mobilitate terestră. Unii vulcani submarini au si în prezent o intensă activitate, cum ar fi vulcanul Kiken’s Jenny care a erupt lava fluidă în anii 1975 şi 1977. Datorită poziţiei sale, Marea Caraibilor fiind prinsă între 3 zone vulcanice (America Centală Istmică, Anzii Nordici şi Antilele Mici) se explică variaţia adâncimilor şi gradul de insularitate. Fundul mării este reprezentat printr-o succesiune de gropi şi praguri, dintre care groapa Yucatan cu o adâncime maximă de 4.684m, depresiunea Honduras, cu o adancime maximă de 5.863m, marea fosă Cayman care atinge 7.680m sau groapa Grenadei de 5.624m. Spre deosebire de Golful Mexic, insularitatea în Marea Caraibilor este accentuată existând insule coraligene şi insule vulcanice, ...

Alte referate despre: mediterana americana, marea mediterana, revolutia americana

Preluvosolurile

Vegetatia naturala dominanta este reprezentata prin paduri de cvercinee, Quercus frainetto (garnita), Quercus cerris (cer), Quercus petraea (gorun), iar in zonele mai inalte apare si fagul (Fagus silvatica). Sub vegetatia lemnoasa se dezvolta si o bogata vegetatie ierboasa vernala, reprezentata de Anemone nemorosa, Pulmonaria officinalis, Allium ursium,etc, iar dupa infrunzirea arborilor apar plante de umbra si semiumbra (Asperula odorata, Dentaria bulbifera, Chelidonium majus etc.)
Materialul parental, provenit din roci sedimentare, este alcatuit din luturi, argile conglomerate, gresii, nisipuri, iar in zonele mai joase se formeaza si pe materiale loessoide.
Apa freatica se gaseste in mod frcvent la adancime mare.

Alte referate despre: preluvosolurile buruieni

Pierderea apei din sol

Evaporatia fiind o pierdere neproductiva de apa, se recomanda acoperirea solului cu un strat de mulci alcatuit din resturi vegetale. In unele cazuri, evaporatia poate fi intensificat aprin araturi sau alte lucrari energetice ale solului efectuate la momentul nepotrivit. La solurile cu aport freatic, evaporatia este putin semnificativa, ele fiind permanent umezite prin ascensiunea capitalara a apei freatice.

Alte referate despre: pierderea apei din sol, pierderea apei din sol ecuatia, poluarea aerului apei si solului

Poluarea apei - poluare biologica

Pe langa poluanti chimici in natura se intalnesc si poluanti biologici.acestea sunt microorganisme patogene , virusuri helminti,etc. Ei se pot afla in atmosfera, apa, sol, in corpul altui organism inclusiv al omului.

Alte referate despre: asemanari intre poluarea apei poluarea aerului si poluarea solului, poluarea apei poluarea aerului si poluarea solului, poluarea apei-poluare chimica

Ape minerale

Ape minerale
Apele din Govora conţin până la 38,3 mg la mie brom şi iod până la 41,8 mg la mie. Atât iodul cât şi bromul sunt de origine organică, rezultate din putrezirea micilor alge. Calciul şi magneziul pe care aceste ape îl conţin în cantitate destul de mare şi anume : calciul 15-3,3 la mie şi magneziu 0,77-1,05g la mie se datorează nisipurilor şi gresiilor . Caracteristica apelor de zăcământ este , de asemenea , prezenţa amoniului . Aceste ape nu conţin hidrogen sulfurat , sunt ape captate în sonde, la adâncimi de la 90-1860 m.Fiecare debitează între 40-160 m3 de apă în 24 de ore . Aple clorurate-iodurate-bromurate din sonde sunt ape vechi , fosile , formând pânze-pungi şi stau straturi permeabile în nisipuri .

Ape minerale
Apele izvorului de cură internă , slab mineralizate , sunt caracterizate printr-o concentraţie mică de hidrogen ...

Alte referate despre: ape minerale, apele minerale, ape minerale din romania

Orizontul spatio-temporal al operei lui Sorinel Titel

Sorin Titel descoperă o lume şi un stil de viaţă, una aproape exotică în peisajul prozei româneşti. Privit din acest punct de vedere scriitorul este cel dintâi scriitor valid estetic al provinciei acesteia anonime, tocmai datorită cvasiabsenţei unei literaturi care să proiecteze asupra ei luminile unui interes în stare să o scoată din instinct. Sorin Titel s-a hrănit din banalul şi din anonimitatea Banatului în aşa fel încât astăzi putem spune că celei dintâi creaţii în proză a locului I-a fost menit să transfigureze artistic mediocritatea unei lumi. Pe bună dreptate Elisabeta Roşca numea tetralogia lui Sorin Titel o Yoknapatawa bănăţeană, în lucrarea Sorin Titel- ciclul bănăţean.

Sorin Titel ca nici un alt prozator al perioadei postbelice, aduce o lume neobişnuită, insolită, pentru unii familiară, Banatul, cu toate rămăşiţele imperiului habsburgic, păstrând, în mod curios, ...

Alte referate despre: orizontul spatio temporal a diagnozei, orizontul spatio-temporal a diagnozei, orizontul spatio temporal al diagnozei

Determinarea caracteristicilor hidrologice ale unui bazin hidrografic

3.Coeficientii de forma ai bazinului hidrografic:
Coeficientul de alungire:
Bbh= ; Lbh Liv
Daca: A>1 =>bazin hidrografic alungit
Abazin hidrografic aplatizat
A=1 => bazin hidrografic circular

Alte referate despre: determinarea caracteristicilor hidrologice ale unui bazin hidrografic, caracteristici bazin hidrografic, caracteristicile unui bazin hidrografic de pe nil

Evolutia solurilor brune argiloiluviale utilizate in cultura plantelor agricole

Fertilitate :
Solurile brune argiloiluviale se situeaza, din punct de vedere al proprietatilor fizice , chimice si de troficitate, sub nivelul cernoziomurilor argiloiluviale , solurilor brune – roscate si cenusii, dupa care in mod normal urmeaza. Fiind raspandite in zone mai umede, ele asigura in general, o buna aprovizionare cu apa a culturilor. In anii secetosi regimul de apa este insa deficitar , iar in cei prea ploiosi poate aparea un surplus de umiditate . Reglarea regimului de umiditate se poate face, in general, printr-o aplicare corecta a lucrarilor agrotehnice.

Alte referate despre: evolutia solurilor brune argiloiluviale, soluri brune argiloiluviale, solurile brune argiloiluviale

Problema fiintei in filosofia parmenidiana

Pentru început sunt necesare câteva precizări în legătură cu cadrul filosofic, în care Parmenide şi-a construit viziunea filosofică. Conform lui Diogene Laertios, Parmenides din Elea s-ar fi născut „către cea de a 69-a olimpiadă”, adică cam pe la 504-501 î.d.Ch.

Alte referate despre: problema fiintei in filosofie referat, problema fiintei referat filosofie, referat filosofie problema fiintei
Referate afisate : 17
Medie note: 8.46 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles